С какво храните кучето си?
Публикувано: 09 June 2008 - 09:45 PM

Публикувано: 13 June 2008 - 11:26 PM
Като съвестна стопанка прочетох тук във форума, поумувах и реших, че е най-добре да храня кучето си два пъти на ден - сутрин и вечер.
Да, ама госпожицата решително отказва закуска - каквох да я правя? Май е на диета, ребрата й се четат. Сигурно пази талия за предстоящото разгонване - да е стройна и хубава за момците!
;D
Странното е, че вечер изяжда това, дето му бърчи нос сутрин - гранули, овкусени по нейна рецепта! :blink:
Та не знам какво да я правя глезлата - да я мъча ли с ядене сутрин или да я храня само вечер?
;)
При вас как е?
Публикувано: 13 June 2008 - 11:58 PM

Публикувано: 14 June 2008 - 06:07 PM
Публикувано: 16 June 2008 - 01:29 PM
Публикувано: 17 June 2008 - 08:36 PM
Цитат
Благодаря на iglika за съвета, възползвах се от него и ... :yahoo:!
Край на сутрешните глезотии, вечер изяжда всичко - лапа, та ушите и плющят!
Радост за очите ми, че беше ми писнало-сервирам, отсервирам...
А нали са овкусени пустите гранули, прибирах ги в хладилника, после ги притоплях... :huh:
Мъка!
:'(
А за обема на гранулите - беше паднала една до мивката и беше поела вода - мале-е, огромни стават!
Не ми е ясно защо куче ще предпочете да се храни един път на ден, а не два пъти, ама явно е така... Поне при нас де!
Публикувано: 17 June 2008 - 09:57 PM
Цитат
Понякога изпитват нужда да се разтоварят животните, особено пък летните месеци. При нас само лабростопаните не се оплакват от злояди кучета като дойде Май месец! Та минават всички на едно хранене на ден, че поне да приема нещо, иначе съвсем не щат да кльопат. Чудих се преди 2г. защо, само моите кучета ли не са окей, но сега забелязах сигурно от възрастта вече, че мъжкото ми куче, което е едно от най-лакомите които съм виждала някога и всепризнато по тая част, една сутрин ми се намръщи на гранулата и с неохота ги изяде - естествено няма да откаже. За мен това беше шок! Заведох го на лекар, помислих че е болен или нещо страшно му се случва. При което доктора го качи на кантара и той показа диагнозата ;D
Топло им е!
Публикувано: 17 June 2008 - 10:16 PM
Само че тоя диетичен режим не се отнася за боклуците, дето ги души по улиците и иска да ги хапне, нито към нездравия интерес за всичко, което аз самата смятам да изям. :P
Че и в чашката ми наднича, нахалката!
;D
Публикувано: 23 June 2008 - 09:11 PM
Когато съм давала винаги са били надробени в храната. Сега реших да им ги дам цели. Нямаше толкова тъпи мутри :o Близаха, търкаляха, бутаха ги, чудеха се какво да ги правят. Сума време им отне да се сетят да си отгризат едно парченце, след което миризмата на любимия жълтък, идваща от недрата на яйцето им подсказа какво да правят нататък ;D

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 June 2008 - 09:17 PM
Сега се замислих, че винаги първият път, когато съм им давала цяло яйце, именно така са реагирали! Сега вече старите ми кучета- Антон и Точица, знаят какво да правят с яйцето, но Вивиан все още си играе, както с топка ;D Чак когато го размаже хубаво по килима, го изяжда ;D
Публикувано: 23 June 2008 - 09:30 PM
Цитат
Когато съм давала винаги са били надробени в храната. Сега реших да им ги дам цели. Нямаше толкова тъпи мутри :o Близаха, търкаляха, бутаха ги, чудеха се какво да ги правят. Сума време им отне да се сетят да си отгризат едно парченце, след което миризмата на любимия жълтък, идваща от недрата на яйцето им подсказа какво да правят нататък ;D
Ам мойто куче като му дам цяло,но без черупката или сварено или иначе веднага го почва и след 1 секунда го няма ;D :blink:
Публикувано: 24 June 2008 - 07:53 AM
Цитат
Обаче научавам много обезпокоителни неща за сума плодове, конкретно за ябълките - семките, скоро ще ги споделя.
Публикувано: 24 June 2008 - 06:55 PM
Цитат
Цитат
Обаче научавам много обезпокоителни неща за сума плодове, конкретно за ябълките - семките, скоро ще ги споделя.
А сещате ли се колко по - забавно става когато кучето е вързано за ябълката? Миналото лято Тимон (дребния безпороден куч) беше вързан за ябълката на двора ни. Тя е младичка, такава, още и е тънък ствола и клоните са много нависоко. Отивам аз да си откъсна една мъничка, зелена ябълчица. Ама за целта трябва да си я обруля, защото иначе няма как да стигна. Мъча се там с пръчка или с нещо друго, бутам, ръчкам, правя, струвам. Наааааай - накрая ябълката пада... Тимон се засилва, шмугва се в краката ми и я отнася. ;D ;D ;D ;D Голям екшън ставаше с тези ябълки. Не ги ядеше ама си ги гонеше и им се ядосваше много. ;D ;D ;D