Публикувано: 29 October 2008 - 07:34 PM
Ех до болка ми е познато... Моят какво говедо беше.... :rolleyes: Ама се превъзпитахме и още сме в процес на усъвършенстване. B)
Аз бих похвалила себе си само с едно- всичко постигнах сама без ничия помощ... Само за тая храна не сме приятели още... Ама... понеже аз съм по- инат от него, ще оправим и този проблем... ;D
Попринцип Неро се държи така, както аз- ако съм ядосана, той се дразни с другите кучета, разваля им играта, не слуша, не идва... А пък ако съм весела и спокойна и той е такъв... Та имахме голям проблем с командата "ела". Сега що- годе слуша. :->) И това доминантно поведение... Все искаше да се налага, да става на неговото... Пробвах с добро, с лошо... Няма и няма... Не знам дали се дължи на възрастта(2 години и няколко месеца) но улегна значително. Като му се скарам или изяде някой шамар/ вестник по дупето- ръмжеше... И така ме ядосваше още повече. Сега е нужно само да повиша тон и е легнал, по-нисък от тревата...И то без никакво насилие, като например бой. Просто му показах, че няма да прави каквото иска... Възприе ме за негов шеф НАЙ-ПОСЛЕ... Почнахме всичко наново- Команди на повод, вървене в крак, спиране при подадена команда... Много усилия ми костваха, но успях! Сега е едно прекрасно куче, което изпълнява команди, слуша какво му се говори, не се прави на глух като кажа "Нероо", идва да ми се милва и да чака да го галя( а това преди само в мечтите ми беше). Абе куче, за което бях мечтала. :blink:
А тази храна... Наистина ни е болна тема... Хапал ме е веднъж за храна, за щастие без големи последствия. Не знам, но имах страшно доминантен и разлигавен от наЩе пес...
Ако някой има предложения относно храната как да спрем да се правим на мъже... (ръмжене, бърчене на нос, показване на зъби, ушите прибрани назад)... Поне слуша нещо, особено ако го кажа строго- МАРШ и соча стаята, моментално се изнизва,дори да яде...
Та Шреки... Трябва постоянство. Кучето е старо и до сега сте го ставяли да прави каквото иска... Той е решил, че сте негови слуги, които му осигуряват удобства и прекрасен живот, и може да си прави каквото му щъкне...
Леле колко съм изписала...