Дом за Бъкси
Публикувано: 06 April 2010 - 03:11 PM
Със Сара, която живее на един паркинг, също няма проблем. Всеки ден я храним.
С баби-питки не се познаваме. Подбираме си млади девойки

Но може и да се харесат. Пък и цветовете им еднакви

На снимките не изглежда много едър, но на живо е истинско прасенце.
А като се разлюти, заема биткаджийска поза-назад краката за опора, а предните ходила ги разперва като плавници.
И често се изправя на задни крака.
Когато иска да яде, танцува като балерина на два крака и прави във въздуха салта на 360 градуса.
Всичко му е перфектно, с изключение на агресията към други кучета.
С нея има ли шанс да се преборим, какво мислят спецовете от форума? Или е абсурд?
Публикувано: 06 April 2010 - 03:18 PM

П.П. говоря за кучета от същия пол,разбира се

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 06 April 2010 - 04:26 PM
С бездомните женски не мога да го разбера какъв му е подборът. Има такива, с които е приятел и ги храним всеки ден.
Това са тези, които ги познава вече.
Но види ли непознато бездомно куче, полудява. Не знам как разбира, че е бездомно, може би усеща страха им.
Тогава не го интересува какъв му е полът.
Също се респектира от по-силни мъжки кучета, но сме все на разстояние.
Просто иска непрекъснат контрол и аз съм все под напрежение, защото е силен и ме влачи.
Иначе от мъже има респект и не се държи така безконтролно, както когато е с мен.
Публикувано: 06 April 2010 - 09:52 PM

Толкова е мек и гуцест и е перфектен за лигня.Той е единствен и неповторим,знае го и настоява да бъде такъв!

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 07 April 2010 - 12:42 PM

И е много ревнив, ако галя някое друго животно.
И е перфектен пазач, с риск да се повторя, не лае никога без причина вкъщи.
Намордника му го слагам без проблем, но много го сдухва и ме е страх,че ще го озлоби още повече.
Затова го слагам само при нужда.
С кучета на повод при разминаване няма проблем.
Ако се приближи непознато тичащо куче, тогава става лош.
Ако някой му се озъби, също.
Ами не е булонка, куче с характер си е.
Публикувано: 08 April 2010 - 12:05 PM

Публикувано: 08 April 2010 - 12:09 PM
Dobar ve4er!Jelaq da popitam za ku4eto dali e vaksinirano dali e za6titeno ot bolesti i podobni takiva ne6ta.
Някой да ми услужи с пушка?

In memoriam

Публикувано: 08 April 2010 - 02:41 PM
П.С.
напълно, 100% съм убедена - видя ли човек да пише по този начин, или дори да има 1 "ч" с четворка, или "ш" с шестица, че е абсолютно негоден за стопанин. Това донякъде облекчава задачата с отсяването.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 14 April 2010 - 06:16 PM

Вдигам я пак с надежда да се зачетат в нея и други хора.
Тези дни пак изпаднах във философски размисъл и угризения, дали това, което правя, е добро за Бъкси?
Не стига, че е все на повод, със строг нашийник, но вече в повечето случаи е и с намордник, след като захапа една женска бездомна кучинка. Слава богу, тя е добре. Даже малко му е надупчила и тя тъпата тиква.

Озъби ли му се някой-напада жестоко и агресивно. Нея я нападна без причина, не я хареса от самото начало и това е.
В същото време имам бездомни кучета, които храня и към които не проявява агресия.
Та си мислих, има ли смисъл от такъв живот?
Станал е дебел като прасе, защото е обездвижен, а е и много лаком.
Не е тичал и не е играл с кучета от месеци, не знам дали някога ще има такъв шанс.
Никога не се е изморявал от тичане!

Нямам двор, нямам и познати с добре ограден двор, за да го водя понякога да се натича на воля.
Вечер не стои при мен, защото в хола са котките и папагала. Блъска жално по вратата, но няма какво да направя.
Е, да, спасихме го от болестта, от паркинга, където искаха да го стрелят, от биткаджиите.
Е и?
Той е жив, но не е щастлив.
Има ли смисъл от това?
Публикувано: 14 April 2010 - 06:36 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 14 April 2010 - 07:02 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 14 April 2010 - 08:40 PM

margokk, от твоите уста в Божиите уши!
Марина,не губи кураж и дори за миг не спирай да вярваш,че ще намериш хора за Бъкси

In memoriam

Публикувано: 15 April 2010 - 11:22 AM
Когато все още го пусках да тича, преди да почне да създава проблемите, търчеше като изтребител, ниско до земята, с развети уши

Иначе у нас иска да е все в леглото, до мен и да се размазва целия от кеф.

нещо стана грешка с поста, извинявам се
Благодаря на всички, които ме подкрепят, откакто двамата с Бъкси останахме сами
Публикувано: 15 April 2010 - 11:42 AM
Моите кучета са си мои, съзнателно избрани, доминантни, мъжкари, проблемни с други мъжки.
В София обикновенно няма как да ги пусна без каишка да се натичат. Все ме е страх, че ще изникне, я куче, я котка и то не говорим за това те дали биха се върнали при мен, а че доста често и уж не конфликтни мъжки решават да си мерят гегата баш с моите

Е знаем се в района и се мъчим да се съобразяваме един с други. Ние ходим по периферията, винаги вързани, гледаме да избягваме проблемите. Къде да идем, като около нас парк няма, заградени кучешки поляни също? Мъчим се да компенсираме почивните дни, но не винаги има къде да идем и да се пуснем...
Майка ми доста пъти ме кара да ги дам на друг. Отделно понеже обожава Анимал планет все ми обяснява, колко ще им е добре, да ги дам за полицейски кучета. Да ходят да работят, да правят нещо. За нея не е нормално, че спят почти цял ден (докато са сами) и почти цяла нощ. Е не ме разбира, че това не е работна порода, ама както и да е. За нея и обичта ни не е оправдание за този начин на живот, ама...
Та с всичко това исках да ти кажа, не се съмнявай, че живота му е ценен, не се съмнявай, че и ти му помогаш!
Нали го виждаш с каква любов те поглежда когато сте заедно. Вярно, че както четох в една тема, хората сме егоисти, но дори само за този поглед и топлината, която излъчва, всичко си заслужава.
Знам, колко много движение изисква тази порода, ако искаш виж някой приятел ако има пътечка, взимайте я на заем, знаеш ли с една примамка от пред как хубаво ще го набягаш момчето

Публикувано: 15 April 2010 - 12:26 PM
Не бих си го простила. А те са кротки и няма да се защитават.
Или да забравя да заключа вратата на хола, когато излизам и да ги намеря после намятани по пода.
Много го обичам, той умее да ти влезе под кожата, но и тях ги обичам и папагала също.

Като гледам през балкона, застава до мен като човек, на две лапи, гледа и той, и ме побутва с лапа да го прегърна. много е смешен.

Най-големият ми проблем е, че няма на кой да го оставя и за 1 ден, а на хотел няма кой да вземе лошо куче.