Dog.bg Форуми : Рижо коте търси спешно подслон

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рижо коте търси спешно подслон

#21 Потребителят е офлайн   croissant Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 19 October 2008 - 10:03 PM

Котето е страхотно!!! Проявявам интерес!

Само да попитам имате ли цветя вкъщи и как котарачето ги подминава или се заиграва я с листата, я с пръстта. Че имам страшно много цветя вкъщи...

И как е здравословното състояние на душичката?

#22 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 October 2008 - 10:16 PM

Здравейте,

Ако проявявате интерес, можем да продължим кореспондецнията на мейл - denitza_avramova@abv.bg

Колкото до цветята, имам да и то доста. Имам и освен малкия 3 котки. Всички котки проявяват интерес към цветята и пръстта. С времето улягват и разбират кое е важно за вас и кое предизвиква гневът ви и съответно стремежът им към тях намалява. Но не изчезва! И досега понякога имам разровена саксия ако тя е голяма и е сложена на земята. Имала съм и котки, които пък изобщо не обръщат внимание на саксиите. Всичко е индивидуално. Това, което трябва да знаете и разбирате абсолютно изцяло е, че да имаш коте съвсем не означава само да си лежите на дивана гушнати. Малките котета правят бели и то много. Пердета, саксии, тапети са включени в менюто. Така че ако държите твърде много на тези неща, то по-добре не мъчете и себе си и котето.

Колкото до здравословно състояние - мъникът е добре. Предполага се, че диарията е дошла от паразити, изяден боклук навън, а след това след като беше намерен и нахранен твърде обилно с уискас, което всички знаем до какво води. Добре е, много е енергичен и много гальовен.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   croissant Икона

Публикувано: 19 October 2008 - 10:31 PM

ОК  :drugarche:

#24 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 10:43 PM

Дени виж котето  на 35- 40 секунда, което се оглежда в огледалото... http://www.youtube.c...feature=related
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#25 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 21 October 2008 - 10:01 AM

Хехе, същия образ е. Наистина има готина шарка.

При нас новото е, че преборихме диарията и печелим сърцето на коравосърдечна Сиси. Чак да не повярва човек. Сиси си го харесва малкия, но все още я е страх да го признае  :blink:  Вечер го пускам свободно из нас докато не си легна. Досега Сиси веднъж не го е закачила, само ходи подир него, гледа любопитно и от време на време се опитва да се заиграе с него докато той не отвърне, тя се уплаше и избяга. После се връща и продължава да го следи. Ведъж заспаха на метър разстояние един от друг. Та така. Котките са интересни същества, мили хора. А когато са и две е истинско удоволствие да ги наблюдаваш.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 21 October 2008 - 09:55 PM

Привет от котешката фамилия.

Рижко все още търси дом. Много добро, послушно коте. И досадно лигаво гальовно. Коко, Сузи и Сиси го приемат изключително добре, особено последната. Той тях още по-добре. А мен просто ме обожава. Тоест обожава човешката компания повече от животинската. Има нужда от наистина сериозен човек, защото не е коте за навън. Ето и готините шарки вече по-добре снимани.

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2008 - 09:27 AM

Хммм. Предвид иначе бойния характер на Сиси, щом толкова добре се разбира с него, дали...(ако вече не си я оставила за теб) да не ги пратиш заедно в Германия с условието да бъдат осиновени заедно? Някой беше казал, че там обикновено осиновяват по две, за да не са самотни...

П.п. Уникални шарки  :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 22 October 2008 - 11:09 PM

Много съм досадна, обаче най-сетне успях да снимам и очите на малкия Енержи :)
и исках да ги споделя.

"Вече акам най-твърдите акита от всички възможни, всички котки ме обичат, за кучета не знам, щото само такива няма тук. Искат ме много хора, обаче всички са нетърпелили и ме искат сега и на момента и какичката ми така не може да прецени разни неща като дали ще ме кастрират като порасна, при което аз възмУтено и огУрчено излизам от стаята"  ;)

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 October 2008 - 11:46 PM

Ако не го бях заснела, щях да си мисля, че ми се е привидяло  ;D

Качена снимка

Още нямаме сериозен кандидат за малкия, а и за голямата. Гонят ме едни мечти да бъдат осиновени заедно....Поне да мечтаем засега е безплатно :)
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 October 2008 - 09:51 AM

Те и двамата имат уникално красиви шарки, само боята им е различна. Така че - рекламирай ги заедно  ;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#31 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 04 November 2008 - 12:44 AM

Хайде, сериозни стопани, готови да издържат тежкия изпит, къде сте? Ние сме двойно обезпаразитени, чакаме третото, след което сме на първа ваксина. Повярвайте, много важен момент от живота. Не бихте искали да го пропуснете  ;)

Изключително социални, играем и се гоним с всички баткови и какички. Успешно елиминираме конкуренцията при вечерното спане, при което осигуряваме почивка за краката на стопанката.

Ето, ще ви се изплезя насън. Може би така ще ви впечатля?

Качена снимка

Качена снимка

пс. Под секрет. Маааалко сме палави. Не много, малко. Успях да убедя кака, че няма нужда от завеси, камо ли от пердета. Щори също. Сега сме на път да я убедим, че няма нужда и от диван. Имайте го предвид при кандидатстване, щото май било важно.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2008 - 11:29 AM

Щом не сте стигнали до тапетите, всичко е наред  :P Хайде, осиновители, не се блъскайте, по един на ред и ще получите прекрасно коте  B)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 04 November 2008 - 12:21 PM

Ох, че е готин този мраморен оранжко  :wub:

#34 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 04 November 2008 - 10:56 PM

Готин, мраморен, ама и за него на хората не им достига...решителност, най-вече.

Blueocean, какви тапети? Смея ли да донеса такова нещо. Ще ги оглозгат до кокал.

Шегата настрана, малкият расте много бързо. Даже ми се види леко шишкав вече. Започва да се прави на мъж вече, дивее като откачен, със Сиси са такава комбина, че вечер не мога да си позная къщата. Порасне ли още няколко месеца и интересът, колкото го няма, съвсем ще секне.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 16 November 2008 - 08:03 PM

Рижко беше поискан от едно добро семейство. Мислех общо седмица дали да им го дам. Хората са наистина прекрасни. Поисках съвет и от други в бранша вкл. и от този форум, всички са съгласиха, че хората са наистина добри. Попълниха въпросник, срещнахме се, говорихме за всичко. Семейството има две дечица на по 4 год. и 1 год., които също видях. Много добри дечица. След дългото умуване и чудене, с което буквално се измъчих, реших да изчакам още малко с дом за Рижко. Проблемът е, че той се оказа доста доста буен. Не знам дали е заради 3-те големи котки с които живее, дали заради техните магарии и той се учи на такива, но определено е много буен. Това е причината да не им дам Рижко. Честно казано страх ме е за децата. Те са добри и добре възпитани към животни, но Рижко не е към деца.

Затова призовавам всички, които имат малко коте за задомяване да помисли дали не би искал да им го даде. Изборът да им откажа е личен, но спор няма, че хората са наистина прекрасни. Имали са куче, починало на 15 год. Наясно са с всички подробности относно отглеждането на коте. Много говорихме и за проблема, че котето ще драска и хапе децата, на което родителите казаха, че изобщо не се притесняват. Казват, че децата им са много самостоятелни макар и на невръстна възраст, че ако се случи нещо по-фрапантно котето няма да е виновно и в никакъв случай не биха обвинили него.

Fullmoon, не би ли искала да им пишеш с предложение за някое от твоите черни дяволчета? Те са малко по-големи от Рижко и предполагам малко по-умерени в замахването към очи (имах няколко доста лоши одрасквания право в очите от Рижко). Казала съм им, че ще ги препоръчам на други стопани, които да им пишат. Ако някой от вас се заинтересова, изпращам въпросник, кореспондецния и впечатления от срещата, на която съвсем случайно се наложи да присъства и майка ми. След решението ми за отказ тя окончателно ме анатемоса за луда откачалка. Моля не разглеждайте случая като "щом тя нейното коте не даде, защо аз давам моето". Както обясних Рижко наистина е много буен, много драска по лица, бърка в очи, просто не ми се струва добра компания за малки деца.

пс. Сетих се, че жената каза, че преди Рижко са поискали черното котаче с едно оче. Ако то все още се дава, пишете на жената.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 November 2008 - 08:42 PM

Черното котаче с едното оче си остава за хората, които го намериха ... както и предполагах още първоначално  ;D. Fullmoon считано от утре липсва от България за седмица, а аз и помагам за задомяването на домоизчадийцата и, така че метни въпросника насам да го видим. Ако може още тази вечер, за да го обсъдим преди да е заминала и да знаем какво да отговорим на хората.

#37 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 16 November 2008 - 11:24 PM

Изпратих. Надявам се историята да завърши с хепи енд за всички. Моите лични притеснения може да са нечии други преимущества.

Бъдещи кандидати за Рижко, надявам се не се плашите от горе описаното  ;) Рижко е най-обикновено палаво бебе коте. За сметка на палавостта си, той е невероятно гальовен и обичлив. Щом самата ми майка прояви желание да ми върне котките, които й поверих преди 2 години и да вземе Рижко вместо тях, значи имате пълна гаранция за гальовния му характер. Не си мислете и че аз съм много лоша  ;D Това съвсем не е така :)

Едно весело и забавно коте продължава да търси дом. Ето и нови снимки.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 November 2008 - 07:06 PM

Пишете, когато има някакво развитие... ако случайно хората не си харесат никое от котетата на Fullmoon, мога да им предложа моите Джо-Джо и Кати. Те са на 2 месеца вече.

Но не мога да кажа, че те са по-умерени... де да знам.
И те са си просто палави бебоци.

Все пак желая успех на черните дяволчета, дано
някое от тях се сдобие с нов дом  :blink:.

Желая късмет и на Рижко.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 November 2008 - 08:52 PM

Поне засега хората са си харесали едно от черните момиченца на fullmoon. Разбрали сме се в края на седмицата да я вземат. Дано всичко да е наред, че за тези черни котенца никакви други свестни кандидати няма  :(.
Междувпрочем някакъв Васко Тошев напира за рижо котенце и аз му предложих този рижко и още един. Писал ми е, че момиче от нашата организация го е отрязала вече. Да не би вече да е писал за това коте?

#40 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 November 2008 - 08:59 PM

Супер, стискам палци.

Хаах, MechoPuh, кога ти писа този човек ?
Аз снощи получих писмо от него - Васко Тошев - със запитване за Фенрир. Търсел си бил от година рижаво коте.
Казах, че е осиновен вече.

Не знам как, ама явно е решил, че съм от вашето Сдружение.
User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни