Dog.bg Форуми : Говорилня - срещи, впечатления, общи приказки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (39 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня - срещи, впечатления, общи приказки

#741 Потребителят е офлайн   D.V.Markovi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 February 2010 - 10:26 PM

Цитат(lolera @ Feb 25 2010, 12:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(D.V.Markovi @ Feb 25 2010, 10:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Но според нас едно "листче" не прави кучето.

Но според нас това "листче" прави кучето ти Кане Корсо,а не просто някакво куче....

Виж кучето , сравняваш неродословните Били и Греко(извинявай, че използвам и вас с Греко) ae_085.gif. И виждаш родословни зайченца. За манияците Били никога не е вкусвал суха храна , яде си с нас каквото имаме. А който с "CANE CORSO" го е виждал добронамерено завиждат!
User's Signature

dvmarkovi

#742 Потребителят е офлайн   lolera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 10:48 PM

Цитат(D.V.Markovi @ Feb 25 2010, 11:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lolera @ Feb 25 2010, 12:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(D.V.Markovi @ Feb 25 2010, 10:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Но според нас едно "листче" не прави кучето.

Но според нас това "листче" прави кучето ти Кане Корсо,а не просто някакво куче....

Виж кучето , сравняваш неродословните Били и Греко(извинявай, че използвам и вас с Греко) ae_085.gif. И виждаш родословни зайченца. За манияците Били никога не е вкусвал суха храна , яде си с нас каквото имаме. А който с "CANE CORSO" го е виждал добронамерено завиждат!

Изострихте любопитството ми,често идвам в "големия град",ще се радвам да се запозная с Били.......

п.с. много разводнихме темата,наистина,моля модератор да премести мненията.

#743 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 09 March 2010 - 05:23 PM

Ужас! Снощи вечерта е застреляно Кане Корсо в Антверпен от полицията.
Полицаите издирвали някого...престъпник явно. Видяли човека с корсото (който се прибирал от посещение на родителите си от другата страна на улицата) и го спряли да го разпитват. Само не съм сигурна на 100% дали кучето е било на повод...но предполагам не щом са го застреляли. Та кучето залаяло по един от офицерите, но не го е нападнало за захапване, само е лаело отстрани. Успокоило се кучето в разговорите на стопанинът си, но после отново се разлаяло. В този момент полицаят застрелял кучето. Стрелял веднъж, но не уцелил и стрелял и втори път - в главата. В момента правят опити да спасяват кучето с операции, но шансовете не са големи. Естествено офицерът ще има проблеми ако се докаже, че е виновен. Много жалко, но навсякъде из целия свят се случват тези неща.... Има някъде и видео с интерв# но линкът не се отваря нещо. Ето и една снимка на кучето:
Bruce
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#744 Потребителят е офлайн   radi_buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 08:54 PM

wacko.gif wacko.gif
Щом почнаха да стрелят вече и по лаещи кучета незнам..
User's Signature

За да си човек бъди му приятел!

#745 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 09:39 AM

Здравейте,имам въпрос към собствениците на Кане Корсо над година и половина и то мъжки.Кога започнаха вашите любимци да вдигат крак,когато пикаят?И кога забелязахте,че голямото бебе вече е по-улегнало,по-спокойно.Имам предвид преминаването от детска" към юношеска" възраст :ab_041: .Знам че е индивидуално,но ми е интересно като информация.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#746 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2010 - 04:11 PM

ПОМОГНИ НА ПРИЯТЕЛ

да напомня, че все още имате възможност
да станете притежател на страхотна тениска
DOG PERSON - dog.bg
или да направите подарък на някой приятел
- цена25лв
Парите от тези тениски отиват за кучетата от Без дом
ето тук може да прочетет на кого помогнахме с предишните тениски
Тениски

Качена снимка

L-размер свършиха

#747 Потребителят е офлайн   ОТРЕЗВИТЕЛЯТ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Да се учим,да работим,да строим живота нов....

Публикувано: 27 November 2010 - 06:59 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 25 February 2010 - 12:07 PM, написа:

<!--quoteo(post=773786:date=Feb 25 2010, 07:54 AM:name=D.V.Markovi)--><div class='quotetop'>Цитат(D.V.Markovi @ Feb 25 2010, 07:54 AM) <a href='index.php?act=findpost&pid=773786'><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec--><!--quoteo(post=773502:date=Feb 24 2010, 08:28 PM:name=IzrodGaden)--><div class='quotetop'>Цитат(IzrodGaden @ Feb 24 2010, 08:28 PM) <a href='index.php?act=findpost&pid=773502'><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Мдааа жалко, иначе си го бях заплюл за мъжки :)<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Това с родословието е най-лесно тук в България. От 20 до 50 лева мога да го направя родословен с невероятно потекло. Но според нас едно "листче" не прави кучето.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ако разсъждавате по този начин, немисля че някой би искал да използва кучето ви за разплод. Също така не сте ли се замисляли, че може би ще искате някога да имате наследник на вашето куче ?

Показване на мнениетоlolera, в 25 February 2010 - 11:06 AM, написа:

<!--quoteo(post=773786:date=Feb 25 2010, 10:54 AM:name=D.V.Markovi)--><div class='quotetop'>Цитат(D.V.Markovi @ Feb 25 2010, 10:54 AM) <a href='index.php?act=findpost&pid=773786'><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Но според нас едно "листче" не прави кучето.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Може ли така да се излагате .....Да-точно Вие-със "породистите" кучета-или с родословие(хахах) както му казвате.
Четох доста във тоя форум-оставам със впечатлението ,че Вие и още доста хора са си купили Кане Корсо със едничката мисъл да е някакъв показен фактор за благосъстояние и тем подобни глупости
следва цитат от една друга тема :

Показване на мнениетоlolera, в 22 November 2010 - 10:25 AM, написа:

Честито бебче,да ви е живо, здраво и да ви радва дълги години!

Защо очаквате да има критика към вас?Вие сам сте взели решението какво да имате.
На всеки му се кара Мерцедес,но повечето хора се задоволяват и със Москвич.

За тези които не разбират-това е в отговор на един човечец които казва ,че си е взел куче без родословие и се опасява ,че ще го критикуват.....

Ако не беше толкова жалко ,щях да се смея много дълго....жалко за кучетата които от домашен любимец се превърнах в престиж....голямото важно ,че сте дали 2000 лв за Кане с родословие-Що не си купихте Кане за 200лв без родословие и останалите 1800 лева да ги дадете в дом за сираци,м?...Моето уважение щяхте да го спечелите веднага....

Особенно впечатление прави последния цитат-сравнението за Москвич и Мерцедес......и изобщо лъха на страшна снобария....ама съм сигурен ,че иначе излизате с "официалният "си анцунг редовно навън...обувате си черните обувки задължително с бели чорапи...понякога ланеца е задължително извън тениската....или всякакъв друг род селяний....защо го мисля ли-ами много просто-самият Ви изказ и показност говорят за това-Москвичи и Мерцедеси....Някакви листчета с родословие правят кучето Ви истинско куче.....иначе си е просто ....ми някакво си куче там.....

Жал ми е за хора като Вас...защото всеки ден ще завиждате на някои ,че има нещо повече от Вас...и ще злобеете повече.....и точно такива хора като Вас направиха кинологията бизнес и притежаването на куче (определен вид)престиж и едва ли не показател за положение в обществото...а помня времената в които те бяха просто домашните любимци и най добрия приятел на човека,,,,,

Замислете се малко поне......

User's Signature

Due to the current financial crisis facing the world at the moment, the light at the end of the tunnel will be switched off to save on electricity costs, until further notice.
Sincerely yours, God

#748 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2010 - 08:31 PM

Г-н ОТРЕЗВИТЕЛ, вероятно сте се логнали специално за да ни обясните колко сме зле - няма лошо.
Нека задам и аз един въпрос - защо хората като Вас, когато си купуват куче за 200 лв искат ДА ПРИЛИЧА на КАНЕ КОРСО,лабрадор,кокер шпаньол, голдън ретривър,пудел, хъски и т.н. ?! Защо просто не си осиновите едно кученце от улицата и да го отглежате с много любов,а тия 200 лв да ги спестите и да ги дарите в дом за сираци? тогава Вие наистина ще се издигнете в моите очи!

Вярно е,че има търгаши на кучета, вярно е,че с връзки и пари може да си купите всичко,вкл. и родословия,вярно е,че някои хора избиват комплекси ,но не забравяйте,че има и друг тип хора - тези,благодарение на които породите кучета съществуват и до днес. Те наистина обичат своите кучета ,повярвайте!

Желая Ви всичко най-хубаво и .. замислете се малко поне...

#749 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2010 - 10:48 PM

Трябва да изтрезнея преди да се отрезвя...
User's Signature

Качена снимка

#750 Потребителят е офлайн   ОТРЕЗВИТЕЛЯТ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 12:39 AM

Показване на мнениетоelrisha, в 27 November 2010 - 07:36 PM, написа:

Г-н ОТРЕЗВИТЕЛ, вероятно сте се логнали специално за да ни обясните колко сме зле - няма лошо.
Нека задам и аз един въпрос - защо хората като Вас, когато си купуват куче за 200 лв искат ДА ПРИЛИЧА на КАНЕ КОРСО,лабрадор,кокер шпаньол, голдън ретривър,пудел, хъски и т.н. ?! Защо просто не си осиновите едно кученце от улицата и да го отглежате с много любов,а тия 200 лв да ги спестите и да ги дарите в дом за сираци? тогава Вие наистина ще се издигнете в моите очи!

Вярно е,че има търгаши на кучета, вярно е,че с връзки и пари може да си купите всичко,вкл. и родословия,вярно е,че някои хора избиват комплекси ,но не забравяйте,че има и друг тип хора - тези,благодарение на които породите кучета съществуват и до днес. Те наистина обичат своите кучета ,повярвайте!

Желая Ви всичко най-хубаво и .. замислете се малко поне...

Уважаема Госпожо/ице-във отговора Ви ,както се изразихте няма лошо-
Но няма и хубаво,а още по малко смислено нещо.

Първо -откъдета знаете дали имам куче изобщо и ако имам -дали е от 200 лева,от 20 стотинки или от 2000лв
-и всъщност както повечето неща в България -и Канетата(повечето)са на преебаните тарикати-с чипоносите нослета от Сръбските развъдници,ама иначе -със потекло и благородна кръв.....(малко се посмях )

Второ-даже и да исках да си купя куче,то нямаше да е защото искам да прилича на Кане ,Хъски или така нататък чистокръвия-ако исках да е от порода-щеше да е само и единствено заради особенности на породата(Пример-Кането е силно привързано към собственика и е готово да умре защищавайки го,Лабрадора например освен всичките си други качества изглежда много приятелски настроено куче и бих си го взел ако около мен има много деца и прочее,,,)които биха ме привлекли спрямо обстоятелствата и нуждите ми...

Трето-точно във Вашите очи хич нямям нужда да се издигам(плитките хора не ми понасят обикновенно)-най малкото защото смятам,че по дарения за хора в нужда- съм сигурен ,че никога няма да можете да ме настигнете.

Вярно е обаче това което казвате за търгашите и прочее,но малко е стъписващо ако Вие (и Вашите поддръжници) се смятате за този тип хора благодарение на които породите оцеляват и се развиват!?!?...и как точно го правите това....като си търсите куче със хартийки за потекло...та то да е достойно да се чифтоса със Вашето Сръбско бижу?..и след това да излязат едни чудесни Канета...които да продадете на други кандидат гъзари,,за престиж....ами смешно е ,аз лично смятам ,че точно хора от този тип-които се опитват да изкарат кучетата си най чистокръвни и ги мешат с какво ли не (стига да има хартийка за потекло-няма значение ,че е видно ,че няма нищо общо с Кане Корсо ИТАЛИАНО),вредят най много и израждат породите,:)

Та благодаря за пожеланията...замислих се-даже повече от малко повече....и все тая-не виждам със какво Вие помагате на хората,на кучетата или на когото и да било-освен да парадирате със "истинските " си Канета....и най вече скъпи(пак хаха-2000 лева са средната заплата на чистач в Макдоналдс във..Виена например-с две заплати си купува кане-може и с една-ако му се гладува ;))такива.

Всичко най хубаво и Ви умолявам ако приемате истините зле и непоносимо тежко-не ми пишете-иначе за спорове съм винаги готов

п.п.-А съм се регистрирал защото имам право-пише "ВХОД"-Влизам.....
или трябва да съм някъФ голЕм гъзар да влизам тук ? ;)
User's Signature

Due to the current financial crisis facing the world at the moment, the light at the end of the tunnel will be switched off to save on electricity costs, until further notice.
Sincerely yours, God

#751 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 01:45 AM

Аз неразбрах сега, имаш кане корсо без родословие и се чудиш защо неможеш да го чивтосаш или какво ? Да не би да притежаваш перфектен мъжки екземпляр от породата обаче нямаш документ ? Това е лесно, отиваш на специалка в Италия и там по експертна оценка казват, че е Кане Корсо и евентуално ако някой развъдчик го хареса ( В Италия ) може да го използва за разплод . На кученцата се вади родословие като по майчина линия всичко е наред, а при таткото фигурира само неговото име.
От там насетне, въпросните кученца могат да участват в разплод ( само ако някой развъдчик в Италия ги хареса ) като вече ще има неизвестни роднини само по дядова линия. И така докато линията се напълни. След 4 поколения ( около 8 години ) получените кученца ще имат пълно родословие и вече могат да бъдат развъждани и тук в България.
Дали обаче щом се възмущаваш толкова, не е по добре да не стоиш анонимен и да се покажеш с истинския си ник тук във форума ? А да и ако си човека който си мисля, какво се газираш толкова, след като вече си пускал кучето си на женска ?

#752 Потребителят е офлайн   ОТРЕЗВИТЕЛЯТ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 02:08 AM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 28 November 2010 - 12:50 AM, написа:

Аз неразбрах сега, имаш кане корсо без родословие и се чудиш защо неможеш да го чивтосаш или какво ? Да не би да притежаваш перфектен мъжки екземпляр от породата обаче нямаш документ ? Това е лесно, отиваш на специалка в Италия и там по експертна оценка казват,- че е Кане Корсо и евентуално ако някой развъдчик го хареса ( В Италия ) може да го използва за разплод . На кученцата се вади родословие като по майчина линия всичко е наред, а при таткото фигурира само неговото име.
От там насетне, въпросните кученца могат да участват в разплод ( само ако някой развъдчик в Италия ги хареса ) като вече ще има неизвестни роднини само по дядова линия. И така докато линията се напълни. След 4 поколения ( около 8 години ) получените кученца ще имат пълно родословие и вече могат да бъдат развъждани и тук в България.
Дали обаче щом се възмущаваш толкова, не е по добре да не стоиш анонимен и да се покажеш с истинския си ник тук във форума ? А да и ако си човека който си мисля, какво се газираш толкова, след като вече си пускал кучето си на женска ?

Май нищо не си разбрал :)

Ако искам да имам Кане Корсо със родословие-мога да си го купя-и то от мнооого хубави места.....но от друга гледна точка-може пък и да си имам -кой знае;)При всички положения обаче ако не ми е родословно Кането-не бих прекарал безсънни нощи в потене и мислене как да стане родословно,еле пък да чакам 8 години и да правя циркове.....щото ако ми е такъв голям проблем родословието-нещата отиват към чистотата на Арийската раса....ако се сещаш .

Сега за възмущението-ами възмущавам се-защото виждам как се посрещат хора които нямат родословие(иначе кучетата им изглеждат перфектно)и ги третират като хора втора ръка...все едно има тука някаква клика на божествените с родословните кучета -като под родословни имам предвид родословие-което в повечето случай е на Магнифика(нищо лично) ,а то май май ,с чипите нослета и късите крачета....и се възмущавам защо изобщо любимците трябва да бъдат фактор в нечия показност и избиване на комплекси....Та за това се възмущавам друже,,,,,дано ме разбираш правилно

Не знам кои си мислиш,че съм ,но не съм ...вЕрвай ми :)Никак не съм анонимен даже-просто никой тук не ме познава,,,,а и просто изказвам мнение-ако някои се засяга лично-тогава няма по явно нещо ,че се е познал някъде между редовете...и ще ми е жал за него/нея...наистина

Поздрави
User's Signature

Sincerely yours, God

#753 Потребителят е офлайн   lolera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 02:14 AM

Свалихте ни на земята.Нека да поразсъждаваме над думите ви,Г-н Отрезвител.Така или иначе това ще е единственото ми мнение по темата.

Показване на мнениетоОТРЕЗВИТЕЛЯТ, в 27 November 2010 - 06:04 PM, написа:

Може ли така да се излагате .....Да-точно Вие-със "породистите" кучета-или с родословие(хахах) както му казвате.
Четох доста във тоя форум-оставам със впечатлението ,че Вие и още доста хора са си купили Кане Корсо със едничката мисъл да е някакъв показен фактор за благосъстояние и тем подобни глупости

Толкова сте чели щом сте стигнали до това заключение....

Цитат

следва цитат от една друга тема :

Показване на мнениетоlolera, в 22 November 2010 - 10:25 AM, написа:

Честито бебче,да ви е живо, здраво и да ви радва дълги години!

Защо очаквате да има критика към вас?Вие сам сте взели решението какво да имате.
На всеки му се кара Мерцедес,но повечето хора се задоволяват и със Москвич.

За тези които не разбират-това е в отговор на един човечец които казва ,че си е взел куче без родословие и се опасява ,че ще го критикуват.....

Ако не беше толкова жалко ,щях да се смея много дълго....жалко за кучетата които от домашен любимец се превърнах в престиж....голямото важно ,че сте дали 2000 лв за Кане с родословие-Що не си купихте Кане за 200лв без родословие и останалите 1800 лева да ги дадете в дом за сираци,м?...Моето уважение щяхте да го спечелите веднага....

Аз уважението,което ми е нужно го имам,дори ми е в повече.От коя дупка изпълзяхте,че да ми предлагате вашето...?

Цитат

Особенно впечатление прави последния цитат-сравнението за Москвич и Мерцедес......и изобщо лъха на страшна снобария....ама съм сигурен ,че иначе излизате с "официалният "си анцунг редовно навън...обувате си черните обувки задължително с бели чорапи...понякога ланеца е задължително извън тениската....или всякакъв друг род селяний....защо го мисля ли-ами много просто-самият Ви изказ и показност говорят за това-Москвичи и Мерцедеси....Някакви листчета с родословие правят кучето Ви истинско куче.....иначе си е просто ....ми някакво си куче там.....

Сравнения ще си правя,каквито си искам и съм доволен,че това прави особенно впечетление.
И да продължим,понеже става дума за сравнения и анцузи.Когато се изтресеш по маратонки и анцуг (все тая дали е официален или не) на официална вечеря си е напълно в реда на нещата да те гледат накриво и с насмешка. Надявам се , схващате какво точно имам предвид. Когато се набутваш сам между шамарите ще те зашлевят, няма как. Пък после си говори колкото искаш, че тези хора не са читави. Ако не можеш да се впишеш в обстановката, намери си такава, в която ще се чувстваш по-добре и на място.
Може и да съм селянин,може и да съм сноб,независимо харесва ли ви или не, някои хора имат повече от вас, изкарват повече от вас и си позволяват повече от вас. Винаги ще има такива, но аз лично предпочитам да гледам на тях като стимул - защото ме дърпат напред , давам повече от себе си, да изкарвам повече и съответно да имам повече...........уважение.

Цитат

Жал ми е за хора като Вас...защото всеки ден ще завиждате на някои ,че има нещо повече от Вас.

Тук само едно ще ви кажа НЕ ЗЛОБЕЙТЕ. Завистта е нещо напълно нормално, но злобата е едно много, много лошо качество. И докато сте прекалено заети да съскате по нечии адрес, той дърпа все повече напред, а вие никога няма да се чувствате добре!

Замислете се малко поне......

#754 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 02:17 AM

Друже, това е КЛУБЕН форум и защитава чистопородното развъждане. Снобарията е само в твоите очи. Не е ясно какво точно защитаваш. Ако имаш кауза, просто я сподели без много поезия.
User's Signature

Качена снимка

#755 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 02:26 AM

Ясно, дойде отникъде, прочете целия форум, запозна се с всичко регистрира се и написа, само за да покажеш възмущението си. Не съм видял някой да се отнася лошо с хората с неродословни кучета. Единствено може да им е правена забележка, че са избързали да си вземат такова куче без да се запознаят с нещата и че по този начин стимулират продажбата и развъждането на неродословни такива. 99% от хората с неродословни кучета, които са си ги взели "като домашен любимец", за които хартийката не е била важна, пускат кучетата си да изкарат потомство. Забогатява се от търговия с кучета, когато не се ходи по изложби, не се правят елементарни здравни тестове и кучетата се заплождат на всеки 6 месеца докато са живи. Тогава и цената е различна.

п.п. Понеже си ме цитирал по горе, покажи ми към кой собственик на неродословно куче съм се държал като втора категория човек !

#756 Потребителят е офлайн   ОТРЕЗВИТЕЛЯТ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 02:51 AM

Показване на мнениетоlolera, в 28 November 2010 - 01:19 AM, написа:

Свалихте ни на земята.Нека да поразсъждаваме над думите ви,Г-н Отрезвител.Така или иначе това ще е единственото ми мнение по темата.

Всъщност няма нужда и от друго Ваше мнение-защото Вие откровенно се заяждате-което ме навежда на мисълта,че сте се засегнал,което пък е доказателство ,че сте се разпознали някъде(най вероятно анцунга е препъникамък....или ланеца (намиг) )

Като ще се амбицирате от имането на другите давайте-като начало почнете от мен-определено имам нещо повече от Вас-какво е то обаче ,ще Ви оставя да намерите сам......тия работи с дупките и изпълзяването и прочее други пишкомерия си ги запазете за събиране с приятели ,където може да сте велик-тук сте само едно екранче с думички по него-геврек с други думи

И в заключение-не злобея-най малкото аз-Просто изразявам мнение-а то е ,че тук има хора които парадират с това ,че имат Кане Корсо и за тях това е показател за жизнен стандарт-а това е грешно и много жалко-това е!
С други думи ако Ви дам сега едно пале което казвам ,че е Кане Корсо ,а се окаже като порасне ,че е не точно такова-какво ще направите...няма ли да му се радвате ,че е живинка и Ви се радва всеки ден без да иска нищо в замяна,или ще го затирите някъде и ще си вземете "истинско " Кане ,та като излезете всички да цъкат с език възхитено?,,,,

Това е което казвам.

Показване на мнениетоvlado zoo, в 28 November 2010 - 01:22 AM, написа:

Друже, това е КЛУБЕН форум и защитава чистопородното развъждане. Снобарията е само в твоите очи. Не е ясно какво точно защитаваш. Ако имаш кауза, просто я сподели без много поезия.

Нямам против ,че е клубен форум , а това какви са стандартите на тоя клуб е един друг въпрос които НЕ искам да засягам-аз просто казвам на тия които летят малко да послязат на земята и да се държат нормално....а не да казват на човек дето си е взел кученце от някои друг нерегистриран развъдник ,че едва ли не кучето му е улична подобрена(да се разбира Москвич) и ,че саботира Кане Корсо изцяло

Това с поезията го пропускам ,но със сигурност снобарията я има -нека да видим какво ще пишат и други хора-Примерно -Маркови

Поздрави

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 28 November 2010 - 01:31 AM, написа:

Ясно, дойде отникъде, прочете целия форум, запозна се с всичко регистрира се и написа, само за да покажеш възмущението си. Не съм видял някой да се отнася лошо с хората с неродословни кучета. Единствено може да им е правена забележка, че са избързали да си вземат такова куче без да се запознаят с нещата и че по този начин стимулират продажбата и развъждането на неродословни такива. 99% от хората с неродословни кучета, които са си ги взели "като домашен любимец", за които хартийката не е била важна, пускат кучетата си да изкарат потомство. Забогатява се от търговия с кучета, когато не се ходи по изложби, не се правят елементарни здравни тестове и кучетата се заплождат на всеки 6 месеца докато са живи. Тогава и цената е различна.

п.п. Понеже си ме цитирал по горе, покажи ми към кой собственик на неродословно куче съм се държал като втора категория човек !

Най малкото пък Вас съм визирал някъде-Напротив-най смисления пост дотук е именно от Вас

Но определено имам наблюдения във форума,а и изобщо във Кане Корсо общността....
хората определно смятат(някои хора),че притежанието на Корсо е само за определен вид хора-не всеки може да го има....което е направо смешно

(тая част е към недобронамерените)
И изобщо защо реагирате така бурно на нечие мнение-какво си мислите,че Кане Корсо е открито в България само от Вас и Вие сте единствените които имате ПРАВО да го обсъждате,развъждате и изобщо притежавате...помислете пак

Кучето-независимо чистокръвно или не -е най добрият приятел на човека-не го превръщайте в мръсен бизнес-и бих се съгласил за родословието единствено с Г-н ИзродГаден и изредените от него неща ,но не и защото е признак за положение в обществото ако е чистокръвно

Мир

Поздрави

п.п.
Не съм в страната от години и имам Кане на 8 години....не е като да не знам какво е
Така ,че айде сега да не ми казвате какво разбирам и какво не-ок
Благодаря
User's Signature

Sincerely yours, God

#757 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 03:04 AM

Показване на мнениетоОТРЕЗВИТЕЛЯТ, в 27 November 2010 - 04:04 PM, написа:

<!--quoteo(post=773786:date=Feb 25 2010, 07:54 AM:name=D.V.Markovi)--><div class='quotetop'>Цитат(D.V.Markovi @ Feb 25 2010, 07:54 AM) <a href='index.php?act=findpost&pid=773786'><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec--><!--quoteo(post=773502:date=Feb 24 2010, 08:28 PM:name=IzrodGaden)--><div class='quotetop'>Цитат(IzrodGaden @ Feb 24 2010, 08:28 PM) <a href='index.php?act=findpost&pid=773502'><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Мдааа жалко, иначе си го бях заплюл за мъжки :)<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Това с родословието е най-лесно тук в България. От 20 до 50 лева мога да го направя родословен с невероятно потекло. Но според нас едно "листче" не прави кучето.
Ако разсъждавате по този начин, немисля че някой би искал да използва кучето ви за разплод. Също така не сте ли се замисляли, че може би ще искате някога да имате наследник на вашето куче ?

Мнението на Маркови се вижда тук.
Кучето е най добрия приятел на човека без значение каква порода е, тук обаче говорим за Кане Корсо ! Ако нямаш родословие на твоето куче, това не го прави Кане Корсо, а просто братовчед от рода Canis. Никой не ти отрича обаче правото да го обичаш и да се грижиш за него.

#758 Потребителят е офлайн   ОТРЕЗВИТЕЛЯТ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 03:14 AM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 28 November 2010 - 02:09 AM, написа:

Това е само пример за това как всичко се свежда до разплод-Нищо лично

Италия не е толкова далеч-не и колкото беше преди години-ако някои толкова държи на чистокръвие-бих го посъветвал да отиде там...
Но най искренния ми съвет към хората които си взимат Кане ,е-Взимайте го за да Ви радва Вас и Вашето семейство и да бъде член от семейството,,,,,

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 28 November 2010 - 02:09 AM, написа:

Мнението на Маркови се вижда тук.
Кучето е най добрия приятел на човека без значение каква порода е, тук обаче говорим за Кане Корсо ! Ако нямаш родословие на твоето куче, това не го прави Кане Корсо, а просто братовчед от рода Canis. Никой не ти отрича обаче правото да го обичаш и да се грижиш за него.

Може би Маркови са искали да кажат ,че родословие се фалшифицира лесно-или се изкарва по някакъв начин- и аз пак питам-ако кучето ми не е чистокръвно Кане-това го прави по малко куче ли?,,,,,или просто братовчед от рода Canis ,,,значи ако на някои баба му или майка му са дошли от село ,а той се е родил в града-родословието му не е градско и той си е селянин?,,,,,и това го прави по малко човек?,,,,,,

И пак стигаме до това ,че Кането е някакъв вид "марково "куче...а то е просто един мастиф-добро и вярно куче-Каквито са и Тибетският мастиф....и Дог от бордо....ама нещо не виждам България да бъка от тях ...що ли?...

Поздрави
-и пак-
нищо лично-мнение...
User's Signature

Sincerely yours, God

#759 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 02:48 PM

Цитат

Но най искренния ми съвет към хората които си взимат Кане ,е-Взимайте го за да Ви радва Вас и Вашето семейство и да бъде член от семейството,,,,,

Г-не, лично аз съм си взела кане корсо точно с тази цел! Мечтаех за такова куче още преди години,когато в България никой не беше и чувал,че съществува. И понеже съм влюбена в тази ПОРОДА, купих РОДОСЛОВНО куче! Защото кой ще ми гарантира,че неродословното му корсо отговаря на стандарта на тази порода,че кучето му не е агресивно например,че като порасне няма да заприлича на дог или нещо кой знае какво друго?!

Като сте изчели целият раздел за кане корсо, къде видяхте ужасното ни поведение спрямо хората,купили неродословни кучета?Тук има потребители,които притежават и родословни,и неродословни корси и ги обичат еднакво.
Бих искала да покажете с цитати това лошо МОЕ отношение,защото слагайки ни под общ знаменател,явно визирате и мен.
Вие виждали ли сте МОЕТО куче? Каква ,казвате му била муцуната?!

От постовете ви се разбира само едно - имате специално отношение към сръбските развъдници и някои участници в този форум(вероятно) .
Аз не приемам обидите ви спрямо мен и смятам обобщенията ви за просташки!
А дали приемате думите ми за смислени,определено не е мой проблем. Нормалните хора все ще си извядат изводи на кой точно да вярват.

#760 Потребителят е офлайн   D.V.Markovi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2010 - 01:02 AM

Е нека да кажем и ние все пак нещо. Ако (условно) вси вземем без родословие куче , намеря начин да му изкарам нежелая да казвам фалшиво, но да речем неистинско. То след това означава, че за вас вече ще е чистокръвно и няма да е "братовчед". И още нещо, кучето го прави злобно човек.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

dvmarkovi

• (39 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Не можеш да публикуваш нова тема