Японски хин
Публикувано: 13 January 2008 - 02:05 AM

Публикувано: 13 January 2008 - 10:42 AM
Публикувано: 13 January 2008 - 11:32 PM

Публикувано: 14 January 2008 - 01:51 PM
Цитат
Чудесно е, че обичаш своето съкровище!
А защо питаш за развъдник, след като вече си имаш?
Развъдник засега в България/по точно български филиал на руския развъдник Делис Секура/ има един.
Публикувано: 14 January 2008 - 10:08 PM
Цитат
Цитат
Чудесно е, че обичаш своето съкровище!
А защо питаш за развъдник, след като вече си имаш?
Развъдник засега в България/по точно български филиал на руския развъдник Делис Секура/ има един.
Питам, защото вече съм откачила на тема кучета и искам всичко да знам ;D

Публикувано: 15 January 2008 - 10:11 AM
В България има няколко мъжки хина с родословие, от които само един Енистар Орфей Танцующий Ветер е изложбен, Шампион на България.
Освен него има едно едногодишно хинче Омикудзи Амон РА, което очаквам да изведат през тази година на изложби.
Има и една женска - Делис Секура Ун Уми Киунори - Шампион на България, Шампион на Македония, от Европейското в Загреб Р.САС в клас Интермедия.
Те двамата са родители на хинчето Делис Секура Масару Тару, който в момента е на 2.5 месеца и си търси стопани, които да му осигурят изложбена кариера.
Други хинове в България дори и да са с родословия/дали са заверени родословията в БРФК не мога да кажа/, по изложби не ходят. А това което масово се предлага за хинове по обяви във вестници или интернет сайтове са метизирани с пекинези и други дребни породи внесени преди време хинове, които за съжаление вече са доста далеч от стандарта на породата.
Публикувано: 15 January 2008 - 09:35 PM
Цитат
В България има няколко мъжки хина с родословие, от които само един Енистар Орфей Танцующий Ветер е изложбен, Шампион на България.
Освен него има едно едногодишно хинче Омикудзи Амон РА, което очаквам да изведат през тази година на изложби.
Има и една женска - Делис Секура Ун Уми Киунори - Шампион на България, Шампион на Македония, от Европейското в Загреб Р.САС в клас Интермедия.
Те двамата са родители на хинчето Делис Секура Масару Тару, който в момента е на 2.5 месеца и си търси стопани, които да му осигурят изложбена кариера.
Други хинове в България дори и да са с родословия/дали са заверени родословията в БРФК не мога да кажа/, по изложби не ходят. А това което масово се предлага за хинове по обяви във вестници или интернет сайтове са метизирани с пекинези и други дребни породи внесени преди време хинове, които за съжаление вече са доста далеч от стандарта на породата.
Е, аз сега прохождам в гледането на домашни кучета, все пак Мишел ми е първото куче и съм адски далеч от амбициите за изложби, защото аз не съм напълно наясно какви точно грижи са и необходими и постоянно питам навсякъде, камо ли да си мисля, че мога да гледам кученце за изложба... абсурд! Все пак много благодаря за информацията! ;)

Публикувано: 16 January 2008 - 10:39 AM
Единствената разлика е, че освен командите на които ще го научите, за да е безпроблемен съвместния ви живот, трябва да го научите на рингова дресура, която за хина е елементарна и само би ви доставила удоволствие.
Публикувано: 17 January 2008 - 05:03 PM

При това за 450 лева!
За да не попаднете на подобни "хинове' преди да си вземете кученце, прочетете стандарта или поне разгледайте сайтове на развъдници в чужбина, за да знаете как трябва да изглежда бебе хин.
Публикувано: 22 January 2008 - 11:06 AM

Единственното общо с хина е разположението на петната, но такова е разположението и при други породи, например кавалер кинг чарлз, папилон, фален.
При хиновете трицветната окраска не съществува, петната са или черни или някой от отенъците на рижото, но не и трите цвята - бяло, рижо и черно.
Отделно формата на главата , дължината и формата на муцуната не са хински.
Това е мелезче, но има голям шанс да го заплодят с друго такова и отново да има заблудени, че са си купили хин :o