Дом за Бъкси
Публикувано: 23 April 2010 - 11:41 AM
Хора, от три нощи не съм спала, Бъкси ме е подлудил.
Не иска да спи сам в стаята, в която спи от 1 година, скимти и драска по вратата с часове.
Опитах стоически да издържа,но вече не се плаши от нищо.
Тази нощ не издържах и го преместих в спалнята, съответно беше вързан за крака на дивана, за да не докопа котките, които спят при мене.
Целият му зор е да е при мен.Така се е разлигавил, по-зле е от котка, само иска да го галя и да го мачкам,а сега и да спи в спалнята.
Първата вечер включих телефона на микрофон и синът ми от Мюнхен му се накара и той престана.
Вече и това не помага, явно разбра, че го баламосвам.
Приемам всякакви съвети как да го върна към предишния му режим,ако преди това не ми писне от него и не го закарам в Сеславци.
Има и вариант да си сменя пола,тогава няма да имам проблеми с него,той умира за мъже!
Ама не се издържа вече с неговия инат.
Публикувано: 23 April 2010 - 12:35 PM
Публикувано: 23 April 2010 - 01:01 PM
Бруно не го сравнявай с Бъкси,малко време е бил у вас,а Бъкси го гледам 1година и 4 месеца и той много се е променил и се променя.
Не искам критики, те не ми помагат.
Ако някой може да ми даде конструктивен съвет, ще пробвам всякакви вариант.
Ако пък някой иска да го вземе за някой и друг ден, давам го на секундата.
Публикувано: 23 April 2010 - 01:49 PM
Наистина мисля,че всякакви идеи и съвети биха били от полза.Характерът му става все по-труден,а с това и намирането на дом...

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 23 April 2010 - 02:21 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 23 April 2010 - 02:47 PM
Публикувано: 23 April 2010 - 02:58 PM
Това с дрехата ще го пробвам още довечера.
Иначе това блъскане по врата с часове няма как да го оставя да го прави след 11-12, защото ще събуди всички съседи.
Снощи го вързах за парното да не стига до вратата, той не спря да скимти с часове.
Не мога да разбера как може да е толкова лигав и непрекъснато да иска да се занимавам с него, дори котките ми не го правят.
Няма кой да го снима да видите за какво лигавене става дума и какви пози се заемат.
А докопа ли се до леглото, не шуква, не гъква, само и само да не го изгоня.Само върти очите.
Той иска да ме обсеби.
Иначе всички команди ги изпълнява безпрекословно.Не пипа храната, докато не му кажа яж, и това при неговата лакомия.
Гледа ме в очите и е съгласен като балеринка да танцува,ако трябва.
Е,не бях имала такова куче!
Публикувано: 23 April 2010 - 03:44 PM
Можеш да пратиш кучето в "изолатор" - на верига някъде, да се поокроти малко /ще стане, но ще има временен ефект/ или да махнеш котките. Тва е положението, от моята гледна точка.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 23 April 2010 - 03:55 PM
Не мога да махна котки, които гледам толкова години и ми спят в кревата всяка нощ.
Абсолютно е така, както пишеш,една неистова ревност и конкуренция и страх да не му изядат манджата.
Пърси (големият ми персиец)го търпи до себе си, но види ли, че се приближава до храна или до торба, ще го смели само с поглед.
Значи,търся човек,който да приеме Бъкси за наказание за няколко дни!!!!!!!!
Публикувано: 23 April 2010 - 09:48 PM
Искам да попитам хората от форума,които се занимават с дресура и обучение на кучета-Според вас късно ли е на тази възраст,на която е той(2 години и малко)да се промени характера му?Може ли да се превъзпита и до известна степен да се промени?Какво не би могло(освен агресията към кучета и котки) да се изкорени?Много пъти съм се питала за тези неща,защото ако е възможно да се постигне промяна в характера и поведението му,защо да не потърсим човек,който би го поел за известен период от време?А това ще гарантира ли,че Бъкси после ще слуша само човекът,който се е занимавал с него?Знам,че вероятно,ако някой някога пожелае да го поеме,за да се опита да го превъзпита,ще може да отговори на тези въпроси не веднага и не сега,но аз не разбирам от обучение и поведение при тези породи и за това задавам тези въпроси,надявам се да получим някакъв поне малко обнадеждаващ отговор.Много харесвам Бъкси и искам да му помогна,той е прекрасен любимец,но не е за всеки.Ще участвам финансово и морално до когато е нужно и колкото е нужно!Само и само да успеем да помогнем на него и на Пърси,разбира се!
Някакви предложения?

In memoriam

Публикувано: 24 April 2010 - 08:13 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 24 April 2010 - 10:32 PM

In memoriam

Публикувано: 24 April 2010 - 11:41 PM

#236 Guest_navar_*
Публикувано: 26 April 2010 - 09:08 AM
най удачния вариант е стопанина и кучето заедно да посещават занятията,за да има най добър резултат//конкретно какво мога да променя,и какво не не мога да кажа докато не се запозная с кучето лично-както и всеки колега между другото...
така че остава варианта след празниците погергьовден някой да ни запознае с момчето :) и да видим какво можем да направим..защото нали не забравяте че и Бруно го бяха отписали някои потребители,без дори да са го виждали наживо..:)
Публикувано: 26 April 2010 - 09:14 AM
Публикувано: 26 April 2010 - 04:52 PM
Аз бих ходила с него на обучение,разбира се.
Само че и Навар беше писал някъде, че това,което му е заложено от гена, не може да се превъзпита.
А нашите основни проблеми са два:
първо-котките, т.е., доколкото разбирам няма шанс да си промени отношението му към тях?
второ-агресията му към други кучета,и към женски вкл., без да мога да разбера защо с едни се разбира, а други ще ги изяде,т.е. и това няма шанс да се промени с обучение.
С хора той няма никакви проблеми,е,не обича цигани и се плаши от хора,които носят големи предмети или които са с качулки.
Варианта с клетката отпада, защото ще скимти с часове.
Публикувано: 26 April 2010 - 04:55 PM