Оток или какво?
Публикувано: 12 November 2009 - 11:53 AM
Публикувано: 12 November 2009 - 11:02 PM

Разбрах, че не е хубаво да се пипат, мачкат, стискат и т.н. - не го правим, но въпросът ми е дали би помогнало едно шише с топла вода да се постави върху бучката, докато кучето спи? Или има верояност да навредим?

Публикувано: 13 November 2009 - 09:09 AM
имаха кашлица и сополи,и около месец след инжекциите се получиха тези образувания.
Ветеринара ми каза,че щяли да изчезнат и се оправда с производителя на лекарството,
но ми е интересно да чуя професионално мнение,за това дали не е виновен самия вет.
Отоците са доста големички,а на едното куче му се появиха и от двете страни

Публикувано: 13 November 2009 - 09:19 AM
Причини за появяване: всеки инжектиран препарат от тялото се приема като чуждо тяло. Някой разтвори дразнят по-силно тази реакция и тялото реагира по единствения възможен за него начин - развиване на съединително тъканна реакция около мястото на инжектирането. С времето тялото осъзнава, че вече е късно за подобна реакция и започва да разрушава само съединителната тъкан, т.е. бучката. (Ние в клиниката им викаме бебенки, не знам защо...ама звучи добре :) )
Затова се чете първо цялата тема, преди да се задават въпроси.

Публикувано: 13 November 2009 - 09:33 AM
но от 20 години гледам кучета,а това ми се случва за пръв път

Благодаря за отговора

Публикувано: 13 November 2009 - 10:02 AM
Поздрави

Публикувано: 19 December 2009 - 01:50 PM
А според Вас, подходящо ли е да се третира подутината с камфорово силициева паста или риванол ?
Доколкото разбирам от предишните постове не е хубаво мястото да се пипа, разтрива ит.н.
Публикувано: 19 December 2009 - 03:51 PM

Опитайте с малко повече движение, не знам как точно става, но мисля че се загряват мускулите и кръвообращенито става по-добро и затова по-бързо минават.
Публикувано: 20 December 2009 - 12:39 PM
Публикувано: 20 December 2009 - 01:12 PM
Каква инжекция са ви слагали?
Не е нормално!
Публикувано: 20 December 2009 - 10:55 PM
Каква инжекция са ви слагали?
Не е нормално!
Ами как да ви кажа ? Отидохме, с оплакването че куцукаме със задно дясно краче. Естествено ни бяха изстискани А-жлезите, но там нямаше нищо. След това ни удариха инжекцийка - антибиотик, базиран на поне 4 със сигурност (ако не се лъжа, дори на 5) различни съставки от различни шишенца, които трябваше да дадат някакъв резултат. Интересното в случая е, че като напълно незапознат с лекарската практика, на мен ми направи силно впечатление, че количеството на въпросния антибиотик беше повече от половината на 5-кубиковата спринцовка. Докторът направи инжекцията някъде към средата на протежението на гръбнака на малката. Предупреди ни, че трябва мястото да се мачка и разтрива и че е възможно да се понадуе, и че трябва да правим компреси със спирт първите 2-3 дни. Бучката се появи на следващия ден вечерта. Обадихме се на доктора, той каза че ние сме си виновни и да си набавим камфорово-силицилова паста и да мажем и да разтрива, след като сме обръснали мястото.
От тая тема разбирам че мястото не трябва да се пипа и спряхме да го пипаме.
Днес кучето имаше температура 40 градуса. Заведохме го естествено на друг доктор за консултация. Смятам, че не сме сгрешили, защото и така да е като съвестни стопани се опитваме да осигурим най-добрите грижи за животинката си и да не разчитаме само на мнението на един лекар, а именно затова и пиша тези редове.
По предписание на лекаря днес беше направен нов антибиотик да свали температурата. Кучето обаче цял ден беше лениво, без никакво желание за хранене, за игра или за каквото и да било. Температурата обаче спадна към 17 часа. ( 3-4 часа след инжекцията )
Намазахме с ихтиол за ветеринарно приложение обръснатото местенце 2 пъти за тази вечер. Утре пак сме на преглед, стига да можем да стигнем до там, защото картинката навън никак не е розова.
Публикувано: 21 December 2009 - 09:03 PM
мойте мадами до скоро бяха с отоци от инжекции и си ги носиха около месец и половина,
но изчезнаха от самосебеси,не сме мазали с нищо.
Публикувано: 21 December 2009 - 09:55 PM
Как да го разбирам това, че ми стана странно?!? В една спринцовка с една и съща игла се тегли от няколко шишенца и след това всичко заедно със същата игла се инжектира на едно място на кучето???
Публикувано: 21 December 2009 - 10:28 PM
Как да го разбирам това, че ми стана странно?!? В една спринцовка с една и съща игла се тегли от няколко шишенца и след това всичко заедно със същата игла се инжектира на едно място на кучето???
да точно така го разбирай
Публикувано: 22 December 2009 - 12:40 AM
Публикувано: 22 December 2009 - 12:51 AM
Оказа се, че от едно напълно здраво и жизнено куче. сега имаме вкъщи едно унило, нямащо желание за нищо животинче, над което трепери цялото семейство.
Публикувано: 22 December 2009 - 02:31 PM
Нещо акова май се получава, и при нас сана по същия начин, защото куча беше болен и беше на сисеми 2 седмици и му слагаха по 7-10 инжекции наведнъж и всичките на едно място. Различни препарати, с различно действие. Явно имат някаква реакция и се получиха ужасни бучки.

Като после помолих лекарката да ги слага през 15 минути и на различни места и бучките поне спряха да се увиличават

Публикувано: 04 January 2010 - 12:00 PM
Публикувано: 05 January 2010 - 03:51 AM
Взима се проба с тънка игла за да се види дали не става въпрос за бактериална инфекция -ако има инфекция се лекува с подходящите антибиотици според антибиотикограмата. Ако е асептична "бучка", реакция към медикамент, има две решения:
1. Ако животното не го пипа /не го боли или сърби/ ще мине и само след време, но може да остане белег без козина. Ако го дразни се маже с противовъзпалителен крем и се избягва стоене на слънце докато петното се окосми.
1а. Прави се козметична операция - проблемът се решава бързо и ако се използва подходящ шевен материал нищо не се вижда след около един месец.
Като правило подобни медикаментозни "бучки" са крайно нежелани и вината е поделена приблизително по равно между лекаря заради попадане на медикамента в слоевете на кожата, а не подкожно и пациента, който мърда и размества иглата и тя все пак попада в кожата или има по-силна кожна чувствителност. Ако бучките са повече от една в паспорта на пациента се записва, че има изразена свръхчувствителност към съответния медикамент и това се взима под внимание за в бъдеще.