От bezdom.info Коте с проблем
Публикувано: 14 November 2008 - 09:35 AM
А тестовете така или иначе пак ще са ни нужни ако ще заминава за Великобритания.

Публикувано: 14 November 2008 - 02:04 PM
А за Джак е страхотно, щом има такова подобрение. То щом не търчи постоянно да се бори за храна, да се скрие от другите котки или кучета...има спокойствие и сигурност и това е половината от "лечението".
Разкажи и за жената от БГ която е проявила интерес... :)
Публикувано: 17 November 2008 - 03:06 PM

Публикувано: 19 November 2008 - 08:32 PM
И два клипа, които уж станаха добре, а когато ги качих в ютубе станаха отново тъмни :(

клип клип2
Иначе действаме за Великобритания. Имам техният положителен отговор. Сега започвам да разучвам как точно става изпращането на кръвни проби и къде това ще е най-евтино. Трябва да изпратя кръвна проба, те да я изследват и след 6 месеца Джак може да лети. Бавно и трудно ще стане всичко, но това е единственият шанс за котьо.

Публикувано: 20 November 2008 - 12:58 PM
Но на клипчетата, макар и тъмни наистина, се вижда един прекрасен котьо, който сякаш просто лекинко си се поклаща, докато ходи! Поздравления, мили хора, за чудото, дето сте направили с него!!!
Много успех на Джак! :wub:
Публикувано: 20 November 2008 - 01:03 PM
Цитат
Определено, тук няма абсолютно никаква перспектива за него.
Когато мога ще пратя някакви пари и ще ти пиша. Всичко това - чакане, лечение, проби, път никак не е евтино.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 November 2008 - 10:45 PM
Публикувано: 20 November 2008 - 10:53 PM
За количество правеха отстъпки. Пращах по 20 проби, калкулираха ги по 45 евро, пощенските разходи са същите, независимо дали пробите са 1 или 20. Така за едно куче излизаше по 96 лв.
Публикувано: 20 November 2008 - 11:09 PM
Докторке, има списък с лизенцирани лаборатории. Има от всички страни. Има и в Гърция, Румъния. Последните ми се струват, че ще са по-евтини, но не знам дали са надеждни.
300 лв? Очаквах нещо подобно за жалост :(

Публикувано: 20 November 2008 - 11:15 PM
Така и не разбрах, има ли лицензирана българска лаборатория? Иначе тестът е елементарен, може да се направи навсякъде, консумативите не са скъпи, но за документ се признават само сертификатите, издадени от лицензирани от евровластите лаборатории.
Публикувано: 20 November 2008 - 11:45 PM
Публикувано: 21 November 2008 - 01:20 AM
За връщането - не съм съгласна. Последно изпратих куче там...Преди 2 седмици замина. Пратихме кръвта в Германия, кучето влезе в Англия без никакъв проблем.
Всъщност 99% от колегите в България ползват лабораторията в Германия.
Не виждам каква новост е това.
Понякога и ние четем, ползваме нет, пращаме животни.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 21 November 2008 - 07:42 AM
Колкото до връщането - връщат и още как. Другият вариант е до изтичане на 6-месечният срок, животното остава там под карантина, но е наистина много скъпо. Освен ако случайно, в суматохата, не се мине "метър". Но това е малко вероятно и рисковано.
Ако са се променили изискванията, чудесно. В момента Sad eyes решава такъв проблем, във връзка е с английски ветеринар, нека и тя каже.
Публикувано: 21 November 2008 - 09:08 AM