Скучните играчки
Публикувано: 21 October 2008 - 09:55 AM
Цитат
Олеле, това вече го забелязах :rolleyes: ;D Като си остави играчката до мен и си получи нейното fine полудява и почва да галопира в кръг около мен. Много е смешна. ;D

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 21 October 2008 - 10:02 AM
Публикувано: 22 October 2008 - 03:47 PM
Цитат
А как боли ако те прасне с възела, особено по носа :'( Снощи свитки ми излязоха ;D ;D ;D
Публикувано: 22 October 2008 - 07:22 PM
Нашият голдън е вече на година и не оставя здрава играчка. Преди месеци се забавлявахме повече с тях, но сега се разфасоват на момента... докато си играем с кучо.. и като намери удобен момент веднага я раздърпва.
Вече около десетина тенис топки си отидоха... сякаш си търси начин да се позабавлява, като и обели зеленият мъх, после гумата се сдъвква, разполовява се и така до още по-малки съставни части, докато вече не остане и помен от нея...
Имаше едно толкова дебело въже с възли и смятах, че то вече няма как да стане на части, обаче докато се гонихме и дърпахме с него беше всичко хубаво и след това бягаше гордо с важето за да се осамоти някъде и да почне да го дъвче, спокойно го оставих като предположих, че няма какво да му сдъвче или откъсне (те действително са много здрави) и само след 10 мин. пристига важен-важен да покаже какво е свършил, влачейки цяла диря след себе си от конци.
Голяма хвалба беше за неговите постижения... наръси конци из целия ни апартамент, ще каже човек че домът ни се е превърнал в тъкачница.
Не мога да му се начудя защо така постъпва, някои играчки от толкова здрава и твърда гума и те се правят на парчета.
Трябва явно да предприема някаква тактика, но просто съм в недоумение какво да сторя... ако някой е имал такъв случай моля да сподели.....
Публикувано: 03 November 2008 - 01:36 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 15 November 2008 - 01:31 AM
Публикувано: 15 November 2008 - 01:39 AM
Публикувано: 17 November 2008 - 02:11 PM
Когато я прибирам в заграденото пространство не й оставам всички играчки, за да не й омръзнат. Оставям само най-безопасната /да не я изяде без надзор/.
Не сме имали проблем с това да не иска да играе. Или да трябва да я занимавам специално с нещо. Понеже сме в къща, тя винаги си намира разни неща по двора с които да се забавлява сама. Например празни пластмасови саксии /има си нейни и не посяга към другите/. Дървените трупчета за камината също са голям кеф /маха им кората/. Изобщо преценява си момата с какво й се играе и си го взима. Ако видя, че е нещо опасно или не трябва да го дъвче, я викам да дойде давам лакомство и го взимам от устата й. Забравих да кажа, че полудява от гъби за миене на чинии. Давам й чисто нова и я прави на парченца за 30 сек. ;D
Публикувано: 17 November 2008 - 04:39 PM
Отговора е,защото освен,че се използва в обучението като мотивираща техника,води до засилване на връзката.А това иска да постигне всеки със кучето си,независимо занимаващ се или не със сп.дресура.
Публикувано: 17 November 2008 - 08:18 PM
Публикувано: 17 November 2008 - 09:14 PM
Винаги съм казвала,дори без да ме питат,че играта с пръчка е опасна.За съжаление,повечето хора не искат да разберат и си мислят,че куче без пръчка не е куче.
За тези,които искат да използват играта за мотивация,пръчките не са за използване в никакъв случай.Пръчка ,кучето навсякъде може да си намери и да реши САМО,че е дошло време за игра.Тоест да се разсее.Когато играта става с играчка предложена от собственика,това не може да се случи.
Публикувано: 26 November 2008 - 07:33 PM
Публикувано: 28 November 2008 - 05:07 PM

Публикувано: 07 January 2009 - 09:37 PM
Моята Линда обожава играта с тенис-топка - хвърлям, тя тича да я гони, донася ... и си получава наградката. Е, знам, че трябва последното да го заменя постепенно с похвала, ама при нас си остана ритуално - смешното е, че често наградката е гранулка от ония същите, дето са й в паничката и там не ги и поглежда неовкусени, ама явно въпросът е принципен - "За мерси не тичаме!"
;D
Е, оказа се, че тази игра е още по-забавна в снега! :blink:
В началото, като паднеше топката в някоя дълбока пряспа от пръхкав сняг и Линда не я намираше веднага - отивах да й я търся. Ровех с ръце и крака в снега, докато я намеря, защото някак хич не ми се вярваше, че хубостницата ми ще се справи сама с толкова сложна задача. Аз отвисоко виждам, къде точно топката потъва в снега, ама тя с очи на ниво 40см не винаги успява да види и се почва едно мотане, тичане напред-назад все по-далече от истината...
Е, оказа се - лъгала съм се в нея! Един път я оставих сама да търси - намери я накрая след дълго търсене - само по миризмата, изрови я и ми я донесе! :->) След първоначалното лутане предприе обстойно претърсвене на района, сновеше наляво-надясно явно по някаква предварително определена траектория - носа заврян в снега, а опашката се мятка насам-натам, както съм виждала по филмите да го правят истинските кучетата-следотърсачи. ;D
Разбира се, получи си двойна наградка, а пък аз за пръв път се замислих, че "глупавото" ми кученце, над което винаги опекунствам, всъщност може да прави неща, които аз не мога... ;)
Та сега се забавляваме чудесно, вече усложнявам задачите, а и тя май по-бързо се ориентира!
Забравих да уточня - кучето ми по стандарт е куче-пазач и компаньон, без ловни инстинкти.
Ама кучето си е куче! :P
Публикувано: 12 April 2009 - 09:15 PM
Мод
Bella C.N., в Apr 12 2009, 07:14 PM, написа:
Моето куче полудява от летящи птици - аз затова си ходя с хвърлячката на топки, като стане напечено, гледам да му грабна вниманието и да хвърля топката - хуква след нея и тогава имам шанс. Не че винаги я носи обратно, когато е пред "разцентроване"(иначе няма проблеми - носи, пуска, дава в ръка и т.н.), но все пак имам шанс да не го изпусна след птиците и да го гоня до забрава...
Обаче какво още бих могла да направя, се интересувам живо.