ОП Екоравновесие
Публикувано: 16 November 2008 - 09:17 PM
Не спирам да съм бясна на тези !.Този път наистина се надявам да си го получат.И дано стане чудо и се промени НК.Та тези негодници да отидат където им е мястото.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 17 November 2008 - 01:43 PM

Публикувано: 20 November 2008 - 11:03 PM
На това кучe ,обаче, ангелът-хранител не бил в момента в почивка и се случило, че един човек го видял - в онова нещо - Сеславци.Кучe с опaшка, готино ,etc- та попитал човекът дали жувотното е проверено за татуировка или чип.Не било.Айдее...отново упойка- ОТНОВО упойка, БЕЗОБИДНА РАБОТА?, за да погледнат в ушето!!!!, поради простата причина ,че въпросният персонал туй-онуй бил нефелен към момента на задържането на жувотното.Пък и им ги било не готино да му погледнат ушето на този дзер..Оказало се какво - имало си кучето татууу...Хепи енд се оказа - но случаен.Такива работи."Професионализъм" - в действие.
А ако не се беше случило този човек да е на правилното място, в правилното време- сценарият "Бруно" ли щяхме да четем или другото-Кой ,кога, какво щеше да научи ,че е отстреляно и задържано маркирано куче - ма и те не са го знаели милите!за кво ли им е да проверят...
Утре може вашето /нашето маркирано куче да се окаже в онази преизподня Сеславци.И в ръцете на онези хора.Не разчитайте ,че кучешкият ангел-хранител ще е към момента free. И си плащайте данъците .

Публикувано: 21 November 2008 - 01:10 AM
Цитат
На това кучe ,обаче, ангелът-хранител не бил в момента в почивка и се случило, че един човек го видял - в онова нещо - Сеславци.Кучe с опaшка, готино ,etc- та попитал човекът дали жувотното е проверено за татуировка или чип.Не било.Айдее...отново упойка- ОТНОВО упойка, БЕЗОБИДНА РАБОТА?, за да погледнат в ушето!!!!, поради простата причина ,че въпросният персонал туй-онуй бил нефелен към момента на задържането на жувотното.Пък и им ги било не готино да му погледнат ушето на този дзер..Оказало се какво - имало си кучето татууу...Хепи енд се оказа - но случаен.Такива работи."Професионализъм" - в действие.
А ако не се беше случило този човек да е на правилното място, в правилното време- сценарият "Бруно" ли щяхме да четем или другото-Кой ,кога, какво щеше да научи ,че е отстреляно и задържано маркирано куче - ма и те не са го знаели милите!за кво ли им е да проверят...
Аз лично бих се засрамила ако бях пуснала тъпи емотикони за това.Още повече ако съм в течение на случката :o.
:'(
Утре може вашето /нашето маркирано куче да се окаже в онази преизподня Сеславци.И в ръцете на онези хора.Не разчитайте ,че кучешкият ангел-хранител ще е към момента free. И си плащайте данъците .

Публикувано: 21 November 2008 - 10:07 PM
Иначе нямам представа за положението в София. Във Варна има общински приют, който може би върши някаква работа, само че аз съм предубедена относно такива институции, искам да кажа държавни, на които им се отпускат средства, но какво става в тях и как става...
Публикувано: 17 December 2008 - 06:16 PM
Цитат
Чета в ЗЗЖ:
Цитат
Чл. 19. При подадени писмени сигнали за агресивно куче на неизвестен адрес на отглеждане районната администрация се обръща за съдействие за установяване на адреса на собственика към РВМС и Районното управление на полицията. При установяване на адреса се процедира по реда на чл. 18.
Цитат
б) куче, доказало се като хапещо;
г) куче, нееднократно нападало хора по агресивен и заплашителен начин;
д) куче, хапало нееднократно без провокация и необходимост от защита при нападение;
Значи тълкувам така:
1. никъде не виждам да се споменява обаждане по телефона (обикновено анонимно) като сигнал. Нужен е писмен сигнал.
2. за да бъде прибрано едно куче е необходим свидетел, за доказване на кучето като агресивно. Обикновено няма дори човек, както в този случай, който дори да посочи кое точно е кучето - те за това ловят наред черните.
3. нужен е представител на НПО.
4. съставя се акт.
Съвсем отделно, че извадката горе е САМО за кучета със собственици. В закона не съществува положение за кучета без собственик, т.е. бездомни :rolleyes: Може би това е разковничето, което им позволява да правят каквото си искат.
Някой може ли да ми каже къде изобщо е записано какво се прави с бездомни, за които има сигнал, че са агресивни? Т.е. на какво основание Екото ги събират и евтаназират?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 December 2008 - 04:06 PM
Публикувано: 19 December 2008 - 04:08 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 19 December 2008 - 04:17 PM
Публикувано: 19 January 2009 - 09:08 AM
Обади ми се един приятел и ми каза как в училището, където учи дъщерята на приятелката му кучетата /които преди били много кротки/ изведнъж почнали да нападат децата. Резултатът е няколко нахапани деца, едно убито от вбесен татко куче и........заплаха за жестока смърт за останалите кучета.....
Опитах се да събера повечко информация за самите кучета, но нямах голям успех. Разбрах, че са 5-6 на брой, че преди са били кротки и не са правили проблем на никого. Не можаха да ми обяснят знае ли се, кое тръгва да напада, всички ли нападат и т.н.........според мен едва ли всички са освирепели изведнъж, по-скоро се е присъединило някое ново, но само предпопалагам.
Та мисълта ми е, удачно ли е да се обадя в екоравновесие и как биха реагирали те. На сайт-а им пише, че агресивни кучета не се връщат........а какво се случва с тях? Как ще разберат кои от кучетата са агресивни и кои не? Трябва да се направи нещо за тези животни, преди да са ги докопали татковците.
Публикувано: 28 January 2009 - 02:58 PM
Цитат
Евтанизират ги,ако са наистина агресивни.Как преценяват кои са агресивни...те си знаят...Имаше няколко агресивни в Сеславци от кльощите,които храним-за тях са преценили по това,че са налетяли на гледача и съответно бяха приспани.
Иначе по въпроса за проверките- nort2005 е права.Трябва да има някой от НПО.И за това,че Аксиния издирва такива хора е така.Аз съм една от доброволците за такива проверки.Попълва се протокол за извършена проверка,в която се записва дали кучето е агресивно наистина и възможни причини за проявената агресия/т.е. ако пиша,че наистина е агресивно,но това се дължи примерно на това,че кучето не е кастрирано,или е разгонено,или нещо от рода,съответно е поправима агресията,животното не се убива,а се кастрира примерно/в зависимост каква причина съм писала/и толкоз.Кастрира се и се връща пак.Ако хората кажат,че искат кучето да се разкара го пускат в друг район.Но ако отидат само от Екото без представител на НПО сещайте се кога ще търсят причини за агресията и т.н.Или ако не е агресивно въобще съществото,но от стреса,че някой тича с пушка по него вземе да охапе ловеца...В АФА от скоро има доброволка за шеф-екип/т.е. човек от АФА,който ходи заедно с екипа на Екото при залавянето на кучетата,следи за нередности и ги държи изкъсо.Проблема е,че е само една жена,която отговаря за един район само.Ако имаше повече такива хора,които да ходят по проверки и повече съгласни за длъжността шеф-екип/заплатата е 360 лв./ нещата щяха да изглеждат друго яче.
По въпроса за компетентността на целия персонал-няма какво да коментирам.То се знае.
Ловеца как лови и разтоварва...директно от високите клетки на буса хваща кучето с примката и дърпа,пък дали кучето ще се нарани като падне няма значение...
Шофьора-била съм свидетел как се хили нагло, спира и тръгва рязко ,а от вътре се чува силен тропот на удрящите се кучета и скимтене.
Лекарите /които само кастрират и евтанизират,но не те упояват кучетата при залавянето,а некомпетентния ловец/-за тях е достатъчно да спомена няколкото смъртни случая след кастрация само лятото/в момента има и тема в раздел без дом за едно такова захвърлено до пътя да умре в собствените си ла*на,след една такава некачествена кастрация/.
Гледача-освидетелстван луд.
Ми какво повече да се коментира за тях.И аз не искам да взимат пари от моите данъци за тази безобразна дейност,но знам че и ние можем да помогнем да не се случват такива неща именно като ходим по проверки и има повече такива шеф-екипи.Какво да се прави,така стоят нещата на този етап.Моля се нещата да се променят,но засега можем само да помагаме.Или да гледаме безучастно и да си говорим колко са гадни тия,как може такова нещо.
agalina какво стана с твоя случай?Има ли развитие?
Публикувано: 28 January 2009 - 04:40 PM

Публикувано: 28 January 2009 - 06:57 PM
Цитат
Разбира се,че не може случаен човек.Може само представител на НПО или тия от Екоравновесие.Но какво образование,какъв ценз...?!?То си го пише и в ЗЗЖ,че кучето за да се обяви за агресивно трябва да е доказано хапещо.
Иначе за правата на организациите ето нещо от ЗЗЖ:
Чл. 50. Организациите и лицата по чл. 49 са длъжни да:
1. заверяват ежегодно паспорта на кучето в съответната общинска администрация за извършените обезпаразитявания и ваксинации;
2. вземат мерки за предотвратяване на агресивно поведение на кучетата към хора или животни.
Именно заради това се ходи по проверки и ако животното наистина проявява агресия се търси причина и как да се отстрани агресията.Ако организациите не го вършат това няма кой...
Публикувано: 28 January 2009 - 10:07 PM
Цитат
Цитат
Разбира се,че не може случаен човек.Може само представител на НПО или тия от Екоравновесие.Но какво образование,какъв ценз...?!?То си го пише и в ЗЗЖ,че кучето за да се обяви за агресивно трябва да е доказано хапещо.
"Доказано хапещо"? Кой води статистиката колко пъти едно куче е ухапало, при положение, че е улично?
И няма ли да ти тежи на съвестта, ако върнат, заради твоята преценка на улицата куче, което наистина е станало хапещо и утре ухапе още някого, а освен това заради тази случка избият и останалите, които са като мухи?
Или обратното - определиш като агресивно куче, което се е побъркало от страх поради гореказаните причини, но никога не би посегнало в друга ситуация?
Малко ми се струва, че си играете и аз не знам, на зооплицаи ли, знам ли. Това с определяне на куче за агресивно или не е за мен нещо ужасно сериозно. Инай-важното и слабо място на закона. А именно липсата на точно казано - кой, кога и как определя едно куче за агресивно.