Хранене на чау-чау
Публикувано: 18 May 2009 - 12:19 PM
Публикувано: 19 May 2009 - 01:07 AM

http://www.nutrience...junior_3kg.html
Арес, поне до момента, не се е оплаквал от алергии и расте много добре

Публикувано: 23 May 2009 - 04:52 PM
MIla@, в May 22 2009, 02:56 PM, написа:
Мога ли да давам на двумесечната Хера рулца от раци ?Гледам да яде разнообразна храна а в момента друга рибка нямам.Например с ориз(много го обича)
Звучи много вкусно

Случайно попаднах на таблица с оценки на кучешки храни препоръчвани от ветеринарите:
http://forum.chowcho...312914b95ed6379 (трети пост)
Не всички от изброените храни се предлагат на българския пазар, но можем да сравним някои от по-популярните:
- Eukanuba Puppy - Score 79 C
- Nutrience Junior Medium Breed Puppy - Score 101 A+
- Pedigree Complete Nutrition: 42 F
- Pro Plan All Breed: 68 F
- Royal Canin Boxer - Score 103 A+
Публикувано: 23 May 2009 - 06:44 PM
Какво е препоръчителното количество храна на едно хранене?А каква е препоръчителната доза гранулки на хранене?

Когато положението стане наПЕЧЕНО, ПЕЧЕНИТЕ мацки хукват на пазар!!!
Публикувано: 26 May 2009 - 11:36 AM

Днес си поръчахме храната която толкова търсех.Благодаря на Ивето Deneva от форума за бързата доставка до офиса ни.

Изключително съм доволна от избора си,като видях нейната бернерка Гала каква козина е направила от тази храна останах очарована.
Пакета е вакумиран което също ми направи впечатление,а самата храна мирише много силно на риба,което е идеално за мечетата.Белла обожава да си похапва риба и свикнала с ПроПлана,но сега я сменям и минаваме на доста по-високо ниво предполагам.

Публикувано: 26 May 2009 - 06:29 PM
Аз гранулки давам на Роял Канин Стартер 2дневно и 1 дневно приготвена от мен храна-ориз,хляб(не бял),овесени ядки със бульон от варено месо със зеленчуци или само месо,с рулца от раци,филенце,пастет.
доста хора ми казаха че е хубаво кучето да не е изцяло на гранули,макар че аз исках само с това да го храня.
Сега срещам различни видове храна и определено немога да направя избор коя е по добра или полезна.Бях срещнала една тема за различните класове гранулирани храни ,но неуспях да я прочета , а вече не я откривам.
От кога се дава Петнил за козината ?Имам много въпроси но в събота сме на лекар и ще го попитам за различните добавки .

Публикувано: 26 May 2009 - 09:26 PM
MIla@, в May 26 2009, 04:29 PM, написа:
Аз гранулки давам на Роял Канин Стартер 2дневно и 1 дневно приготвена от мен храна-ориз,хляб(не бял),овесени ядки със бульон от варено месо със зеленчуци или само месо,с рулца от раци,филенце,пастет.
доста хора ми казаха че е хубаво кучето да не е изцяло на гранули,макар че аз исках само с това да го храня.
Сега срещам различни видове храна и определено немога да направя избор коя е по добра или полезна.Бях срещнала една тема за различните класове гранулирани храни ,но неуспях да я прочета , а вече не я откривам.
От кога се дава Петнил за козината ?Имам много въпроси но в събота сме на лекар и ще го попитам за различните добавки .
Аз, но не всеки ден, когато ми остава време, опитвам се да и давам разнообразно. Варя й ориз и го заливам с пил. бульон,добавям сварено яйце и някакво месо,смесвам го с разкиснат хлаб и давам, омита всичко и даже облизва паничката.
Публикувано: 26 May 2009 - 10:23 PM

И все пак: http://clubs.dir.bg/...n...p;sb=5&vc=1 (7-8 пост по-точно).

Публикувано: 26 May 2009 - 10:24 PM
milenkaaaaaaa, в May 26 2009, 10:26 PM, написа:
MIla@, в May 26 2009, 04:29 PM, написа:
Аз, но не всеки ден, когато ми остава време, опитвам се да и давам разнообразно. Варя й ориз и го заливам с пил. бульон,добавям сварено яйце и някакво месо,смесвам го с разкиснат хлаб и давам, омита всичко и даже облизва паничката.
Миленка благодаря.Чела съм че им се дава яйце,но не съм давала на Хера.След консултацията с ветеринар ще реша.
Много е сладка муцунката от автара ти

Публикувано: 27 May 2009 - 12:01 PM
аз от много отдавна им приготвям следната ''манджица'.купувам пакети шийки,глави или фенери.размразявам.слагам на котлона на 1 за цялата нощ,и на сутринта те направо са се разварили и се разпадат и им правя нещо като попара от хляб(за предпочитане черен)или сухари,когато имам време им варя ориз с моркови.и всичко това го забърквам.става много хубав силен бульон от шийките,затова купувам главно от тях.така един път на ден.през останалото време са на гранули.два пъти седмично давам по 2 варени яйца и честичко по цял кренвирш,който става повод за много ръмжене и каране от страна на Симба

сърчица и дробчета давам най-много два пъти месечо.
това горе-долу е нашият режим на хранене.
същото и за Сандра бейби

картофи не било хубаво да им даваме,мойте и не ги и ядат.отбират си

Mila@,по долу прочетох,че храниш бебчо три пъти на ден.мисля ,че е малко.аз хранех мойте по 5 пъти,като количеството храна за 24 часа го разпределях,така че да стига.като винаги има и някакво бонусче.както сама си видяла-те са си все гладни.
Публикувано: 27 May 2009 - 02:48 PM
Абсурдно е да давате на кучето варени картофи както и ролца от раци ?!? Та те дори не са полезни за вас самите камо ли за кучето,да не би да си мислите,че като си купите един замразен пакет ролца от раци ядете наистина ролца от раци,о боже?!?! ... Досущ като супите на Маги,пълна помия нищо общо със домашно приготвената супа.
Ето един много полезен пост със който съм напълно съгласна .. / на Денева от форума/
deneva, в May 2 2009, 07:05 AM, написа:

п.п От натуралната храна аз давам само варено пилешко месо накълцано с две твърдо сварени яйца два пъти в седмицата.

Публикувано: 27 May 2009 - 03:03 PM
Варени картофи не давам.За тях знам че не са полезни.Като варя супи давам само бульон.За рулцата от раци попитах,защото имаше вкъщи,а и в момента друга риба нямах.За полуфабрикатите и в това число супите съм напълно съгласна с теб.От поста на денева който си цитирала да разбирам ли че няма по добра храна от гранулираната?
Все пак мисля сама да прецена след консултация със ветеринар.
Още веднъж моля ако някой успее да ме насочи към темата в която гранулираните храни са разделени по класове искам да преценя и проуча нещата.
Гери благодаря минахме засега на 4 кратно хранене

Публикувано: 27 May 2009 - 03:18 PM
MIla@, в May 27 2009, 04:03 PM, написа:

Бях пуснала този линк, но по-популярен (особено във форума) е този. Във втория храните са разделени по категории с определен брой звезди.
Публикувано: 27 May 2009 - 03:29 PM
MIla@, в May 27 2009, 01:03 PM, написа:
Варени картофи не давам.За тях знам че не са полезни.Като варя супи давам само бульон.За рулцата от раци попитах,защото имаше вкъщи,а и в момента друга риба нямах.За полуфабрикатите и в това число супите съм напълно съгласна с теб.От поста на денева който си цитирала да разбирам ли че няма по добра храна от гранулираната?
Все пак мисля сама да прецена след консултация със ветеринар.
Още веднъж моля ако някой успее да ме насочи към темата в която гранулираните храни са разделени по класове искам да преценя и проуча нещата.
Гери благодаря минахме засега на 4 кратно хранене
За съжаление доста голяма част от ветеринарите им разбират главите от хранене и породи,толкова колкото на мен от машиностроене.
Ставала съм свидетел на "компетентни съвети" на ветеринари практикували тази професия преди сто години които са твърдо против храненето с гранула поради ред причини,например проблеми със бъбреците и т.н Това естествено абсолютно не е вярно.Така,че както тук във форума така и във вет.клиниките не се доверявайте сляпо на това което ви казват.
За мен лично най-доброто съотношение е основно кучето да се храни със гранула и вече за "лиготия" както се казва може да му приготвяте нещо домашно.
Балансираната гранула съдържа всичко необходимо за правилното развитие и израстване на кучето,като не случайно е съобразена със всички периоди от живота му,застоял или активен начин на живот,специфика на козина и кожа,както и порода.
Всичко е изчислено на проценти и е във правилните съотношения според нуждите на кучето,нещо което вие няма как да изчислите със натуралната храна за жалост.Аз не бих рискувала,особено с бебе куче.
Казвам ви го като човек отгледал не малко кучета в това число и едно 50% бебета,и като човек който преди на пазара за наше удобство да се появи толкова голямо разнообразие от храни е хранил само и единствено с натурална/готвена от мен храна.
Ще познаете как се отразява всяка храна на вашето мече по изпражненията,ако те са в големи количества със светъл цвят и силен мирис,то значи на кучето му липсва нещо в храната,не усвоява достатъчно от нея и следователно изхвърля повече "отпадъчен маТрял"

Ако обаче изпражненията са твърди,тъмни,във минимални количества и без никакъв мирис,това е добър знак - улучили сте ВАШАТА храна.

Публикувано: 27 May 2009 - 03:32 PM
mary_belcheva, в May 27 2009, 01:18 PM, написа:
MIla@, в May 27 2009, 04:03 PM, написа:

Бях пуснала този линк, но по-популярен (особено във форума) е този. Във втория храните са разделени по категории с определен брой звезди.
Обърнете внимание точно на този линк със звездите и вижте кои храни са В ТОП 6 .... на първата страницата до колкото виждам тези не се внасят в Бг за разлика от Орижен /цялата серия/ включително и пъпито.