Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 19 April 2009 - 12:50 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 April 2009 - 12:22 PM
Сега д-р Станкова ми се обади от Сеславци - не навсякъде е имало вода, където има - застояла, жабясала. Пак са били много гладни, вероятно тази сутрин не са ги хранили.
В едно от външните заграждения е имало умиращо кученце, на 4 месеца, с разкъсна рана на коремчето, кръвта му е изтичала, умряло е пред нея. А милото след 10 дни щеше да пътува за Швейцария, бяха го харесали. Не доживя. Има негова снимка в предишния ми пост, това жълтичкото в съда за вода.
Публикувано: 27 April 2009 - 01:47 PM

Публикувано: 27 April 2009 - 03:50 PM
Публикувано: 27 April 2009 - 06:15 PM
Публикувано: 29 April 2009 - 03:53 PM

В клетките за карантина вътре има няколко кучета, 3 от които са "агресивни" (странно как им сипвахме вода без да мръднат или издадат звук дори, но това е друга тема).

Малките от вътре се бяха намушили в хранилката, за да си оберат гранулите, а до водата нямаха достъп. И понеже ни беше отказан някакъв подходящ съд за вода за тях, им намерихме една тенджера, за да могат да пият нормално. Достраша ни да напълним с вода хранилката, за да не влязат целите в нея и да се намокрят или удавят.

В една от клетките има домашно куче с мартеничка и каишка за бълхи. С две различни очета е-синьо и кафяво. Изключително мило, добро, с мека козинка. Ако се ровите из обявите за Изгубени, оглеждайте се за него.

Публикувано: 29 April 2009 - 04:05 PM

Ето и един мил слабушко:

Днес докараха един ротвайлер заедно с едно друго едро куче (ще помоля Кики да качи негова снимка). След като ротвайлера излезе от упойка стоеше на едно място стъписан. Та той и другото куче били "отхапали бузата за стопанина си". Не разбрах един стопанин ли е бил или са били двама. Нещо хич не ми се връзва как днес в 1 сутринта зам. директора звънял на пожар да идват да ги прибират и чак будили ловеца, а в същото време кучетата излизаха от упойка. Този зам. директор явно има все приятели с големи и агресивни кучета да му се не знае. Сещате се, че и добермана беше на еди кой си на зам.директора. На мен, ако куче ми отхапе бузата, няма първо да звъня на Екоравновесие, а ще ида в болница,ама както и да е, да не издребняваме.

Публикувано: 29 April 2009 - 04:39 PM
Куче без зъби е нагризало до раменете!
Доберман, двамата дядковци - кокер и дакел, ротвайлери - как не са ги изяли съвсем поне, та да не говорят глупости!
Вайолина, въпросите ми са само от яд....извинявайте.
Публикувано: 29 April 2009 - 05:53 PM
Публикувано: 29 April 2009 - 08:53 PM
irena_ig, в Apr 29 2009, 04:23 PM, написа:
За ротвайлера. Бил е охрана на някаква къща в Кътина. Поредният нещастник-охранител. Предишният пазач е можел да контактува с кучето. Но идва нов, извежда го на разходка, кучо се омотава в повода, човекът започва да се суети и кучето го нахапва по ръцете. Между другото, и собствениците на имота не могат и не смеят да пипнат ротвайлера. Веднага са се обадили на д-р Станкова да отиде да го евтаназира. Тя им отказала - обяснила им, че не може да умъртви здраво и право куче, после ми се обади и сподели с мен. Посъветвах я да го направи все пак, защото щом са го решили, по-добре да е тя, за да го направи както трябва, отколкото да викнат Екоравновесие, където не се знае какво и как. След ден размисъл тя е отишла, но са й казали, че са се обадили и чакат Екоравновесие.
Та сега не знам какво са решили - или ще го евтаназират, или ще дреме там вътре, докато го поискат някои откачалки пак за охрана. А докато е там надали някой ще посмее да отвори, за да му сипе гранули и вода. Водата може и с маркуча, но за храна не знам. Аз например няма да влизам при него, през решетката ще му пускам кренвирши и вода с маркуча. Защото сега, както по празниците няма да има никой там, ако изскочи, ще стане страшно.
Ротвайлерът е на 5-6 години.
Благодарим на Maggi и майната за даренията, добре, че се сещате за кучанките.
Надявам се и скоро да ви съобщим някоя и друга добра новинка, че напоследък там само тъжни неща се случват.