Търсим дом за Бимбо.Без педигри...
Публикувано: 01 November 2008 - 05:27 PM
днес излезе на яве работата с бимбо: той се оказа един голям мошенник ;D. бе карам го да седне показваме му - той гледа, едно такова почти умно, викам си туй куче явно не му е показвано, всичко от а и б ще трябва да правим... днес заставам пред него с кучешка бисквита в ръка и ей-тъй на от нямане какво да правя ли, по навик ли казвам седни! и о чудо оня мошенник тропва гъза в земята и застава чинно... инсомния взе та се пробва с "дай лапа" и какво мислите стана -даде. не е случайност, проверихме, но работи само с бисквита в ръка на искащия-иначе бимбо го хваща деменцията ;D.
Публикувано: 01 November 2008 - 07:08 PM
;D Тарикат. Ама тъй де - няма да ти работи за нищо я. Чака си Човека, милия, на него ще сяда и без бисквита.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 02 November 2008 - 05:59 PM
Уф, мечтая си за такова куче, което си има цака и при торба с бисквитки може да научи и "Дунавското". Вчера, при все, че съм пълен лаик в методите с подкупване го водих за носа с една бисквитка и направи редом няколко обиколки на помещението, отделно сядането и даването на лапа. Ама днес в бързината бях оставила бисквитките вкъщи :izcherven: и цялото снаряжение беше 3 солетки останали от предишно посещение, та на Бимбовеца му се наложи да свърши нещо фор фрий. Е, нямаше го лудия ентусиазъм, ама предвид, че сме начинаещи не се оплаквам от резултата. Ама като направя по-голяма пауза между награждаванията прекъсваше занятията и тичаше при albena с надеждата, че не е толкоа стисната и може нещо да намаже. Пък тя от своя страна прояви изобретателност и въведе вече известния кол като награда, също така горния може да се използва и вместо повод - Бимбо го захапва и върви редом без да се интересува от друго.Та да обобщим: Бимбовеца е добро момче, учи бързо, методи за обучение много - само да има човек да се занимава.
За състоянието му - очите му бяха много по-добре, лечението дава резултат. Още му се очертават всички кости, но като видях как се нахвърли над паницата - съвсем скоро ще има резултат и там. Козинката се надявам също да се повлияе от храната и да добие вид, даже според albena вече се подобрява, аз не можах да си спомня как точно изглеждаше като го видях първия път, защото вниманието ми беше погълнато от структурата и движенията му, както и от духа и излъчването. За мен е невероятен Бимбо - честно, ако не беше от същия пол с наличния вкъщи куч, нямаше да се замисля, а направо щях да го стоваря там - дори и ако това значи да изселя 3те броя котки. ;D
За състоянието му - очите му бяха много по-добре, лечението дава резултат. Още му се очертават всички кости, но като видях как се нахвърли над паницата - съвсем скоро ще има резултат и там. Козинката се надявам също да се повлияе от храната и да добие вид, даже според albena вече се подобрява, аз не можах да си спомня как точно изглеждаше като го видях първия път, защото вниманието ми беше погълнато от структурата и движенията му, както и от духа и излъчването. За мен е невероятен Бимбо - честно, ако не беше от същия пол с наличния вкъщи куч, нямаше да се замисля, а направо щях да го стоваря там - дори и ако това значи да изселя 3те броя котки. ;D

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 04 November 2008 - 12:20 PM
Прочетох темата пак цялата, както и лиричните отклонения в другата тема.Помислих и реших да обясня две основни положения ,за да няма объркване и недоволни:
1.Кучето НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРИЧА ПОРОДНО, защото не се знае неговия произход.То наистина прилича на стаф ,но това нищо не значи ,такива има хиляди.По моята скромна преценка кучето има структура , движения ,темперамент като на стаф , но пък и е твърдо високо .Все пак е проверен за татуировка и микрочип- няма такива.
Следователно кучето ще бъде кастрирано когато е възможно.Защото не трябва да бъде размножавано - достатъчно ценя породата, за да ставам виновник да се плодят нетипични кучета.Всеки ден по няколко пъти се разправяме по кучешките разходки за това.Удивително е как ,иначе разумни хора, просто пощъкляват ,като го попитам защо се уговорят за скачки между кучетата си, които нито имат доказан произход, нито те самите са специалисти и знаят какво се търси от дадена връзка.И като им кажа, че ей за т`ва по улици и паркове е пълно с приличащи на породи кучета, които са с нетипичен характер (остави екстериор) - примерно само в нашата градинка няколко холерични НОК-оподобни , дето облайват като диви и се хвърлят по каквото шумне; че ризена на комшиите (да е жив и здрав) като пукнеш с дъвка бяга през глава от страх; че боксерката на едни се чуди с кое куче да се сбие ,ама насеризно бой ; че т.нар.стафка на други ходи с опашка под корема и ако някой я доближи изпада в истерия.. и всичките тези кучета са размножавани.Защото били красиви. За търговците с фермите пък -съвсем няма да ги огрее да получат куче от мен.(Много ми е драго ,че като се обаждат за Лора и разберат, че е кастрирана- директно затварят телефона си, чийто номер Гугъл показва като излъчващ обяви за кученца от разни "породи").
2.Кучето НЕ Е в отлично здраве към момента.Досега е правено: лабораторни проби за изолиране на причител ; антибиотикограма; дадена е култура за изработване на анатоксин; ежeдневно очите се промиват и се слага унгвент; къпе се през дни с имаверол; обработват се раните по краката ;дава се хепатопротектор; ще се започне и силен антибиотик успоредно с анатоксина.За тези две-три седмици имаме значително подобрение.
Така, че правя и ще правя за кучето всичко ,което смятам за най-добро за него по моите възможности и спрямо моите принципи.Сметките му засега се заплащат от мен и albena.
1.Кучето НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРИЧА ПОРОДНО, защото не се знае неговия произход.То наистина прилича на стаф ,но това нищо не значи ,такива има хиляди.По моята скромна преценка кучето има структура , движения ,темперамент като на стаф , но пък и е твърдо високо .Все пак е проверен за татуировка и микрочип- няма такива.
Следователно кучето ще бъде кастрирано когато е възможно.Защото не трябва да бъде размножавано - достатъчно ценя породата, за да ставам виновник да се плодят нетипични кучета.Всеки ден по няколко пъти се разправяме по кучешките разходки за това.Удивително е как ,иначе разумни хора, просто пощъкляват ,като го попитам защо се уговорят за скачки между кучетата си, които нито имат доказан произход, нито те самите са специалисти и знаят какво се търси от дадена връзка.И като им кажа, че ей за т`ва по улици и паркове е пълно с приличащи на породи кучета, които са с нетипичен характер (остави екстериор) - примерно само в нашата градинка няколко холерични НОК-оподобни , дето облайват като диви и се хвърлят по каквото шумне; че ризена на комшиите (да е жив и здрав) като пукнеш с дъвка бяга през глава от страх; че боксерката на едни се чуди с кое куче да се сбие ,ама насеризно бой ; че т.нар.стафка на други ходи с опашка под корема и ако някой я доближи изпада в истерия.. и всичките тези кучета са размножавани.Защото били красиви. За търговците с фермите пък -съвсем няма да ги огрее да получат куче от мен.(Много ми е драго ,че като се обаждат за Лора и разберат, че е кастрирана- директно затварят телефона си, чийто номер Гугъл показва като излъчващ обяви за кученца от разни "породи").
2.Кучето НЕ Е в отлично здраве към момента.Досега е правено: лабораторни проби за изолиране на причител ; антибиотикограма; дадена е култура за изработване на анатоксин; ежeдневно очите се промиват и се слага унгвент; къпе се през дни с имаверол; обработват се раните по краката ;дава се хепатопротектор; ще се започне и силен антибиотик успоредно с анатоксина.За тези две-три седмици имаме значително подобрение.
Така, че правя и ще правя за кучето всичко ,което смятам за най-добро за него по моите възможности и спрямо моите принципи.Сметките му засега се заплащат от мен и albena.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 05 November 2008 - 01:26 AM
Цитат
Сметките му засега се заплащат от мен и albena.
Уведомиха ме ,че за в бъдеще оставам единствен попечител на Бимбо.Така че нещата се опростяват тотално, ако някой хареса кучето "за в къщи" - може да ми пише на ЛС или на мейл.
Ние с Бимбо си пожелаваме Успех.Ще намерим Дом.Обещавам . :blink:

Публикувано: 05 December 2008 - 10:37 AM
Как да е - лекуваме ,ще трябва да сменяме убежището и пр.битовизми..Разбира се е невероятен .Всеки път, като го навестя ,се удивявям на хъса на това животно -за живот, за игра , как подканя да се забавляваме, въпреки всички гадости, които е преживял какъв кураж ,какъв невероятен дух има това животно ,не е истина ....Пие си лекарствата ,боцкаме го и чакаме Неговия човек.Той ще се появи - знам го.

Публикувано: 18 December 2008 - 02:18 PM
Имам празничен сюрприз - Бимбо трябва да напусне- до неделя (21.12) хотела си ,пишешe на бележка на вратата... . Имам отпуснати два дни.Нямам къде да го сложа .Ще съм благодарна за всяква помощ.
Къде са чудесата, които ставали по Коледа....
Къде са чудесата, които ставали по Коледа....

Публикувано: 19 December 2008 - 02:41 PM
А в приютите как седят нещата?
Ето тук има някакви хотели можеш да провериш, дано има места.
http://www.segabg.co...i...10&id=00008
http://dog.bg/forum/...a=view;id=10870
мод
Ето тук има някакви хотели можеш да провериш, дано има места.
http://www.segabg.co...i...10&id=00008
http://dog.bg/forum/...a=view;id=10870
мод