Хрема при куче вече няколко месеца
Публикувано: 24 November 2008 - 10:05 PM
Болеста на Бък:
Остра бактериална инфекция, причинена от бактерията Лептоспироза, най-чест източник са гризачите. В годишната ваксина има ваксина и за тая бактерия, затова и момчето ни се е борело толкова време, затова и лекарите са имали толкова време да я открият и той вече щеше да е добре. Та за тея сополи и като цяло неговото неразположение повече от месец ходим при доктора ни, но най-вероятно защото Бък е нямал температура не са го изследвали. Незнам, невежествео ли е това, некомпетентност ли безкадърие ли. Когато Бък получи парезата и слепотата всъщност вече е навлязал в острата и свръхострата форма на болеста. Статистиката за съжаление е доста черна - 90% умират, много малък процент от оцелелите се възстановяват напълно. Имаме надежда, че момчето ни е именно в тези 2-3 %, защото ако не може да ходи той само ще се измъчва. Най-зле беше във вторник когато пристигнахме в Ст. Загора, беше на болкоуспокояващи най-силните. В сряда изпадна в кома, после се съвзе около час беше добре, започна да преглъща, чуваше следеше ни с поглед. После отново започна да вдига температура, влоши се и отново го нямаше никакъв, тогава загубих и всякакви надежди. В четвъртък отивайки към клиниката вече си мислихме къде ще погребем момчето ни и когато отидохме той отново беше по-добре. Доктора каза, че има надежди. Тъй като нямахме възможност да останем повече там си взехме момчето във Варна, в момента е в една клиника за денонощно наблюдение (клиниката не е денонощна). До 2-3 дена ще знаем дали ще се оправи. Аз и приятеля ми имаме неотложно излизане извън страната, но тук има кой да го гледа. Продължавайте да стискате палци и да вярвате в Бък защото той се бори геройски. Според д-р Ганчев ваксинационни план на Бък е грешен. Поне два пъти в годината трябва да се бие ваксина за лептоспирозата, така пише и в книгата, особено за регион като Варна и Добрич, където бактерията е в 20% от гризачите. Моля всички съфорумци консултирайте се затова с вашите лекари, защото да загубиш детенцето си от такава болест за която е ваксинирано е ужасно. Продължавайте да стискате палци.
bushkata Благодарим ти, аз, приятеля ми и семействата ни. Нямам думи да изразя какво чувствам в момента и каква си ти за мен. Благодаря благодаря благодаря!
Благодаря и на всички лекари от форума, които взеха участие. Бък вече е по-добре, чува и вижда, надига се с предните лапички. Борбата продължава.
Публикувано: 24 November 2008 - 10:10 PM
Стискаме палци всичко да отмине и кучо да се възстанови напълно. И той и вие го заслужавате.
Не можах да пиша в другата тема, защото е заключена.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 November 2008 - 08:22 AM
Цитат
Благодаря за предупреждението - ще взема мерки. Пожелавам ви бързо и пълно оздравяване! :wub:

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 25 November 2008 - 07:40 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 25 November 2008 - 10:11 PM
Ето ви текст от сериозен източник:
http://www.vin.com/p...s...8&O=Generic
Публикувано: 26 November 2008 - 08:21 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 26 November 2008 - 08:28 AM

Публикувано: 26 November 2008 - 11:34 AM
Цитат
Питай Гугъл и ще ти се отговори......
http://www.bgvet.org...s/lepto_dog.php
Това е статия от уважаван и компетентен специалист.
Как ли не се е сетил за носните изтечения??????
Публикувано: 26 November 2008 - 06:13 PM
Публикувано: 26 November 2008 - 07:14 PM

Публикувано: 26 November 2008 - 08:00 PM
Публикувано: 27 November 2008 - 01:56 PM
Публикувано: 28 November 2008 - 03:36 PM
Публикувано: 29 November 2008 - 12:38 PM
Вчера като отидох да видя Бък (нямаше ме 6 дена) мистериозните сополи бяха изчезнали. Въпреки всичко мисля да предложа на доктора да провери за Аспергилоза. Като цяло той е по-добре. Вижда и чува, с чужда помощ прави крачки, но това все още му е доста трудна, а и е останал кожа и кости, няма грам мускул. Вчера ме разпозна и ми се зарадва, започна да върти опашки, сви ушички. С всеки ден се подобрява. Благодаря много на всички, които взеха участие. Надявам се предположението на AXEL Бултериерът и д-р Коджабашев да се окаже грешно. Лептоспирозата е доказана. Възможно ли е да има и двете заболявания незнам, но ще настоявам да проверят. Благодаря още веднъж. Ще пиша как се развива Бък.