Dog.bg Форуми : 10 НЕ в храненето на кучето и котката

Към съдържанието

 
 
 

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

10 НЕ в храненето на кучето и котката Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 15 August 2005 - 04:20 PM

10 "НЕ" В ХРАНЕНЕТО НА КУЧЕТО И КОТКАТА

Знаете ли, че има неща, които никога не трябва да се дават на кучето или котката? Съветваме всеки собственик на котка или куче да прочете тази полезна статия на д-р Карен Хелинген.

Много години съм работила в спешна помщ. Какви ли не храни и напитки са давали собствениците на животните, които после ми се налагаше да спасявам. А правилото е просто - ако това не е особено полезно за вас самите, по-скоро е вредно за вашата котка или куче. Някои животни са готови да изядат какво ли не, затова стопаните трябва да са внимателни, за да не се окаже техният любимец пациент на спешното. Ето десет продукта, които не трябва да се дават на животните:

1. Никакви кости - костите са вредни за животните! Всяка година безброй животни се оказват в отделението за бърза помощ след угощение с кост. Работата е там, че кучетата са месоядни, а не всеядни животни, и повечето кучета и котки просто не смилат костите. Остро парченце кост или заседнало в червата късче могат да доведат до пагубни последици, обикновено операция. Костта може да заседна в устата или в гърлото, което също е опасно.
Вредни са всякакви кости, вкл. свински, птичи и говежди. Следващият път, когато ви се прииска да дадете кост на кучето, нека бъде "Nylabone" (Изкуствена кост от зоомагазина за поддържане на зъбите). Кучето ще ви каже "благодаря" за това.

2. Шоколадът може да бъде смъртоносна отрова, тъй като съдържа веществото теобормин, което предизвиква сърцебиене, възбужда централната нервна система и свиване на артериите. Клиничните симптоми могат да бъдат най-различни - от гадене, диария, безпокойство и раздразнителност до остра сърдечна недостатъчност, припадък с конвулсии или смърт. Това може да стане съвсем бързо - след 4-6 часа след като кучето е изяло шоколада. Смъртен изход при петнайсеткилограмово куче може да предизвика 1 фунт шоколад. Ако кучето ви се е наяло с шоколад, незабавно се обърнете към ветеринар.

3. Алкохолът също е крайно вреден за кучетата и котките. Животните се опияняват много бързо: започват да се препъват, да се удрят в предмети, травмират се и губят контрол над пикочния мехур.
Във високи дози алкохолът потиска централната нервна система, дишането и сърдечната дейност и може да доведе до смърт.

4. Млякото също не е от полза за животните, тъй като много от тях не понасят лактозата (млечната захар), което може да предизвика диария. При животните често отсъства ензимът, необходим за разграждането на лактозата, което води до стомашно-чревни проблеми. Дори ако на животното му харесва вкусът на млякото, особено при котките, въздържайте се от него.

5. Много опасни за животните са шунката и другите солени деликатеси и продукти. Освен високото съдържание на мазнини, в тях има много сол, което може да предизвика силни стомашни болки или панкреатит (възпаление на задстомашната жлеза). Освен това едрите кучета, които ядат солена храна, пият много вода, което може да доведе до опасното за живота състояние - разширение на стомаха. Стомахът се напълва с газове и след няколко часа може да се завърти, при което кучето обикновено загива.

6. Лукът е токсичен за животните (в големи количества - няколко сурови глави). В него се съдържа веществото алил-пропил-дисулфид, което уврежда червените кръвни телца и може да доведе до печален изход. Животните развиват анемия, слабост, дихателни проблеми. Ако кучето ви се е наяло с лук, по-бързо се обърнете към лекар.

7. Кофеинът също е вреден. В него се съдържа метилиран ксантин, който, както шоколада, превъзбужда централната нервна система и сърцето, и след няколко часа може да предизвика повръщане, раздразнителност, силно сърцебиене и даже смърт. В никакъв случай не допускайте животните до сутрешното си кафе или чай.

8. Плодовете на авокадото също са опасни за животните. Първо, те съдържат много мазнини и могат да предизвикат разстройство, повръщане, даже панкреатит. Второ, семената на авокадото са токсични и могат да заседнат в червата, предизвиквайки непроходимост, заради което да се наложи хирургическа намеса.

9. Много хора ще се учудят, но за котките е вредна рибата тон. За нормалната работа на сърдечния мускул е необходима аминокиселината, наречена таурин. Ако искате да поглезите котката си с риба тон, чийто вкус тя така харесва, давайте специална риба тон за котки, в която е добавена така нужната й аминокиселина.

10. Резултатите от последни изследвания показват, че стафидите и гроздето могат да предизвикат у животните бъбречна недостатъчност. Малките кученца при това могат да се задавят с грозде.

* Заб. прев.: В никакъв случай не хранете кучетата с подправки и пушени меса - съдржащите се в тях феноли са крайно токсични за черния дроб!

Превод на руски Жана Тоффа.
А от руски - мой.



ВКУСНО ИЛИ ОТРОВНО?

1. Опасните картофи и домати
Оказва се, картофите са вредни. Ако кучето изяде суров картоф, диарията, коликите и депресията са му сигурни. Причината е много проста - кучешкият стомах не е приспособен да храносмила кореноплодни, особено сурови. Същото се отнася и до доматите, дори ако са израсли в собствената ви градина.

От живота: познавам един мастиф, който обожава наесен да събира със стопанина си реколтата и се лакоми за "дарове на природата". Мастифът не се отказва от нищо: картофчета, круши, какво ли не, всичко - в устата. Случва се след събирането реколта да не остане, а кучето пращи от здраве.

2. Ужасните стафиди и авокадо
Опитвали ли сте авокадо? А кучето е по-добре да не опитва. Американците бият тревога: от екзотичния плод у кучетата могат да се появят заболявания ... на дихателните пътища! А семка може да заседне някъде в хранопровода. Авокадото е противопоказно и за гризачите и птиците.
Със стафидите работата стои още по-зле. Някак даже е непонятно защо са толкова опасни, но ужасно опасни са те.

От живота: мислех си, че стафидите са вредни, защото са сладки. Ами гроздето? Много хора казват, че кучетата го обичат, както малини или черници.

3. Коварните ябълки и лук
Съгласете се, съвсем не всяко куче доброволно ще се съгласи да сдъвче глава лук. А ако все пак се съгласи, ще плати за своята наивност: ще си изгори лигавицата на хранопровода и стомаха. Ябълките са също такова страшно нещо, както доматите, че и повече: в ябълките има семки, а в семките - вещества гликозиди, които, според американските лекари, предизвикват у кучетата повръщане, обилно слюноотделяне и интоксикация.

От живота: съвет за в бъдеще - не хранете кучето със събрани семки от ябълки по-често от веднъж седмично.

4. Кафе, ядки и тесто с мая
Теоборминът и кофеинът съвсем не са нужни на нашите животни, както и стомашното разстройство. От ядките при кучетата се нарушава перисталтиката и пак обилно слюноотделяне. А прясното тесто с мая може да бухне в стомаха или червата на кучето - такива ми ти баници!

От живота: веднъж кучето ми излапа пълна тенджера с тесто и остана много доволно.

5. Страшният антифриз!
Ето това е действително опасно. Работата е там, че автомобилният антифриз е сладък и кучетата намират миризмата му за привлекателна. За съжаление, дори чаена лъжичка антифриз е смъртоносна доза и за едро куче!
И никакви случаи от живота, както разбирате, няма.

Списание "ДРУГ " февраль 2005

#2 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 15 August 2005 - 05:17 PM

Ето какво знам аз като случаи "от живота":
1. Познавам стопанин на куче, пило антифриз. За щастие, го е заловил на местопрестъплението и тутакси го е закарал в клиника, спасили са го. Подробности не помня, но казва, че наистина кучетата са луди по антифриза a)
2. Жадно куче изпива водата от леген с пране и белина, неразумно оставен на пода в банята. Натровило се е, а стопаните се усетили каква е причината чак като им лъхнало на белина от кучешката уста. Пак спасено. Излишно е да казвам, че всякакви перилни и почистващи препарати и сапун също са отровни.
3. Същото куче на купон изравя от кофата за боклук всички лимончета от коктейли, угощава се с тях и ... се напива. Е, този път се разминава с малко песни и танци на народите. (добра илюстрация колко малко им трябва, за да се напият)
4. Друго куче пак на купон тайно и незабелязано се черпи от чашите с вино на холната маса. Докато си приказваш сладко и не гледаш, льок - един език от чашата. Хората се чудят какво става с виното, пробити са им чашите ли? Като почват гореспоменатите песни и танци, загадката е разкрита.

Такива ми ти случки от бита ... трябва да внимаваме с нашите лакомници и изследователи.

#3 Потребителят е офлайн   АНДИ Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 386
  • Регистрация: 26-August 05
  • Gender:Male
  • Location:Разград

Публикувано: 01 September 2005 - 02:08 PM

mil_,това за млякото е вярно при големи животни.При малките кученца няма такъв проблем,тъй като техния организъм разгражда лактозата.Така знам аз.Ако бъркам поправете ме.

#4 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 01 September 2005 - 02:23 PM

Разбира се, нали са бозайници b)

#5 Guest_Guest_*

  • Група: Гости

Публикувано: 01 September 2005 - 04:37 PM

С какво аз хранила своето горкото куче ;)
значи домати обича, също и доматен сок, някои казват това е полезно за зъби.
АВОКАДО! обожава!!! и нямал никакви проблеми, разбирасе че без костилка, и прясно, защо то авокадо от супермаркет и на мен е страх да ям n) Авокадо е бързо распада, и да чакава в магазина да го купят трябва да го обрабатват с такава химия!!! n)
стафиди, няма проблем, само че за голями кучета подобре да е на пастет b) можеби фурми е по-добр вариант за сладко, като и сушени кайсии.
Разбирасе всичко който давам на моето куче, е не в голямо количество!!!
И на хора 1 връзка (на веднъж) магданоз е отровна!
А иначе, храна коя сега имаме...толкова отровна, заради химия, подобритили,консерванти, нитрати, ....,...,...,...,...,...,...,...,...,...,...,....,...,. s)

#6 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Мнения: 292
  • Регистрация: 11-February 05
  • Gender:Male
  • Location:СИЛИСТРА

Публикувано: 04 September 2005 - 07:25 PM

орехи-да,мляко-да,но по половин литър веднъж седмично.когато кайсийте узряха,няколко дни бяха на такава диета-последствията са,че неможах да събера материял за ракия l) .круши и ябълки-само добре узрели,също така и грозде.веднъж месечно кокали за почистване на зъбите.основната храна е от гранули,български.кучетата са ко,сао.до момента не съм имал проблеми,освен с майка ми,която вече толкова време(5 години)неможе да свикне с мисълта,че е по здравословно да са полугладни отколото преяли-цитирам"неможе такива големи кучета да стоят гладни цял ден и да се хранят само вечер".но и нея разбирам-много ги w) w) w) !

#7 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

  • Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5912
  • Регистрация: 26-September 04
  • Gender:Female
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 September 2005 - 08:21 PM

Вчера вечерта кацнах на летище в София, след едноседмична почивка извън страната. През това време Лео беше на вила при една позната баба, на която донесох храна за този период (Роял Канин), Канвит- Хрондо (необходимата добавка заради операцията преди два месеца и половина) и лакомства. Изрично предупредих жената да не дава никакви други храни и лакомства на кучето! никакви котешки храни (тя има котки) и никакви парченца вкуснотии на кученцето, защото така му харесва!

Днес го взех от там - той е целия в пърхут, нови екземи, с течащи очи и гадна мириз от екземите. (Най-голямата е колкото палеца ми). Това че беше със сплъстена козина не е проблем - най-гадното че при ресането на задните му лапи и опашката започна да пръска секрет (аналните му жлези бяха препълнени, макар че ги чистихме наскоро с промивките с катетър) Секрета беше ЧЕРЕН на цвят (нещо което ме шокира, никога досега не съм виждала подобно нещо), до такава степен "глезеха" миличкото кученце......

задушавам се от болка и ярост, но най-вече виновна съм аз: как можах да се доверя на тези хора........ Да им донеса храна, пари, четки за ресане, витамини и да съм толкова глупава и наивна, че да си помисля че те стриктно ще изпълняват инструкциите ми. Идиотка!

Хем ги предупредих че кучето ми е предразположено към алергии, само дето към самият живот не е алергично, и да не му дават НИЩО освен посочената от мен храна....... По състоянието на песа мога да съдя колко много са ме послушали......

Така че, приятели, всичко е строго индивидуално: породите, непострадали от "модерните" течения и безграмотното развъждане, най-вероятно няма да имат такива....... ужасни примери. А при нас само дето не е пословично :"Вземи си чау да го лекуваш". Така че тези забрани, изброени в първият постинг за нас важат не с пълна сила, а направо са умножени по десет((((((((((.........

Пардон за импулсивния постинг, днес докато се мъчих да пооправям моят рижко цял ден треперих.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#8 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 715
  • Регистрация: 18-January 05
  • Location:Sofia

Публикувано: 04 September 2005 - 10:12 PM

s) s) s) ....Съжалявам за Лео,но съм сигурна,че ще се справиш...и този път! w)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

  • Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5912
  • Регистрация: 26-September 04
  • Gender:Female
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 September 2005 - 10:34 PM

толкова пъти му се събраха((((((((
утре съм при Гери в Ита-Вет........
само който не е виждал как кучето му страда няма да го разбере.....

Благодаря ти, стискай ни палци.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#10 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 715
  • Регистрация: 18-January 05
  • Location:Sofia

Публикувано: 04 September 2005 - 10:37 PM

Не тръгвай директно към Ита_вет-чух,че са в нещо като отпуска до 7-ми...така че най-добре първо се обади,може пък аз нещо да не съм разбрала....

Стискам палци,Сара-лапи! Всичко ще се оправи-ще видиш! r)
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#11 Потребителят е офлайн   danny Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 939
  • Регистрация: 25-June 05

Публикувано: 05 September 2005 - 09:00 AM

Furia, страшно ти съчувствам! Дано наистина всичко се оправи възможно най-бързо! Адски го е яд човек, когато гледа любимо същество да страда заради нечия войнстваща неграмотност. Стискам палци - напиши, че всичко ще е наред, а?
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#12 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1751
  • Регистрация: 25-July 04
  • Location:София the CITY :-)

Публикувано: 07 September 2005 - 07:30 PM

WOW!
Много хубава тема!За някои неща си разясних защо са така, а за други въобще и не подозирах..... bl)
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#13 Потребителят е офлайн   tedi Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1599
  • Регистрация: 18-September 04
  • Gender:Female
  • Location:София

Публикувано: 07 September 2005 - 08:08 PM

mil_,поздравления за тази така необходима тема w) b) !!!
Карла е изяла толкова много ябълки и стафидки за наградки.... cl) ...
Вече обаче не й давам ;)
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

  • Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5912
  • Регистрация: 26-September 04
  • Gender:Female
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 September 2005 - 11:09 PM

Днес бяхме при Гери в Ита-Вет. За аналните му жлези се каза:
- Той не е зле, той е много зле.
Дори и аз го видях.
Най-голямата екзема на гърба му стана на жива рана, докато го обработваха той се разтрепери като човек в състояние на шок.....

Нечие куче може и да яде дамоти и саламчета, но не и ние... Откъм психологическа гледна точка - криворазбраната "добрина" излиза през носа в някои случаи. Жената, нахранила с непозволена храна кучето ми, определено не му е направила добро.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#15 Потребителят е офлайн   danny Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 939
  • Регистрация: 25-June 05

Публикувано: 08 September 2005 - 09:18 AM

Ох, това сигурно хич няма да помогне на Лео, ама много, много му съчувствам! Ако са верни всички тия, дето ги говорят за мислите, превръщащи се в реалност (човек и суеверен става!) - трябва да се оправи!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#16 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 662
  • Регистрация: 16-May 05
  • Location:София, Младост 1

Публикувано: 08 September 2005 - 11:30 AM

Фуриа, как е Лео. Оправя ли се вече. Горкото кучо, толкова много преживя.
.... Искам да попитам за ябълките - Грита е луда по тях. Ако са обелени и без семки на парченца няма проблем нали?
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#17 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

  • Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Мнения: 11311
  • Регистрация: 04-October 04
  • Gender:Male
  • Location:София, Борово

Публикувано: 08 September 2005 - 04:22 PM

Фурия, лошото е, че хората са много твърдоглави. Както в поговорката "ти му говориш, оно рупа ли рупа". От едни гърци съм чула лафа: "българска глава - дебела глава". Наистина, не хвърляй вината върху себе си, подобно твърдоглавие е дори трудно да си го представиш, как ще го предвидиш?
За какви смешни неща трябва да споря с наистина интелигентни хора! Човек, владеещ не знам колко езика, работещ в престижна компания, космополит и собственик на любимия си лабрадор, не мога да го убедя, че лабрадор и голдън са различни породи. И не е само един. Отговарят ми с "ама нали са ретривъри!?" Обяснявам, че да кажеш ретривър, е все едно да кажеш овчарка, да, ама не слушат и не чуват! Търсят си голдънка за техния родословен лабрадор и туйто, ще се пръсна от яд.
Какво пък да говорим за храненето! От това всички разбираме. Ежедневно провеждам люти словесни битки с представителите на поколението преди нас дори за собственото ни хранене, за кучета не ща и да ви разправям. И ако не се карам, ще трябва да се тъпча с баници и наденици за добро здраве.

Както сте видели в началото, статията е на ветеринарен лекар, аз пре-преведох руския превод с коментарите на преводача, не ме питайте какво и защо. Хареса ми, че има обяснение на неща, които доскоро приемах като аксиоми в храненето на кучето.
От случаите в живота ще кажа, че аз не давам домати, картофи и лук на моето куче, тъй ми рекоха преди 14 години. Давам му преспокойно зеленчуци и плодове, особено ябълки. Стафиди от къв зор да му давам, то и аз не ги ям. Е, ся, чак пък авокадо ... (туй не съм го опитвала).

И наистина, Апсо (опс, реших, че е Апсо, да не се сърди ако не е) е много права - храните, които купуваме на нашия пазар, са боклук. Вярвайте, ровя се и във форуми за диети и принципно за хранене, то е обяснимо. Скоро разбрах, че лютеницата се прави от тиква. В туй няма лошо, какво й е на тиквата, да ама мислиш, че са чушки. За по-драстичните неща няма да говоря, че ще ви се отяде.

#18 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

  • Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5912
  • Регистрация: 26-September 04
  • Gender:Female
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 September 2005 - 04:48 PM

mil_
Знаеш ли, а най лошото - да не кажа най-страшното - е, че когато се преведе един материал за размисъл, задължително ще се посипят реплики от рода :
- Еееееее, чак пък толкова, аз на моето куче цял живот му давам еди-какво-си и нищо му няма.

Лошото - да не кажа вредното - в случая е, че някой може да вземе тези реплики за инструкция към по-нататъшното действие. какво пък, някой бил писал че кучето му яде авокадо, стафиди, рупа сурови картофи, или варени такива, и нищо му няма. дай да ръгнем и на наш`то същото.

Хора, когато опровергаваме поредната статия, нека мислим за това, как ще се четат мненията ни на екрана. Например: " Картофите не са от полза". Трябва ли веднага да ръгваме през глава да се втурваме да обясняваме колко много нашето куче обича картофи и как нищо му няма?! Какво общо има кучето, ядящо картофи, с твърдението че те не са от полза???
Като в онзи виц:"Дядо ми пушил цял живот и починал на 90 години". Това автоматически не означава че тютюнопушенето е полезно, нали?

Че иначе бабите по селата като разберат с какво храня моето куче ще кажат:
- Я тая па... кокали и лебец, натопен у бульону, няма да се глезотим, я. И по 8-9 години си живеят кучета така на верига в двора, ся и витамини ли им да купувам?


Думите от рода "той обожава еди-какво-си" не са аргумент. Има кучета, които обожават да изяждат изпражненията, не виждам радостна тълпа от грижливи стопани, втурнали се да събират акита за да доставят удоволствие на своя любимец. Излиза че ние не толкова глезим кучето, колкото глезим себе си. Е, онази жена достатъчно е поглезила себе си - за сметката на здравето на Лео.

Той се оправя, от очите му спря да тече, огромната смърдяща екзема взе да засъхва и явно не го дразни толкова, след препуционалните промивки не остана и следа от секрет, видимо е по-бодър, но ни чакат седмици (или месеци?) възстановяване.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#19 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

  • Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1751
  • Регистрация: 25-July 04
  • Location:София the CITY :-)

Публикувано: 08 September 2005 - 05:10 PM

Цитат

От случаите в живота ще кажа, че аз не давам домати, картофи и лук на моето куче, тъй ми рекоха преди 14 години. Давам му преспокойно зеленчуци и плодове, особено ябълки. Стафиди от къв зор да му давам, то и аз не ги ям. Е, ся, чак пък авокадо ... (туй не съм го опитвала).

b) b) Хаха това за авокадото ме разби...Е добре де- и моето куче яде плодове и зеленчуци r)

Цитат

Думите от рода "той обожава еди-какво-си" не са аргумент. Има кучета, които обожават да изяждат изпражненията, не виждам радостна тълпа от грижливи стопани, втурнали се да събират акита за да доставят удоволствие на своя любимец

Моя много обича шоколад r)

Цитат

се оправя, от очите му спря да тече, огромната смърдяща екзема взе да засъхва и явно не го дразни толкова, след препуционалните промивки не остана и следа от секрет, видимо е по-бодър, но ни чакат седмици (или месеци?) възстановяване

Ще му мине като на куче.Лео колко е изтърпял.. cl) Стискам палци за бързо възстановяване. d) b)
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#20 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

  • Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5912
  • Регистрация: 26-September 04
  • Gender:Female
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 September 2005 - 05:21 PM

Eli i Droopy
Той и моят обича шоколад. Това не значи че трябва да му го давам.

дано да му мине)))
Мерси ти)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни