Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4561 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 November 2012 - 10:44 PM

Помните ли зазиданите кучета във Филиповци?
Белла ни изпраща няколко снимки. На първата от тях - Белла потегля за Германия.

Прикачена снимка Прикачена снимка

#4562 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2012 - 07:39 AM

Миналата седмица още четири сеславчета отлетяха за Европата, с хората на Соня :rc_036: . Ето ги късметлийчетата:

Прикачена снимка - Поли - набедена за агресивна, а всъщност напълно безобидна добрушка.

Прикачена снимка - Луна - кучето, което живееше на покрива на къщичката, абсолютна гушла.

Прикачена снимка - Сабина, някъде от Банкя. Черното си го искали да се върне, бялото - не. Кротичка и доверчива.

Прикачена снимка - Мери, строшения таз, вече е оперирана успешно и се възстановява, в Австрия.

#4563 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 November 2012 - 08:13 PM

Норд, мога ли да те помоля да провериш за съдбата на една кучана, която би трябвало да е в Сеславци.
Преди около 3 седмици се появиха на кучешката ни поляна 2 кучета, с марки на ушите от Екото. От няколко дни забелязахме, че особено едното е унило, с гурели и сополи. Естествено съмнението е за гана. Вчера едно момиче си изследвало кутрето( на 5 месеца) и се оказа, че е болно. И сега паника голяма на цялата поляна. Не искат болните кучета на поляната, въпреки че първоначално се говореше да събираме пари за да ги лекуваме на място. Сега обаче искат да ги евтаназират, хвърлят в реката и прочие. Днес едната патка звъняла в Екото да дойдат да ги вземат. Те обаче дошли и намерили само едното, което дори не беше сигурно, че е болно. А това което е зле не са намерили. Купих лекарства и от днес почнах да го инжектирам, въпреки, че не знам до кога ще е там. То си седи, ама дали някой няма да викне пак Екото или няма да се учудя и нещо по кардинално да направят.
Та кучето, което са взели днес от Овча купел 1, е дребна около 12-15 кг женска, сиво-бяло и кафяво, слабичка. Нямам идея какво ще правят с нея. Ако можеш да провериш там ли е и какво ще се случи с нея, ще съм ти благодарна.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#4564 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2012 - 01:47 PM

Поли, ще проверя в понеделник за кучето. Ако са го взели Екото и е кастрирано, може направо да са го откарали в новия приют.
Сега две много хубави снимки на две сеславчета. Първото - Амио, оставен в Сеславци от стопаните, защото не можели вече да се грижат за него. След като проучихме разбрах, че дъщерята е с психично заболяване и са взели куче по съвет на доктора ѝ. Но щерката не му обръщала никакво внимание, и кучо се оказва излишно бреме. Като непотребна вещ - купил си нещо, което на практика се оказва безполезно. Ако не изискваше грижи, щяха да го сгънат в някой гардероб, но то, защото е живо, трябва да се джендемоса по-надалеч. Добре, че е Сеславци, където не отказват. И добре, че го видяхме преди някой от любителите на безплатни породисти кучета. Амио замина за Германия на 29.VIII.т.г. По начало не тормозим новите стопани за снимки, но естествено, много се радваме, когато получим такива.

Прикачена снимка - Амио, вече с истинско семейство.

Другият е Жерар - набеден за агресивен. Е, обичаше в Сеславци да се поступва с другите кучета /затова го преместиха в единична клетка/, но с хора беше върха - гальовен и прилепчив. Той замина на 20.Х.т.г. А сега виждаме, че може да си има и куче-приятелче.

Прикачена снимка - Жерар, сега Руди /рунтавото куче/

Благодарностите са за всички, помагащи за подготовката на кучанките, както и за Соня, осигурила прекрасните домове на бившите нещастници. Дано успеем да помогнем на повече, всяко от тях го заслужава.

#4565 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2012 - 05:12 PM

Има още три късметлийчета, от последните десетина дни - това са Белка, Стефи и Сонни. Три момиченца.
Белка, нежна 6-месечна кукла, е взета за кастрация с още две кучета от двора на фирма. Големите кучета си ги искат, нея - не. Видяхме се, харесахме се, и я взех у нас. Не би оживяла навън, в студа, след операцията. И е доста слабичка, явно не се е дореждала до храна на двора. За разлика от повечето кучета, тя позира с огромно удоволствие пред фотоапарата. Ето резултата:

Второто куче, на което съм приемна мама, е едно нещастниче с дефектно краче. Така се е родило, едното краче е по-късо, първо помислих, че е отрязано, но после видях, че няма и помен от рана, накрая си има две възглавнички с нокти. Понякога се подпира на крачето, друг път не. Както и с Белка, първо германките я харесаха, и тъй като имаме предостатъчно кучета на хотел, аз взех и Стефи. И Стефи е прекрасна кучица - мила, енергична, гальовна. Хубаво е, че им се дава шанс за нов живот. Ето я и нея:

И третото куче, прибрано в приемен дом от едно добро момче вчера, е окаяната ротвайлерка, настанена в Сеславци тази седмица. "Изоставена от наемателите", писах за нея. На тези хора им пожелавам да си останат вечно наематели. Сони, така я кръстихме, е на около седем години и е раждала много, много пъти - така каза докторката. Слабичка, броят ѝ се ребрата. Но изключително мило и добро същество. Ето я:

Тези три кучета, както и останалите, на които се дава шанс да започнат нов живот, се нуждаят от много грижи, ваксини, обезпаразитявания, понякога прегледи, разнасяне насам-натам. Моля ви, помогнете на сеславчетата, като станете приемен стопанин, или дарите за подготовката на тези кучовци. Дяволите да го вземат, всичко е с пари :ab_041: ! Освен грижите и обичта, които даваме на тези бонбони в домовете си, разбира се.

#4566 Потребителят е офлайн   Moni_Bonboni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2012 - 08:39 PM

Парички за Сони на форумската сметка да се превеждат?

#4567 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2012 - 07:42 AM

Да.

#4568 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2012 - 07:28 PM

Изпращам парички и целувки на Мари. Една баничка специално от мен :wub:

#4569 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2012 - 10:51 AM

Показване на мнениетоtkusa, в 14 November 2012 - 07:28 PM, написа:

Изпращам парички и целувки на Мари. Една баничка специално от мен :wub:

Поръчката е изпълнена, Мари ти благодари :rc_036: !

А сега да ви представя четири други кучици, които имаха тази седмица късмета да ни помахат за сбогом, потегляйки за Германия:

1. Рива - голямо куче с голямо сърце. Доста време постоя в Сеславци, но не се промени - гушкава и много послушна, търси човек, за когото да се залепи:

2. Алегра - също големанка, също винаги готова за гушкане и мачкане, като едно голямо тесто. Простила е на хората дори това, че са я оставили само с едно ухо:

3. Берли - малко по-дребна от Алегра, също толкова мила и прекрасна: Прикачена снимка

4. И Мона - изтърсачето, чаровна и настоятелно изискваща внимание и обич: Прикачена снимка

За поредните четири спасени кучета трябва да благодарим на д-р Станкова /тя ги предложи/ и на Гергана и Беат Сен /tierhilfesofia-bg.ch/ :rc_036: , които за пореден път подадоха ръка на нашите сеславчета. Колкото повече, толкова повече!

#4570 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2012 - 04:58 PM

Само да спомена че преди Мими да замине имаше кученца затова почна да лае хората и те се обадиха на екото ,но кутретата ги раздадохме ето снимка на тях сладури !И наистина е страхотно че има хора които помагат на тези животни !Като се сетя за тях ми става мъчно но те са в добри ръце !Дано и Мими тоест Малибу да е добре!Кутретата се казваха бадемчо ,сиси,лори,дороти !?!!Сладкиши!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4571 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2012 - 02:56 PM

Гледам, че напоследък съм попрекалила с щастливите снимки, та ще ви пусна малко фото от днес:

Прикачена снимка - питбул, мъжки, 4-5-годишен, много добричък. Някакъв идиот го вързал пред приюта и изчезнал.

Прикачена снимка - куче, прието на 26.VII., утре ще го осиновят едни хора, напук на други хора... Дано е добре за кучо.

Прикачена снимка - очарователен големанчо, спокоен и добър. Прикачена снимка

Прикачена снимка - поредното безумно изплашено дребосъче Прикачена снимка

Прикачена снимка - Силвио скучае, докато чака телепортация до новата си стопанка в Австрия.

Прикачена снимка - в очакване на вкусните гранулки.

Прикачена снимка - кучето с късата клечка. Наистина не е леко - единия ден да те блъсне кола, а на другия - спасителят да те метне в Сеславци...

Прикачена снимка - съквартиранта на "късата клечка", също лабрадороподобен, много кротко и мило животинче.

Прикачена снимка - чисто новият навес над залепените южно на сградата клетки. За това, че и там кучетата ще имат сушинка през дъждовните и снежни дни, които предстоят, трябва да благодарим на Соня Митрева и нейната организация :rc_036: !

#4572 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2012 - 01:52 PM

Това кутре е от надежда 1 част всъщност близо до нашия блок голямото и сладкото ,но е изхвърлено мъжко е и принципно ме викахме Тото страхотно е и които го осинови ще е щастливец има нещо каракачанско в него сладурче е !Имам снимки на него на телефона си и познавам стопаните му ,но те не го искат незнам за последно беше на темаркета сега как се озовал тук има още такива кутрета там от където идва страхотни са дано не ги вземат и тях късмет!Ако му намеря стопанин ще пиша ще му потърся ! :eg_033:

#4573 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2012 - 09:23 AM

Още няколко щастливи българо-германчета от Сеславци:

- Кай : Прикачена снимка

- Нели: Прикачена снимка Прикачена снимка

- Кристина - Прикачен файл  соня1.MOV (5.13MB)
Брой сваляния: 39

#4574 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2012 - 01:36 PM

И за да не ни обвини пак някой, че "подбираме" само здрави, красиви и не знам си какви кучета /като че ще ги подреждаме на сергия/, да напомня за тези двечките:

- Мери - нещастната кучица, блъсната от кола, бременна, с натрошен таз и захвърлена в Сеславци. Транспортирахме я по най-бързия възможен начин, със самолет, до Австрия. До момента само за операции и лечение са дадени две хиляди евро. Мери се възстановява бавно, но вече е вън от опасност. Ето снимка от България:

Прикачена снимка

- и Нели - възрастната бобтейлка, оставена от стопаните си в Сеславци, за да умре там. Ужасно занемарена, до степен червеите да я изяждат жива. Настанихме я в клиника, докторите в Амивет направиха всичко възможно да я стабилизират, бабичката даже тръгна и по разходки. В чужбина я чакаше семейство, което да стопли края на живота ѝ, но Нели не издържа. Няколко дни преди да замине, тя почина. Усилията за нейното спанение струват около 900лв.

Прикачена снимка - но Нели поне си отиде спокойна, на чисто и обгрижвана.

За това, че се погрижиха и за тези две нещастничета, да благодарим на Соня, Силвана, Рафаела и Надин :rc_036:

#4575 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2012 - 08:06 PM

Какво става с големинко!Как е аз вече съм в софия и ще ходя до сеславци тази събота !

#4576 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 09:07 AM

Спомняте ли си Армани? Прикачена снимка

Малкият разбойник, който точно когато трябваше да замине, започна да щрака със зъбки. Щурчото отдавна да е в Германия, но като не разбира от дума, му се наложи да тръгне на училище. Галя ни го върна , все едно е ново куче - слуша, изпълнява, върви отлично на повод, спокоен е. Благодаря ти, Галя, че прие момчето :rc_036: !

А сега Армани е на специализация по "цивилизация" :ab_041: при друга учителка - Веска. С нея той всеки ден пътува с трамвай и метро /ужас, аз това още не съм го пробвала/ , бута се из пътникопотока в час пик, въобще си става един истински градски домашен любимец. Мале мале, какво му дойде до главата на Арманчо. Ама така е, като не слуша...
И за да няма по градския транспорт неприятности, Веска го е маскирала като истински ученик от кучешко училище:

Естествено, че Соня :rc_036: движи нещата около Армани. А като гледам снимките, се сещам за стихчето "Ако до всяко добро същество застане поне още едно", пък до това кученце застанаха много добри същества, и дано животът на Армани наистина да бъде прекрасен ...

#4577 Потребителят е офлайн   i.gekov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 November 2012 - 11:05 AM

Здравейте,

Случайно някои да е виждал това куче, казва се Роби. Изчезна от три дни от квартал Свобода. Има белег от шевове на предната лява лапа.
Моля ви ако някой го види да се свърже с мен.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#4578 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 06:22 PM

Сега, когато навън вали като из ведро, пак се сещам за толкова навременния навес, построен от Тирхилфе Зюден - Австрия :rc_036: . В тези седем клетки, в които има около 40 кучета, вече е сухо и няма да има мокри и зъзнещи същества.
Трета година Соня "ухажва" директорите на Екоравновесие, за да разрешат нейната организация да направи този навес. Предишните двама отказваха, защото оформянето на самото дарение е много сложно като процедура. Слава богу, точно навреме, преди големите дъждове и снегове, д-р Нейков измисли как да се направи всичко така, че хем да е законно, хем да се случи това събитие - навес над залепените до южната страна на сградата клетки.
Така че, спокойно - въпреки бурния вятър и поройния дъжд, кученцата са на сухо.
Ако получим разрешение за още едно подобрение, кучетата ще бъдат освен на сушинка, и на завет - а това, при мразовитите зимни сеславски ветрове, наистина е много важно. Стискайте палци!
Извинете ме за многото снимки, но този навес е толкова нужен и изстрадан, че си заслужава:

#4579 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 08:52 PM

Здравейте, днес по сигнал на "добри " съседи от Екоравновесие прибраха две от кучетата, за които се грижим! Страшно добри и любвеобилни създания! Едното взехме при нас- осиновихме я, но другото мъжко, рижаво остана там, нямам възможност да го взема, но ще се постарая да му намеря приемен дом или осиновители! Има мустаци като на териер, едро е, много е мил!

Въпросът ми е какво ще стане с него?
Утре ще се опитам да отида да го видя и да му занеса храна, но се притеснявам! Казаха ми, че има вероятност да бъде преместен в новия общински приют, това така ли е, къде точно се намира, по-добри ли ще бъдат условията?
Ще ми разрешат ли да го видя?
А въпросът с ганата в Сеславци как стои?
User's Signature

Качена снимка

#4580 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 09:25 PM

Днес един добродушен брадатко обаче успя да се изкачи на покрива и да скочи оттам. Беше много напрегнат ден. Понеже местеха кучета в новия приют имаше едно лутане, едно измъкване на кучетата, една свобода за някой друг четриног. Петков обаче не е за там в никакъв случай. Вече има и нов правилник от днес /който иска да разхожда куче и да се зписва като доброволец, трябва да отиде до дирекцията, да пусне молба свободен текст и да изчака 7 дневния срок/, защото така е решил - бяха думите на Петков.
Всичко това се случва днес след като бях отишла да търся две кучета и Петков като разбра от кой район са, като се разфуча, от там няма да приключи прибирането без право на осиновяване. Не искаше да ме пусне, щял да вика полиция да ми слагат белезници. Но пък аз пак влязох и огледах, това за което все пак бях отишла след 30-40 минутно чакане.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема