Проблеми с развъждането на Лабрадор ретривър в България
Публикувано: 20 November 2008 - 01:54 PM
Е, Dany, Tedy, да почерпите! Доста хора си имат "своята история" с тези хора, едни по-малка, други по-голяма Дали трябва всеки да пише като вас по 2 години по форуми, за да получи някакво извинение, на прИмоция с оправдание, било то за употребеното доверие, излъгани очаквания, клюките и сплетните?
И това ли е единствената грешка, която си направила, Иглика?!? Неволно и неумишлено ли уронваш авторитета на развъдници и развъдчици в жалките си опити да оправдаваш незнанието си и незнанието на всички, които толерираш с нерегламентираното развъждане?
Милена, Нина, ако това е начина, колко ли години трябва да чакаме, за да чуем дали някой съжалява или не? (не, че има някакво значение)
Един мъдър човек веднъж ми каза, че най- безполезното нещо на този свят е съжалението...
Публикувано: 20 November 2008 - 02:33 PM
Публикувано: 20 November 2008 - 03:12 PM
Написах на Дани и Теди съжалявам, още след като снимаха Грита, но никой тогава не ме чу. Трябваше и тук да напиша десет поста, за да надвикам всички ви и да разберете какво всъшност казвам. Да незнанието е причина, а не оправдание. Няма оправдание. Все пак си мисля, че дори и след толкова време трябваше да стане ясно, че съжалявам и те да го знаят.
За Петя, извинявай, не знаех, че вече си сред развъдчиците с авторитет без на практика да си развъждала. Не е това единствената ми грешка, грешила съм хиляди пъти в живота си и не ме е срам от това.Най-вече обикновенно греша за хората, които смятам за мили и добри приятели и които в последствие се оказват змии в пазвата.
Публикувано: 20 November 2008 - 03:17 PM
Моите адмирации за Коко_ко не се познаваме лично НО ЕВАЛАТА :->) :->) :->)
Вече от две години съм член на клуба и то на БНКЛР и мога само да ви подкрепя, че това са хората, които работят за породата!!!
Публикувано: 20 November 2008 - 03:34 PM
И тук ще ти го кажа. По- добре развъдчик, който не е развъждал, от колкото компрометиран развъдчик!
Публикувано: 20 November 2008 - 03:46 PM
Да, и аз на 100 години ще стана и пак ще се намери някой да ме подведе...
Не се говори зад гърба на милите и добри приятели. Не се съчиняват и разпространяват клюки...
Публикувано: 20 November 2008 - 06:19 PM
Цитат
О, не! Напротив - чухме те! И няколко пъти отоговорих, че това изобщо не ми помага. Помолих за конкретни действия - именно те можеха да бъдат доказателство за искреното ти съжаление. Помолих да съдействате с Мартин (като шеф на клуба) да се направят снимки на кучетата, в чийто поколения има проблеми. Помолих да се направи най-обща статистика на кучетата с проблеми (дисплазия, прогнатия, фалшиви бременности при женските...) - вие разполагахте (и разполагате) с част от информацията, друга можете лесно да получите. Като ръководство на клуба най-малкото можехте да я изискате от членовете. Хеле пък от отговорника по развъдната дейност! Вместо това каза, че много съжаляваш, ама се случва, а за другото и пръста си никой няма да мръдне. Тогава обаче някак пропусна да си признаеш невежеството. Голям напредък за две години - към съжалявам и признание в некомпетентност...
А спря ли да даваш "мъдри" съвети? Призна ли си и на хората около теб колко е струвало на други преди тях вашето невежество? Поиска ли от развъдчиците около вас да обърнат внимание на проблемите и да спрат от развъждане кучетата, които множат тези проблеми. Призна ли, че клубът, който БРФК е регистрирал "неизвестно защо" вместо вашия преди няколко години, сигурно е бил предпочетен не случайно - очевидно хората с опит са прозряли вашата некомпетентност, както и лидерските ви комплекси. Ако съжаляваш и признаваш грешките си - защо смяташ, че можете и е нужно да организирате отделен клуб от отдавна регистрирания (това, че ние сме членове отскоро не променя клубната регистрация)? (Когато на мен ми се наложи да си задам тези въпроси и да потърся отговорите им, напуснах алтернативния клуб) Защо не кажете - грешихме много, очевидно сме избързали със самочувствието да организираме и водим клуб, разпускаме се - всеки да постъпва по съвест. Лесно и простичко решение в полза на породата. За която се биете в гърдите, че работите влагайки всичко.
И един последен въпрос. Защо му трябва на официално регистрирания клуб да ви приема като юридическо лице (каквато е молбата ви) - тоест - като клуб в клуба? Какво предлагате като принос в кинологията или поне за породата лабрадор, че да се налага (пак е името на тази порода) такъв компромис? Ако оставим емоциите и говорим като за бизнес - вие предлагате сделка. Сделка, която ще ви даде възможност да издавате български родословия и да имате инициативи от името на клуба и БРФК. Каква е ползата за породата, за регистрирания клуб и за БРФК? Единственото, което се разчита в поста на Албена, е вашият ангажимент да не се занимавате с неродословно развъждане (имам предвидангажимента, който тя казва, че сте поели пред УС на Клуба ни - вашият клуб да няма развъдна дейност и дори Отговорник по РД). Нещо, което не би трябвало изобщо да помисляте да правите, ако изобщо сте се "ограмотили" след некомпетентния си период...
За да не помислите, че като говоря за сделка, искам да предлагате нещо материално - опазил Бог! Искам само да ви обърна внимание, че нито породата, нито Клубът имат нужда от хора, които досега са заблудили не един и двама, благодарение на чиято дейност има куп лабрадори с проблеми и куп дискусии по форумите. И които продължават да смятат, че едно "съжаляваме" може да зачеркне всичко случило се (и случващо се).
Когато съществува дадена организация, най-логичното нещо е всеки, който приема идеите й и иска да участва в дейността й, да подаде молба за членство. За N-ти път - всички са свободни да подадат молба за членство в клуба ни. Ще бъде разгледана всяка молба. Молбата на всеки ще бъде подложена на гласуване.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 21 November 2008 - 09:11 AM
Цитат
последно настрана от темата или вътре в нея...нали нямаше уж повече да пишеш тук...или и това ти заричане беше като всичко дотук в живота ти ... просто някакво дрънкане, гарнирано впоследствие с километри изписани редове от сорта на "не знаех, не умеех, неука бях, излъгах се" ... защо допускаш, че хората са толкова глупави, че да не видят, че ти и заобикалящите те "фенове" сте единствените змии в пазвата ... пфу!
Публикувано: 21 November 2008 - 10:41 AM
"Това ли мислиш че е правилния начин да слагаш цензура на мненията на хората, като заключваш неудобните за Вас теми, редактираш мнения преди да се пуснат във форума и пращаш съобщения, като това, което прати вчера на мен - цитирам дословно: Сообщение администратора: Мисля, че бях безкрайно ясна, форума не е демократичен, а тоталитарен и не сте добре дошли. " Аз казах няколко пъти, че не се крия коя съм, имах си мейл и достатъчно инфо за да разбереш кой стои зад ника Mi6e, но на теб ти беше по-лесно да изтриеш всичко, под предтекст, че пише анонимен човек... Срамота е, че толкова много хора ти вярват и продължават да пишат в ТОТАЛИТАРНИЯ ти форум, дано повече хора се осъзнаят на време, а тези които продължават да си затварят очите си е за тяхна сметка... Интрижките ги правиш само и единствено ти и никой не Ви е виновен за дереджето на което намирате... Не желая да ми отговаряш, а вземи да пораснеш най-накрая защото държанието ти е типично за едно дете, не за възрастен човек... И последно спри да се правиш на жертва пред всички, не ти отива...
Публикувано: 21 November 2008 - 11:39 AM
Колкото до всичко изписано в техния форум и изтрито, ние го имаме и отново ще го коментираме на ОС!Как сме извадили родословие на негово куче (Блондфел) и как не знам си какво..................пълни глупости!
Публикувано: 21 November 2008 - 11:49 AM
Публикувано: 21 November 2008 - 12:11 PM
Мисля също, че е решение на Иглика как да дирижира форума, който модерира. А дали е правилно-времето ще покаже...
Публикувано: 21 November 2008 - 12:19 PM
Цитат
Мисля също, че е решение на Иглика как да дирижира форума, който модерира. А дали е правилно-времето ще покаже...
Нина, нека нещо е много ясно, никой не може сам да си изтрие мнеието от заключена тема в който и да е форум - това е работа на администратора/модератор, ние имаме мнението което е насочено с/у нашия клуб, членове на УС на клуба и с/у БРФК!Ще имаме възможност да вземем отношение по неговите (Блонфел) бръщолевеници!
Да когато клубният форум и клубът са собственост на едно лице и то мажоритарно взима решения кой, кога и как да бъде трит, кога да има премодерация и тнт той си е тоталитарен както и целият клуб обслужва единствено интересите на Иглика и сие!
Публикувано: 21 November 2008 - 12:26 PM
Публикувано: 21 November 2008 - 12:28 PM
Цитат
Оооо не, темата беше заключена със мненията в нея и аз се опитах да отговоря!
Публикувано: 21 November 2008 - 03:10 PM
Гледам че и Орлин веднага се е потупал по гърдите:) ама е весело .
и се чудя стопанката на Хела , с какви очи обяснява за развъждане.ТАКА Е не се вижда гредата в собственото око.
И само да кажа Елена съм и преди и сега
Публикувано: 22 November 2008 - 12:22 PM
Винаги съм била да се спазват всички правила за развъждане и няма да се отметна от нито една своя дума!
Никога не съм давала съвети как да се развъждат кучета, а съм цитирала правилника за развъдна дейност!
В голяма част от постовете ми (за съжаление повечето изтрити от форума на БЛРК) фигурираха молби, призиви, умоляване да си обичат кучетата, но да не ги развъждат извън тези правила, за да не увеличават бездомните и изоставените кученца!
С чиста съвест ще говоря за развъждане! Нали не ме обвиняваш, че съм си направила труда да похарча много време и пари да внеса куче от един от известните развъдници. Правя си труда да си подсигуря следващите, които, да дава Господ здраве и ако не ни помете финансовата криза, ще внесем. Подсигурили сме условия за развъдник. Ако решим да развъждаме, ще развъждаме и ще бъде по правилата, ако решим няма да развъждаме! Ако решим само ще си ги гледаме! За мен това не е бизнес, а хоби! Всяко куче е член на нашето семейство! И да, във всеки развъдник, Иглика, има проблеми, но се решават от развъдчика. Не съм си позволила да злословя срещу нито един развъдник, спазил всички правила, а ти?
Кой ме съди и кое му даде право да мисли, че не трябва да говоря за развъждане?!? Какви факти има в аргумент за думите си?
Ако искаш нещо да ми кажеш, ела и ми го кажи, не пускай кьор-фишеци!
Темата за очите и мен много ме вълнува. Била съм член на всеки един от другите 2-те клуба и ако си забравя за малко доброто възпитание и се пресегна към коша с мръсно бельо, за какви очи мога да разкажа
Смятам, че лични нападки, без аргументация нямат място в която и да е тема!
Следващият, моля!
Надявам се да не си Ели.
МОД: Част от мненията са преместени в ДРУГА тема. Не са всички извън темата за Лабрадора, но т.к. в предходните има и по едната и по другата тема, избрах да отделя само тези които се отнасят единствено за Голдъна.
Публикувано: 12 January 2009 - 01:10 PM
Цитат
Та да се върна на темата. Господинът настойчиво ме замоли да му предоставя домейна, даже се опита да се пазари и да ми предлага пари, което аз отхвърлих директно.
Хе хе, ама имате си още вие отговорник по РД, макар и в сянка :blink: :blink: :blink:
Това е ЛС до мен в ДЧ, наистина совите не са това което са! :blink: Брей, мира нямате :blink:
Същия красавец е казал, че е ОРГ на по голямият клуб - 90 члена имали ;D ;D ;DАджеба защо тогава кандидатствахте при нас само 20 и няколко (половината мъртви души) :blink: :blink: :blink:
Я набързо се разграничете от него - срамота :blink:
П.С. ЛСто е публикувано със знанието и разрешението на човека който ми го изпрати ;)
Цитат
И двете ;D ;D ;D
Публикувано: 29 January 2009 - 10:55 PM
Цитат
1. Български Лабрадор Ретривър Клуб НЯМА Отговорник по Развъдна Дейност още от последното ОС, когато беше избран нов Управителен Съвет. Това съм го пояснила и преди в тази тема и го знаят всички, които пряко се вълнуват от дейността и съществуването на БЛРК.
2. Георги Николов вече не е член на Български Лабрадор Ретривър Клуб, както мисля, че стана ясно на всички вълнуващи се от клубна лабрадорска дейност в България.
Цитат
Не знам кой на кого се е обаждал и кой какви лични съобщения е писал. Ние и преди се бяхме разграничили и сега пак се разграничаваме, но не виждам защо една такава постъпка трябва да предизвиква толкова много радост!?!
Публикувано: 30 January 2009 - 09:57 AM
Цитат
Сигурно няма, ама вие казали ли сте му на г-н Николов, защото точно така се е представил (ОРГ на по големият клуб с 90 члена),(голям смях) ;D ;D ;D?!И (лека усмивка) :blink:
Цитат
Еми нали за това ви казваме - за да знаете (въпроса с радостта го изяснихме), (леко намигване) ;)
И пак моето скромно мнение, разпускайте редиците (те и без това са много оредяли),(малко радост) :yahoo:

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +