Dog.bg Форуми : Дом за Бъкси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (21 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дом за Бъкси

#221 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2010 - 11:41 AM

Знам, че няма как да ми помогнете, но поне ще ми олекне, като се оплача.
Хора, от три нощи не съм спала, Бъкси ме е подлудил.
Не иска да спи сам в стаята, в която спи от 1 година, скимти и драска по вратата с часове.
Опитах стоически да издържа,но вече не се плаши от нищо.
Тази нощ не издържах и го преместих в спалнята, съответно беше вързан за крака на дивана, за да не докопа котките, които спят при мене.
Целият му зор е да е при мен.Така се е разлигавил, по-зле е от котка, само иска да го галя и да го мачкам,а сега и да спи в спалнята.
Първата вечер включих телефона на микрофон и синът ми от Мюнхен му се накара и той престана.
Вече и това не помага, явно разбра, че го баламосвам.
Приемам всякакви съвети как да го върна към предишния му режим,ако преди това не ми писне от него и не го закарам в Сеславци.
Има и вариант да си сменя пола,тогава няма да имам проблеми с него,той умира за мъже!
Ама не се издържа вече с неговия инат.

#222 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 April 2010 - 12:35 PM

Ами ти вече си се огънала. Явно нещо му е подсказало, че може да ти се качи на главата и съответно го прави. Надявам се по-опитнитните с породата да ти помогнат, аз не съм имала такива проблеми с Бруно. Но това Бъкси и котките в една стая, а ти да разчиташ само на това, че е вързан за дивана.... Не рискувай! Това не би го спряло, ако някоя котка мине по-близо до него.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 01:01 PM

Ами,огънах се.Ти можеш ли да не спиш 3 нощи след 8 часов работен ден?
Бруно не го сравнявай с Бъкси,малко време е бил у вас,а Бъкси го гледам 1година и 4 месеца и той много се е променил и се променя.
Не искам критики, те не ми помагат.
Ако някой може да ми даде конструктивен съвет, ще пробвам всякакви вариант.
Ако пък някой иска да го вземе за някой и друг ден, давам го на секундата.

#224 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 23 April 2010 - 01:49 PM

Бъкси се оказа костелив орех.Никак не е лесно да го управляваш.Просто науми ли си нещо,докато не го получи не мирясва.
Наистина мисля,че всякакви идеи и съвети биха били от полза.Характерът му става все по-труден,а с това и намирането на дом...
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#225 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 23 April 2010 - 02:21 PM

Ех, тоя Бъкси, диването му с диване :ee_017: Според мен имаш няколко варианта,значи първия е минаваш към предишния режим,вечер го слагаш да си спи в стаята и го игнорираш, по никакъв повод не ставаш да му говориш, и да му обръщаш внимание,защото те са големи хитреци,при най малкото съмнение,че могат да те склонят продължават, това може да продължи с дни,от опит с Арес знам,че при нас тормоза беше около 20 дни,вдигна блока на ура,съседите се сърдеха,обаче аз не ставам и не му обръщам внимание,фамилията ми се разката тогава,да не говорим за съня,но на края свикна.Другия вариант е ,при тебе в клетка в спалнята,който не е много за препоръчване,ако не е свикнал,щото ще стане мазало.Казваш,че ти върти всякакви номера,като ти направи някъв номер независимо какъв е ,корекция и игнорираш,нито го поглеждаш,нищо,това при тях дава страшен резултат.Можеш да пробваш още като го затвориш да спи в неговата стая да оставяш няква твоя дреха при него,да не се чувства самотен.Трети вариант, отиваш ти да спиш при него. И последен,за който се сещам в момента,но предполагам,че не е много удачен,иначе може би да си го направила,спиш с кучето, а котките спят сами в друга стая.Всички идиоти и моя включително,периодично се пробва да се възкачи по на горе в йерархията,виждам ,че и Бъкси не прави изключение,сега в момента е такъв период и явно доста си и повярвал,за това трябва да го свалиш на земята,корекция и игнор,корекция и огнор,знам,че може да звучи банално,но при тях това е стъпката към успеха.
User's Signature

#226 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2010 - 02:47 PM

Не съм го казала с идеята да те критикувам, колкото и да си изнервена, моля не се нахвърляй на мен. Казах го, че вече ще е по-трудна корекцията, щом веднъж си се огънала. И не го сравнявам с Бруно - казвам, че аз такива проблеми не съм имала и затова не мога да дам конструктивен съвет. Единствения съвет, който мога да ти дам, е да не повтаряш ситуацията Бъкси да е вързан, а котките да са в стаята, защото това няма да го спре да им направи нещо. И тогава ти няма да си го простиш.
User's Signature

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 02:58 PM

Благодаря ти!
Това с дрехата ще го пробвам още довечера.
Иначе това блъскане по врата с часове няма как да го оставя да го прави след 11-12, защото ще събуди всички съседи.
Снощи го вързах за парното да не стига до вратата, той не спря да скимти с часове.
Не мога да разбера как може да е толкова лигав и непрекъснато да иска да се занимавам с него, дори котките ми не го правят.
Няма кой да го снима да видите за какво лигавене става дума и какви пози се заемат.
А докопа ли се до леглото, не шуква, не гъква, само и само да не го изгоня.Само върти очите.
Той иска да ме обсеби.
Иначе всички команди ги изпълнява безпрекословно.Не пипа храната, докато не му кажа яж, и това при неговата лакомия.
Гледа ме в очите и е съгласен като балеринка да танцува,ако трябва.
Е,не бях имала такова куче!

#228 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 03:44 PM

според мен ревнува. от котките. ако имаш в предвид факта, че те за него не са котки, те са конкуренция. Гадна мръсна конкуренция, която има права, които той не. Това е непоносимо положение и той ще се бори срещу него. Ще прави всичко възможно само и само да смаже конкуренцията и ТОЙ да е №1 за теб. Това е уникално истинско детско поведение. Детето е способно да убие друго дете за внимание и обич. Съвсем не са редки случаите на по-голямо дете, което го прави именно с подобна мотивация. А връзката между психиката на кучето и детето е доказана отдавна.

Можеш да пратиш кучето в "изолатор" - на верига някъде, да се поокроти малко /ще стане, но ще има временен ефект/ или да махнеш котките. Тва е положението, от моята гледна точка.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 03:55 PM

Е, ти съвсем ме застреля!Не ме отчайвай съвсем!
Не мога да махна котки, които гледам толкова години и ми спят в кревата всяка нощ.
Абсолютно е така, както пишеш,една неистова ревност и конкуренция и страх да не му изядат манджата.
Пърси (големият ми персиец)го търпи до себе си, но види ли, че се приближава до храна или до торба, ще го смели само с поглед.
Значи,търся човек,който да приеме Бъкси за наказание за няколко дни!!!!!!!!

#230 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 06:58 PM

А вариантът, за който е писала и конярска - клетка в спалнята ти - не е ли добре да се изпробва? Може пък да миряса като е в стаята - все пак въпросът според мен е в това, да можеш да спиш и да не те тормози.
User's Signature

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 April 2010 - 09:48 PM

Според мен с клетка в стаята няма да стане.Бъкси все едно има таралеж в гащите.Той иска,ако може да си лежи цял ден в скута на Пърси и тя да го гали и да му обръща внимание.Аз лично картинката с клетката си я представям като едно непрестаннно скимтене и подскачане.Може би "освежаващия" вариант да е другаде,държан строго за няколко дни не е лош,но пък там според мен съществува вероятност като се върне обратно още повече да започне да се лигави(от радост,че е на мястото където са му минавали номерата).
Искам да попитам хората от форума,които се занимават с дресура и обучение на кучета-Според вас късно ли е на тази възраст,на която е той(2 години и малко)да се промени характера му?Може ли да се превъзпита и до известна степен да се промени?Какво не би могло(освен агресията към кучета и котки) да се изкорени?Много пъти съм се питала за тези неща,защото ако е възможно да се постигне промяна в характера и поведението му,защо да не потърсим човек,който би го поел за известен период от време?А това ще гарантира ли,че Бъкси после ще слуша само човекът,който се е занимавал с него?Знам,че вероятно,ако някой някога пожелае да го поеме,за да се опита да го превъзпита,ще може да отговори на тези въпроси не веднага и не сега,но аз не разбирам от обучение и поведение при тези породи и за това задавам тези въпроси,надявам се да получим някакъв поне малко обнадеждаващ отговор.Много харесвам Бъкси и искам да му помогна,той е прекрасен любимец,но не е за всеки.Ще участвам финансово и морално до когато е нужно и колкото е нужно!Само и само да успеем да помогнем на него и на Пърси,разбира се!
Някакви предложения?
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2010 - 08:13 AM

А варианта Бъкси и Пърси заедно на училище? Мисля, че ще е най-удачен, защото поведението на Бъксата налага все пак промяна и в поведението на Пърси към него.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#233 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 April 2010 - 10:32 PM

Преди малко бях на разходка с Бъкси :db_046: Ще ви напомня за него с малко снимков материал.Напълнял е. :ea_103: Раздаде ми няколко целувки :wub: По време на разходката беше с намордника,с който всеповече започва да свиква.Всяко шумване му прави впечатление и му обостря вниманието.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#234 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 April 2010 - 11:41 PM

Ханибал Лектър :ab_041:. Шегичка :ab_041:. Хубавец е и не му личи наднорменото тегло :wub:

#235 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 April 2010 - 12:00 AM

Показване на мнениетоMechoPuh, в 24 April 2010 - 11:46 PM, написа:

Ханибал Лектър :ab_041:. Шегичка :ab_041:. Хубавец е и не му личи наднорменото тегло :wub:

Дааа,не му личи,защото съм тактична и го снимах под специален ъгъл:)))Да не го излагаме сега:))))
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#236 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 26 April 2010 - 09:08 AM

не е късно да се променят някои черти в характера на момчето,а някои просто не могат-те са заложени в гена ,посредтством години и поколения селекция...
най удачния вариант е стопанина и кучето заедно да посещават занятията,за да има най добър резултат//конкретно какво мога да променя,и какво не не мога да кажа докато не се запозная с кучето лично-както и всеки колега между другото...
така че остава варианта след празниците погергьовден някой да ни запознае с момчето :) и да видим какво можем да направим..защото нали не забравяте че и Бруно го бяха отписали някои потребители,без дори да са го виждали наживо..:)

#237 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 April 2010 - 09:14 AM

Браво Навар дано постигнете промяна с Бъксито че да му излезе и на момчето най-сетне късмета.Благодаря ви!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 04:52 PM

Благодаря на всички,които се опитват да ми съдействат!
Аз бих ходила с него на обучение,разбира се.
Само че и Навар беше писал някъде, че това,което му е заложено от гена, не може да се превъзпита.
А нашите основни проблеми са два:
първо-котките, т.е., доколкото разбирам няма шанс да си промени отношението му към тях?
второ-агресията му към други кучета,и към женски вкл., без да мога да разбера защо с едни се разбира, а други ще ги изяде,т.е. и това няма шанс да се промени с обучение.
С хора той няма никакви проблеми,е,не обича цигани и се плаши от хора,които носят големи предмети или които са с качулки.
Варианта с клетката отпада, защото ще скимти с часове.

#239 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2010 - 04:55 PM

Доколкото аз разбрах, проблем е също, че Бъкси не те приема като по-висшестояща в йерархията и съответно не се съобразява изцяло с твоите правила - да спи сам в другата стая например. А това все пак трябва да се коригира, защото иначе няма да можете да съжителствате мирно.
User's Signature

Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 05:58 PM

Това стана от една седмица насам,преди беше перфектен,в 10 часа папаше и си лягаше,като бебе и си спеше до 6 сутринта.
Не знам какво му щукна да си промени режима. Липсва му движение и е пощръклял.

• (21 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни