Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 28 May 2012 - 10:32 PM
Дано да има повече с тяхната съдба!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 31 May 2012 - 03:42 PM
много ти благодаря за снимката, дано имат късмет, знаеш ли дали там ги хранят редовно, аз за съжаление едва ли ще мога да им помогна, жалко за две прекрасни кучешки душички.Да на нас в момента ни помагат, но ние сме изпратили едва едно куче от тези за които се грижим, всеки месец сме на ръба с изхранването.Тези две кучета които са прибрали аз ги познавам просто защото живеехме в едно населено място и знам и съм виждала как децата от училището ги хранят и някои хора наоколо.Знаете всички кучета са много сладки и мили, но някой са и много умни, бялото е точно такова, невероятно е, дано имат късмет.
Публикувано: 31 May 2012 - 10:38 PM
Ето снимките:
А сега - поредното БОК, изхвърлено от стопаните си. А е добро, добро, като едно голямо бебе, и иска да се гушка. Дори не можах да го снимам нормално - залепил се за вратата и плаче... Жестоко е това развъждане и раздаване на всеки срещнат, тези грамаданчовци нямат почти никакъв шанс да си намерят подходящи стопани:
Ето го и дребосъчкото, вече доста тъжен и той:
Жизнерадостната кучица от карантинната клетка /№13 в предишния ми пост/
вече е изведена във външните заграждения и там определено се чувства по-спокойна. Разходихме я и ѝ направих още снимки:
Също и куче №13 - получи разходка и снимка:
Благодаря на всички, които помагат на ничиите кучета
Соня ми е изпратила доста писма със снимки от щастливи вече сеславчета, извинете ме, че ги бавя, но наистина не ми стига времето. До няколко дни ще ви зарадвам, обещавам.
Публикувано: 01 June 2012 - 10:15 PM
Ето какво писмо получи Соня
Hallo Sonya ,
hier schicke ich dir neue Bilder von Tigger, früher kleines Herz, der bei der Freundin von Nicole sein Zuhause hat.
Tigger hat einige schwere Operationen hinter sich. Er hat zwei neue Hüftgelenke aus Gold bekommen und sein Nacken musste auch operiert werden. Er hatte starke Schmerzen und große Defekte an den Knochen. Ich bin froh, dass er bei Kerstin ein gutes Zuhause hat und sie das alles bezahlen konnten, das war sehr teuer. Aber sie lieben Tigger über alles und sind froh, dass es ihm heute wieder gut geht und er keine Schmerzen mehr hat.
Преведено, изглежда така:
Здравей, Соня, пращам ти нови снимки на Тайгър, преди малкия Херц, който беше при приятелката на Никол. Тайгър претърпя тежка операция. Сега той има две нови тазобедрени стави от злато, и врата му също трябва да се оперира. Имаше силни болки и големи деформации на костите. Щастлива съм, че има добър дом при Керстин /стопанката на Херц/, и че тя може да плати за всичко това, което беше доста скъпо. Но тя обича Тайгър повече от всичко и се радва, че сега той е добре и няма вече болки.
Ето и новите снимки на Тайгър, изпратени от осиновителката му Кирстен:
Друго си е, когато има дом и любящи стопани. Може да е клише, но както някой беше казал - не във всеки дом трябва да има куче, но всяко куче трябва да си има дом.
Малкото хубаво момченце, какво изпитание му е била спретнала съдбата!
Публикувано: 05 June 2012 - 07:48 PM
В понеделник бяхме в Сеславци, нахранихме сладурковците и обезпаразитихме вътрешно и външно двайсетина от тях.
Вече не само "нашите", а и всички други кучета, които не се връщат след кастрация, са ваксинирани от щатния доктор в приюта с поливалентна ваксина. Това улеснява и нас, защото вече вместо две, ще поставяме само по една ваксина.
Едното куче от Световрачане, жълтото, го осиновиха докато бяхме там. Много симпатични, хора, говорихме с тях. Лошото е, че както обикновено, собствениците искат кучето хем "да пази", хем да е мило и добро, когато трябва. Казахме им, ако имат някакви притеснения в бъдеще, да го върнат пак в Сеславци, а не да го изхвърлят, защото има чип, глоби и пр. Ето го кучо:
Ето снимки на още кучета, част от нежеланите, обявени за агресивни. Повечето от тях биха могли да бъдат прекрасни домашни любимци:
Кучето от последните две снимки утре ще го изведем на хотел, защото много време вече е в Сеславци. Изключително мило и послушно същество, изведохме го да го поразходим и едва го прибрахме обратно в клетката, не му се стои вече затворен. Не зная от кой квартал е, нарочно не питам, защото не искам да деля кучетата по това кой откъде е. Желаещи за попечители?
Публикувано: 05 June 2012 - 08:56 PM
Публикувано: 09 June 2012 - 07:27 PM
До последно кучетата бяха в Сеславци, там ги подготвихме за новия им живот, ето ги сладурковците:
Бъдете много щастливи, момчета!
Публикувано: 10 June 2012 - 03:22 PM
Публикувано: 10 June 2012 - 03:43 PM
Много мило кученце, но тук никой нямаше да я забележи. А там ѝ се радват и я обичат.
Дявол да го вземем, кога и тук ще спрат да се произвеждат кучета като на конвейр, няма край този ад!
И снимки на още две от късметлийчетата:
Публикувано: 10 June 2012 - 04:39 PM
То кученцето беше и болно, с хрема и температура, но го лекувахме, оправи се бързо, и замина в Германия, в приемен дом. Майката на приемната мама много харесала циганчето, и го е осиновила. Семейството е прекрасно - мили и добри хора, обичат животни, а и са доста състоятелни. Мани е много добро кученце и заслужава всичко това - чист и уютен дом /вместо катуна насред поляната/, нормален повод /вместо сезалчето, с което го бяха завързали/, и всички други екстри /храна, обезпаразитяващи, ваксини и мило отношение/, които се полагат на домашните любимци.
То кое ли куче не ги заслужава, дано доживеем времето, когато и това ще стане - за всяка животинка да има нормален дом.
Ето и още едно сеславче-германче, Ричи:
Публикувано: 11 June 2012 - 08:14 PM
Сега виждам, че колата май е кабрио... е, и на мен ми харесва
А това е Пума, пак от предишния транспорт. Оказало се е, че Пума не е никаква пума, а кръстоска между куче и хипопотамче
Публикувано: 17 June 2012 - 10:10 AM
Започвам с болончето Цезар, вече Чарли - в предишен пост писах за него и Мани, кученцата от Световрачане. Цезар живееше в задния двор на голяма семейна къща, вързан, сплъстен, бълхясал, куцащ с едното краче и ненужен. Оказа се, че стопанката му даже не беше забелязала 3-4-дневната му липса, не знаеше, че е прибран в Сеславци и кастриран там... Всичко това го оставям без коментар, то е ясно. Добре, че ни го дадоха, жената даже много се зарадва, че някой ще я отърве от малкия досадник.
А сега в писмото пише, че Чарли е осиновен и вече е принца в семейството. И как няма, той е толкова мило и добро същество! "Всички се въртят около него и неговите желания." Милото кученце, сигурно е решило, че се намира на друга планета
Следващите добри новини са за кучето Бък, за което повече може да ви разкаже jani4ka. Бъкчо, освен че е в тон /цветово/
Следващите двама щастливци - НОК-подобрата Сирил и момченцето Сира - приятелчета още от престоя си в Сеславци, а сега са осиновени заедно, в един дом. Вижда се, че и хората, и кучетата са щастливи:
Късметлийските кучета от този пост благодарят, както обикновено, на Соня
Моля, помогнете на повече сеславчета да имат съдбата на тези щастливчета. Имаме нужда от приемни домове и парични средства за заплащането на хотелски разходи!
Публикувано: 20 June 2012 - 12:41 PM
Твоето момиченце се казва Емма. Вече е харесана и в края на другия месец ще отпътува за Германия.
Много добро и послушно кученце. В мини- домашното хотелчето, където сме я настанили, се чувства прекрасно - три пъти на ден разходки, а през останалото време си е харесала едно диванче в кухнята
Единственият проблем с Емма е, че при обстойния преглед, който ѝ направихме, след като я извадихме от Сеславци, открихме, че кученцето има микроспория - няколко петънца, с диаметър по 1-2 сантиметра, по коремчето и крачката. Веднага се започна лечение и в момента е останало само едно петно. Днес ще отида да я видя куклата и ще направя нови снимки.
Милата душица така е свикнала с манипулациите, че щом видела буркана с лекарството, лягала веднага по гръб в очакване на намазването. Добре, че с твоята помощ
Утре - снимки.
Публикувано: 21 June 2012 - 11:14 AM
Здравейте имам молба ако някои ще си осиновява куче нямам право да кажа кое но има едно което взеха от нашият блок и 103 кв надежда 1 и моля някои да го вземе те са 2ве но са много сладки и добри обичат да играят моля ви ако решете да го видите като отидете в приюта кажете кучетата от 103 блок в кв надежда къде са и ще ви кажат моля ви помогнете !Ето открих снимката на едното но на другото нямам !Ако някои го осинови да ми пише моля ви !ТОВА КУЧЕ СЪМ ГО ОТГЛЕДАЛА ПРЕД БЛОКА А СЕГА ДА ГО ПРИСПЯТ ЩЕ умра на мъка !Моят телефон е 0889332773 моля ви които и да го вземе да ми се обади ли да ми кликне искам да знам че е добре благодаря !!!!!!!!!Приютът е сеславци !Мерси много на които го вземе или ги вземе е другото е шарено просто питайте пише какво горе мерси чао !

Вход

Горе
Цитиране +