Тема за flood-ене
Публикувано: 02 October 2008 - 11:56 PM
Само ако има проблем.
Изстискването на 2 та анални сака не е безопасна манипулация, добре е да се поставя съответната инжекция след стискането им.
За да се предотврати евентуално възпаление.
Имам лош опит по темата..
Малкия - който няма проблем с аналните сакчета - еднаж по решение на лекарите се наложи да бъдат стиснати и почистени..
Не му сложиха инжекция..
Това стана в началото на седмицата.
В неделя дури хвърчеше с такси до Син Кръст с Малкия - на кожата му от 2 те страни на дупето имаше големи подутини, които се пукнаха и рукна..кръв..
Оправиха го, да чукам на дърво, но..
Не е безопасна манипулация!
Публикувано: 02 October 2008 - 11:56 PM
Нашия стар вет беше точно такъв :huh: въпреки,че беше добър.
Имах чувството,че и насън пита "да изстискаме жлезата,да изстискаме жлезата" ... ужасТ!
Веднъж отидох с немската ми овчарка заради проблем с крачето,куцаше явно от рязката промяна на климата и като влезнах първото нещо което ни казаха е и то сестрата "трябва да изстискаме жлезата" :o Викам,ааа не!Не съм съгласна :-

Публикувано: 03 October 2008 - 12:00 AM
Цитат
Не. Особено ако се храни с качествена храна! Калцият се предписва от лекар само след направени кръвни изследвания. Всичко друго е търговия! :-
Публикувано: 03 October 2008 - 12:01 AM
Някакъв "крайгълен камък" е тази анална жлеза всякаш.
Да, разбира се, че след преглед ако се наложи да бъде изпразнена мануално - би могло да бъде сторено..
Но за всичко - да бъде нагъзвано кучето и айде ръгай и стискай..
Не!
Недейте!Бъдете подозрителни, разпитвайте лекаря си..
Бъдете внимателни..
"Като се заговорихте за допълнително даване на калций... на всички бебета ли трябва да се дава калций или само при специални нужди?"
Ако храната е висок клас - по принцип няма нужда от калций в добавка.
Но..при някои кучета се налага да се дава и калций - при видимо изкривяване на задни крачета например лично аз давах по схема делис на Големия.
След консултация с ветеринарен лекар, разбира се.
Но и тук има едно "предупреждение".
Прекалцирането е също така опасно за животното както липсата му при подрастващо куче, особено от едра порода..
То е като прекаляването с витамините - при хората.
Натрупването на прекомерни дози калций в кучешкия организъм е ВРЕДНО.
Публикувано: 03 October 2008 - 12:04 AM

Публикувано: 03 October 2008 - 12:05 AM
По съвет на лекар обаче и не само е добре да си се дава обикновен калции от аптеката купен,а не Делис Мелис и оня българския с нока отпред.

Публикувано: 03 October 2008 - 12:09 AM

Публикувано: 03 October 2008 - 12:19 AM
Аз лично не бих хранила куче с такава храна ОСВЕН ако няма стомашен проблем.
Има храни за кучета с чувствителни стомаси, за кучета предразположени към кожни дертове..
Предпочитам здраво куче да храня с висок клас гранула.
:)
Публикувано: 03 October 2008 - 09:42 AM
Публикувано: 03 October 2008 - 09:55 AM

Публикувано: 03 October 2008 - 11:24 AM
Там си е..
http://dog.bg/forum/...c,19126.90.html
Анук утре сутрин на работа ли си?
Да идем да снимаме едни котки?
Аз така или иначе ще ида, но ще е по - добре да има резервен фотоапарат..;)
Ако случайно някой от София види постинга ми и има желание да сме двама"шутъри" на котарачета да ми пише на лични до 2 ч.
или после след 21ч. да се уговорим.
Публикувано: 03 October 2008 - 11:28 AM
Цитат
Но при тях предполагам се случва от това, че късат въжетата си и поглъщат цели конци!
После ..понякога като мия дупара - тегля конец изотзадзе.
Куче, което закусва с играчката-въже - моментално го лишавам от нея, не мога да рискувам.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 October 2008 - 11:36 AM
Това са им най- любимите играчки.
Мятаме ги, носят ги, карат се за еднаквите си въжета..
Понякога обичат да заклещят въжето и да късат конци от него.
Уча ги постоянно, неспирно, че се плюе каквот се откъсне, че е "аус", че е "фу", боклук..
Понякога обаче поглъщат конец.
Обикновено излиза и го виждам в изходния продукт навън.
Рядко се случва да не излезе целия с фекалиите и да се задържи около ануса, тогава при рутинното миене на лапи, пишка и задник след всяка разходка с хладка вода - леко го придърпвам и конеца се плъзва и излиза..
Но съм нащрек с тези конци..
Не е ок да влизат в стомасите им!
Да се оплача от едни нови играчки!
Около 8 и кусур лева за 1 брой.
Много "файтски" - нов дизайн, вносна фирма:
-ръгби топка ( като формат);
-въже облечено в кожен кокал;
Наглед - здрави.
Кожени, добре ушити..
Боже мой за 5 минути Големия започна да изхвърля съдържанието им!
Малки пухове, изкуствен "памук"..
Всичко това замина след покупката - в кофата.. :-
Публикувано: 03 October 2008 - 11:39 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 October 2008 - 11:42 AM
Но понякога им ги оставям.
Обичат да си ги "гушкат".
Да си лежат с въже под муцуната..
Иначе - да бушка - абсолютно правилно.
**
Анук не зная къде са котарачетата.
Утре в 10:30 имам среща пред Плиска с непозната жена англоговоряща да идем с нейната кола при "техните котки" за задомяване.
Това зная.
:)

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +