Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4581 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2012 - 11:25 PM

Не мога да кажа нищо по горните два поста - не съм част от персонала.
Това, което мога да кажа е, че много повече сеславски кучета щяха да са спасени, ако хората не се сещаха за това място само когато там приберат кварталните им любимци.
А сега - по темата. Това са снимки от последното ни хранене тази седмица. Кучета, кучета - повечето от тях биха станали идеалните домашни любимци, независимо от кой квартал са...

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Дъртушкото от първата снимка го извадихме, и още едно, защото бяха със силно разстройство. Искахме да вземем и кучето от последните снимки, защото то вече има осиновители, но не би. Дойде една пищяща жена с баща си, и пищейки, заобяснява как това куче тя го гледала от бебе, и как много го обичала, и искала да го вземе. Нищо, че преди два месеца го е завела уж само за кастрация, а после е изчезнала. После разбрах от Илинка, че същата жена миналата година е осиновила куче от Сеславци и след две седмици го е върнала обратно. Горкото животинче, за малко се размина с късмета, нищо не можах да направя. Безотговорни и безмозъчни хора - дошли да си взимат куче с ръце в джобовете - ни каишка носеха, ни повод. За каишката - ние му бяхме сложили, но вместо повод им дадоха един кабел, и го увързаха горкото куче, и го повлякоха... Ясно що за грижи и гледане предстоят.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4582 Потребителят е офлайн   rusata1 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2012 - 12:39 AM

На 4 снимка от горе надолу в публикуваните различни кученца има едно кафяво което не се вижда много добре,някой знае ли отскоро ли е в Сеславци и от кой квартал е,невиждам дори дали е мъжко или женско!Аз търся женско кученце от Надежда 3 взето може би в понеделник,кафяво-рижо на цвят.Когато се обадих ми казаха,че няма такова и не са идвали в Надежда.Но кученцето го няма и това е.На възраст още няма годинка или там някъде,има рана мисля,че от ляво на гръдния кош!Ако някой знае или види нещо нека пише!

#4583 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2012 - 01:34 PM

Всеки ходи, когато може. Да повечето се сещаме, когато забележим, че няма някое куче от квартала, но това не го прави безучастен или незаинтересован. Аз лично за себе си ще говоря, нямам нито средствата нито контактите, за да мога да прибера или лекувам някое животно извадено от Сеславци. Правя и прибирам, само когато е сигурно, че ще пътува, тъй като съм с малки деца и нямам време. А това, което написах, е по повод отношението на Петков към мен. Съжалявам, че не е по темата точно.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#4584 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2012 - 09:52 PM

Днес ходих до Сеславци, да видя кучето, беше като бездушен, не знам дали заради упойката, условията вътре са много зле! Утре пак ще ходя, защото ми казаха, че е ден за разходки и мога да го изведа от клетката . . .
User's Signature

Качена снимка

#4585 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2012 - 08:54 AM

Вчера, "по график", бяхме при сладурковците. Добавихме към полагаемата им се храна още 70кг вкусни гранулки и ваксинирахме още пет кучета. Снимките правих с телефона, защото забравих фотоапарата:

Вече седмица един невероятно мил и гушкав куч /Руфус/ е с мокра рана на хълбока. Там го пръскат с някакво лекарство, но за всеки случай Соня реши да го закараме в клиника. Руфус пък е неразделен с Тоби, затова Тоби го закарахме в хотел, да не страда чак толкова много от липсата на приятелчето си. Натоварихме ги в клетките. Руфус е на първата снимка:

И потеглихме, на среща с Армани. Трябваше да предадем паспорта му на приемната стопанка, че от много емоции предишния път това го забравихме. Явихме се първи на указаното място, и зачакахме. След малко в дачелината, на фона на есенните листа и панелките, съзрях едно малко оранжево петънце. Петното се движеше към нас, на повод, и това беше Армани! Образ невероятен, вижте го:

Невероятно сладък маймунчо, вече няма да му се налага да се маскира като куче-водач, за да пътува в градския транспорт, защото ще си носи паспорта в джобчето :smile: .

Продължихме към клиниката. Междувременно минахме през нас и си взех фотото, та следващите снимки са по-добри. В "Амивет" очакваха Руфус, прегледаха го, назначиха лечение - разни антибиотични мазила, дексаметазон и за да не изяжда лекарствата - пластмасова яка. Та ще се поизмъчи момчето, но щом трябва...

В клиниката дойде наш човек, който да откара Тоби в хотела. Много сладко куче е и Тоби, един тихичък такъв:

А ние се отправихме към автосервиза, където оставихме изключително полезната ни "баничарка" за смяна на масло, филтри, накладки и още нещо. И мъж ми не бива да се усети, че колата ми навърта годишно километри колкото неговата и на дъщеря ни коли, взети заедно. А техните коли пътуват и до чужбинско, и до морето - многократно... Защото, ако се усети, ще трябва да покрия плащането, около 400лв., с лични средства :ab_041: , които иначе си отиват за кучета и те.

Та така ни мина денят вчера, сигурно защото имаме "средства и контакти". А дали нямаше да ни е много по-лесно и прекрасно, ако нямахме средства и контакти? Със сигурност да.
За kai_tina и други, които искат да помогнат - пишете тук, питайте. В Сеславци има много кучета, които със сигурност ще бъдат осиновени, така че който ги вземе като приемен дом, няма да останат вечно негови. Освен това има кучета, които биха били осиновени, ако се научат да вървят на повод и се посоциализират малко - искат ги, но така няма да ги изпратим. И не можем да обясним на германките как например кучета, за които толкова много хора сме се застъпвали да не бъдат евтаназирани, все още не могат да вървят на повод поне.

#4586 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2012 - 09:30 AM

Днес и аз ще отида, да разходя кучето, което взеха от квартала ни и за което се грижехме! Надявам се някой да хареса рижавия, рошав косматко, който е чудесно социализиран и с хора и с кучета! Понякога лае по велосипедисти, ако го стреснат, но това е рядкост!
User's Signature

Качена снимка

#4587 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2012 - 09:46 PM

Г-ца Мари се чуди как никой още не я е харесал. Не че има нещо против да се излежава на диванчетата тук, но друго си е някъде по чужбинско :ab_041: . Милата, както е понапълняла, и с копринената си козинка, много е приятна за гушкане, прекрасна е просто.
Специалните поздрави са за tkusa, естествено:

#4588 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 12:41 AM

Цяла седмица вече си имаме десет новоизлюпени европейчета, а аз чак сега ще ви ги покажа. Добри кучета, кой чакал повече, кой по-малко, въпрос на късмет. Ето ги:

1. Сони - почти ротвайлерка, изоставена, в лошо състояние - измършавяла и с кожни проблеми. Но тя имаше късмета да отиде веднага в приемен дом - хиляди благодарности :rc_036: на Веско и Адриана, които отвориха сърцата си за Сони:

2. Сам и Бела - братче и сестриче, оставени в Сеславци от една "грижовна" баба. Извадихме ги , настанихме ги в хотел, стояха няколко месеца там. Жената разбра грешката си, дойде да ги изпрати, проля много сълзи ... както обикновено става по изпращанията. Третото братче още е тук, дано скоро и то ги последва:

Прикачена снимка - Сам; Прикачена снимка - Бела

3. Дино - той, горкият, беше с демодекоза. Първо няколко месеца беше на хотел, после в "Амивет". Оздравя, но не успя да качи нито грам. Непрекъснато скача, играе, влюбен в целия свят. Ето го:

4. Неро и Сандор - две братчета, много мили същества, до последно бяха в Сеславци. Слънчеви и лъчезарни, общителни и адаптивни:

5. Матиз - чаровник на средна възраст, изкара няколко месеца на хотел и той:

6. Флекси - невероятен късметлия, престоя само месец в Сеславци преди заминаването:

7.Сандос - прибран в Сеславци като агресивен, а той е душица. Доста време беше в приюта, после в хотел. Ето го тантурчото:

8. Тайсън - когато го видяхме в Сеславци, приличаше на старче, което се е приготвило за "оня свят" - измършавял, проскубан, с нещо кожно, отпуснат и дезинтересиран. Изведохме го на хотел. Лекарският преглед показа, че е само на 4 години и че кожният проблем е по-скоро следствие на мръсотията, в която е живял. На първата снимка е Тайсън, когато го взимахме от Сеславци, а на другите две е вече в Германия:

Прикачена снимка

Та това беше поредната порция късметлийчета. Дано имат най-добрите стопани и най-топлите домове, да им пожелаем това.
Много хора помагаме това да се случва :rc_036: . Най-вече Соня :rc_036: да е жива и здрава, че тя е незаменима с това, което прави.
Ето още снимки от изпращането:

#4589 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 10:55 AM

Дано повече кучета намерят дом!
А те като отидат в чужбина директно при нови стопани ли отиват или седят там в приют да ги хареса някой?
Казаха ми от приюта, че в понеделник щяла да идва някаква германка да види кучетата?
Може ли някой да ми разясни тоя принцип с осиновяванията по чужбина и дали после имате информация какво се случва с кучетата, как живеят и тн?
Знаете ли кои кучета са преместени от Сеславци в новия приют в Богров?
User's Signature

Качена снимка

#4590 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 04:11 PM

Ето снимки от вчерашното ни ходене в Сеславци. Нахранихме със 140кг гранули - 80 наши и 60 на Екото, направихме няколко ваксинки, снимки. Нямам време да пиша обяснения към снимките, но ако някой иска да помогне конкретно на някое животинче , да пише.

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4591 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 04:29 PM

От последните шест, които са като прикачени мини вресии, първата на рижовото кученце и третата на двете кученца заедно, това от ляво пухкавото са две за които се грижех преди да ги приберат!
Как бих могла да им помогна? Пухкавото е с жълта каишка, казаха ми, че има шанс да бъде осиновено в Германия . . . така ли е? А другото?
User's Signature

Качена снимка

#4592 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 06:24 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 04 December 2012 - 04:29 PM, написа:

Как бих могла да им помогна?

Това, от което имат нужда сеславчетата, са приемни домове и социализация, както и финансова помощ. За съжаление, не биха могли всички да бъдат задомени, затова, ако имате конкретни планове за някое куче, за които ще искате съдействие от нас, трябва да ни уведомите, за да кажем дали бихме могли да поемем ангажимент.
Има например 4-5 кучета, дивички и страхливички, за които има организация, която да ги вземе в Австрия и да им търси домове, но ако тук не се достигне някаква степен на социализация, животните ще си останат в общинския приют. Ето това например:

Прикачена снимка - ако не преодолее страха си, няма никакви шансове.

#4593 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2012 - 10:16 AM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 04 December 2012 - 06:24 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 04 December 2012 - 04:29 PM, написа:

Как бих могла да им помогна?

Това, от което имат нужда сеславчетата, са приемни домове и социализация, както и финансова помощ. За съжаление, не биха могли всички да бъдат задомени, затова, ако имате конкретни планове за някое куче, за които ще искате съдействие от нас, трябва да ни уведомите, за да кажем дали бихме могли да поемем ангажимент.
Има например 4-5 кучета, дивички и страхливички, за които има организация, която да ги вземе в Австрия и да им търси домове, но ако тук не се достигне някаква степен на социализация, животните ще си останат в общинския приют. Ето това например:

Прикачен файл IMGP3412.JPG - ако не преодолее страха си, няма никакви шансове.

Питам познати и приятели дали не могат да ги вземат за малко или за постоянно, или поне едно, но до момента удрям на камък! Аз осинових едно от групичката, която прибраха на 28-29 ноември и ми станаха две и за съжаление не мога да взема още, колкото и да ми се иска! В Сеславци кучетата на които особено много искам да помогна са тези двамата красавци рижавия и пухкавия с острата муцунка, който има жълта каишка! Кучетата са разхождани всеки ден от мен и баща ми по два пъти и са свикнали с хора и животни, не закачат никого по улицата! Рижавия понякога се смущава от велосипедисти и ги лае, но никога не подхожда с агресия! Били са галени от деца без проблем! Докато бяха на улицата съм ги обезпаразитявала външно! Като са всички групово гонят колите, като са поотделно дори не се сещат! Но това са все неща, които могат да се променят! Прегръщани са, галени са, ресани са. . . . нямат проблем с това, даже само се бутат да се галят! Рижавия като ходих в събота да го видя ми се стори малко стресиран, но нкато го изведох в дворчето е добре, не се отделя от мен! Пухкавия е вероятно по-млад и по-лесно се приспособява!
Искам да им помогна!
User's Signature

Качена снимка

#4594 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2012 - 06:34 PM

Ами аз ходих да сеславци по хубаво е от преди дарих и пари мисля да подаря кутре на приятелка и ще я заведа да си избере тъй като тя иска да си вземе ,но тя е от берлин и ще го заведе там, имам и снимки от сеславци ще ги кача !Ако бих могла да помогна с нещо защото ще ходя сигурно и тази събота !
Ида питам как е великанчо !

#4595 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 December 2012 - 06:35 PM

Къде ги дарихте парите, там на място ли, на общината?
User's Signature

Качена снимка

#4596 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2012 - 07:12 PM

Малко снимки и едно клипче на Армани или Мани, или Манчо :ab_041:
Той е едно страшно изтерзано кученце, но с упорството и любовта на приемната си мама има голям напредък. Вече няма проблеми с хигиената и се вози много по-спокойно в градския транспорт.
Ето как се радва на снега.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#4597 Потребителят е офлайн   Kateto_13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2012 - 09:56 PM

Може ли да помоля за най-новата информация относно изискванията и процедурите свързани с посещенията, както през седмицата, така и в почивните дни? Нашето куче изчезна и искам да проверя дали не е там.

#4598 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2012 - 11:17 PM

Nort как мога да помогна на кучето от втората снимка снимка. Това, което е на преден план. Останалите от Малинова

А имам и питане момичето кафявото от първата снимка замина за Австрия, дали има обратна връзка за нея. Пак е от Малинова.
Мерси

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#4599 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2012 - 10:54 AM

kai_tina , отговарям на въпросите ти:

1.

Показване на мнениетоNort2005-2, в 04 December 2012 - 06:24 PM, написа:

Това, от което имат нужда сеславчетата, са приемни домове и социализация, както и финансова помощ.

2. Кучето "от първата снимка" сме го дали на хотел, никъде не е заминавало. Стои си там, плащаме, страхливо е, има нужда от приемен дом или пари и място за обучение. За всяко пътуване има постове, където има снимки кое куче е тръгнало. Но явно нямаш възможност да следиш темата.

Ако това не е достатъчно като отговор, звънни ми да се уточним.

И в кръга на шегата, къде видя по снимките кафяво куче :ab_041: ?

#4600 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2012 - 08:11 PM

Показване на мнениетоdikari, в 05 December 2012 - 06:35 PM, написа:

Къде ги дарихте парите, там на място ли, на общината?

На място дадоха ми и нещо като декларация с печат и подпис!
Бях и в Богров и там дарих пари осиновихме и кутре кръстихме го Тоби !Линда ще го заведе на ветеринар и ще го закара в Берлин и там ще го гледа в вкъщи и снимки ще кача като мога !

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни