Dog.bg Форуми : Френски булдог (проблеми)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Френски булдог (проблеми)

#421 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 19 November 2009 - 07:51 AM

Освен здравословен,проблема може да е поведенчески.Стрес в следствие на преместване,смяна на режима.А може и да е от неправилни мерки за прекратяване на проблема.Примерно да се коригира не по време на белята,а много след нея.Това обърква кучето и допълнително го стресира.
User's Signature

Качена снимка

#422 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 November 2009 - 09:48 AM

Цитат(Lazarus @ Nov 18 2009, 09:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!За първи път пиша в такъв форум,и не знам къде трябва да се пуснат съответните теми,но тъй като тук е раздела за породите Булдог,реших да пробвам и да потърся помощ...Приятелката ми има френски булдог,7 месеца,мъжки,и наскоро срещна този проблем - кучето уж се беше отучило да уринира в апартамента,но наскоро не само започна да го прави отново,ами и не спира - уринира (по нейните думи) по 10 пъти средно на ден,вън и вътре в апартамента...Може ли някой да ми даде отговор защо се е получила следната ситуация или трябва да потърсим услугите на ветеринар?Благодаря ви предварително!!!Поздрави ae_085.gif

7 месечно куче да уринира по 10 пъти на ден ми се вижда странно. Сигурно и вода пие постоянно.
Моя съвет е заведете го на лекар - ако е здраво нищо няма да загубите от един преглед.

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#423 Потребителят е офлайн   Terzo Икона

Публикувано: 22 April 2010 - 05:47 PM

Здрашейте,
От около 5 месеца и аз имам едно от тези сладурчета! Бяла с черни петна, много дива, много игрива и много любеобвилна!
От около 3 месеца козината започна да капе ужасно много, просто чистя и 30 мин след това пода е бял. Забелчзвам обаче че капят предимно белите косми! Бяхме на доктор прегледаха ни и казаха че ни нчма нищо, обаче мен това ме притеснява, 1 защото си мисля че нещо не е наред и 2 защото повярвайте ми тези малки остри косъмчета нямат изчистване :). До сега винаги съм гледал дългокосмести кучета /болонка, ши-цу/ но такова чудо не съм вицдал! храня я само с хубави храни предимно серията на Роял Канин за Френски Булдог и от време на време на Хилс!!!
Питам дали това е нормално и ако не какво да правя! Благодаря предварително

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#424 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 10:39 AM

Вземете и някоя добавка за козината,напр.Витадерм,Виакутан,Петнил,Омега 3 или нещо подобно.Има голя избор на пазара.Лекаря ви ,също може да ви препоръча.
Не е нормално чак три месеца да пада толкова усилено козината.
User's Signature

Качена снимка

#425 Потребителят е офлайн   zvexrisi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2010 - 04:56 PM

Zdraveite,
moeto ku4ence se kazva Tigra i ot nqkolko sedmici be6e mnogo zle.Za sajeleniq moeto sladur4e po4ina predi nqkolko dena.Hodihme po sumatii i lekari v grada(Shumen),no ediniq doktor se napravi na golqm razbira4 obarka diagnozata i taka nie izgubhme okolo sedmica za lekuvane na bolest,koqto vsa6nost q nqma.Do kato ne otdohme pri dr doktor i toi ni prati direkno vav Varna za6toto v na6iq malak,smotan grad nqma koi da mi kaje ot kakvo to4no e bolno .Vav Varna v Obedinena veterinarna klinika se otnesaha mn dobre s nas napraviha se testove koito bqha gotovi za okolo 30 min izklu4iha se nqkolko bolesti i ostava variqnta za cistit ot koeto e dovelo do vlo6avane na 4ernq drob koito be6e s pokazateli 1142(pri norma 50) i 467(pri norma 25) varnah me se otnovo v grada lekarq ot Varna ni izpisa antibiotici vseki den 2 pati dnevno nie hodihme da ni go slagat sas sistemi,ku4enceto se be6e malko podobrilo,no na sledva6tiq den be6e otnovo zle,togava me informiraha 4e pri tazi bolest dori i horata trudno ocelqvat,neznam kak i za6to,no moeto beb4e imah 4ustvoto 4e e pred4ustvalo fatalniq krai i cqla ve4er sedqh pri nego i to ne si spe6e na mqstoto a idva6e pri men.

Moje li nqkoi da mi kaje ot kade moga da si vzema pak ku4ence i ako ne dai si boje va6iq doma6en lubimec se razbolee ne se doverqvaite samo i edinstveno na edin lekar.Poiskaite nqkolko mneniq.

Съболезнования за загубата ви, но моля пишете на кирилица!!!
МОД

#426 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 03:27 PM

Здравейте, нашето бебе е почти на 3 месеца и преди около месец ни направи впечатление, че не ни чува :ud_009: . Направихме домашти тестове от рода на викане, тропане докато е в спокойно почти заспало състояние, но нищо. Веднага я заведохме на лекар и същото, установихме, че бебока е глух. Не мога да ви опиша как се почуствах. Няма да ви пиша какви предложения получихме, че .... :ed_142:.След седмица пак отидохме, вече за втората ваксина и установихме, наличие на възпаление в едното ушенце, док предписа капки и до вчера ги слагах. Понякога имам чувство, че при шум реагира, друг път съм 100% сигурна, че не чува. Знам ли вече, след два дни пак ще ходим на доктор за ваксина и преглед та ще видим. Въпроса ми е следния, четох, че глухотата при кучетата се тества чрез ВАЕR тест, някой има ли представа къде може да правят такъв тест, поразпитах, но нищо в нета не мога да намеря клиника с такъв апарат, тъй като бил скъп и едвали има такъв в България. Другото, което искам да питам е някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как да постъпя с възпитанието й, търсих и книги, но ......, в нета пише нещичко, но разберете, друго е да го чуеш от човек, поне за мен. Вече се научихме на НЕ, но само с жест. Ами ...скоро ще започваме да излизаме навън, ясно ми е, че само на каишка, но......
Знам, че вие ще ме разберете, на никого не пожелавам.

#427 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2010 - 03:35 PM

Полезна статия за обучението. - http://www.segabg.co...onid=8&id=00007

#428 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 03:40 PM

Единствено в Пловдив ,може да ви направят ВАЕR тест -д-р Николай Лалев!Незнам от кой град сте ,но ако решите ще ви дам телефона.
Относно обучението ,тук във форума имаше потребители на които кученцата бяха с подобен проблем, ако се появят те най -добре ще могат да споделят как са процедирали.Успех!
User's Signature

Качена снимка

#429 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 07:47 PM

Chiita благодаря, ще помоля за телефон, трябва и това да опитаме!!!!

#430 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 07:59 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 27 July 2010 - 02:40 PM, написа:

Полезна статия за обучението. - http://www.segabg.co...onid=8&id=00007

Благодаря за сайта и през него минах. Изключително внимателни сме с малката, дори когато пишка където не трябва просто забърсвам и кротко я водя в банята, като я галя нежно там и соча земята. Сега като видя друго куче ми е много странно, че се обръща и на най-малкия шум??!!! Интересното е, че знам, че френските булдоци лаят само при екстремни ситуации ако мога така да се изразя, а нашата бебка лае постоянно /като иска да яде, като не обръщам внимание, като иска да я галя/, изпада в ужас ако не е близо до човек, или е в друга стая не при нас, направо започва да "пищи" и дращи. Предполагам, че лая се дължи на липсата на слух. Готови сме на всичко за да и помогнем и няма да я оставим за нищо на света.

#431 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 10:25 AM

0887695145-Д-р Лалев (ВАЕR тест)
User's Signature

Качена снимка

#432 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 02:22 PM

Показване на мнениетоChiita, в 28 July 2010 - 09:30 AM, написа:

0887695145-Д-р Лалев (ВАЕR тест)

Отново благодаря :dog:

#433 Потребителят е офлайн   darito_71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2010 - 09:44 AM

Моля ,за информация !Някъде във форума бях чела относно бирената мая и нейното ползотворно въздействие върху общото състояние на кучето.Ползвал ли е някой от вас и какви са отзивите?Благодаря предварително.

#434 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 11:04 AM

Показване на мнениетоdelaida, в 27 July 2010 - 03:32 PM, написа:

Здравейте, нашето бебе е почти на 3 месеца и преди около месец ни направи впечатление, че не ни чува :ud_009: . Направихме домашти тестове от рода на викане, тропане докато е в спокойно почти заспало състояние, но нищо...............Другото, което искам да питам е някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как да постъпя с възпитанието й, търсих и книги, но ......, в нета пише нещичко, но разберете, друго е да го чуеш от човек, поне за мен. Вече се научихме на НЕ, но само с жест. Ами ...скоро ще започваме да излизаме навън, ясно ми е, че само на каишка, но......

http://www.dalmatian...g_Deaf_Dog.html
User's Signature

Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 12:04 PM

Здравейте, ние пак имаме поведенчески проблем с нашето диваненце :)
В кухнята (където той стой като е сам) направихме ремонт, защото той порути всичко. Преди време бях пуснала една снимка как бутна плочките :dh_188: И сега сложихме маса там, която той явно хич не харесва и всеки ден и препикава краката. Пробвах да я покрия цялата с един голям чаршав, но пак я напика. Няма как да я изнасям и внасям всеки ден, защото просто физически трябват поне двама, а и си е голяма занимавка. Карах му се и с добро пробвах, и го игнорирах, и всеки ден я търкам с доместос. Купих дори един препарат, който отблъсква кучетата. Няма, всеки ден си е препикана и това е. А не е, че неможе да стиска, защото вече е доста голям и си е свикнал. Преди нямахме никакви проблеми в това отнушенние.
Дайте моля ви накакъв съвет какво да го правим този маймун непослушен.
И да не кажете, че само се оплаквам, да го похваля детето малко. Вече не гризе нищо вкъщи и е маааалко по-послушничък :db_046: Но да не си помислите, че съвсем се е кротнал, все още си е голяма веселба.

#436 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 12:25 PM

Не съм се сблъсквала с такъв проблем, но съм чувала, че котките, които маркират ги кастрират. Хубаво е да пишеш и в темите за възпитанието според мен:)
User's Signature

Качена снимка

#437 Потребителят е офлайн   mimkaviki Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2011 - 12:14 PM

Показване на мнениетоminkmink, в 27 October 2009 - 12:33 AM, написа:

Ние спряхме с инжекциите.Сега се пръскаме един разтвор през 3 дни ,който се разрежда в 100 ml вода-белезникава на цвят,без никакъв мирис е Качена снимка И ние бяхме си дръгнали ухото до кръв ,но нямаше хематом-дадоха ни капки за уши ,които са против гъбички и съдържал антибиотик. Сега сме по добре ,космите ни поникнаха и по-рядко се чеши Качена снимка Относно кожните заболявания,ветеринарнаката ми кажа ,че почти всеки месец има по едно булдоче с кожни проблеме при тях-често се срещало Качена снимка

Здравейте аз съм Мария и имам френски булдог и от 1 мес и нещо го лекуваме от краста кванахме го в начален стадии обаче ветеринарите са некадърни и за месец и нещо не направиха нищо за да се оправи само взимат пари и нищо др. моля ви помогнете ми защото ми става мн мучно за Арчи бихте ли казали най-ефикасното и да се оправи :(

#438 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 19 September 2011 - 03:07 PM

От къде си ???? Трябва просто да си намериш свестен доктор...а такива има много, просто не си попаднала!
Дори и доктор не знам дали може да ти помогне по интернет, без да е видял кученцето !
User's Signature

Качена снимка

#439 Потребителят е офлайн   m0rti6a666 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 September 2011 - 06:45 PM

Здравейте , не знам дали точно това е темата , в която мога да си задам въпроса и ако не е моля да ме извините . Моя мъник е на 5 месеца и половина и само единия тестис се е показал . Знам , че все още е малък , но искам да попитам имал ли е някой подобен проблем и дали другия е излезнал , или се е наложила операция . Допитах се до няколко ветеринаря и те са на мнение , че все още не е притеснително , но ако до 1 годинка не излезе ще се наложи операция . Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да изкаже мнение :wb_052:

#440 Потребителят е офлайн   ATT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2011 - 07:05 PM

Сблъсквала съм се с това при голдън, но така или иначе породата няма значение, беше на същата възраст, 5 месеца,и лекаря го издърпа по някакъв начин и това беше,не се е налагала операция или нещо подобно, но все пак всеки случай е строго индивидуален. :)
User's Signature

Качена снимка

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема