Благодаря ти,
tkusa
, и Амиго ти благодари! След извеждането му от градския приют той е като ново куче, различен е, не е същия. Раздава целувки, тича, скача и се радва на всяка минутка от новия си живот. Всяко куче, което отива в дом, се променя, но той просто разцъфна, не съм виждала досега такава голяма разлика между "преди" и "сега". Това всичкото е твое дело, tkusa

, дано ти се върне стократно доброто, което правиш за тези нещастни затворници!
В дните, през които не съм писала, свършихме много неща - хранихме, водихме по доктори, лекувахме, задомявахме, ядосвахме се. Това последното е свързано с двукраки същества, естествено. Понякога така ми писва от тях, че ми идва да захвърля всичко, да си затворя очите и ушите и да започна да живея нормално. Повярвайте ми, има с кого и с какво. Все пак ми се иска да издържа повече време, дано.
Та след това "лирическо отклонение", сега по същество - снимки на софийските уличници, озовали се в градския приют:

- осиновен в Годеч и върнат след два дни, защото "изцапа двора с ла_на". Бях там, когато жената го докара и говорих с нея. Това беше обяснението, добре че все пак не са го натирили някъде в нищото.
А тази хубавица, която се катери по решетките, слава богу, вече е задомена. То всъщност слава на Соня

, защото иначе някоя сутрин щяхме да я намерим... по-точно нямаше да я намерим.