Dog.bg Форуми : Още една "осиновителка"- злоупотреби с осиновени животни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Още една "осиновителка"- злоупотреби с осиновени животни

#81 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2008 - 08:09 PM

Но дали е така , или Коевска е искала само да си изчисти името и го е казала за да тушира ситуацията???
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#82 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2008 - 08:16 PM

Може да е искала да тушира ситуацията, но това значи, че и сега ще отрича да имат нещо общо. Буш е права, пак трябва да се пишат писмата, но просто вместо да се цитира името на Дочева /може нищо да не им говори/, трябва просто да се пита за спонсорство
User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 09:38 AM

Добре де, това с писмата до чуждите организации е ясно. Но дайте да видим какво може да се направи и тук. Има закон за Защита на животните, тя няма право да гледа толкова кучета и котки, ако няма регистрирана фондация. А има ли? Не е ли по-добре да се внесе искане до прокуратурата за проверка? Това може да го направят природозащитните организации или да направим подписка и да го внесем ние? Ще намерим адвокат, който да оформи иска юридически? Или поне да ни посъветва какво може да се направи? Мисля, че природозащитните организации ползват някакви адвокати, все пак доста жалби са писали.

#84 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 November 2008 - 11:31 AM

Цитат

Добре де, това с писмата до чуждите организации е ясно. Но дайте да видим какво може да се направи и тук. Има закон за Защита на животните, тя няма право да гледа толкова кучета и котки, ако няма регистрирана фондация. А има ли? Не е ли по-добре да се внесе искане до прокуратурата за проверка? Това може да го направят природозащитните организации или да направим подписка и да го внесем ние? Ще намерим адвокат, който да оформи иска юридически? Или поне да ни посъветва какво може да се направи? Мисля, че природозащитните организации ползват някакви адвокати, все пак доста жалби са писали.
За да не висят въпросите ти ще ти кажа, че аз нямам отговор на нито един от тях.
Писмата до орг. може пък да внесат яснота дали нейния "приют" не се спосорира от тях.
В предаването може би ще има представител на орган, който да чуе и обещае, че ще се направи проверка. Поне.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#85 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 11:48 AM

Буш, ти ще ходиш ли на снимките?
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 12:08 PM

Нем. Явор ще е.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#87 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2008 - 12:12 PM

Още февруари миналата година проверявах какви регистрирани фирми има на техните имена и адреси и никоя от трите (по онова време) фирми не беше фондация, сдружение или изобщо нещо свързано с животни. Едната фирма си беше ЕТ с предмет на дейност търговия. Другото беше медицинска лаборатория и третото вече не го помня, но мисля че още тогава дадох тази информация на Явор. Мисля, че някъде си бях запазила справките от БУЛСТАТ, така че ако пак ги искате мога да ви ги пратя. То всъщност всеки, който си е заплатил, за да ползва системата за спавки на агенцията по вписванията може да види това, което казвам. Трябва да видя дали имам още пари в акаунта и да направя евентуално една справка и сега. Но пък фирмата може да е регистрирана и на друго име, т.е. да не ми е пълна информацията.

#88 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 12:15 PM

Да, никоя не води до никъде.
Проблема при този случай е, според мен, че е стигнало до етап, че може да се разнищи само със съдействие на органите. А те не могат да бъдат сезирани само по приказки.
Пускани са жалби, правена е проверка, съседите са викали тв - нищо.
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 12:33 PM

Доклад от Явор:

снимките на предаването са минали добре.
Г-жа Дочева не е присъствала. Организатора на снимките, който е говорил със семейството й, за да я  покани, казал, че толкова не са го псували през живота му.
На снимките е присъствал човек от НВМС. Който е обещал, че проверка ще има. Изненадал ги е с точната информация, че в къщата в Росоман в момента има 24 кучета.
Дочева нямала приют, поне не и регистриран. Това били "домашни кучета".
В един момент е казал, че едва ли не, именно защото няма приют не можело нищо да се направи. На което всички са парирали, че при толкова  оплаквания са длъжни да проверят.
Сега ще чакаме проверката.
Специални благодарности на единствената свидетелка от пострадалите, която пожела да иде в студиото, всички други отказаха. Без нея нещата щяха да са други.
Явор си знае.

Предаването ще се излъчи чак декември  :rolleyes: дано поне до тогава има още материал за добавяне към него, а именно някаква развръзка.
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 12:43 PM

:wub:
Браво на всички!
Светлина в тунела...
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 November 2008 - 12:55 PM

С нетърпение ще чакам предаването! Ще кажете кога, нали?  :blink:

#92 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 01:02 PM

Ахам.  :blink:
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   yorko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 01:33 PM

Ако все пак се задействат да вземат мерки срещу г-жа Дочева ... какво ще стане с тези 24 кучета, които се намират в Росоман в момента? Някой знае ли каква е процедурата - къде отиват те и кой ще трябва да се погрижи за тях?

#94 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 01:36 PM

Нямам идея как е законово. Може би би трябвало да идат в приют...
Отделно, аз не мисля че са само 24, поне не и с бройката в апартамента. +котките.

Всичко зависи от това какво ще установи проверката и какво ще искат от нея после.
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 14 November 2008 - 03:45 PM

Цитат

Специални благодарности на единствената свидетелка от пострадалите, която пожела да иде в студиото, всички други отказаха. Без нея нещата щяха да са други.
Предаването ще се излъчи чак декември  :rolleyes: дано поне до тогава има още материал за добавяне към него, а именно някаква развръзка.

Наистина евала за смелостта на тази свидетелка !
Дали има възможност да се предложи на останалите свидетели да говорят в предаването инкогнито/с маски например/ ? Водещата го е правила в други теми.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#96 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 04:20 PM

Ами не питах. Те се отказаха и мисля, че и на този вариант не биха се навили.
Както и да е - тази жена свърши чудесна работа.
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 14 November 2008 - 04:53 PM

А показали ли са и физиономията на Дочева? Макар и на снимка?

#98 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 07:14 PM

Не знам, но едва ли.
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 07:24 PM

Те на Евгени не показаха, та на Дочева ли...Медии...

#100 Потребителят е офлайн   Donata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 09:36 PM

немога да повярвам, че чуждестранни организации финансират тази ненормална жена а тя си прибира парите за нея. каква наглост. кажете ми какво да направя за да помогна. аз живея в Канада от 12 години и от дистанця е трудно, но знам английски. знам че и други от форума за щастие знаят, но ако случайно ви трябва някакъв превод съм на разположение. мислих си дали да не напиша на peta.org.
ох ще се побъркам на цяло, змиите на ония изрод сега и тази ненормална твар, както и кученцата които ядът за здраве и всички други стотици лоши случки.  :(
User's Signature

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...
Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема