- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
ОП Екоравновесие
Публикувано: 02 October 2008 - 08:13 AM
мод
Съжалявам.Не не просто съжалвам просто нямам думи
Кучето, пит булът е умрял през нощта
Доктор петков е казал ,че спред него е от мъка
Нямa такива неща ,хора, простоoo - мамка им на Екоравновесието
Сега се обадих и искам протокол за причината на смъртта и нека е различна от "мъка".... Ще ги скъсам от жалби
Първа и последна снимка на "умряло от мъка" куче в базата Сеславци на ОП Екоравновесие:

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 02 October 2008 - 09:06 AM
Кой знае може би за този нещастник така е било по-добре,онези,които истински са го обичали ги няма, иначе не би бил там. Ако всички детски приказки за Дъгата и моста са верни, там със сигурност са го чакали тези на които наистина им е пукало за него.
Каква ирония, тъкмо когато се намериха желаещи да му помогнат...
На онези,които са се грижели за него-съжалявам за загубата Ви!
Публикувано: 02 October 2008 - 09:11 AM
Аз лично изчерпах кредита си на доверие към тази институция и нейното ръководство.Ред е на жалбите и медиите.
Година търпях простоиите им (в името на общите УЖ цели)- да ми пускат кучета, които не са от моя район; да ми пускат кучета,които са заразени с параинфлуенца в квартала и които заразяват бездомнте ни кучета ,че и домашното ми ';да пускат на улицата бебета по на 3-4 месеца кастрирани зловещо с ужасни хематоми по корема и в безпомощно състояние ;да объркват местата за връщане на обработените кучета - така се загубиха млади животни на мои поне 3-ма познати; психически нездрав човек да се грижи за кучета като гледач ;ловците им да пият бира от 9 часа сутринта - видях го с очите си и не само аз;да не се справят с жалбите ;да уморяват здрави и прави животни...БАСТА!

Публикувано: 02 October 2008 - 09:20 AM
Цитат
Агалина, питовете въобще не са държеливи - понасят изключително тежко загубата на собствениците си. Знам го от опит - едва не си довършихме питката, когато веднъж я оставихме за 2 седмици на хотел със страхотни условия - собствено отоплено помещение, малък двор към него, разходки 3 пъти на ден, собствената и храна - и като се върнахме, заварихме съсипано куче, което кашля и повръща седмици наред. Да не ти говоря, колко дълго ни се сърди. Просто са много чувствителни в това отношение, за разлика от много други.
Много жалко за кучето! :'(

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 02 October 2008 - 09:27 AM
Заставам зад думите на 100%.

Публикувано: 02 October 2008 - 04:06 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 04:57 PM
Цитат
"Екоравновесие" не е природозащитна организация, а общинско предприятие.
Днес бях при кучовците, за които е темата. Влязох сама във всички заграждения, няма агресивни екземпляри, всички ми се радваха. Имаха останала малко суха храна. Разсипах им 20кг гранули, гарнирани с 10 консерви. Голямата радост беше за консервите, разбира се. Накрая за десерт - по един кренвирш. Половината суха храна остана, загубиха интерес - ще си я доядат през нощта. Проблема е, че точно кльощавите трудно се добираха до вкусните хапки, затова стоях при тях и възпитавах по-нахалните с една лъжица. Сипвах на повече отделни места, така горе-долу всички успяха да се вредят.
Всички животни, дори слабичките, са жизнени и енергични, засега.
С персонала - никакви проблеми. Преди години няколко пъти съм ходила в "Зоомилосърдие" - разликата е от небето до земята. Но няма да се отплесвам в тази посока - темата е за тези артисали кучета, които по закон трябва да се евтаназират. Ако наистина имахме силни природозащитни организации, тези животни нямаше да са там. Щяха да са в приютите на тези организации, издържащи се от дарения и щеше да им се намери дом. Но така е, още прохождаме и в тази област.
Забравих да си заредя апарата - сори. Снимки другия път. Преди Сеславци заведох три кукли на кастрация, след Сеславци ги прибрах, от снощи мислех как ще съчетая това с моите маймуни в къщи и не проверих апарата.
Публикувано: 02 October 2008 - 08:10 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 08:49 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 09:24 PM
2. Понякога връщат кучета на други места, защото на старите такива са ги обявили за агресивни и не ги искат. Ако наистина са агресивни, ги евтаназират. Ако не са агресивни - позволяват си да ги пуснат на други места, за да им дадат шанс за живот. И при мен са пускали такива кучета, някои се адаптират и си живеят, други още същия ден тръгват нанякъде.
Сигурно и грешки стават. Много е неприятно, но е факт.
3. Отдавна имат решение да не се прибират и кастрират кучета под 5-6 месечна възраст. Така че ако има такива случаи, те са по-скоро изключения. Много е неприятно, със все още слабата си имунна система, след операцията стават още по-застрашени от разни вируси и бактерии.
Но пък кучета се събират или по повикване за кастрация - тогава обадилиат се би трябвало да е там и да гледа какво прибират, или по жалби за агресивни животни - тогава предварително се търси контакт с някой "кучкар" от района, за съжаление рядко хората се отзовават. Аксиния издирва под дърво и камък хора по районите, с които да има връзка при жалби, но на повечето места - неуспешно. Така че и ние сме си виновни.
А не мислите ли, че не е точно тук мястото да обсъждаме тези важни, но по-общи неща?
Ако искате, да си направим тема за Екоравновесие, и да си питаме и отговаряме - има какво. А тук да се придържаме към заглавието, да не разводняваме нещата - темата е за тези кучета, които имат нужда от конкретна помощ.
Публикувано: 02 October 2008 - 10:16 PM
Цитат
Сигурно и грешки стават. Много е неприятно, но е факт.
Как и кой определя кое куче е агресивно? Чистача в Сеславци или ловците, които до преди малко са го преследвали?
Цитат
Като прибавим и болестите, които се вихрят там - смъртносните болести, осоебно на бебетата не им мърдат.
Цитат
В много от случаите изобщо не идват. Толкова много пъти, че хората отговарят; "Аааа, Екото ли? Те не идват никога."
Цитат
Кучкар няма да пусне жалба за агресивно куче, по причина, че това са в повечето пътинабедени кучета. Тези които ги викат са просто хора, които искат кучето да се разкара. Тези хора няма да чакат Екото по принцип, камо ли да реши кога ще дойде, дали днес, или след 2 месеца. За това просто тровят наред.
Липса на установени мерки. Явор беше споменал, че има изискване, когато куче се обяви за агресивно, да има и един представител на НПО, да се направи протокол. Дали правят това? Май не. Тогава не трябва даим правим евала, за кучетата, които пускат, а да ги питаме на какво основание приспиват тези, които (кой и как) е обявил за агресивни.
Хората, които работят там са същите, които работеха там и преди. Как ли се държат с кучетата? Защо не са сменени всички тези, които преди мразехме неистово?
И защо трябва да ги харесвам, защото са пожалили живота на няколко набедени за агресивни ли? В същото време други 15 умират от глад...
Няма кой да наблюдава какво става там. Мога само да се доагждам защо не се уливат, а все пак внимават какво правят. То е ясно - хора имат интереси. Всичко е позиции, политика, интереси.
Липса на закони, липса на контрол, липса на желание и сила от хората, които искат - да направят нещо.
И всичко си продължава така, тихо и кротко, правим се, че не виждаме. Утре отново някой по-нагоре ще се смени и нещата може да се обърнат. Защото не е имало кой да поиска сметка и защото те си остават с убеждението, че ще си правят каквото си искат.
А който може ще спасява по куче, по две, някои хора - по десетки, дори стотици.
Ама нещата в глобален мащаб не мръдват.
Толкова много говна. Само от днешния ден ако прегледате тук форума и бездом.инфо... Умиращо куче в зоомагазин, което шефа е искал да приспи, че му е по-евтино; умиращи от глад в Сеславци; частен приют, който приема, а после връща куче; организации, които вместо да си помагат и да се обединят срещу един безумен закон се дърлят; блъснато куче на улицата и на хората, почти карайки им се им се казва "да го приберете да се погрижите за него" - иначе няма кой ...
Знам ли, нещата ли стават бавно или аз не виждам светлинка в тунела...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 October 2008 - 11:28 PM
Цитат
Кучкар няма да пусне жалба за агресивно куче, по причина, че това са в повечето пътинабедени кучета. Тези които ги викат са просто хора, които искат кучето да се разкара. Тези хора няма да чакат Екото по принцип, камо ли да реши кога ще дойде, дали днес, или след 2 месеца. За това просто тровят наред.
Липса на установени мерки. Явор беше споменал, че има изискване, когато куче се обяви за агресивно, да има и един представител на НПО, да се направи протокол. Дали правят това? Май не. Тогава не трябва даим правим евала, за кучетата, които пускат, а да ги питаме на какво основание приспиват тези, които (кой и как) е обявил за агресивни.
Знам ли, нещата ли стават бавно или аз не виждам светлинка в тунела...
1. Кучкарите не пускат жалби за агресивни кучета. Аксиния от АФА - България, която непрекъснато е на нож с Екоравновесие, търси кучкари, които да проверяват точно тези жалби, за да може да се състави протокол, да се установи дали жалбата е достоверна и т.н. Но кучкарите (кучелюбителите, такива като нас), отказват да се ангажират. Тогава за какви проверки говорим, за какви протоколи? И кой ни е виновен?
2. По-простите направо тровят, по-интелигентните първо пробват номера с Екоравновесие. Ако не стане - тровят или стрелят.
3. Според мен нещата стават, има светлина в тунела, има още много кусури, но и ние не правим почти нищо по въпроса. Ето, дори не може да се намери по един човек на район, за да се проверяват жалбите на "кучемразителите" и да се попълват прословутите протоколи.
4. Сигурна съм, че Екоравновесие ще приемат идеята пак да има медиатори - те кандисаха в най-мрачните времена, какво остава сега. Така ще им се виси на главите и ще се знае точно какво правят. Има ли желаещи? При положение, че швейцарците не дават заплата?
Публикувано: 02 October 2008 - 11:39 PM
Цитат
Цитат
"Екоравновесие" не е природозащитна организация, а общинско предприятие.
Днес едно куче е намерено мъртво, куче отгледано в дом, с любов и оставено с надежди и сълзи!!Защо е намерено мъртво ще се разбере утре след аутопсията, която са ми обещали, поне Захариева ми е обещала да взема трупа и да го занеса на оторизиран патоанатом.Дано ми го дадат все пак.Ще видим.
Другите останали 14 от задържаните - са скелети, ама съвсем буквално.
Тук ми възникват съвсем нормалните въпроси:
1.Щом не са приют защо задържат кучета с месеци?? Отговор като "добра воля" не ме устройва ,щом нямат нито възможности, нито условия за целта.Да ,не искам евтаназията им ,не и аз .Но ако не може да се справиш с нечий живот ,не го съсипвай чрез "добра воля"!
2.Защо са приели пит булът Бруно ,който умря снощи?? Той е не по жалба, оставен е за задомяване.Гледан е с любов и са го оставили със сълзи - хората са мислели, че го оставят за задомване и НИКОЙ ,ама никой не им е казал, че не му е там мястото ! Защо приемат кучета за задомване ,щом нито имат такъв статут нито им дреме ?
3.Защо не се спазва ЗЗЖ, според който неагресивните и здрави кучета след залаването им и след кастрация, обезпаразитване и ваксина против бяс се връщат на местата ,от които са взети??
4.Защо не се връщат на точно същите места, а се пускат където реши екипът от така наречените ловци?
5.Защо се нарушава ЗЗЖ и ЗВМД, според който в екипите Задължително трябва да има вет лекар ,който за борави с упойващи медикаменти ??Докога ще мълчим за това ,след като ни беше главен аргумент срещу ордите на Зоомилосърдие (сега преименувано на Екоравновесие) от времето на Софиянски и Спиров?
6.За медиаторите - тази тема ми е така вътрешна ,защото бях част от инициатиавата за нея и не само.Няма медиатор от година.На въпросаите ми за него ,служебно лице от Екоравновесие ме подвеждаше - казваше ми че има.На практика в това нещо - базата Сеславци -НЯМА ОБЩЕСТВЕН КОНТРОЛ към момента!
7.Абсолютно недопустимо е за животните в Сеславци да се грижи психически нездрав човек.По това ОП-то попада под ударите на неколко закона и в пъти по толкова параграфи.Като са толкова загрижени за съдбата на такъв човек, да му намерт съответно място за пребиваване и лечение.
8.Не знам откога има решение за бебетата и къде мога да го видя - но зимата предходна екип на Екоравновесие ми изсипа такива в квартала , пред свидетели, на 3 преки от къщи ,мъжкото кутре на около 3 месеца - беше кастрирано преди дни , беше кашлящо и сополите му се точеха до гърдите му имаше ужасни кръвонасядания по корема ,в резултат на стерилизация. установени от вет лекари с протокол- имам го..Беше януари 2008.Цял месец раздавах по график антибиотици ,заразените едва дишаха в ужсния студ, минус 10-15..
9.Екипчета на Екото..поркат.Знам какво пиша.Жената с ник Старото куче го видя също ,когато те дойдоха да приберат куче в наше присътвие ,по жалба за агресия към нейното дете - в 9 часа сутринта тез хора си купуваха бира и си къркаха.
Имам и 10-то и 11-то, и отгоре.Но ще си го запазя засега.За изненада на г-н Директора им Найденов.
п.п.Не ме интересува какво прави някаква си Аксиния- интересува ме какво наистина става в това Сеславци.А то е супер ненормално.
Защо кандърдисаха в най-мрачните времена за медиатор ли- сети се кой го отстояваше...А за към тристата лева на месец ,ако става въпрос за такъв човек - участвам.пак.и без ренате ако трябва.
п.п.п.Преди три години ,беше зимата - тогава се запознах с bianko и Бушката го видя тоже за първи път.Стояхме всички в колите пред базата на Зоомилосърдие (сегашно Екоравновесие) в Лозенец и чакахме да приберем един пит бул.Казаха ни, че е умрял през нощта.Взехме друг.Черен.Има го в темата In Memoriam.Нищо ново под слънцето.

Публикувано: 03 October 2008 - 12:26 AM
Публикувано: 05 October 2008 - 09:40 PM
Публикувано: 06 October 2008 - 12:38 PM
Пак ще пиша същото - не желая от дънъците ми да се взимат пари, за да се превръщат кучета в скелети; също и от здраво и право куче да се стига до аутопсия- като в описаното по-горе.Не желая служебни лица, които получават заплати от нашите пари и на фона на ЗЗЖ ,тези в хор да повтарят ,че видите ли - "случвало се да умират от мъка кучета" или от мъка,или може би от нещо тематиката на Досиетата Х .Дежа вю-то ми е в повече - при условие ,че има ЗЗЖ и че говорим за Екоравновесие ,не за Зоомилосърдие ;респективно не за Софиянски ,а за Борисов; не за Спиров, а за Бояджиева и т.н..

Публикувано: 06 October 2008 - 12:53 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »