Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#5081 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 September 2014 - 11:41 PM

Показване на мнениетоtkusa, в 17 September 2014 - 07:08 AM, написа:

Пуснах парички за мецанка. Целувки на момата. На последните снимки е красота, само за гушкане.

Найра много, много ти благодари Качена снимка ! И иска да ти се похвали, че вече е харесана и чака само подходящ транспорт, за да отпътува за приемния си дом в Германия!

#5082 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2014 - 08:09 PM

Както знаете, има лоши хора, които само и само за да направят скандал, са готови на всичко. Затова и не споделям всичко с вас, въпреки че ми се иска.
Но за това съкровище не мога да премълча - Адонис - кучето, което е и красиво, и супер социално и обичливо, и всичко най-най-, за което можете да се сетите. Но съдбата не е била милостива с него - пораснал е двайсетина сантиметра и още толкова килограма "над нормата". Над тази психологическа норма, извън която кучетата имат минимален шанс за осиновяване, освен за пазачи на синджир, но пък той е толкова добър, че и за това не става. Ето го момчето в клетката:

Прикачена снимка - красив и величествен, но затворен в клетката... и така - повече от година. Как издържа това куче толкова време, не знам. Но не пропускаше да протегне лапи през решетките, когато някой минеше покрай него. С една дума - много сладък и много нещастен, защото нямаше перспектива за измъкване от приюта.

Но ето, че и той успя! Със съдействието на д-р Станкова Качена снимка, Адонис вече е в приемен дом в Германия, където му е много хубаво, тича на воля по поляните и има две приятелчета, с които да играе, и хора, които да го галят и обичат!
Спокойна съм за него. Дали ще остане в този дом, или ще го осиновят други хора, за него ще е без значение, защото и в двата случая я има и свободата, и обичта.
Бъди щастлив, момче, обичаме те!
Ето ги германските снимки на момчето:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка

#5083 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2014 - 08:01 AM

Малко сеславчета:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Благодарение на Соня Качена снимка три пъти седмично дохранваме всички сеславски кучета с по 500г висококачественни гранули. От Екото получават по около 300г дневно "Ани мания", така че гладни няма.
Доста от кучетата сме ги ваксинирали, Екото също слагат поливалентни ваксини, но само на кучетата, които остават по-дълго време в Сеславци. На тези, които се връщат по места няма как да стане това, защото трябва да е минала най-малко една седмица от кастрацията.
Много пъти си мисля, че това нашето е като борбата на Дон Кихот с вятърните мелници... Но щом има спасени, щастливо задомени кучанки, значи не е съвсем така.

#5084 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2014 - 11:46 AM

Заедно с Адонис за Германия тръгнаха още две сеславчета - Сандро /черното куче от снимките/ и Санди /кафевия мъник/. Заедно са в приемния дом и се разбират прекрасно. Естествено, че любимец на момченцето е кучешкото детенце Качена снимка .

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5085 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2014 - 07:35 AM

Die anhängliche Hazel zog heute zu einem sympathischen Paar nach Kerpen. Sie ist “angekommen” und hat “ihre” Menschen gefunden! Das freut uns sehr!

Осиновена! Има си вече собствено семейство и дом!

Прикачена снимка

Сладуранката Хейзъл, преборила се със Сеславци, Богров и демодекозата - с помощта на Мърфи Качена снимка!

#5086 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2014 - 07:01 AM

И Найра вече е при новите си стопани! Хората я очакваха с нетърпение и съм сигурна, че няма да останат разочаровани - Найра е съкровище!

tkusa Качена снимка , благодаря ти, че помогна да се спаси и тази кукла!

Ето снимки от изпращането:

и първа среща с новия стопанин Прикачена снимка

Да пожелаем дълги години спокоен живот на нашето мило момиче и дано повече сеславчета имат нейния късмет!

#5087 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2014 - 11:50 PM

Много се радвам за мецанка, само здраве за нея, красота си има в големи количества. На предните снимки от Сеславци ( 8 отгоре ) има един май е младеж, сив , височък, показал си е цялата глава през решетката. Пускам парички другата седмица, но ако има някой по- належащ, аз съм О.К.

#5088 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2014 - 07:15 PM

Показване на мнениетоtkusa, в 05 October 2014 - 11:50 PM, написа:

има един май е младеж, сив , височък, показал си е цялата глава през решетката. Пускам парички другата седмица, но ако има някой по- належащ, аз съм О.К.
tkusa Качена снимка , благодаря ти много за помощта, наистина сме в невъзможност да помогнем на всички сеславчета и това ни съсипва. Както и сега с Амелия - това е кучето, което непрекъснато стои с глава, промушена през решетките. Момиченце е, на около годинка, много гальовно и добро. Соня усилено ѝ търси подходящо семейство, но дотогава с тези нейни акробатични изпълнения не се знае дали ще оцелее милото. Снимката, която показваш ти, е направена в първата клетка, където беше настанена. Преместихме я в една голяма външна клетка, която има покрив от мрежа и е с уплътнени решетки, за да не може да промушва главата си. Но тя пък направо избяга оттам, намерила начин да разкъса и избута мрежата в единия ъгъл, и на сутринта я намерили да се разхожда по двора.После я преместихме в друга клетка, където пък я намерихме със заклещена глава, може би от предния ден... Затова я преместихме пак във вътрешните клетки, където поне като си вади главицата през решетката, би могла спокойно и да си я прибере отново в клетката.Но ето какво намерихме на следващия ден:Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаИ така, стои си спокойно във висините и не мисли, че ако се подхлъзне, ще си счупи врата! Четири часа бяхме в Сеславци, и тя през цялото време си стоя така. Ако беше момче, щяхме да го кръстим Худини.Не можех да си тръгна и да я оставя така. Взех я при мен, вкъщи, преди седмица беше това. С моите кучета нямаше проблеми, но ме е страх да я оставям, когато ме няма /че очичките ѝ все навън гледат/, и я водя навсякъде с мен - в Сеславци, на пазар, навсякъде. Ето снимки:Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаДнес Соня ми съобщи радостната новина, че има кандидат-стопанка за Амелия, но жената била с две котки, та тествахме кучанката и за това. Резултатът - блестящ - котето иска да си играе с нея, а тя го близваше по главицата:Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
Въобще, веселба! Само дето по цял ден я размотавам напред-назад с мен в колата, и на нея не ѝ е хубаво, и го показва. В чудо се бях видяла как ще я караме с Амелия. А сега, с твоята помощ Качена снимка, ще я настаня в приемен дом, където ще ѝ бъде много по-спокойно.Поздрави от кучето-алпинист с най-прекрасните очи - Амелия!

#5089 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2014 - 10:47 AM

Здравейте! Интересува ме има ли необходимост от одеала и постелки в Сеславци. Имам такива стари, които бих могла да занеса там.

#5090 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2014 - 08:20 PM

Пуснах парички за Амелия. Как са прекрасните очи?

#5091 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2014 - 05:38 AM

Показване на мнениетоmanta_l, в 13 October 2014 - 10:47 AM, написа:

Здравейте! Интересува ме има ли необходимост от одеала и постелки в Сеславци. Имам такива стари, които бих могла да занеса там.

Благодаря ти за предложението Качена снимка, но в Сеславци това е забранено, не ни разрешават да носим никакви постелки.

Показване на мнениетоtkusa, в 13 October 2014 - 08:20 PM, написа:

Пуснах парички за Амелия. Как са прекрасните очи?

Благодарение на помощта ти Качена снимка, Амелия вече е в приемен дом, където жената си е по цял ден вкъщи и синеоката красавица е напълно спокойна. Даже и по оградата не се катери Качена снимка. Водят я на дълги разходки, получава в изобилие внимание и обич.
Домът в Германия, където ще се засели окончателно Амелия, е пак така - стопанката си е вкъщи по цял ден и кучанката ще е спокойна и щастлива. Късметлийско куче е Амелия, да е жива и здрава!

#5092 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Pets, Nature, History and ect.

Публикувано: 16 October 2014 - 09:12 PM

Здравейте, Nord, и всички които подкрепяте страхотната кауза за спасяване на бездомните кучета, попаднали в Сеславци и Богров.
И аз съм в тази кауза, но с кучета, преди попадането им в кастрационния център или в приют.

Имам запитване за една мъжка немска овчарка, - дали е прибран в Сеславци миналата седмица / между 6 и 11 октомври/. Без чип е, не беше кастриран въпреки че от 2 години ги навивам, даже им предлагах да отида с тях до кабинета.
Кучето е на едни мои съседи с бебе, които малко бавно загряват сериозността на нещата и докато се наканят да отидат до там да проверят, с кучето може да се случат много неща.
Бил е разгонен и е бягал от двора, през седмицата е обикалял около училището и така може да е прибран от Екоравновесие.То е силно агресивно към мъжки кучета, но с хората е много добър.
Много моля, ако има такава немска овчарка в Сеславци / на 10 години е/ да ми кажете, аз ще им помогна да си го приберат, но не мога преди понеделник.

#5093 Потребителят е офлайн   gipsonti Икона

Публикувано: 17 October 2014 - 08:05 AM

Евала на хора като вас който визимат кучета от изолатори!

#5094 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2014 - 07:51 PM

Показване на мнениетоМуки, в 16 October 2014 - 09:12 PM, написа:

Много моля, ако има такава немска овчарка в Сеславци / на 10 години е/ да ми кажете, аз ще им помогна да си го приберат, но не мога преди понеделник.

Днес бях в Сеславци, но виждам поста едва сега. В понеделник ще проверя, но ми кажете все пак квартал, училище - защото половината кучета са НОК-подобни, така или иначе.

Показване на мнениетоgipsonti, в 17 October 2014 - 08:05 AM, написа:

Евала на хора като вас който визимат кучета от изолатори!

Благодаря. Как няма да взимаме и спасяваме кучета от изолаторите - ние сме поне толкова щастливи от това, колкото и самите кучета. Удовлетворението от направеното добро за тези беззащитни души, притиснати до стената /буквално/ е неописуемо.
Това малко в рамките на шегата. Всъщност е много трудно, отнема много време и нерви, но всичко това се забравя, когато от нежелани кучетата се превърнат в домашни любимци.
Дай боже да са повече късметлийчетата!

#5095 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2014 - 08:48 PM

NORD, много благодаря че откликна. Разбра се вече, че кучето е в Сеславци. Чиста немска овчарка, може би накуцва с единия преден крак, мисля че е левия. Беше доста дебел, но след скитането сигурно е отслабнал.
Движил се е с няколко кучета след разгонена кучка, но е прибран след оплакване от гражданка на последната спирка на рейс 67 - Симеоново. Станало е на 15-ти, в сряда.
Обещали са на собственика да му го върнат на домашния адрес в понеделник, което много силно ме съмнява. Той пък им повярвал. Дали практикуват такова нещо или ще е поредния скитник, бивш домашен любимец? Пък не е и първа младост.

#5096 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2014 - 09:32 PM

Щом са обещали, ще го върнат, предполагам. Аз в понеделник ще съм пак в Сеславци /нали храним там в понеделник, сряда и петък/, та ще им напомня какво са обещали.

#5097 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2014 - 09:43 PM

Благодаря много.

#5098 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2014 - 01:12 PM

И все пак, ако кучето беше мое, в понеделник сутринта /към 9.30ч/ щях да съм в Сеславци, за да си го взема сама, за по-сигурно. Най-малкото защото не бих искала да преживее отново големия стрес - хващане на примка, влачене, пътуване в клетка с други кучета. А и е на годинки...

#5099 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2014 - 01:45 PM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 18 October 2014 - 01:12 PM, написа:

И все пак, ако кучето беше мое, в понеделник сутринта /към 9.30ч/ щях да съм в Сеславци, за да си го взема сама, за по-сигурно. Най-малкото защото не бих искала да преживее отново големия стрес - хващане на примка, влачене, пътуване в клетка с други кучета. А и е на годинки...

Напълно съм съгласна с Nort!

Муки, тези хора явно не знаят как се процедира, за да бъде "транспортирано" кучето... Сигурно си мислят, че някой милинко ще го прикотка и ще го хване за нашийника и ще му сложи повод, ще го качи на буса и хоп - готово...

Обяснете им каква е истината - ужасеното кучето се хваща с примка в клетката и се извлачва в буквалния смисъл оттам, докато то се бори ожесточено от ужас, че не знае какво още ще му причинят... Следва влачене по целия коридор до навън, навън влачене до буса... В буса... После "транспорт" с другите ужасени кучета, които не знаят какво следва...

Не мога да си представя, че ако някой си обича кучето ще допусне това да се случи...

П.П. И ако ми позволите още един съвет - ако кучето не е било ваксинирано, но дори и да е било - нека си го следят за симптоми на какви ли не болести..., а ако могат и да го тестват направо!
User's Signature

Качена снимка

#5100 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2014 - 06:58 AM

Показване на мнениетоgrima, в 18 October 2014 - 01:45 PM, написа:

Не мога да си представя, че ако някой си обича кучето ще допусне това да се случи...

И аз не мога да си представя, че ако някой обича кучето си, ще допусне то да се скита където и да било без стопаните, ама на, случва се. То е все едно да пуснеш 3-годишното си дете само на улицата...
Явно колко го обичат и не вярвам да си направят труда да отидат до Сеславци.
Нагледах се на случаи, когато стопани "издирват" кучетата си по телефона, вместо да отидат и да огледат в приюта, ама пусти мързел.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни