Dog.bg Форуми : Обучение на ловни кучета!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обучение на ловни кучета!

#121 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 December 2005 - 05:20 PM

Анди много ти благодаря, с гъба ще стане най-лесно:)
А иначе гълъби си имаме още , ама кой да ги застреля нямам идея:) Те в момента и двамата си падат по гълъбите , ама те гадовете много бързо летят та не могат да ги хванат и катеричките в парка са пъргави, големият се пробва по едно дърво да се покатери за да хване една , ама претърпя пълен крах:)
Нямах идея че разликата е толкова голяма м/у миризмата на кокошка и някакво диво пиле.Но щом казваш ще се съобразя и ще оставя кокошките да си живеят.
Още веднъж много мерси

#122 Потребителят е офлайн   АНДИ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2005 - 10:51 AM

За нищо Топси! super

#123 Потребителят е офлайн   dogidog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2006 - 05:41 PM

И внимателно с тежеста и плътноста на "козела"! Прекалено лек и мек-склонност към заиграване и некоректен захват/захапка на "козела"/.Прекалено тежък и твърд-склонност към отказ от захапване и апортиране.Това,разбира се, при продължителни опити,без промяна на маса и плътност.Зависи,какво целите да достигнете - просто носене или правилно и вярно носене?!

#124 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2006 - 04:32 PM

Да кажа какво направих, пък вие ще кажете дали е както трябва.
Понеже в началото мислих да сложа гъжи за баня вътре , но те ми се сториха меки.Сложих една моя вълнена жилетка, нали трябва да е естествен матеряла и за това вълнена .Здраво го натъпках (щом побра цялата жилетка:) и стана доста голямо, той самият заек си беше голям.
Големият нямаше проблем с носенето , с желание отива взима го , само няколко пъти (2пъти)като го взимаше го разтърси , но това може и да е защото имаше полепнал сняг , но като му се скарах нямаше проблем.Като го носи не го предъвква,дава ми го в ръката .Не му е най-големият кеф да го държи дълго време в устата си , но предполагам че с времето ще се оправи.Все пак само веднъж го пробвах за 10-ина мин. Но малката изобщо не иска да го захапе това нещо.Предполагам че може да се дължи на това че тя по-голямо нещо от топка не е слагала в устата си .Ще я пробвам първо да носи нещо по -голямо и после пак заека , или да я тормозя направо със заека.Иначе се заиграва но като отиде не го взима :(

#125 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2006 - 11:48 AM

Вчера пробвах отново и няма проблем малката с желание го носи този заек .А големият мило и драго дава да го докопа.

#126 Guest_гост_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 January 2006 - 09:18 PM

Цитат

АНДИ, това и мен ме притеснява, но въпреки всичко все пак за това е създадено.В България има вече 3 догота които ловуват и посещават изложби (говоря общо, несъм броила изложбите им r) ). Аз и несъм сигурна дали ще посмея да си пусна кучето като знам, че зад онзи храст може да има едно 200 килограмово животно с огромни зъби, което не само може да му остави белег, а и да го убие. Но ми се иска да може да ловува, да знае що е то прасе...

има гатери

#127 Потребителят е офлайн   stanislav13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 07:13 AM

Здравейте, от скоро съм ловец и след първия лов бях решен да си взема куче .Поради ред причини най удачно за мен беше да си взема Кокер вече е на 4 мес. е знае основните команди СЕДНИ и ЕЛА ТУК  , но не мога да намеря информация за обучението му как да открива  дивеч.

#128 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 28 November 2007 - 01:40 PM

А колко трябва да тежи "дивеча"?  :izcherven: Аз също съм с женски голдън. Искам да почна да я уча за апорт на дивеч, но незнам къде и с кого мога да ида да погледам и да пробвам! Кучето изпълнява перфектно всякакви команди и не я е страх от гърмежи!
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни