А коментар за противосърбежните хапчета?
В момента на котките е препоръчана висок клас храна, внимание и спокойствие.
Дайде да не подхранваме фобиите на собствениците, а да мислим за действия, помагащи. Пробите са сложени в среди, чакаме растеж, ако изобщо се яви.
Микроспория при котки и малко дете
Публикувано: 30 October 2008 - 08:42 PM
Забравено няма. За да напиша нещо, значи съм сигурна, в това което казвам.
Написала съм "противосърбежни хапчета", защото така ги бе кръстил собственика.
Написала съм "противосърбежни хапчета", защото така ги бе кръстил собственика.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 05 November 2008 - 12:25 AM
Да уточня, лечението със спорил беше преди 7-8 години( носихме проба в някаква лаб. в центъра). След лечение с ваксини от псевдо вет. котака направо умираше, отслабнал, с температура, не ядеше и пиеше. Тогава попаднахме на др. ветеринар и бяхме посъветвани да изкъпеме котака, да спреме всякакво лечение, биха му някаква инжекция (витамини уж...) Имаше мокрещи рани на предни лапи и за тях бяха хапчетата, НИЗОРАЛ досега никога не е даван на котаците или друго противогъбично вътрешно. А се започна с пъпка в основата на опашката на котака, която после се превърана в голо петно, а накрая в умираща, почти гола котка. Другия котак имаше само няколко голи петна и бързо се оправи. Миналата година, когато пак се появиха петната се взеха проби от вет. лекар и се подтвърди микроспория( но не знам как са я правили , нямам спомен да сме чакали за резултат 2 седмици, а по-скоро 2-3 дни) Взе се решение да се прави ваксина 1ъж годишно, но пак се появиха и тогава се каза на 6 месеа, да ама 4 месеца след това пак голи петна..... Но този път избиха при по-младия и здрав котак, който обаче понесе тежко пожара, така че наистина в случая може стреса да е виновен.
Още един факт, на етажа имаме още 2 котки, едната от тях също беше лекувана от микроспория миналата година, но й беше давано и вътрешно лекарство... не е била изолирана и няма заразени( а внучето-гост е на годините на дъщеря ми, но тяхната котка е диване и не се дава да я пипат, не си играе с играчките на детето, за разлика от моите гушановци) А като добавим съседния апартамент, от който целия етаж пламна с бълхи...положението стана розово и това по коледа!!!
А аз съм стресирана и прилагам страх лозе пази, защото имам огромен натиск от всички роднини да махаме котките от как съм забременяла. Когато ни няма , майка ми се грижи за тях и се заканила да ги пусне ако се зарази детето...не че не е наясно, че може навън в пясъка да се зарази с какво ли не......
Много ще съм щастлива да не е микроспория, за да си ги гушкаме повече и за да позволявам на малката да ги гали.
Още един факт, на етажа имаме още 2 котки, едната от тях също беше лекувана от микроспория миналата година, но й беше давано и вътрешно лекарство... не е била изолирана и няма заразени( а внучето-гост е на годините на дъщеря ми, но тяхната котка е диване и не се дава да я пипат, не си играе с играчките на детето, за разлика от моите гушановци) А като добавим съседния апартамент, от който целия етаж пламна с бълхи...положението стана розово и това по коледа!!!
А аз съм стресирана и прилагам страх лозе пази, защото имам огромен натиск от всички роднини да махаме котките от как съм забременяла. Когато ни няма , майка ми се грижи за тях и се заканила да ги пусне ако се зарази детето...не че не е наясно, че може навън в пясъка да се зарази с какво ли не......
Много ще съм щастлива да не е микроспория, за да си ги гушкаме повече и за да позволявам на малката да ги гали.
Публикувано: 28 November 2008 - 06:28 PM
Здравейте и от мен! Преди 2 седмици откриха микроспория и на мойто коте, заведохме я на лекар, там и биха ваксина и предписаха спорил. През това време я мазахме по описания начин, но ми се струва, че ефект няма. От форума разбрах, че козината трябва да се третира и с противогъбичен шампоан. Ако може някой, който е наясно, да ми препоръча, а също и през колко време трябва да се къпе животното с него?
Публикувано: 21 August 2010 - 03:45 PM
Здравейте, днес ходихме за годишна ваксина на моя котарак. Обърнах внимание на вета за едно плешиво петънце на коремчето. Той взе кичур косми за микроскоп и току-що ми се обади, за да ми каже че имаме гъбички. Каза че предстои лечение с 10бр ваксини и допълнително мазане с противогъбичен препарат. Честно казано ми е малко странно това лечение с ваксини
И изобщо защо котаракът ми е хванал гъбички? Персиоподобен е, от малък се храни само с Роял Канин - пакетиран, на годинка, реше се редовно, досега не ни се е налагало да го постригваме и сме се справяли с голямото падане на козини, ваксини и противопаразитни хапчета му се дават редовно, изобщо никога не съм си позволявала да го лишавам от нищо, дори и за мен да не е имало в момента, точно за да избегнем всякакви заболявания и да е добре. Много ми е кофти в момента
Знам че гъбите са много упорито нещо и ще е голям стрес това водене за инжекции, ще струва доста съпо и въобще .. ужас! И друг въпрос имам. Има ли някаква опасност за мен и хората които контактуват с него?

И изобщо защо котаракът ми е хванал гъбички? Персиоподобен е, от малък се храни само с Роял Канин - пакетиран, на годинка, реше се редовно, досега не ни се е налагало да го постригваме и сме се справяли с голямото падане на козини, ваксини и противопаразитни хапчета му се дават редовно, изобщо никога не съм си позволявала да го лишавам от нищо, дори и за мен да не е имало в момента, точно за да избегнем всякакви заболявания и да е добре. Много ми е кофти в момента