Хранене на чау-чау
Публикувано: 16 February 2009 - 08:25 PM
абе Вилянчо,отиди при ветеринаря и тои наи-добре ще ти каже!!! а и то има специална чашка според-колко месеца е мечето,колко килограма е и колко грама трябва да яде на ден..и сега ще го храниш с роял канине наи-хубавата храна за малки...моето е на 5 месеца и яде и варен ориз,взимаш от някои месарница или то и по магазините ги имам пилешки дреболики и и ги вариш....и яица също..гледаш да ги сменяш като повечето си наблягваш на гранулите:)))
Публикувано: 17 February 2009 - 01:09 AM
аз давам само сутрин гранули на МАКСИ защтото колкото и познати ветеринари да имам всички са на мнение че гранулите независимо какав клас са не трябва да се прекалява с тях даже ако е възможно да ги избягвам защото гарнулите които се предлагали на пазара в БГ нямали нищо общо като състав с тези които се предлагат в англия например имали клиенти англичани които си хранели кучетата само с роял канин в англия а тукашния не искали да го близнат. аз давам на моя мечо сутрин роял канин джниор-медиум и на обяд и вечер го храня с готвено пиле с ориз моркови овесени ядки и малко магданоз слагам (по рецепта на gerry_22 :->)) другия пат му сменя пилешкото с кайма пак по същия начин приготвено, а друг път му правя рибена чорбичка с малко ориз и малко картофки, също така много обича плодове даваме му ги под формата на наградки като изпълни някоя команда. голям лакомник е няма нещо което да не яде даже сега му мажа предните лапички с йодасепт (има някакъв вид габички там, но вече минаха за щастие :yahoo:) докато ги намажа и ги оближе и чака пак да ги намажа :rolleyes:
Публикувано: 26 February 2009 - 03:43 PM
Това е примерна таблица. При всяко куче растежа е индивидуален и зависи от много неща( напр. гени, хранене, апетит и др.). Растежа на кучето е най-интензивен първите месеци до към 6-10 месец кучето достига 80% от теглото и размера на възрастно куче. Тази таблица я взех от руския сайт, ето и линк към темата(на руски език), тук има доста коментари и примери за това колко тежи едно чау чау на определена възраст http://chow.borda.ru...-0-0-1163514113
Публикувано: 02 March 2009 - 02:34 PM
Да ви питам, имате ли случай когато сте били 3 ваксина и кучо си сменя зъбките да ви откаже да яде гранулираната храна.Яде само от ръката ми или размесена с консерва.
Публикувано: 11 March 2009 - 09:42 PM
milenkaaaaaaa не се депресирай малката не изглежда слаба ако гледа ме, таблицата Ия трябва да е слон ,защото тежи 13кл.Важното е да е здрава тя от скоро е при теб ще я храниш с хубава храна и ще дръпне .После няма и да се спомняш за тези терзания.Те са като децата ни ,един ден се претеснява ме дали не са по слаби ,другият че нещо са се умърлушили,трети дали са акали ,да нямат запек или разтроиство.Важното е да се грижиш с любов и всичко ще се е наред.Ия пък има проблем с козинката от 3 дни на едно място направо я изяла , но пък там има веме 1 см. нова.Вета каза ,че от почистващият препарат във вкъщи, даде спрейче и тя не го пипа вече.Друго обаче си мисля , прекалено здрава -твърда козина и расте за възраста пък може и да се лъжа.
Публикувано: 11 March 2009 - 10:35 PM
Вземи Роял Канин или Елкануба и няма да имаш проблем с липсата на витамини, и да се налага да и дабавяш такива.
Това ти бях написала в темата за здравословни проблеми.
Това ти бях написала в темата за здравословни проблеми.
Публикувано: 13 March 2009 - 11:28 PM
milenkaaaaaaa, в Mar 13 2009, 08:42 PM, написа:
Храните на Хилс хубави ли са ?
Някой хранил ли е с тях и може ли да сподели мнение ?!?

Да Хилс са хубава и доста висок клас храна,но по-добре вземи мостра или насипна(ако намериш) за да я пробвате,защото доколкото знам не всички кучета я харесват,поради причината,че е по-малко овкусена(не съм сигурна).Иначе има една на Хилс със сьомга тя е много хубава