Обучение на ловни кучета!
Публикувано: 02 September 2005 - 09:22 AM
Иначе аз съм гледала, че договци ги пускат на 4 месеца още с малки прасенца, но това вече си е друго...Въпросът е, да не е прекалено малко, но и да не е със самочувствие, както каза nykoy.Иначе наистина ще е добре да изчакам прасето да се измори...
Ще видя ако има скоро някъде по-наблизо (май Баня се казваше тука селото) изпитания и ще отида да видя на живо за какво става въпрос.
Добре, да речем, че вече съм стигнала до пускането. Какво трябва аз да правя?Стоя и гледам и чакам да захапе кучето прасето, след което го хващам?

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 02 September 2005 - 09:35 AM
А за това какво да правиш след като си пуснеш кучето-ще разбереш като изгледаш едно такова изпитание,чуеш какъв е регламента,видиш представянето и класирането.Обикновенно има микрофон и при провеждането на схватките има коментар за това кое е добро и кое не.
Публикувано: 02 September 2005 - 10:13 AM
[/QUOTE]
Добър ден!
НКГЛТБ,няма интернет страница.В процес на изработване е.
[/quote]
http://www.jagdterri...t.bg/str.2.html d) Tука пише за клуба. d)
Публикувано: 02 September 2005 - 01:36 PM
Понеше за отделните породи изискванията са различни,затова в Хитово участниците се разделят на 4 групи с отделни класации и награждаване.Това става възможно и с помоща на рекламна къща "Защото" на Кристина Денчева.Ако някой има интерес ще се постарая да намеря телефона и.
В с. Баня по принцип би трябвало да се провеждат изпитания по правилника за гончетата.
Инче,в Хитово взе участие едно младо дого на 8 месеца,което не беше виждало прасе и не знаеше защо влиза в гатера,собственика го довел да го запознае с прасето.След като мина времето за претърсване го поведоха напред и то се срещна с прасето ,оттам нататък се представи блестящо с постоянно облайване и търсене на контакт.Доколкото разбрах е било син на някой европейски шампион при доготата.
Публикувано: 02 September 2005 - 02:16 PM
Какъв е правилника за гончетата?

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 02 September 2005 - 02:42 PM
Публикувано: 02 September 2005 - 02:51 PM
Публикувано: 02 September 2005 - 03:33 PM
Публикувано: 02 September 2005 - 04:09 PM
Цитат
на Закона за лова и опазване на дивеча
Чл. 79. (1) Ловни кучета, които се използват при лова на различни видове дивеч, са:
1. континенталните и островните птичари;
2. кучетата за подземен лов;
3. кръвоследниците;
4. кучетата-гончета.
Не можах да определя догото към никоя от горните групи?
Това означава ли, че не трябва да ловуваш с догото?
И ако го види някой трябва да приеме, че това е скитащо куче, след като не отговаря на условията по чл. 79?? d)
Kaжи нещо за това?
Публикувано: 02 September 2005 - 04:15 PM
И наслука!А ,и не забравяйте правилото ,че в ловен ден не се гърми по куче,нищо че го нямало в някой член!!!
Публикувано: 02 September 2005 - 04:22 PM
Публикувано: 02 September 2005 - 05:47 PM
Публикувано: 02 September 2005 - 06:16 PM
Не стига че закона за лова го писаха хора дето не ловуват......
Има толкова пропуски в него, че.....
Публикувано: 02 September 2005 - 06:16 PM
Казаха ми от един развъдник да си играя с него с кожа от прасе.Но тъй като все още несъм си хванала прасенце си нямам и кожа от същото.
Всъщност аз си мисля, че няма да мога да излезна да ловувам, първо защото нямам толкова смелост за кучето си и второто, защото аз самата няма да се справя с прасето ако кучето ми го намери и задържи..то се излиза с дружинки, но все пак...
Но друго си е догото да си знае че е ловно куче.

Публикувано: 02 September 2005 - 06:35 PM
Чл. 43 (2) (Изм. - ДВ, бр. 79 от 2002 г.) Ловуване е убиване, улавяне, преследване и нараняване на дивеч, както и вземане, пренасяне, укриване, превозване на намерен, ранен и убит дивеч или на разпознаваеми части от него, събиране и вземане на яйца от птици - обект на лов.
#79 Guest_rashko_*
Публикувано: 03 September 2005 - 06:33 PM
Публикувано: 06 September 2005 - 06:44 PM
Цитат
Нямам идея.при мен всияко е било импровизация.Нямало е кой да питам кое как става.Взех си кучето отидох на първата дупка която знаех,пуснах го,влезе и излезе с лисиче в уста.Доколкото зная има точкова система за оценяване на работата на подземници,което значи че има и начин за обучение,такъв че да позволява отстраняване на грешките при работа.Може би има някъде такава информация някъде,но незная къде да я търся и най-вероятно ще е в небългарски сайт.Колегите надявам се имат по голям опит.P.S.Кучетата ми никога не са били на синджир.