Dog.bg Форуми : Микроспория при котки и малко дете

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Микроспория при котки и малко дете

#21 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 October 2008 - 09:03 AM

А коментар за противосърбежните хапчета?
В момента на котките е препоръчана висок клас храна, внимание и спокойствие.
Дайде да не подхранваме фобиите на собствениците, а да мислим за действия, помагащи. Пробите са сложени в среди, чакаме растеж, ако изобщо се яви.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 30 October 2008 - 07:46 PM

Ами ако противосърбежните хапчета не са кортикостероиди, а други антихистаминови? Или ги забравихте?
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#23 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 October 2008 - 08:42 PM

Забравено няма. За да напиша нещо, значи съм сигурна, в това което казвам.
Написала съм "противосърбежни хапчета", защото така ги бе кръстил собственика.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   КИТТИ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 November 2008 - 12:25 AM

Да уточня, лечението със спорил беше преди 7-8 години( носихме проба в някаква лаб. в центъра). След лечение с ваксини от псевдо вет. котака направо умираше, отслабнал, с температура, не ядеше и пиеше. Тогава попаднахме на др. ветеринар и бяхме посъветвани да изкъпеме котака, да спреме всякакво лечение, биха му някаква инжекция (витамини уж...) Имаше мокрещи рани на предни лапи и за тях бяха хапчетата, НИЗОРАЛ досега никога не е даван на котаците или друго противогъбично вътрешно. А се започна с пъпка в основата на опашката на котака, която после се превърана в голо петно, а накрая в умираща, почти гола котка. Другия котак имаше само няколко голи петна и бързо се оправи. Миналата година, когато пак се появиха  петната се взеха проби от вет. лекар и се подтвърди микроспория( но не знам как са я правили ,  нямам спомен да сме чакали за резултат 2 седмици, а по-скоро 2-3 дни) Взе се решение да се прави ваксина 1ъж годишно, но пак се появиха и тогава се каза на 6 месеа, да ама 4 месеца след това пак голи петна..... Но този път избиха при по-младия и здрав котак, който обаче понесе тежко пожара, така че наистина в случая може стреса да е виновен.
Още един факт, на етажа имаме още 2 котки, едната от тях също беше лекувана от микроспория миналата година, но й беше давано и вътрешно лекарство... не е била изолирана и няма заразени( а внучето-гост е на годините на дъщеря ми, но тяхната котка е диване и не се дава да я пипат, не си играе с играчките на детето, за разлика от моите гушановци) А  като добавим съседния апартамент, от който целия етаж пламна с бълхи...положението стана розово и това по коледа!!!
А аз съм стресирана и прилагам страх лозе пази, защото имам огромен натиск от всички роднини да махаме котките от как съм забременяла. Когато ни няма , майка ми се грижи за тях и се заканила да ги пусне ако се зарази детето...не че не е наясно, че може навън в пясъка да се зарази с какво ли не......

Много ще съм щастлива да не е микроспория, за да си ги гушкаме повече и за да позволявам на малката да ги гали.

#25 Потребителят е офлайн   Mi6acat Икона

Публикувано: 28 November 2008 - 06:28 PM

Здравейте и от мен! Преди 2 седмици откриха микроспория и на мойто коте, заведохме я на лекар, там и биха ваксина и предписаха спорил. През това време я мазахме по описания начин, но ми се струва, че ефект няма. От форума разбрах, че козината трябва да се третира и с противогъбичен шампоан. Ако може някой, който е наясно, да ми препоръча, а също и през колко време трябва да се къпе животното с него?

#26 Потребителят е офлайн   Yasena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2010 - 03:45 PM

Здравейте, днес ходихме за годишна ваксина на моя котарак. Обърнах внимание на вета за едно плешиво петънце на коремчето. Той взе кичур косми за микроскоп и току-що ми се обади, за да ми каже че имаме гъбички. Каза че предстои лечение с 10бр ваксини и допълнително мазане с противогъбичен препарат. Честно казано ми е малко странно това лечение с ваксини :zz_219:

И изобщо защо котаракът ми е хванал гъбички? Персиоподобен е, от малък се храни само с Роял Канин - пакетиран, на годинка, реше се редовно, досега не ни се е налагало да го постригваме и сме се справяли с голямото падане на козини, ваксини и противопаразитни хапчета му се дават редовно, изобщо никога не съм си позволявала да го лишавам от нищо, дори и за мен да не е имало в момента, точно за да избегнем всякакви заболявания и да е добре. Много ми е кофти в момента :rf_011: Знам че гъбите са много упорито нещо и ще е голям стрес това водене за инжекции, ще струва доста съпо и въобще .. ужас! И друг въпрос имам. Има ли някаква опасност за мен и хората които контактуват с него?

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни