mil_, в 08 March 2013 - 03:40 AM, написа:
...застъпвам тезата, че високовъглехидратното хранене е лошо хранене и за кучета, и за хора, никъде не пропагандирам хранене с консерви или гранули, нито търговски марки ...
Определено мисля, че за кучетата е добре да ядат подходяща за тях храна - месо, заедно с други нещица. Какво ли им е лошото на варените парчета месо без кости ...
Предпочитам родните статистики - реалностите са по-други отколкото в САЩ.
Определено мисля, че за кучетата е добре да ядат подходяща за тях храна - месо, заедно с други нещица. Какво ли им е лошото на варените парчета месо без кости ...
Предпочитам родните статистики - реалностите са по-други отколкото в САЩ.
Не ми беше ясно.. но така бива:)
Говорили сме за различни неща, май. Не съм казвала да се храни с кости, а обясних значението на RMBs (месото с кокал) в суровоядството. Повтарям- суровите натурални диети. Всичко в природата, има своя смисъл. По-скоро, беше за сравнение с BARF, при която, месо и кости са млени 50/50 на кайма.Поглъща за секунди без никаква подготовка на стомаха. Месо с кокал, означава- не повече от 10% кост(и то определени!), другото е месо. Докато кучето стигне до костта, вече е заситено и издълбава само мекото от нея. Останалото се изхвърля!
Права си, че всеки може да интерпретира, според собствената представа и да се получат недоразумения и грешки от които да пострада само кучето.Затова ще кажа: Сурова месеста кост (RMBs), не се превежда, нито означава - оглозгани кокали. Голите кокали, не са храна и наистина, могат да бъдат опасни.