Dog.bg Форуми : С какво храните кучето си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните кучето си? Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 June 2008 - 09:45 PM

Аз... пак имам питане за моето лугаво куче. Май си харесахме някакви гранули там... обаче пак яде по малко. Напоследък поотслабна дребака и се чудя. Дали трябва да и направя някоя подсилваща диета с натурална храна или да изчакам месец - два да свикне съвсем с храната и тогава ако е нужно да тъпча друго?
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2008 - 10:23 PM

Извинявам се за спама:
...не включваш ли и вариянт, че любимеца ти може да е "поотслабнал", защото времето доста се постопли последните дни(е, и доста дъж вали, де)
може би му е топло?
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2008 - 10:44 PM

всъщност незнам... Обаче ме плаши това животинченце. Би трябвало да яде 300 гр за три дни, а тя ги яде за седмица и половина, може и от жегата да е, обаче на мен ми е странно...
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2008 - 11:26 PM

Ох, ами ние какво да кажем... :'(
Като съвестна стопанка прочетох тук във форума, поумувах и реших, че е най-добре да храня кучето си два пъти на ден - сутрин и вечер.
Да, ама госпожицата решително отказва закуска - каквох да я правя? Май е на диета, ребрата й се четат. Сигурно пази талия за предстоящото разгонване - да е стройна и хубава за момците!
;D
Странното е, че вечер изяжда това, дето му бърчи нос сутрин - гранули, овкусени по нейна рецепта! :blink:
Та не знам какво да я правя глезлата - да я мъча ли с ядене сутрин или да я храня само вечер?
;)
При вас как е?

#145 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2008 - 11:58 PM

И аз имах адски много проблеми с храненето и започнах да храня само сутрин и вечер, и моята не яде сутрин. Отива, подушва и се оттегля. Само вечер яде. Даже към 8 часа явно прегладнява вече, че чак идва да ни "вика" да свалим купата. Незнам дали има оправия.
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2008 - 06:07 PM

rimela Гранулите не са големи на обем. Можеш да и ги даваш един път на ден, щом тя така предпочита.

#147 Потребителят е офлайн   todorova61 Икона

Публикувано: 16 June 2008 - 01:29 PM

Аз съм новачка в отглеждането на куче. То е на 3,5 месеца и на всичко отгоре го отглеждам в Германия!!! Изяде ми вече и ушите. Постоянно е гладен. Тежи около 12 кг, но изглежда кльощав, а няма глисти. Уж го гледаме по дебелите книги. ПОМОГНЕТЕ! С какво да го храня, та поне малко да миряса :huh:

#148 Потребителят е офлайн   todorova61 Икона

Публикувано: 16 June 2008 - 01:33 PM

Мили Боже! Къде ги намирате тези кучета дето не искат да ядат!!!???

#149 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2008 - 08:36 PM

Цитат

rimela Гранулите не са големи на обем. Можеш да и ги даваш един път на ден, щом тя така предпочита.

Благодаря на iglika за съвета, възползвах се от него и ...  :yahoo:!
Край на сутрешните глезотии, вечер изяжда всичко - лапа, та ушите и плющят!
Радост за очите ми, че беше ми писнало-сервирам, отсервирам...
А нали са овкусени пустите гранули, прибирах ги в хладилника, после ги притоплях... :huh:
Мъка!
:'(
А за обема на гранулите - беше паднала една до мивката и беше поела вода - мале-е, огромни стават!

Не ми е ясно защо куче ще предпочете да се храни един път на ден, а не два пъти, ама явно е така... Поне при нас де!

#150 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 09:57 PM

Цитат

Не ми е ясно защо куче ще предпочете да се храни един път на ден, а не два пъти, ама явно е така... Поне при нас де!

Понякога изпитват нужда да се разтоварят животните, особено пък летните месеци. При нас само лабростопаните не се оплакват от злояди кучета като дойде Май месец! Та минават всички на едно хранене на ден, че поне да приема нещо, иначе съвсем не щат да кльопат. Чудих се преди 2г. защо, само моите кучета ли не са окей, но сега забелязах сигурно от възрастта вече, че мъжкото ми куче, което е едно от най-лакомите които съм виждала някога и всепризнато по тая част, една сутрин ми се намръщи на гранулата и с неохота ги изяде - естествено няма да откаже. За мен това беше шок! Заведох го  на лекар, помислих че е болен или нещо страшно му се случва. При което доктора го качи на кантара и той показа диагнозата  ;D
Топло им е!

#151 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2008 - 10:16 PM

Ами май наистина минава на разтоварване през летните месеци моята хубостница...
Само че тоя диетичен режим не се отнася за боклуците, дето ги души по улиците и иска да ги хапне, нито към нездравия интерес за всичко, което аз самата смятам да изям. :P
Че и в чашката ми наднича, нахалката!
;D

#152 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 June 2008 - 09:11 PM

Давали ли сте на кучетата си цели сварени яйца?
Когато съм давала винаги са били надробени в храната. Сега реших да им ги дам цели. Нямаше толкова тъпи мутри  :o Близаха, търкаляха, бутаха ги, чудеха се какво да ги правят. Сума време им отне да се сетят да си отгризат едно парченце, след което миризмата на любимия  жълтък, идваща от недрата на яйцето им подсказа какво да правят нататък  ;D
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#153 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 23 June 2008 - 09:17 PM

" ..... Близаха, търкаляха, бутаха ги...."
Сега се замислих, че винаги първият път, когато съм им давала цяло яйце, именно така са реагирали! Сега вече старите ми кучета- Антон и Точица, знаят какво да правят с яйцето, но Вивиан все още си играе, както с топка ;D Чак когато го размаже хубаво по килима, го изяжда ;D

#154 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 09:30 PM

Цитат

Давали ли сте на кучетата си цели сварени яйца?
Когато съм давала винаги са били надробени в храната. Сега реших да им ги дам цели. Нямаше толкова тъпи мутри  :o Близаха, търкаляха, бутаха ги, чудеха се какво да ги правят. Сума време им отне да се сетят да си отгризат едно парченце, след което миризмата на любимия  жълтък, идваща от недрата на яйцето им подсказа какво да правят нататък  ;D

Ам мойто куче като му дам цяло,но без черупката или сварено или иначе веднага го почва и след 1 секунда го няма  ;D :blink:

#155 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 23 June 2008 - 09:30 PM

Някой да има впечатления от храната "Sabor Vida" на Пурина ?
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 June 2008 - 07:53 AM

Цитат

Близаха, търкаляха, бутаха ги, чудеха се какво да ги правят.
В нашия парк лятос растат ябълки и круши. От онези дребничките. Ей, с тези ябълки е голяма забава. А когато не ми се занимава с лов на ябълки първо аз отгризвам парченце - тогава веднага светва рижата кратуна, че това е за ядене!
Обаче научавам много обезпокоителни неща за сума плодове, конкретно за ябълките - семките, скоро ще ги споделя.

#157 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 03:46 PM

Искам да попитам според вас на кой месец е нормално да се спре храната за подрастващи кучета?

#158 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 06:53 PM

Цитат

Някой да има впечатления от храната "Sabor Vida" на Пурина ?
Не е на Пурина. Бразилска е. Навремето се продаваше ниския клас на същия завод - Бириба. Каквото ядяха кучетата - това акаха.
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 06:55 PM

Цитат

Цитат

Близаха, търкаляха, бутаха ги, чудеха се какво да ги правят.
В нашия парк лятос растат ябълки и круши. От онези дребничките. Ей, с тези ябълки е голяма забава. А когато не ми се занимава с лов на ябълки първо аз отгризвам парченце - тогава веднага светва рижата кратуна, че това е за ядене!
Обаче научавам много обезпокоителни неща за сума плодове, конкретно за ябълките - семките, скоро ще ги споделя.

А сещате ли се колко по - забавно става когато кучето е вързано за ябълката? Миналото лято Тимон (дребния безпороден куч) беше вързан за ябълката на двора ни. Тя е младичка, такава, още и е тънък ствола и клоните са много нависоко. Отивам аз да си откъсна една мъничка, зелена ябълчица. Ама за целта трябва да си я обруля, защото иначе няма как да стигна. Мъча се там с пръчка или с нещо друго, бутам, ръчкам, правя, струвам. Наааааай - накрая ябълката пада... Тимон се засилва, шмугва се в краката ми и я отнася.  ;D ;D ;D ;D Голям екшън ставаше с тези ябълки. Не ги ядеше ама си ги гонеше и им се ядосваше много.  ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 07:30 AM

А нашичкия пък си забута някъде в къщата топката, и какво да види един ден на масата .......прасковиии........та беше грабнал една праскова ама не я яде ами я подхвърля нагоре надолу като топка :)

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни