Dog.bg Форуми : Кучета от Гоце Делчев

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кучета от Гоце Делчев

#361 Потребителят е офлайн   NICKO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2008 - 09:37 PM

Верно, че е пълно с комплескари  B) които не питат  :huh: и ползват чужда информация и снимки  :-

#362 Потребителят е офлайн   mzhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 10:15 PM

Цитат

Цитат

kvo mi govori6 az sum vijdal karakachanski ku4eta ot 57 i 8 godina kvo si misli6 4e az sum padnal ot nebeto li aide da ne se zaqjdame !!! ;)
Ей MZHI тука не е форум за КК разбрали ако искаш да се заяждаш иди си в друг форум
досега никъде не съм се заяждал но тук явно има хора които само това искат като кучето не е за каквото го представя кво да кажа

#363 Потребителят е офлайн   mzhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 10:17 PM

Цитат

Цитат

Цитат

kvo mi govori6 az sum vijdal karakachanski ku4eta ot 57 i 8 godina kvo si misli6 4e az sum padnal ot nebeto li aide da ne se zaqjdame !!! ;)
Ей MZHI тука не е форум за КК разбрали ако искаш да се заяждаш иди си в друг форум
Абе усещам,че си много вехт само да не бъркаш слушане с виждане
виж мой човек аз съм гледал и съм слушал така че хора като теб които незнаят много неща за кучетата нека да не се заяждат и да правят интриги

#364 Потребителят е офлайн   iliyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 10:38 PM

Цитат

mzhi ти си бил голям разбира4 бе .теб ти казват 4е снимката е правена 80те години и самата ку4ка е на 4-5 г ,а ти пак си знаеш твоето.какво САО търсиш тогава в Пиринска Македония не мога да разбера.знаеш ли кога са внесени първите азиати в България и кога им са първите приплоди.ти явно си от морето някъде или от северната 4аст на страната където хората не знаят как са изглеждали истинските ов4арски ку4ета преди 20-30 и пове4е години поради простата при4ина 4е тогава такива ку4ета там е нямало.вместо ти и хора като теб да се радват 4е се пускат такива стари снимки за да се види как са изглеждали старите ку4ета вие само плюете в безсилието си.

До преди 30 години в Добруджа и покрай морето хората не бяха  виждали истински овчарски кучета, стадата им ги пазеха НЕистински овчарски кучета.

#365 Потребителят е офлайн   copacabana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 11:07 PM

Цитат

Цитат

mzhi ти си бил голям разбира4 бе .теб ти казват 4е снимката е правена 80те години и самата ку4ка е на 4-5 г ,а ти пак си знаеш твоето.какво САО търсиш тогава в Пиринска Македония не мога да разбера.знаеш ли кога са внесени първите азиати в България и кога им са първите приплоди.ти явно си от морето някъде или от северната 4аст на страната където хората не знаят как са изглеждали истинските ов4арски ку4ета преди 20-30 и пове4е години поради простата при4ина 4е тогава такива ку4ета там е нямало.вместо ти и хора като теб да се радват 4е се пускат такива стари снимки за да се види как са изглеждали старите ку4ета вие само плюете в безсилието си.

До преди 30 години в Добруджа и покрай морето хората не бяха  виждали истински овчарски кучета, стадата им ги пазеха НЕистински овчарски кучета.
какво значи нечисти овчарски кучета  :huh:и в добруджа е имало овчарски кучета които са били по дребни на ръст но това не значи че не са овчарски щом са използвани поколения наред от овчарите със стадата им би трябвало да са били овчарски тея по планините да не се водели племенни книги и селекция гледало се е кучето да има работни качества  :blink:

#366 Потребителят е офлайн   copacabana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 11:15 PM

:blink:

#367 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 11:20 PM

Цитат

........пита ли NIKCO ,че я публикува ;Dмежду другото тази снимка Аз съм я дал на Атила и Сидер,преди 6 год. B)този човек е брат на дядо ми,правена е около 1950г. в ДЗС-Кремена :palec:
User's Signature

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg

#368 Потребителят е офлайн   copacabana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 11:22 PM

Цитат

Цитат

........пита ли NIKCO ,че я публикува ;D
и тия ли са с авторски права :blink:

#369 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 11:46 PM

Цитат

Цитат

Цитат

......той е откупил правата само в района на Банско ;Dа тази е от Добруджа,ще черпиш мен ;D :->)
User's Signature

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg

#370 Потребителят е офлайн   copacabana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 12:27 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

......той е откупил правата само в района на Банско ;Dа тази е от Добруджа,ще черпиш мен ;D :->)
немаш грижи за черпането  ;)а иначе евала за тези уникални снимки :->)

#371 Потребителят е офлайн   mzhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 01:54 PM

супер са снимките браво.а това че преди 30 г.са били "неистински"кучетата в сливенска околия е имало хубави кучета със страхотни работни качества и даже мога да ви кажа как някой овчари са пробвали кое куче ще има хъс още от малко режат му охото и ако си го изяде значи ще стане куче а ако почне да скимти да избяга значи не му е мястото в стадото  :blink:

#372 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 02:07 PM

Цитат

супер са снимките браво.а това че преди 30 г.са били "неистински"кучетата в сливенска околия е имало хубави кучета със страхотни работни качества и даже мога да ви кажа как някой овчари са пробвали кое куче ще има хъс още от малко режат му охото и ако си го изяде значи ще стане куче а ако почне да скимти да избяга значи не му е мястото в стадото  :blink:

Интересно! Не бях чувала за такъв вид тест.
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#373 Потребителят е офлайн   goce_07 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 02:58 PM

mzhi колко ку4ета водят (от днешните имам предвид )потеклото си от сливенски или северняшки ку4ета .бих казал 4е няма такива.основната 4аст от днешните ку4ета имат кръв от ку4етата на Пиринския край и Велинградския регион.затова не ни у4и как са изглеждали нашите ку4ета ,а внимателно наблюдавай старите снимки за да видиш как са изглеждали старите ку4ета .вси4ки показани от нас стари снимки са на аборигенни ов4арски ку4ета от Пиринска Македония,а ти какво мислиш няма зна4ение ,тъй като не си запознат с материята.

#374 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 03:15 PM

Наистина като сравняваш кучетата от старите снимки,веднага виждаш огромната разлика между балканските и кучетата от равнините. А за приликите между овчарско и алабай,не винаги е задължително да са кръстосани,все пак това са да кажем първи братовчеди и много подобни породи.
User's Signature

#375 Потребителят е офлайн   borislav71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 03:39 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Абе усещам,че си много вехт само да не бъркаш слушане с виждане
виж мой човек аз съм гледал и съм слушал така че хора като теб които незнаят много неща за кучетата нека да не се заяждат и да правят интриги
Ама въобще не искам да се заяждам,защото от това файда нема...
Просто границите на държавата ни днес не задължават популациите от кучета от различните региони ,да изглеждат по един и същи начин.Има различия в излъчването,в конституция, в темперамент(ВНД)....и т.н . Разбирасе,че навсякъде е имало овчарски кучета не съм казал обратното,но очевидно е че са се различавали. Например...кучета от южна Румъния и северна България са били по близки като визия отколкото кучетата в пиринска Македония.Това е мое мнение разбира се.Мисля ,че затова не ме разбра.
 Мисля,че за тая снимка няма да има спор ;)

#376 Потребителят е офлайн   shift Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 03:59 PM

Цитат

Наистина като сравняваш кучетата от старите снимки,веднага виждаш огромната разлика между балканските и кучетата от равнините. А за приликите между овчарско и алабай,не винаги е задължително да са кръстосани,все пак това са да кажем първи братовчеди и много подобни породи.

Имено в тези планински райони се знае че започна мешането на местните кучета със санбернар, впоследствие подобрение с кавказец.
Най вече от разложките селищата започнаха кръстоските със санбернар и те се разпространиха и в другите краища.
User's Signature

авто-мото-вело-фото-теле-радио-любител

#377 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 04:07 PM

Цитат

Цитат

Имено в тези планински райони се знае че започна мешането на местните кучета със санбернар, впоследствие подобрение с кавказец.
Най вече от разложките селищата започнаха кръстоските със санбернар и те се разпространиха и в другите краища.

Така е,но тук коментираме кучета от преди 30-40 години,когато тези породи още не са били познати. Докъто в полето кучетата са били около 40 кг. тук при нас,работните овчарски кучета са достигали 70-75 кг. А и да не забряваме,че омелезените,по-късно кучета са се разпространявани в цялата страна. Има ги навсякъде.
User's Signature

#378 Потребителят е офлайн   mzhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 04:40 PM

Цитат

mzhi колко ку4ета водят (от днешните имам предвид )потеклото си от сливенски или северняшки ку4ета .бих казал 4е няма такива.основната 4аст от днешните ку4ета имат кръв от ку4етата на Пиринския край и Велинградския регион.затова не ни у4и как са изглеждали нашите ку4ета ,а внимателно наблюдавай старите снимки за да видиш как са изглеждали старите ку4ета .вси4ки показани от нас стари снимки са на аборигенни ов4арски ку4ета от Пиринска Македония,а ти какво мислиш няма зна4ение ,тъй като не си запознат с материята.
и там има такива кучета така че не уча никой просто споделям как е там и ще кача и снимки на такива кучета и ще видиш че не само от пиринския край идват

#379 Потребителят е офлайн   mzhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 04:46 PM

а ако говорим къде е имало такива кучета там където са били каракачани а в сливенско,карнобат и околията е имало най-много така че провери това което ти казвам и ще видиш че съм прав !!!

#380 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 05:46 PM

Цитат

а ако говорим къде е имало такива кучета там където са били каракачани а в сливенско,карнобат и околията е имало най-много така че провери това което ти казвам и ще видиш че съм прав !!!
И аз нещо не вдявам тук приятелю. :rolleyes:

сливенско,карнобат и околията е имало най-много

Прочути кучета от тоя район  :huh:-не съм чувала за
съжаление. :rolleyes:
Помашки кучета от Велинградския район е имало и са били известни -дори при нас са сваляни доста от тях-но не и в тези райони където ти казваш. :(

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни