Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4461 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2012 - 02:00 PM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 12 September 2012 - 11:50 AM, написа:

Показване на мнениетоblobby, в 11 September 2012 - 02:15 PM, написа:

Преведох парички за Руди или който там е на негово място.

Виж кой ти благодари :rc_036: :

Прикачен файл IMGP3288.JPG Прикачен файл дребна2.JPG

Прикачен файл 3-цв.дреби1.jpg Прикачен файл 3-цв.дреби2.jpg

- една нежна госпожица, която много трудно се справяше с живота в клетката. Плаха и мила, разрешава да бъде галена и пренасяна насам-натам. Вече се е окопитила и общува съвсем нормално с хора и кучета.

Това наистина е страхотно животно мога ли някак да даря пари за сеславци без да ходя понеже ми е далече !!Дали някои ще ми направи дребна услуга да снима ето това кученце и да ми прати снимките!Понеже не съм в българия като си дойда ще ходя задължително до сеславци но за сега не мога !Мерси !И дали някои ще може да го задоми то е леко плахо но добро куче !

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4462 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 03:27 PM

Благодаря за снимките. Много е миличка.
Raаllss, аз съм поела издръжката на куче от Сеславци, което е подходящо за осиновяване. Изведено е на хотел, където ще дочака заминаването си..

#4463 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2012 - 09:26 AM

Показване на мнениетоblobby, в 12 September 2012 - 03:27 PM, написа:

Благодаря за снимките. Много е миличка.
Raаllss, аз съм поела издръжката на куче от Сеславци, което е подходящо за осиновяване. Изведено е на хотел, където ще дочака заминаването си..

А това кученце е мъжко и дали ще може някак да бъде задомено защото е наистина добро !Аз ще ида до сеславци но сега не чога и искам да преведа парички за сеславци но не знам банковата сметка !

#4464 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 13 September 2012 - 09:50 AM

http://forum.dog.bg/...82%D0%BA%D0%B0/
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4465 Потребителят е офлайн   Gven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 01:04 PM

Здравейте,

имам едно питане - може ли да се посети Сеславци свободно? Тоест, ако реша сега да тръгна, мога ли да отида, до колко часа? Трябва ли да представям нещо на някого или просто казвам, че искам да проверя дали едно куче е там?

#4466 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2012 - 02:17 PM

А това кученце е мъжко и дали ще може някак да бъде задомено защото е наистина добро !Аз ще ида до сеславци но сега не чога и искам да преведа парички за сеславци но не знам банковата сметка !

#4467 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 15 September 2012 - 02:21 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 13 September 2012 - 07:50 AM, написа:

Ето тук я има банковата сметка.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#4468 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2012 - 10:30 PM

Ето ги двете сеславчета в клиника "Амивет" :

Прикачена снимка Амиго Прикачена снимка

Прикачена снимка Дестъни Прикачена снимка

Докторите казаха, че вече са за изписване. Относно лечението е направено, каквото трябва, сега трябва само още малко време, за да се разнесе фиброзната тъкан при Диего, а при Дестъни - за да се затвори съвсем раната.
За лечението дължим около 1200лв., но Соня :rc_036: , за радост, е успяла да осигури пари за лечението.
Сега търсим приемни домове за Диего и Дестъни, или хотел. Не бива да са заедно с много кучета, за да не се стигне до разраняване на слабите им места. Много са добри животинките, имат вече навиците на домашни кучета.

#4469 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 11:32 AM

Има добри новини за сеславчетата - тази седмица нови единадесет от тях вече не са "нежелани", още по-малко "псета" и "помияри". Добрушковците ще забравят бързо, надявам се, уличните несгоди и човешката жестокост.
За добрата новина "виновни" са обичайните заподозрени - Соня Митрева :rc_036: и всички ние тук :rc_036: , които помагаме кой с каквото и колкото може. Когато сме "заедно", на не само на думи, а и на практика, магията се случва - стотици гаврошковци и козетки се превръщат в принцове и принцеси :ba_025: .
Ето ги кои са те сега:

Мими - кучето от "Надежда" 1 - в крайна сметка добре, че Екото са я взели, иначе сега след нея щеше да има върволица от малки мименца - гладни, жадни, размазани от колите и болни. Не е достатъчно само да обичаш едно куче и да го храниш пред блока си, трябва да се мисли и за утрешния ден... Извинете ме за черната картинка, но такъв е живота. Сега, в Германия, Мими има единствената грижа да си избере най-добрите стопани. Ето я куклата, когато я извеждахме от Сеславци, и в клетката преди тръгване:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка

Донна - невзрачна на пръв поглед кротушка, но за да бъдеш идеалният домашен любимец не е задължително да си "рус със сини очи", нали?:

Продължавам с групата на "зазиданите" от Филиповци. Тези кучета наистина много са страдали и всички трябва много да се радваме, че сравнително бързо заминаха за Германия. От Филиповци, през Сеславци, и в цивилизацията - кой не би искал това да му се случи:

Прикачена снимка - Белла

Прикачена снимка - Мелъди

Прикачена снимка - Кензо Повече снимки и на тримата има в предишните ми постове.

Лила - бабичка, имала неблагоразумието да се засели до детска градина. И въпреки, че е като муха, законът не го позволява. Дори и да е ваксинирана и обезпаразитявана редовно по схема, пак не може. Също като в оня виц - "пън, не пън, щом е свекърва - вън!" :ab_041: То не е смешно, ама карай.

Прикачена снимка - Лила , поне старините ѝ ще бъдат спокойни.

Роня - и тя добра, та добра. Кротка и тихичка, но пак на някого е пречила - влезе в клетката и заспа.:

Прикачена снимка

Джо - бивш домашен, доведен в Сеславци от роднини на починалия му собственик. Кучето щеше да откачи там, страхотно се депресира. Изведохме го на хотел, и там не му беше добре, но вече ще е в дом, спокойни сме. Ето го сирачето:

Прикачена снимка

Джери, Мичъл и Джоли - много мили същества, ненужни тук. Млади кучета, животът е пред тях, късметът също:

Прикачена снимка - Джоли

Прикачена снимка - Джери

Прикачена снимка - Мичъл

Още снимки: Прикачена снимка

Само две от кучетата - Мими и Роня, изведохме от Сеславци в деня на пътуването. Останалите девет бяха настанени в хотели, по една или друга причина трябваше да го направим. Разходите са наистина много. Зная, че не всеки може да дари пари, но дали не бихте станали приемен стопанин за някое сеславче? Преди това ние ще сме ги ваксинирали и обезпаразитили вътрешно и външно, а кучетата са наистина безпроблемни - социални и мили. И няма да отвисяват у вас безкрайно дълго време, обещаваме за месец-два животинките да бъдат задомени.

#4470 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 11:34 AM

Ето още две сеславчета, които вчера "хванаха влака за Европата".
На едната шушулка, Чиара, аз ѝ бях приемен стопанин. Много сладка дребосъчка, много игрива и гальовна след първоначалната паника и треперене. Горката, като я сложихме вчера в клетката, пак започна да трепери като листенце, но няма как, ще изтърпи и пътуването. Чиара:

А момченцето няма да казвам кое е, очаквам някой да си го познае :smile: :

Прикачена снимка

#4471 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 September 2012 - 05:29 PM

:rc_036: Браво! Още спасени животинки!

#4472 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 05:47 PM

Да, доста са спасените, а и не само сеславчета.

#4473 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2012 - 11:56 PM

Аз, аз Санчо златен, ма как се е разхубавил и позакръглил - само хубав живот отсега нататък. А моята награда че познах - ново Сеславче - пускам парички утре, вадете следващата душа.

#4474 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 12:00 PM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 16 September 2012 - 11:32 AM, написа:

Джо - бивш домашен, доведен в Сеславци от роднини на починалия му собственик. Кучето щеше да откачи там, страхотно се депресира. Изведохме го на хотел, и там не му беше добре, но вече ще е в дом, спокойни сме. Ето го сирачето:

Прикачен файл ДжоСесл..JPG

Леле, че красавец! Да разбирам, че си е намерил дом?
User's Signature

Качена снимка

#4475 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Pets, Nature, History and ect.

Публикувано: 17 September 2012 - 06:51 PM

Какво става с нахапаното по празниците кученце?

#4476 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 08:17 PM

Показване на мнениетоtkusa, в 16 September 2012 - 11:56 PM, написа:

Аз, аз Санчо златен, ма как се е разхубавил и позакръглил - само хубав живот отсега нататък. А моята награда че познах - ново Сеславче - пускам парички утре, вадете следващата душа.

Санчо наистина е златно кученце и съм сигурна, че ще бъде щастлив, а и ще дари много щастие на неговите си хора. Хубав, гладичък, гушкав и облизвателен, много спокоен и уравновесен - абсолютния бонбон!
Благодаря ти, tkusa, за помощта :rc_036: ! Утре ще ти кажа кое ще е следващото ти спасено кученце, и защо.

Показване на мнениетоSalida, в 17 September 2012 - 12:00 PM, написа:

Леле, че красавец! Да разбирам, че си е намерил дом?

Джо е настанен при приемни стопани. Надяваме се скоро да бъде осиновен окончателно.

Показване на мнениетоМуки, в 17 September 2012 - 06:51 PM, написа:

Какво става с нахапаното по празниците кученце?

Вчера бях в Амивет при настанените от нас там две кучета /едната - Дестъни, също беше лошо нахапана/. Пред мен докторът говори доста време по телефона с една германка и ѝ даде много подробни сведения за кучето. Но аз няма да напиша нищо, защото кучето си има попечители /те пишат във ФБ/, и мисля, че е редно е те да дават информацията за него.

#4477 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 09:11 PM

Благодаря за бързия отговор, но аз съм нова във форума и отскоро посещавам Сеславци.

Правя каквото ми е по силите и съдбата им не ми е безразлична, но не знам кой е този форум. Ако може по-подробно.

#4478 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2012 - 09:13 PM

О, ФБ вероятно е Фейсбук, но там не видях нищо за него.

#4479 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 11:50 PM

Пиша чак сега, защото времето наистина не достига. Понеделник, вторник и днес - в Сеславци, налагаше се - ваксини, болни кучета, дохранване. Изписахме Амиго и Дестъни от Амивет.
Добре са децата, трябва им малко време още, за да се оправят раните им окончателно. За тяхното лечение платихме общо 1100лв., добре че на Соня хората помогнаха :rc_036: . Диего го настанихме в приемен дом, но на втория ден ми се обадиха да отидем да си го вземем, защото много скачал по хората и в апартамента, и трябвало да е в двор. Преместихме го в Суходол. Дестъни е при една моя приятелка, която много ни помага.
Та в Сеславци - ваксинирахме двайсет кучета, дохранихме в понеделник и сряда, направих много снимки. Това последното ми е най-досадно, но няма как, германките ги искат за техните сайтове, нали търсят стопани за кучетата.
Започвам първо с един нещастник - колкото голям, толкова и добър. И точно толкова нещастен. Домашен, но щом се появяват туморите в ушите му, стопаните го изоставят в Сеславци. Днес една позната ми каза, че е чела на много места за това куче, а то се появи тази седмица. Не зная дали някой предлага реална помощ за това момче.
Ние имаме вариант за него - да се заведе на преглед и скенер, след което ще се реши къде да се оперира. В Сеславци няма да се връща, ще се остави в хотел. Соня е осигурила парите за всичко това, търсим само човек, който да отдели от времето и автомобила си, за да го свърши. Кучето е "лесно", много е добро и не оказва никаква съпротива, т.е. няма да има трудности с превоза и прегледа. Ние сме двама-трима човека, с кола и половина, и не ни достига капацитет, от известно време не можем да смогнем с всички ангажименти. Ето го горкото животно:

Друго куче, което е за клиника, е един кротушко, който сигурно има същия проблем като Амиго - запушена слюнчена жлеза. И той той трябва да се води на доктор:

Ето още от нежеланите:

Прикачена снимка - две братчета, 8-9-месечни, подхвърлени в училищен двор.

Прикачена снимка

На последните две снимки са братче и сестриче, третото още не смее да се покаже изпод скарата. Случайно се засякох там с бабата, която се е обадила на Екото да ги вземат, защото пред блока заплашвали да ги отровят. Питам я - и после какво, а тя - ами ще си живеят тук, ще ги хранят и разхождат... Питам я - защо не кастрирахте майката, отговор - ами не знаехме, че е бременна, но вече е кастрирана. Сякаш не знаят, че всяка кучка, която не е кастрирана, ражда. И ще чакат да се народят бебетата, да стане панаира, та тогава.

Имам много снимки от пристигането на кучетата миналата седмица, но нямам време дори да ги отворя. Дано до края на седмицата успея да ви ги покажа.

#4480 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 September 2012 - 02:13 PM

В Сеславци винаги има кучета,които се нуждаят от помощ.Често се налага това да се прави спешно,без отлагане.Дано има повече хора,които не са безразлични към съдбата на сеславските кучета.Те имат единствено НАС!

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни