Dog.bg Форуми : Проблеми с развъждането на Лабрадор ретривър в България

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Проблеми с развъждането на Лабрадор ретривър в България Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2008 - 11:43 AM

Темата е отделена от Лабрадор ретривър.

Цитат

Видях го този. Даже я снимах. Но не ми направи впечатление това, че е с тъмни очи. За това си мисля, че може би не са били толкова тъмни. Ще видя довечера снимките у нас.

п.с. не съм съдия на 8 група  ;)
имам само две породи от нея  B)

Време е за трета :blink:

Очите на тази, са най тъмни от на всички с този цвят в БГ (всъщност нормални за породата) ;)

И още нещо за Иглика, на всички Лабрадори очите трябва да са с тъмно бадемов цвят - независимо от цвета на кучето, кучето или има слаб пигмент или не (независимо от гена за цвят които носи) B)

#2 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 02:22 PM

Благодаря ти Бойко че така любезно ме информираш.

Това гласи за очите стандарта на лабрадор ретривъра
Eyes : Medium size, expressing intelligence and good temper; brown or hazel.
В превод
Очи: Среден размер, изразяващи интелигентност и добър характер; кафяви или лешникови.
HAZEL - лешник.
Но щом  "трябва да са с тъмно бадемов цвят " не споря, ти винаги знаеш по-добре. B)
Дали да не им пишеш да попроменят стандарта, че лешниците нещо не те кефят?

#3 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 03:59 PM

Цитат

Благодаря ти Бойко че така любезно ме информираш.

Това гласи за очите стандарта на лабрадор ретривъра
Eyes : Medium size, expressing intelligence and good temper; brown or hazel.
В превод
Очи: Среден размер, изразяващи интелигентност и добър характер; кафяви или лешникови.
HAZEL - лешник.
Но щом  "трябва да са с тъмно бадемов цвят " не споря, ти винаги знаеш по-добре. B)
Дали да не им пишеш да попроменят стандарта, че лешниците нещо не те кефят?

Mоля, моля каква е разликата в цвета м/у лешника и тъмния бадем?И къде пише във стандарта за по светли очи с които така безгрижно жонглираш :blink:И  както виждам не е споменато  "светли лешникови очи", или може би имаш предвид настъргани лешници :blink:

Благодаря ти все пак за учтивите думи, винаги си била много любезна и внимателна (явно моите познания по англ език са слаби, а хич не сме чели стандарта) :blink: :blink:

Добре, че си ти да светиш така сияйно на небето и да ни огряваш с безкрайните си познания :blink:

Сега е момента да ни просветлиш и за "типичните бели петна" и за подкосмието и за други неща за които и през ум не ни минава, а пък и като не можем да разчетем стандарта...........................абе за никъде сме без тебе ;D ;D ;D

#4 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 07:19 AM

Така, хич не съм длъжна да отговоря и да те ограмотявам, но понеже попита Юлия която се интересува без да се опитва да се заяжда все пак ще го направя.
Първо никъде не съм написала, че очите трябва да са светли, щом по стандарт трябва да са тъмни, значи трябва да са такива. Факт е обаче че шоколадовите лабрадори, които носят жълто имат по-слаба пигментация  и понякога свети или жълти очи и за това си има генетична обосновка.
Ето цитат от публикацията на Pamela A. Davol от 1999 година.

Melanin: one molecule, many shades of coat color

Despite the fact that the B locus on a chromosome may be occupied by either the "B" or the "b" allele, the same molecule responsible for the black coloration in the Lab is also responsible for the chocolate coloration. Melanin, or pigment molecules, are produced by and packaged into small organelles called melanosomes. Within the melanosomes are enzymes called tyrosinase, which are proteins needed to make melanin from molecules called tyrosine, and structural matrixes upon which the melanin is organized after it is made. The actual color of the melanosomes is determined by the amount of melanin it contains. Melanosomes are produced by specialized cells called melanocytes. Melanocytes are distributed throughout various areas of the body including the eyes, the hair, and the skin where they transfer the melanosomes into the cells that compose these structures. Color of each structure will be determined by both the color of the melanosomes it contains as well as the distribution of the melanosomes within its cells.

In hair comprising the coat of dogs, two types of melanin have been found. Eumelanin is responsible for black/brown pigment, and phaeomelanin is responsible for red/yellow pigment. Phaeomelanin is formed by a modification of the pathway that leads to production of eumelanin from tyrosine. It is important to know that phaeomelanin has only been found in cells composing hair and not in cells composing the skin. In Labs, eumelanin and phaeomelanin production are controlled by the E locus. The protein product of other gene loci will determine the level of pigment expression. For example, in the instance of black versus chocolate coat color, color appearance is actually determined by the B locus. The B locus controls pigment not by controlling changes in the actual eumelanin molecule, but rather by controlling number, size, and pattern of the distribution of melanosomes in the hair shafts. Therefore, Labs that are homozygous for black at the B locus have large eumelanin-producing melanosomes that are evenly and densely packed throughout the hair shaft. Labs that are homozygous for chocolate have melanomsomes that are less tightly packed into the hair shaft.

От тук става ясно, че количеството на меланина се определя от Е гена. В  гена пък определя броя, размера и вида на  меланозомите, които произвеждат меланина (коментираме Eumelanin   който отговаря за пигментацията на кожата и очите).
Като говорим за шоколадово куче, което носи генотип Ееbb е логично то да е по-слабо пигментирано от шоколадовото куче с генотип ЕЕbb, защото има само един доминантен Е алел, а куче с гнотип ееbb въобще да не е пигментирано. За това развъдчиците които се борят да създадат перфектното екстериорно куче избягват да кръстосват жълто с шоколадово куче.
Проблеми с пигментацията има и при жълтите кучета с генотип ееВb, защото при тях пък присъства само един доминантен В алел.
Обикновно е така, но въпреки това, това също не е правило, както също съм споменала в поста си към Юлия, защото както става ясно от горепосочения цитат  това дали меланина ще е интензивен или не зависи от loci протеин произвеждан от друг ген, който въобще не е свързан с гените за цвят на козината. И в крайна сметка за пигментацията на кучето се грижи взаимодействието между всички тези фактори.

За петната и снопчетата косми в друг цвят  също си има генетична обосновка, но ще оставя на теб да си я издириш и прочетеш. B)
И не ми слагай думи в устата които не съм изричала. Нито съм споменавала [quote author=КАСТРО link=topic=791.msg512445#msg512445 date=1225461547]
[quote author=iglika link=topic=791.msg512352#msg512352 date=1225455753]
"светли лешникови очи"[/quote]
Нито съм казвала че петната са типични, просто са възможни. Има разлика нали?

#5 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 10:18 AM

Всичко дето си изписала, а може би и запомнила,   няма нищо общо с темата!Има и лабрадори със сини очи и с червени!Пиши и за тях!

Какво заблуждаваш хората?Генетични обяснения има за всичко!Вместо да разтягаш локуми кажи кое е правилно и най важно, а то е кучета с генетични проблеми не се развъждат, жълто и шоколадово също (ти и хората в твоя измислен клуб сте правили и двете и сте заложили огромна генетична бомба в породата в БГ)

Можеше ясно да кажеш има кучета със слаб пигмент(част от което са очите) и кучета с нормален пигмент!Вместо да пишеш глупости за бащата на Филанкишията!

Има обяснение и за белите петна, но хората на изложбата казаха ясно кое е допустимо и кое не!Повторихме интервюто защото ти го извъртя много яко и го нагласи за определни кучета, представяш ли си как се чувства сега твоята македонска приятелка, която в момента има 2 интервюта съвсем различни от едни и същи хора! ;D ;D ;D

Отново написа страшна глупост която няма нищо общо с темата!Мисля, че въпроса е кое е нормално и се цени в пигмента, част от които са очите, а не защо се получава слаб пигмент и от къде се формира!

Това което си написала за Юлия, всъщност мисля, че Юлия го знае и го е чела преди тебе - пигмента е важен за всяка една порода не само за Лабрадора, вече започна да огряваш на всякъде, тесно ти е май само Лабрадорски и Голденски стопани да "ограмотяваш", аз съм ти много благодарен за детеродния (по правилно кучеродния ) канал и друга "ценна" информация която съм получил от теб, благодарение на безсънните ти нощи всички "от градчета и паланки" са информирани за ред глупости;D ;D ;D

И все още те моля да кажеш кой е "ценния" екземпляр" с Ц диспалзия който ще ни се наложи в БГ да ползваме, аз съм мислил и съм стигнал до два екземпляра които може би имаш пред вид, но не мога да разбера кой е точно - моля те осветли ме и по този въпрос и ще ти бъда искренно благодарен (а и ще бъде много полезно за породата за която ти на думи си много загрижена, на дела си произвела кучила с дисплазния си "ценен" екземпляр)! :blink: ;D ;D

П.П. По постовете ти и приказките ти може да се познаят проблемите на кучетата на хората от заобикалящата те среда, ето един кратък пример :blink:Когато сложиш в поста за липващите зъби и молари освен премолари - значи на някой в устата на куето му няма молар :blink:Което според мен и други лаици си е проблем ( физиологичен ) хайде сега както хубаво обясни за слабия пигмент - обясни и за липсата на молари (ако може научно, но и с прости думи така, че дори и на мен да стане ясно) :blink: :blink: ;D

Благодаря ти предварително за обяснението B) и извинявай за причиненото неудобство сигурно цяла нощ не си спала да превеждаш нещо което не е свързано с темата, гледам в около 7ч сутринта си пуснала поста, нямам за цел да ти нарушавам спокойствието, не дей рови и не дей се мъчи с генетика :blink:

#6 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 November 2008 - 12:42 PM

B) В България не работим ли по ФЦИ стандарта на породата, а тук някакви американски "генетични обосновки" се цитират?!? Има разлики в стандартите, нали?

Едно по-знаещи хора от нас казаха:
S. и R. Wiles:Kогато съдим, отдаваме еднакво значение на добрия пигмент на жълтия, черния и шоколадовия лабрадор. Не допускаме по-лош пигмент, само защото кучето е шоколадово. Те се състезават наравно с другите цветове лабрадори.

Ммм, да белите петна са особено любими. Гледах ги на едни кученца, изпълнили правилата на клуба, гледах и се чудех това лабрадори ли са:
Качена снимка

Гледах и такива родословия, които някой си ЦИНТА 1989 Черньiй, май не е много черен:
http://www.traychik....nd=386442&ids=1

То вярно, че различни хора, различни тълкувания на стандарта, но тълкуванията си имат граници. Останете си със здраве.

#7 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 November 2008 - 12:01 AM

Цитат

.................
Ммм, да белите петна са особено любими. Гледах ги на едни кученца, изпълнили правилата на клуба, гледах и се чудех това лабрадори ли са:
...................

Включвам се тук, единствено и само, за да направя едно уточнение. Кученцата, които визираш не са изпълнили правилата на клуба и нямат родословия, което мисля, че всички заинтересовани знаят. Най-малкото, защото нито и двамата родители са с родословия, нито имат обичайните отлични оценки от изложби (или поне аз не знам да имат). Както и клубът, който визираш и чийто председател в момента съм аз, понастоящем няма развъдна дейност, а дори и да имаше, на тези кученца родословия нямаше как да бъдат извадени! Това, че кученцата нямат родословия е споменато в темата за тях във форума, от който ползваш снимката.     

#8 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 10:51 AM

И аз да уточня. Изобщо не съм визирала клуба, който ти председателстващ в момента, а и вече беше казано, че този клуб няма развъдна дейност. При един друг спор, това беше споменато и го помня много добре  ;) При обявяването на обсъжданата връзка, беше казано, че е неродословна, с изпълнени правила на клуба, предполагам визирайки снимките за дисплазия.
Снимката я ползвах, защото много добре илюстрира какво се получава от неродословни връзки.
С най-добри чувства,
Валя

#9 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 11:41 AM

Мда нямате клубни кучила, то и клуба ви е един......................,но за сметка на това в "клубният" ФКЦ ви форум вървят непрекъснато реклами на кученца, та като се погледне реално имате повече кучила от БНЛРК неродословни разбира се и добре, че е така ;)!

Честито за председателското място Албена, ръководи членовете със всеотдайност,вещина и мъдрост :blink:

#10 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 01:40 PM

Цитат

И аз да уточня. Изобщо не съм визирала клуба, който ти председателстващ в момента, а и вече беше казано, че този клуб няма развъдна дейност. При един друг спор, това беше споменато и го помня много добре  ;) При обявяването на обсъжданата връзка, беше казано, че е неродословна, с изпълнени правила на клуба, предполагам визирайки снимките за дисплазия.
Снимката я ползвах, защото много добре илюстрира какво се получава от неродословни връзки.
С най-добри чувства,
Валя

Само да цитирам точно какво е написано за връзката
"Сега да уточня каква е връзката, за да няма излишни спорове по темата.
Връзката е неродословна. Бебетата няма да имат родословия, но и двамата родители са снимани за дисплазия. Ума е от връзка на двама родословни родители ( Бейлис и Лео от Пловдив), също снимани за дисплазия. Поради куп причини тя самата няма родословие. Таткото Лео е с родословие от Унгария."
http://bglabrador.bo...-0-0-1225780337
Никакви правила и никакъв клуб не се споменава, моля просто да цитирате точно, още повече цитирате неща които си ги има в нета и могат лесно да се копират.

#11 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 November 2008 - 02:09 PM

Не желая да навлизам в никакви полемики и спорове, защото смятам, че това вреди ужасно много на породата за всеки нов ентусиаст или бъдещ собственик на лабрадор. Не мисля, че е добре, в който и форум да влезе новият потребител, за да научи нещо за породата, да намери там разправии и обиди между хората, занимаващи се малко по-отдавна с това. 
Да, съгласна съм, че не би трябвало темите и обявите за нерегламентирани връзки, да бъдат в същия раздел, в който са и много други ценни теми за развъждането, но съм дала предложение това да бъде коригирано (сега и официално) и се надявам да стане. Все пак във всяка една от тях е пояснено за какво става дума, а такива кучила има и ще има, независимо дали някой е писал за тях във форум или е бил нападнат там, спрял е да пише, но кучилото пак си го има. Но когато никой не знае нищо за него, нещата изглеждат наред, нали? Има достатъчно много информация, вложили сме и продължаваме да влагаме доста труд, за да просвещаваме и обясняваме на всеки, който се интересува от това, какъв е правилният начин. 

#12 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 02:24 PM

Не одобрявам разправиите на клубни нива и междуличностните спорове. Не одобрявам и да се премълчават определени неща, само за да изглеждат нещата прекрасно за пред новите хора и да се премълчават проблемите в породата.

Надявам се, предложението ти да бъде одобрено, това е правилната посока и адмирации за нея. Неродословните кучила няма да изчезнат, но поне в специализираните форума, да не им се дава поле за изяви. Да не се насърчават такива връзки, само защото са направени изследвания за дисплазия и се знае нещо за родословията на родителите. Вижда се на онази снимки, какви са резултатите. Язък за твоя труд. Дано следващият път картинката е по-различна.

#13 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 02:45 PM

Това е мое мнение което няколко пъти беше трито от ФКС, това за съжаление е реалноста там!Моля да го прочетете още веднъж и да вземете мерки и защо е необходимо да се алармира за всичко за да се взимат мерки, един нов стопанин на Лабрадор навремето не ходеше на у-ще защото нямаше пари да си плаща (парите естествено не влизаха в клуба, а в джоба на председателя), училището стана безплатно когато се вдигна аларма и хора напуснаха клуба, същото се случва и сега, не можете ли сами да стигнете до тези изводи?!

Цитат

Ми, четох какво е написала Иглика, хубаво е да и се каже, че след като не са членове на БРФК и, че след като стана ясно, че няма и да станат - значи не са ЛЕГИТИМНИ или са толкова легитимни колкото и клуб на пенсионери, клуб на табладжии или клуб на таксиметраджии, отгоре на форума им пише БЪЛГАРСКИТЕ ЛАБРАДОРИ - това ли са българските лабрадори - дисплазни, неродословни с безпородно плодене без грам замисъл и без никакви изледвания, за Михаела какво говориш моме като допреди по малко от година искаше да си заплодиш кучката и по този начин да подобриш породата на ГР в БГ- кога стана калайджия, кога задника ти почерня и тнт.?

И един въпрос защо тона трябва да е коректен след като коректно е написано кое, как трябва да се прави и след като не се прави - и коректния тон отпада!

Форумите и кинологията не са места където може да си говорим какво е правилно и след като някой прави точно обратното - ние да му се усмихваме и да му казваме - БРАВО какви сладури си изкарал - ПРОДЪЛЖАВАЙ

За Иглика - с****о моме - не може да повтаряш на всички колко са им ЛАБРАДОРИ кучетата, колко са им хубави - естествено е те после да ти повярват и да искат да плодят тези "хубави" лабрадори :roll:

Интригите - човека рентгеново око, юридическото лице, икономиста и мн. други членове на вашия форум са пример за всички интриганти, като се мине през дефектна сперма, дисплазия и мн други тъпи изказвани, като заплождането на Кара и много, много примери!

Не може да спрете безцелното и безпородно развъждане, но все пак в теми от рода на тази, можете спокойно да напишете, че това е неправилно развъждане и да не толелрирате продажбата на тези кучета!Вместо това вие на предишния пореден развъдчик на "Лабрадори" продадохте кучетата и "развихте" породата в БГ - наистина след време ще излезе порода БГ-Лабрадор, отличителни белези - навита опашка, задължително дисплазен, телешка глава, ................ и др. да не изреждам

За съжаление форума на "Българските Лабрадори" прави точно това!

Точно заради това съм против хора които са се насрали тотално и продължават да се насират и не се бършат, да влизат в нашия клуб (както се пробваха да минат метър да влязат с цялото стадо на куп - отделен е факта, че стадото е пълно с мъртви души) хора които на гърба на другите печелиха и пак се канят да печелят пари - хора които парадират, че имат грандиозни познания за кучетата и частност Лабрадор Ретривър - дефакто знанията се свеждат до пейст и копи и то от най компроментираната кинология в света - Руската!

Точно заради това всичко ще става трудно, защото те много добре знаят как и какво трябва да стане, но целта е да се пречи!

Живи, здрави - времето вече показва кой е крив и кой прав!

Моля някой от малкото вече пищещи и тук и там да даде линк към темата във ФКЦ :lol:

П.С И един последен въпрос, ако вашите са "Българските Лабрадори" нашите какви са ?

И пак питам, и никой не отговаря къде е разликата м/у тъмно бадемов цвят, лешников и кафяв ;D И един друг въпрос зададен в поста по-горе, ако вашите са българските лабрадори нашите какви са?

П.П Както е написано по-горе, в породата особенно по линия на вашия клуб не всичко е цветя и рози, по скоро е маджа с грозде и означава ли това, че като си траем за да не уплашим бъдещия горд стопанин на Лабрадор трябва някои хора да си карат през просото, а ние да им пазим душевния мир?!Аз не мисля така, след като има проблеми те трябва да се вадят на дневен ред и да се търси решение овреме ;)

МОД: Темата започва да "бяга" от "Лабрадор ретривър". Ако се понатрупат още мнения до довечера, ще отделя разговора в друга тема "Проблеми при развъждането на Лабрадор у нас" и ще я сложа в "Да пазим и развиваме породите".
Само внимавайте да не се излиза от добрия тон.

#14 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 November 2008 - 01:56 AM

Цитат

.................в породата особенно по линия на вашия клуб не всичко е цветя и рози..........

Напротив, цветя и рози е! Но розите са малко бодливи. B) И в чест на тези мъдри изказвания си сменям аватара и в този форум. ;D

#15 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 09:27 AM

Цитат

Напротив, цветя и рози е! Но розите са малко бодливи. B) И в чест на тези мъдри изказвания си сменям аватара и в този форум. ;D

Ако е така, значи някой ви ака в розовия храст, щото много смърди от него  ;D ;D ;D

Хубаво е все пак някакъв смислен отговор да пуснете, да ме опровергаете например ;) B)

Има толкова висящи въпроси - отговорете на тях, после ще видим цветя ли сте или зеленчуци B)

#16 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 07:57 PM

Цитат

Я да видим сега тази красива обява от цветята ли е или от розите? ;D ;D ;D

http://www.k9bg.com/...%8F%D0%B2%D0%B8,34

Нека обърнем внимание на линковете под обявата които я свързват директно с вашият клуб, нещо преводите и статиите пускани във форума не вършат работа, а това е човек който отговаряше за " Развъдната Дейност" на клуба ви, сега продължава да въди и продава из магазини, това е човек приятел на Иглика (заедно продаваха развъдените от него над 50 кучета) ;) ;) ;)

Какъв клуб сте - ръководството от 2 ма човека (единия в чужбина) не могат да управляват членовете си, форума ви е наблъскан с обяви за неродословни кучила, без капка изследвания?!!!Как точно помагате за развитието на породата, не помагате - вредите?!

П.П Щях да ти пиша на скайпа, но както се видя като пиша на скайпа ти, после всичко отива във форума ти, коментира се и се носят подигравки, не че има значение, но да бяхте махнали банна да мога да отговоря - да се защитя :( ;)

#17 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 November 2008 - 02:06 PM

Цитат

Цитат

Я да видим сега тази красива обява от цветята ли е или от розите? ;D ;D ;D

http://www.k9bg.com/...%8F%D0%B2%D0%B8,34

Нека обърнем внимание на линковете под обявата които я свързват директно с вашият клуб, ...........

УС на БЛРК не носи отговорност за посочения линк, тъй като не е информиран за връзката, нито я е одобрил, нито е видял документитe на кучетата. 

След като се проучи въпроса, УС на БЛРК ще излезе с официалнo становище.

Предполагаме, че собственикът е поставил линк към клубния сайт, във връзка с това, че майката и бащата се водят клубни кучета, а самият той все още е член на клуба. 

#18 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2008 - 02:39 PM

Аха, ясно клубен член с клубни кучета, продава кученца от необявена връзка в магазин - и дава линк към клубният ви сайт хей така м/у другото!Ми няма нищо за чудене то целия ФКС форум е един голям интернет магазин за подобни кученца! :(Не знам, може би e хубаво да си помислите в тази насока ;)

Aз разбира се не обвинявам теб, цялото тежко наследство падна в/у твойте крехки плещи в момента в който решиха някой да си измият ръцете, но сега ти като председател имаш уникалната възможност да разпуснеш "конйете" и кой от къде е, а "клубният" форум да си остане уебмагазин за кучета от породата Лабрадор Ретривър, Игличка е много дейна може и други породи да вкара :blink:

#19 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 November 2008 - 09:19 PM

Тежко наследство  и подобни връзки вероятно е имало и в други клубове от техните клубни членове и това не значи, че произведените кученца са клубни и че ще им бъдат издадени родословия или че Клубът и УС стои зад това. Ето и обсъждането на подобна тема в клубния форум на БНКЛР.

С това искам да кажа, че вероятно не навсякъде всички "клубни" кучила са клубни и не винаги Клубът носи отговорност за всяко едно действие на всеки член на клуба или клубен развъдник.

Цитат

В dog.bg има обява за кученца в развъдник GEDI`S LAB BUL, някой да има повече информация по въпроса?

Цитат

Може да е клубен развъдник, но кучилото може да не е клубно!

Цитат

Клубен развъдник е: http://www.labrador-...ity-kennels.htm

Цитат

Може да е клубен развъдник, но кучилото може да не е клубно! :idea:

Цитат

Как така? Щом кучилото е рекламирано с името на развъдника би трябвало да е клубно.

Цитат

Eй тъй на - може да си е с името на развъдника, но щом няма снимки и изследвания - няма родословия, толкова ли е трудно за разбиране?!

Както Блондфел (има женско куче в парка) с името на развъдника си, но кучетата нямат родословия защото кучилото не клубно (тук има и друга предпоставка, че и собственика на развъдника не е член на клуба)! :idea: :idea: :idea:

Пример: развъдник Вилголабс си харесва куче - развъжда с него, раждат се малки, но се оказва, че същото куче не отговоря на условията за развъдна дейност - няма родословия, но това не пречи на развъдника да пуска обяви, че има кученца от титуловани родители и да си ги продава :wink:

Нямам какво повече да кажа, освен това, което казах по-горе, а то е, че необходимите мерки ще бъдат взети, след като свикаме заседаниe на УС на БЛРК.

#20 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2008 - 10:00 PM

Да в нашя клуб имаше подобна връзка, но кучетата не бяха пуснати по магазините и този човек не е бил в управата на клуба никога!
След адекватна реакция на членовете на клуба беше моментално изключен от клуба! ;) ;) ;)Продажбата на кучета по магазини независимо на кой са тези магазини е недопистима! :sos:А рекламирането и толерирането на неродословни връзки е в тотална вреда на породата като цяло! :blink:Непрекъснато някой трябва да следи и да алармира какво става във Игличкиния клуб за да се вземат полуадекватни мерки, въпреки всичко на хората които алармират се отговорая, че неродословното развъждане не само не вреди, а дори помага на породата с "ценни" екземпляри които точно след година ще допринасят с 6 пъти по голяма сила за още по ценни екземпляри и така до края на света или поне до края на Игличкината развъдна програма! :(

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни