От bezdom.info Коте с проблем
Публикувано: 20 January 2012 - 02:50 PM
Дени, страхотна си!
Не само за това, че помагаш на по-специални животинки като Джак, а и че споделяш емоциите, с които те даряват хората, че говориш за тях с такава всеотдайност и искрена обич, че достигаш дълбоко в сърцата на другите!
Публикувано: 20 January 2012 - 02:55 PM
wind, в 20 January 2012 - 02:50 PM, написа:
Дени, страхотна си!
Не само за това, че помагаш на по-специални животинки като Джак, а и че споделяш емоциите, с които те даряват хората, че говориш за тях с такава всеотдайност и искрена обич, че достигаш дълбоко в сърцата на другите!
+1, wind го е казала най-добре! Признавам, че се разревах на постовете на Дени от вчера вечерта.
Всичко ще бъде наред...

Публикувано: 21 January 2012 - 11:13 AM

На добър час, Джако!

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 21 January 2012 - 12:24 PM
Тогава видях Джак за пръв път-беше още малък, много слаб и ходеше залитайки, като пиян и падаше почти през една-две крачки.Тогава беше наистина много зле.
Беше много мъчителна гледка. Тогава Дени го прибра.
После Джак стана един малък мъж, започна да ходи доста по-добре и да тича!!!!!!!!един разбойник със самочувствие, който тормозеше другите й котки, търчеше като бесен из цялата къща и се чувстваше абсолютен господар в нея.
Дени, много ми е мъчно за Джак, признавам си го съвсем честно.
Той малко ми прилича на Бъкси-толкова труден за гледане, но въпреки всичко се привързваш страхотно към тях.
Ти си един от хората в този форум, на който наистина свалям шапка, за това, което правиш, в това число и заради Джак!

Пожелавам на малкия разбойник да стане един щастлив австриец!

Публикувано: 21 January 2012 - 02:05 PM
После като започнахме да правим календари, имаше много животинки, включително и специални такива - твоя Бъксо, Елза. Оказа се така, че всички от календарите бяха задомени с изключение на наште специалитети. Мислех, че идва и техния ред. Но един по един и те за жалост започнаха да си отиват от нас, но по другия кофти начин - Джада, Елза. Как се молех това да не се случи и с Джак! Нещата се обърнаха обаче :) И сега мисля е ред и на твоя Бъксо.
А докато пиша това получих вести, че Джак и Габи са успешно стигнали в Австрия и вече са настанени. Джак е пич и е тръгнал да обикаля. Много се радвам! На Габи ще й трябва повече време, но се надявам, че при липсата на глутница котки там, тя най-после ще събере смелост да се разкрие и пред хората.
Много хора помагаха през тези години на Джак и Рижко, после на Рижко и Фрея и сега накрая на Джак и Габи. Няма да забравя как д-р Бобадова подари чиповете на двамата, скоро видях, че са запазили картичката с техния лик, който им изпратих, няма да забравя даренията на Уинд за тестовете им за бяс когато щяха да ходят в Англия, няма да забравя всички хора, които ни услужиха с транспорт, наистина сте много и на последно място, нали спазваме хронология, последния човек, който ни помогна беше Petic с транспорта снощи.
Всичко това нямаше да бъде възможно без Friends for animals! Oгромни благодарности на Грима, че ме изтърпя, с всичките ми истерии и притеснения, и въпроси и уточнения! Отношението на човек към човек е безценно! Грима, знай, че го оценявам! Благодаря ви, че подарявате на Джак и Габи шанс за добър, нов живот, за глезене и щастие, каквито заслужават.
Благодаря на всички ви за всичко!

Сега мисля започва най-прекрасната част от всяка история в този раздел :))

Публикувано: 27 January 2012 - 08:49 PM
Силно се надявам скоро да се похвалим и тук с добри новини.

Публикувано: 27 January 2012 - 09:56 PM
Ти си тази, която им е дала изобщо шанс да живеят!
Сигурна съм, че съвсем скоро ще посвикнат и ще започнат да харесват новата обстановка и новата си приемна мама. Тя ще направи всичко възможно, за да се чувстват те добре!
Просто им трябва още малко време.
А що се отнася до това, че си ме тормозела - хич не е вярно! Винаги съм насреща за всякакви питанки

Публикувано: 27 January 2012 - 10:00 PM
Скоро, скоро и Джак ще ни се усмихва от тук на снимки. Габи...малко по-късно, нея си я знаем :)) Но докато Джак е около нея, знам, че и тя е добре.
Стопанката ги похвали, че хапват и пълнят Катценклоото много :))
Още веднъж ти благодаря за всичко, което направихте за Джакому и Габчо

Публикувано: 29 January 2012 - 10:33 PM
ето ги уплашените ми душици

Публикувано: 26 May 2012 - 02:41 PM
След като Джак и Габи заминаха, поисках връзка с приемната им майка. Момичето е чудесно, макар и съвсем младо, пишехме си чудесно в продължение на 10 дни докато случайно в кореспонденцията стана ясно, че котетата живеят в банята на приемната си стопанка и че тя има още 4 кучета и две котки, една от които с проблем, подобен на този на Джак по отношение на несоциалността. Бях уверена, че банята била голяма, с котешко дърво, с процорец. Да, но за мен това беше лек шок, тъй като не това търсех и не от това имаха нужда котки, живели 3 години в дом. Съответно всички разбирате как нормално кореспонденцията се влоши, нямаше как да не попитам кога и дали се очаква котките да бъдат пуснати, исках снимки, не получавах. За мен нещата изглеждаха така както когато аз взимам котки у дома, но от улицата - настанени отделно, с мининално внимание от моя страна, защото са отделно. Джак и Габи не са такива котки много много отдавна. Приемната стопанка обяви, че ми е много обидена и сърдита и че няма да ми пише повече, да се осведомявам за котките от форума или от посредниците. За мен това не беше приемливо и поисках Джак и Габи да се върнат у дома. Това е цялата история. Няма недоразумения или капризи, има само различни критерии. Благодарна съм на ФФА за помощта, но не се получи.
Джак и Габи продължават да търсят дом заедно, предлагат се на няколко места, но този път държа предварително да знам условията, в които ще се отглеждат. Хората знаят цялата им история, вкл. и връщането им, за да няма още недоразумения. Аз не мога да ги задържа, напълно ясно е, но за мен е важно те да отидат в дом и условия, по-добри от тези, които им осигурявам аз. И двамата са специални котки, които изискват време, отношение.

Публикувано: 25 March 2013 - 10:30 AM
Моето специално коте Джак и неговата стеснителна приятелка Габи се преместиха в Германия в дома на млада двойка. За около 3 дни преодоляха промяната и вече се радват на новите си стопани и дом.
Много много емоции, много страхове, тревоги и мислене. И накрая, разбира се - много щастие :) Вече наричат Джак "cuddle addict" :) Не че не го знаехме :)
Ето ги моите две усмихнати и доволни дивачета. Дано да са все така щастливи и обичани дълги години!