Dog.bg Форуми : Хранене на чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на чау-чау

#141 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 07 October 2009 - 05:41 PM

Voca, доста бързо е наддал Херк. За два месеца това са си 8 килограма. Браво за постижението, но внимавайте. Ако искаш може да попитате вета за някакъв калций.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   pacho1972 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 04:58 PM

Здравейте,от няколко дена също имам такова куче,на 50 дена е(ако не са ме метнали нещо) и е 2,800кг,мъжко(имам и две други едри породи с отглеждането на които се справям перфектно си мисля,но специално за тея китайски мечета са ми тъмна Индия)и днес влязох да поразгледам та ме учуди таблицата за месец-тегло......как е възможно в 6-тия месец кучето да е около килограмите които му дават като крайно тегло при положение че крайния им растеж се сформира някъде след 18-я месец

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#143 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 18 October 2009 - 05:28 PM

Привет! Хм, таблиците са различни кученцата също. Ни всъщност спряхме да растем някъде към 15 месец и сега сме си едно добро почти 30кг мече (колкото бяхме и на 15 месеца). В начало, колкото и да сме чели, на всички предполагам ни е било Тъмна Индия :), така че питайте, ние сме тук да помагаме. Качете ни още снимки на сладичкото ви мече и ни разкажете нещо повече за него във фотогалерията. Ще ни бъде приятно да сте част от нашето семейство (което се увеличава всеки ден wub.gif )

Лек ден! (май, вече е вечер).
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   pacho1972 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 07:18 PM

Цитат(Норита @ Oct 18 2009, 06:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет! Хм, таблиците са различни кученцата също. Ни всъщност спряхме да растем някъде към 15 месец и сега сме си едно добро почти 30кг мече (колкото бяхме и на 15 месеца). В начало, колкото и да сме чели, на всички предполагам ни е било Тъмна Индия :), така че питайте, ние сме тук да помагаме. Качете ни още снимки на сладичкото ви мече и ни разкажете нещо повече за него във фотогалерията. Ще ни бъде приятно да сте част от нашето семейство (което се увеличава всеки ден wub.gif )

Лек ден! (май, вече е вечер).

Благодаря за топлото посрещане,ще кача снимки там

Пак ще спомена,че на тая порода не и разбирам още на спецификата,някъде прочетох никакви кокали,това характерно за чау ли ще рече,защото куче което не му се дават периодично кокали започва да има проблеми с ануса и анусната жлеза(или както там се нарича) в следствие на което се отразява и на апетита на кучето ,а колкото за храната която да му давам,прочетох за стартерна на роял канин,но в нашия град само тая разновидност на марката не я предлагат,направо на джуниьр става ли или да отскоча до по голям град за да му намеря такава,в момента му купих няква на 3.80 килото-джуниьр също,май ще е ментенце ама продавачката не успя да ме убеди че тая на роял канин която е 9 лева и е всъщата кофа кат другата само дето има етикет че е по добра а и състава 1:1,та се чудя да вярвам ли нандписи,защото подочух нейде че това че сиренето е скъпо не е гаранция че е от мляко ab_041.gif ab_041.gif

#145 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 18 October 2009 - 09:06 PM

Скоро научих от наш съфорумник (tornado), че цял живот е хранил Торнадо и Лаурентина (неговите чау) със Роял канин и не е имал проблеми. Знам също, че на кучетата не им нужна толкова разнообразна храна като на нас хората, и че давайки домашно приготвена храна не можем точно да уцелим съдържанието на протеини, белтъчини, витамини и т.н. От друга страна пък знам, че за чау е хубаво да ядат домашно приготвена храна, без никакви подправки, т.е храна като супички, ориз, зеленчуци (никога сурови). Вярно е, че торнадо е отгледал две прелестни кучета, но аз нали съм си вироглава съчетавам двата метода, като по-често приготвям домашна храна. Да споделя, че като цена излиза еднакво със висок клас гранули, така, че тя не е определяща. Знам и от други съфорумци (Ия, например), че също приготвят домашна храна. За да е пълноценно храненето с приготвената храна често давам и хранителни добавки - стимодог и витамини на вирбак. За гранулите - винаги накиснати в кисело мляко, вода или бульон. Като аз съм давала няколко вида храна - от най-евтините (които са пълни боклуци), до доста по скъпите. Впечатленията ми са различни, а моята меца е лакома :). Сега давам Орижен, но рядко, тъй като мога да и готвя (имам повечко свободно време). За кокалите - те са абсолючно излишни, поради простата причина, че нямат никаква хранителна стойност и могат само да докарат беля, я с аналната жлеза, я с нещо друго. Хубаво е кухнята на нашите любимци да им се услажда, нали ?:)
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 07:25 PM

Майкъл си хапва Pro Plan ... В крайна сметка се спряхме на агнешко, защото сьомгата не я иска af_089.gif
Чичо доктор ни препоръча сьомга, но Майкъл се инати и това е! Иначе доста добре си похапва, имайки предвид, че имаше доста сериозно кожни проблеми.
Вашите чаута харесват ли храните с риба? или предпочитат с пилешко?

#147 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 20 October 2009 - 08:33 PM

Nexxita, всяко куче има различен вкус.А и най хубавата храна им се отразява различно.Важното е да сте здрави .

#148 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2009 - 09:55 PM

И да качвате снимки да ви се радваме :)

User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 04:17 PM

Обещавам, че скоро ще кача ;)

#150 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 11:08 PM

И ние май не обичаме риба...Обяви ми гладна стачка, фръцка се, моли се и на втория ден не издържах :-) Да си призная, ние започнахме смесено хранене, колкото и да е погрешно. Реших, че е по-добре да яде, отколкото да не яде. Сега готвя и смесвам по-мъничко с гранулите. Ако нямам време, само булъон в гранулите. Резултатът за мен е отличен - купата е празна след 2 минути af_089.gif

#151 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2009 - 01:58 PM

Тази нощ моето мече направо ми искара ангалете! Скимтеше много слилно, и се катереше по външната врата за да излезне.Цяла нощ го извеждах на вън , имаше страхотно разтройство. Направих грешката вчера да му дам пилешки фенер, явно е бил много тлъст. Днес е по-добре, вече няма разтройство. Решила съм вече да го храня главно с гранули, но не знам на кои да се спра ! Много често получава разтройство, ветеринара ми каза да му копувам роял канин. Но ми се иска да пробвам и с някоя друга. Да не говоря за това че е на 6 месеца, 44 см и е само 15 килограма

#152 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 13 November 2009 - 02:11 PM

Voca, ти кокали те даде ли ги на мечето? Юкануба имат една храна която е с ленено семе за цялата перисталтика и е за постаянна употреба .За разлика от другите лечебни храни тази не насочва само действието си към перисталтиката ,а е с отлични съставки които са необходими за развитието на целият организъм.Не си прави изперименти с храната ,че тези чести разтройстава показват ,че нещо не е наред .Хубаво е да направите един скенер да се види състоянието и дали имате гастрит или друго възпаление.Така наизуст не е хубаво да се лекува.И всеки уважаващ себеси вет ще му назначи такова.Теглото ви не е наред заради стомашните проблеми и храна не се сменя изведнъж ,а се захранва,точно да се избегнат стомашни неразполужения.Чаотата са капризни на хранене и податливи на хранителни алергии ,които веднага се отразяват на козината.
Ето линк към храната http://www.eukanuba....-digestion.html

#153 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 November 2009 - 12:33 AM

Voca не се притеснявай ще пораснете,да не говоря ния колко сме големи .... 45см,17 кила на 11 месеца
User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 01:13 PM

Вече сме по-добре, 3 дена лекуваха мечето с инжекции, а сега е на хапчета. Имаше някакво възпаление. Пак му купих Роял канин, поне нея много я обича. Юкануба не намерих в целия град. Май ще трябва да я поръчам от нета smile.gif

дали мога да давам на мечто ориз направен в микровълновата ?

#155 Потребителят е офлайн   Ch1L1K@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2009 - 11:46 PM

Цитат(Voca @ Nov 15 2009, 01:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вече сме по-добре, 3 дена лекуваха мечето с инжекции, а сега е на хапчета. Имаше някакво възпаление. Пак му купих Роял канин, поне нея много я обича. Юкануба не намерих в целия град. Май ще трябва да я поръчам от нета smile.gif

дали мога да давам на мечто ориз направен в микровълновата ?

И ние имахме същия проблем лятото при нас ориза не помогна и затова го лекувахме като хората с препечени филиики.
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 November 2009 - 06:58 PM

някой чувал ли е за храна CHICOPEE,канадска е hight premium clas.препоръчаха ми я като много добра и купувана храна.цената и е много добра-от борсата-68-70лв/15кг, с подарък контейнер.дадоха ни ,разбира се, мостри и моите ги изядоха на един дъх.сега сме на PROFILUM ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ КУЧЕТА и от вчера си им стои,а мострите изядоха за нула време,дали е защото са нови?храната мирише много свежо и има много добър вид,погледнах и съставките-изглеждат добри.
моля за спешен отговор,защото ни предстои купиване на цял чувал храна. md_064.gif .

#157 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 07:43 PM

ие верно ли? ако е хубава пишете, аз сега дадох 120 за роял канин 15 килограма и ми е доста много,даже ми я намалиха с 23 лв но нямах избор, ако има някаква по ефтина пишете ми ! Доста ми е трудно да отделям толкова, но по-добре отколкото да съм постоянно в вет. клиника.
Да сме всички живи и здрави !

#158 Потребителят е офлайн   sashe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2009 - 08:42 AM

В момента сме на такава храна.Още от малка хапваше с най голям апетит Chicope с агнешко.
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2009 - 07:33 PM

Моето мече отново не иска да яде гранули. Преди го пробвах на много видове и ядеше само роял канин, сега и тях не иска. Пробвах да ги смесвам с консерва. Облизва я и пак оставя гранулите. Поне стомахчето му се оправи, но не знам как да го накарам да продалжава да ги яде. До сега му давах половината от дажбата му за деня гранули и другата половина, някакъв ориз или друго ядене, определено предпочита друго ядене.

#160 Потребителят е офлайн   Ch1L1K@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2009 - 10:14 PM

Цитат(Voca @ Nov 30 2009, 07:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моето мече отново не иска да яде гранули. Преди го пробвах на много видове и ядеше само роял канин, сега и тях не иска. Пробвах да ги смесвам с консерва. Облизва я и пак оставя гранулите. Поне стомахчето му се оправи, но не знам как да го накарам да продалжава да ги яде. До сега му давах половината от дажбата му за деня гранули и другата половина, някакъв ориз или друго ядене, определено предпочита друго ядене.

Пробваи да му ги накиснеш във вода.Моето така ги яде.
User's Signature

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема