Възпаление на уши
Публикувано: 10 February 2010 - 10:49 AM
AXEL Бултериерът-На вашите въпроси ще отговоря-Ами ще го разбера така като ще го разбере лекаря.С гледане,пипане и талкуване на симптомите,ако е нужно и с тъканна проба или проба от секрет.Давам я в лабораторията,плащам си там(просто правя това което ще направи и лекаря) и като излязат резултатите поставям диагноза и назначавам лечение.Ако не мога с резултатите отивам при лекар.Просто правя нещата които и лекаря ще направи без да ми е необходима диплома и най-важното без да плащам за това.Това за перфориралото тъпанче е нещо много важно ,но чисто и просто си го пише на листовката към всеки препарат ,да не се прилага при перфорация на тъпанче защото активните съставки в този тип препарати са потенциални ототоксични агенти. .Моля не опитвайте да изкарате нещата по сложни от колкото са.Не искам да се повтарям пак,но ще го направя.Не са нужни специални умения,нужни са СПЕЦИАЛНИ ЗНАНИЯ.И можеш да ги имаш и без да имаш диплома.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 10 February 2010 - 01:14 PM
а, супер, все лесни неща. т.е "не е толкова сложно"
предполагам, че ако почета малко бих се справила чудесно и с тапициране и с реставрациите. Нека погледнем нещата така. Намирам стол, заподозрян, че може да е старинен, изчитам 3 книги, решавам да реставрирам и го правя на ... нищо подобно. Ако дойда във Вашата фирма нормално ли ще ме таксувате или ще ми свалите 10 кожи? А ако аз съм приложила техники, с които нещата са се забатачили съвсем и Ви давам стола, а вие след седмица ми го връщате с думите - съжалявам, ама така сте омазала всичко, че просто това е за кофата. Кой е некадърният, аз или вие?
предполагам, че ако почета малко бих се справила чудесно и с тапициране и с реставрациите. Нека погледнем нещата така. Намирам стол, заподозрян, че може да е старинен, изчитам 3 книги, решавам да реставрирам и го правя на ... нищо подобно. Ако дойда във Вашата фирма нормално ли ще ме таксувате или ще ми свалите 10 кожи? А ако аз съм приложила техники, с които нещата са се забатачили съвсем и Ви давам стола, а вие след седмица ми го връщате с думите - съжалявам, ама така сте омазала всичко, че просто това е за кофата. Кой е некадърният, аз или вие?

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 10 February 2010 - 01:27 PM
Опааа,никой не говори за некадърност!! Не съм си го и помислил да нарека някой от докторите некадърен,това е прекалено относително и крайно определение.Колкото до реставрацията и тапицирането,наистина не е сложна работа,има тънкости и последователност на технологичните процеси които просто трябва да знаеш.А да и ръцете ти трябва да могат да "пипат",тоест това в ума ти трябва да можеш да пресъздадеш с ръцете.Въпрос на сръчност и практика.Ако вие имате знанията необходими за това,дори и да не можете да го правите,то ще можете да си направите сметката добре,и да не давате излишни разходи за да ви консултирам а да си набавите необходимите материали без надценката която аз бих ви сложил и да ми платите само изработката.

Публикувано: 10 February 2010 - 01:40 PM
Определено нямам практика да" свалям 10 кожи".Или отказвам поръчката или я правя независимо какво ще ми коства.Има моменти когато парите нямат значение и дори се набутвам,но когато съм казал един път цена никога не я променям,никога.Независимо какво и колко ми коства.Имиджа и качеството на работата ми са най-важни.Мисля че не се разбира точно смисъла на моите писаници в предните постове .Отговаря се емоционално и предубедено.Но бих отговорил с удоволствие и на още въпроси.
П.П. Аз съм завършил слаботокова техника профил" Промишлена електроника".А реставрирам мебели,без да имам диплома за това.Вярно няма нищо общо с докторската професия,защото закона не ти позволява да практикуваш без да си доктор или фелдшер.А и в единия вариант става въпрос за предмети а в другия за живи същества.Но мисълта ми е че можеш да диагностицираш и без диплома.
П.П. Аз съм завършил слаботокова техника профил" Промишлена електроника".А реставрирам мебели,без да имам диплома за това.Вярно няма нищо общо с докторската професия,защото закона не ти позволява да практикуваш без да си доктор или фелдшер.А и в единия вариант става въпрос за предмети а в другия за живи същества.Но мисълта ми е че можеш да диагностицираш и без диплома.

Публикувано: 10 February 2010 - 01:46 PM
а, нене
далеч съм от емоции и предубеждения.
ама нека зарежем частния случай. не ме интересува, каква е вашата практика за 10те кожи. Аз също щом обявя цена се придържам към нея и се захващам или отказвам преди всичко заради предизвикателството, пари мога да изкарам всякак, с любимата професия е различно.
таааа
да забравим как не сваляте вие 10 кожи, имиджа и качеството на работата.
Питам за в бранша ви как стоят нещата. И ако някой лаик вече е оцапал работата, човек прочел 3 книги, но далеч не с Вашия поглед към работата как точно ще подходите към него.
далеч съм от емоции и предубеждения.
ама нека зарежем частния случай. не ме интересува, каква е вашата практика за 10те кожи. Аз също щом обявя цена се придържам към нея и се захващам или отказвам преди всичко заради предизвикателството, пари мога да изкарам всякак, с любимата професия е различно.
таааа
да забравим как не сваляте вие 10 кожи, имиджа и качеството на работата.
Питам за в бранша ви как стоят нещата. И ако някой лаик вече е оцапал работата, човек прочел 3 книги, но далеч не с Вашия поглед към работата как точно ще подходите към него.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 10 February 2010 - 08:39 PM
ALEXY,
за мен е учудващо как човек с толкова богата обща култура не смогна да ме разбере.Това,което ясно
и съвсем членоразделно изкрещях бе-НЕ НА САМОЛЕЧЕНИЕТО!
За да се постави диагноза трябва да се извърши медицински преглед,който започва със снемане на
анамнеза.Това се прави от лекар.Или иначе казано,изживяващите се специалисти в областта на вете-
ринарната медицина,трябва да знаят къде точно да бръкнат-в ухото,в носа или другаде...
Щом се чувствате уверен в себе си,лекувайте любимеца си,но не правете такива препратки.И........
нали не сте забравили факта,че в живота има една ключова дума и тя е-пари.За да се отглежда
домашен любимец е необходим сериозен ресурс-емоционален,времеви и не на последно място-
финансов.
Противно на високомерния Ви тон,граничещ с обидата,аз добронамерено ще Ви подскажа нещо от
моя професионален периметър.Ако изпаднете в ситуация без изход-излезте през входа.На пръв
поглед изглежда страшно,а всъщност е много достойно и красиво.На входа,през който влязохте,аз
съвсем ясно виждам надпис-НЕ НА САМОЛЕЧЕНИЕТО.
Не си правете труда да спорите с мен.Ако имате излишна енергия-насочете я към интересното Ви и
конвертируемо хоби.
Желая Ви успех във всяко Ваше начинание!
Извинявай,МОД! Млъкнах.
за мен е учудващо как човек с толкова богата обща култура не смогна да ме разбере.Това,което ясно
и съвсем членоразделно изкрещях бе-НЕ НА САМОЛЕЧЕНИЕТО!
За да се постави диагноза трябва да се извърши медицински преглед,който започва със снемане на
анамнеза.Това се прави от лекар.Или иначе казано,изживяващите се специалисти в областта на вете-
ринарната медицина,трябва да знаят къде точно да бръкнат-в ухото,в носа или другаде...
Щом се чувствате уверен в себе си,лекувайте любимеца си,но не правете такива препратки.И........
нали не сте забравили факта,че в живота има една ключова дума и тя е-пари.За да се отглежда
домашен любимец е необходим сериозен ресурс-емоционален,времеви и не на последно място-
финансов.
Противно на високомерния Ви тон,граничещ с обидата,аз добронамерено ще Ви подскажа нещо от
моя професионален периметър.Ако изпаднете в ситуация без изход-излезте през входа.На пръв
поглед изглежда страшно,а всъщност е много достойно и красиво.На входа,през който влязохте,аз
съвсем ясно виждам надпис-НЕ НА САМОЛЕЧЕНИЕТО.
Не си правете труда да спорите с мен.Ако имате излишна енергия-насочете я към интересното Ви и
конвертируемо хоби.
Желая Ви успех във всяко Ваше начинание!
Извинявай,МОД! Млъкнах.
Публикувано: 11 February 2010 - 10:51 AM
Вече 5-ти ден сме на Суролан.Симптомите отшумяват.Ухото е вече изправено,чисто е не секретира повече от нормалното,при натиск в основата не "джвака".Сърбежа също престана.Мисля че се справяме с инфекцията.Запазил съм си една марля от почистването на ухото в началото на лечението и мисля да я дам за микроскопско изследване,ако се наложи и посявка за гъбички,запазил съм и косми от ухото които изрязах за да почистя както му е реда. Искам да разбера причинителя,защото ме съмнява че мястото на което държа кучето е заразено.Ако се наложи ще го преместя и ще пълня пръскачката с някой мощен фунгицит или инсектицид.А защо не и третиране с двете,едва ли ще е излишно.Просто такава инфекция през 2 месеца,мисля че не е за подценяване.Ще открия "виновника" и ще го елиминирам,ако ще да се крие и в тялото на кучето и Д-р Коджабашев да се окаже прав с предположението за хроничен отит.Понеже кучето го прибрах от улицата преди около 5мес. , и не съм имал възможност да знам къде живяло и по какви места е ходило.Ето снимка на пациента. Отговаряше на името Джеси и решихда я кръстя Джеси фон дер Щтрасе(Джеси от улицата).

Вход

Горе
Цитиране +