Тема за flood-ене
Публикувано: 15 October 2008 - 08:12 PM
Благодарим ти скъпо дете goldroks за кулинарното доверие и висока оценка за вкуса ни, но хлебарките и червеите в някои видове сиренА лично аз съм оставила за по - големи гастрономи от моята скромна особа :namigam:
Това лято обаче си сбъднах едно кулинарно желание, което се породи след като гледах един документален филм - готвачи майстори..истински факири ..така приготвяха това, че на мен слюнки ми се пълнеха докато гледах!
Бушка ако си тъдява можеш ли да предположиш за какво иде реч..
Мммм..
Публикувано: 15 October 2008 - 08:13 PM
Сега в училище какви закуски правят. Мммм... ;D Чували ли сте за "ПМГ баничка" ? ;D Ей много вкусни, да им се невиди, ПЪК аз не ям сирене, зарзавати и прочее. Просто са ми страшно противни . :-
Та така... ;D

Публикувано: 15 October 2008 - 08:14 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 08:18 PM
Цитат
Мммм..

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Боже мой след всеки епизод ми премаляваше..от глад.
Висше изкуство - истинско майсторство и обич към приготвянето на храни из целия свят..
Подправки..специалитети, вино, приготвянето им, поднасянето им..
Помня, че в единия епизод имаше за шафрана и добиването му от минзухари!
Как го берат, как се суши абе майсторлък и много любов..
Фантазия..!Ех..:)
Публикувано: 15 October 2008 - 08:19 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 15 October 2008 - 08:20 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 08:22 PM
Цитат
Висше изкуство - истинско майсторство и обич към приготвянето на храни из целия свят..
п.п. Само веднъж опитах суши .. изплюх го, а не съм глезла. Дали не попаднах на правилния пордукт, не знам.

Публикувано: 15 October 2008 - 08:22 PM
Публикувано: 15 October 2008 - 08:23 PM
Цитат
Каква е поуката - образователната ни система промива мозъци и ни кара да се откажем от принципите си ;D
Просто поумняват дечурлигите, разбират кое е хубаво!
;D
Цитат
Ако ти се е дояло шкембе - подмажи се на fireogi за една паничка... ;D
Публикувано: 15 October 2008 - 08:26 PM
Цитат
Благодарим ти скъпо дете goldroks за кулинарното доверие и висока оценка за вкуса ни, но хлебарките и червеите в някои видове сиренА лично аз съм оставила за по - големи гастрономи от моята скромна особа :namigam:
Това лято обаче си сбъднах едно кулинарно желание, което се породи след като гледах един документален филм - готвачи майстори..истински факири ..така приготвяха това, че на мен слюнки ми се пълнеха докато гледах!
Бушка ако си тъдява можеш ли да предположиш за какво иде реч..
Мммм..
Исках да кажа, че такива гадории харесвате /за мен са гадории/ ;D Иначе за китайците това е деликатес... :Бляк!:

Публикувано: 15 October 2008 - 08:27 PM
Каква е тая идиотска диета само на ..мляко?!
Кошмар ми бе само да го прочета, не е ок това, ще си навредиш ей..
За сушито е много важно да идеш на добър, възможно най - добрия суши - бар и да ти поднесат едно голямо, кръгло плато с различни видове нежни, чисти, натурални, естествени късчета риба..
И да има овкусител да си въргаляш ако искаш сушито в подправки - сос.
*
Добре голдрокс разбрахме мнението ти за вкуса ни.
Руснаците имат една поговорка, много мъдра :"На вкус и на цвет товарищей - нет".
Харесвам я защото става дума за толерантност към различните вкусове на различните хора..
А за къде сме без толерантност..Точно за нийде.
Не й в съвременния свят.
;)
Публикувано: 15 October 2008 - 08:31 PM
Цитат
Каква е тая идиотска диета само на ..мляко?!
Кошмар ми бе само да го прочета, не е ок това, ще си навредиш ей..
За сушито е много важно да идеш на добър, възможно най - добрия суши - бар и да ти поднесат едно голямо, кръгло плато с различни видове нежни, чисти, натурални, естествени късчета риба..
И да има овкусител да си въргаляш ако искаш сушито в подправки - сос.
;)
А за диетата - оцелях :blink: Тя беше със здравословна цел, не с естетическа.
п.п. Само мляко, да, прясно, кисело, можеше и сладолед - това беше супер екстрата. Озверяваш, към 20-тия ден се изнервяш, към 25 силите ти осезаемо намаляват. Абе - мъка ;D

Публикувано: 15 October 2008 - 08:31 PM
Цитат
Цитат
п.п. Само веднъж опитах суши .. изплюх го, а не съм глезла. Дали не попаднах на правилния пордукт, не знам.
А не ям... познайте ... домати... ;D
Публикувано: 15 October 2008 - 08:33 PM
Отиваш на някой язовир на палатчица хващаш 3-4 костура,дереш ги ... пляскаш яко сол отгоре стоят два три дни на слънце завити с тензух и глей какво суши си имаме да си оближеш пръстите ;D
п.п Буш,виж ми аватара ;D отива ли ми,м? :izcherven:

Цитат
Руснаците имат една поговорка много мъдра"На вкус и на цвет товарищей - нет".
Харесвам я защото става дума за толерантност към различните вкусове на различните хора.
Wink
Да не се сърдиш? :drugarche: ;)

Егати..
Дайте маалко по - толерантно, а?
НИКОЙ не ви кара да ядете нито суши, нито шкембе - чорба.
Абсурд да се сърдя, но ми стана неприятно..
:-