Dog.bg Форуми : Хрема при куче вече няколко месеца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хрема при куче вече няколко месеца

#21 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 17 November 2008 - 06:38 PM

Надежда според мен има. Опитайте да ограничите възпалението с антибиотици и предприемете хирургична интервенция.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#22 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 November 2008 - 10:05 PM

Здравейте, съжалявам, че нямах възможност да пиша толкова време, но бяхме в Стара Загора и нямаше как да стане. Бъки е по-добре, но все още е рано да се каже дали ще оцелее. Оказа се, че диагнозата и цялото му лечение са напълно погрешни, което само е влошило нещата. Браво на варненските "супер доктори" - трима с грешна диагноза. Тук е момента да благодаря на bushkata , която ми каза за клиника вита вери и доктор Ганчев. Благодаряти много, благодарение на теб ние знаем какво става с нашето дете, благодарение на теб то е все още живо, благодарение на теб ние срещнахме този доктор. БЛАГОДАРЯ!. ОБИчАМЕ ТЕ! Благодаря и на доктор Ганчев и целия екип на клиника Вита вери Стара Загора. Такова отношение към пациент и стопани не съм срещала, невероятни доктори, грижиха се за детето ни денонощно, въпреки, че клиниката им не е денонощна. Веднага му направиха всякакви изследвания. Момчето ни беше денонощно на болкоуспокояващи, защото вече агонизираше от болка, а тук във Варна в 8 вечерта като бяхме на лекар и като започна да плаче, явно вече го е боляло лекаря се изнерви  и му стисна муцуната и каза, айде малко по-тихо, че 8 мина, дръжте му така муцункта.

Болеста на Бък:
Остра бактериална инфекция, причинена от бактерията Лептоспироза, най-чест източник са гризачите. В годишната ваксина има ваксина и за тая бактерия, затова и момчето ни се е борело толкова време, затова и лекарите са имали толкова време да я открият и той вече щеше да е добре. Та за тея сополи и като цяло неговото неразположение повече от месец ходим при доктора ни, но най-вероятно защото Бък е нямал температура не са го изследвали. Незнам, невежествео ли е това, некомпетентност ли безкадърие ли. Когато Бък получи парезата и слепотата всъщност вече е навлязал в острата и свръхострата форма на болеста. Статистиката за съжаление е доста черна - 90% умират, много малък процент от оцелелите се възстановяват напълно. Имаме надежда, че момчето ни е именно в тези 2-3 %, защото ако не може да ходи той само ще се измъчва. Най-зле беше във вторник когато пристигнахме в Ст. Загора, беше на болкоуспокояващи най-силните. В сряда изпадна в кома, после се съвзе около час беше добре, започна да преглъща, чуваше следеше ни с поглед. После отново започна да вдига температура, влоши се и отново го нямаше никакъв, тогава загубих и всякакви надежди. В четвъртък отивайки към клиниката вече си мислихме къде ще погребем момчето ни и когато отидохме той отново беше по-добре. Доктора каза, че има надежди. Тъй като нямахме възможност да останем повече там си взехме момчето във Варна, в момента е в една клиника за денонощно наблюдение (клиниката не е денонощна). До 2-3 дена ще знаем дали ще се оправи. Аз и приятеля ми имаме неотложно излизане извън страната, но тук има кой да го гледа. Продължавайте да стискате палци и да вярвате в Бък защото той се бори геройски. Според д-р Ганчев ваксинационни план на Бък е грешен. Поне два пъти в годината трябва да се бие ваксина за лептоспирозата, така пише и в книгата, особено за регион като Варна и Добрич, където бактерията е в 20% от гризачите. Моля всички съфорумци консултирайте се затова с вашите лекари, защото да загубиш детенцето си от такава болест за която е ваксинирано е ужасно. Продължавайте да стискате палци.

bushkata Благодарим ти, аз, приятеля ми и семействата ни. Нямам думи да изразя какво чувствам в момента и каква си ти за мен. Благодаря благодаря благодаря!

Благодаря и на всички лекари от форума, които взеха участие. Бък вече е по-добре, чува и вижда, надига се с предните лапички. Борбата продължава.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 November 2008 - 10:10 PM

Адски съм щастлива.  Толкова беше нелепо всичко, което ставаше.
Стискаме палци всичко да отмине и кучо да се възстанови напълно. И той и вие го заслужавате.
Не можах да пиша в другата тема, защото е заключена.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#24 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2008 - 08:22 AM

Цитат

Според д-р Ганчев ваксинационни план на Бък е грешен. Поне два пъти в годината трябва да се бие ваксина за лептоспирозата, така пише и в книгата, особено за регион като Варна и Добрич, където бактерията е в 20% от гризачите. Моля всички съфорумци консултирайте се затова с вашите лекари, защото да загубиш детенцето си от такава болест за която е ваксинирано е ужасно. Продължавайте да стискате палци.

Благодаря за предупреждението - ще взема мерки.  Пожелавам ви бързо и пълно оздравяване!  :wub:
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#25 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2008 - 03:55 PM

Всички стискаме палци за Бъки. А по този повод - докога ще ни седи заключена говорилнята? :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#26 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 November 2008 - 07:40 PM

Чета и се чудя как колегите ми , които пишат тук още не са изказали своето мнение. Ето какво ще ви кажа аз. Лептоспироза съм виждал доста пъти. Ако случайно кучето ви е имало това заболяване, то отдавна да е излекувано с някой от антибиотиците които сте прилагали/ лептоспирата е доста чувствителна на цефалоспорини, а вие споменахте в началото че сте ги прилагали/ или да е мъртво. Хроничната форма засяга бъбреците, черния дроб и сърцето. Биохимичните показатели са променени, някои специфично. Никъде няма едностранни носни изтечения. За да ви покажа, че съм сериозен ако д-р Ганчев ми докаже, че наистина се касае за лептоспироза АЗ ще ви поема разходите по лечението в клиниката му. Всичко друго можеше да ви каже, че е причина за неврологичните му проблеми, но това НЕ.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 10:11 PM

Напълно съм сагласен с колегата д-р Боянов /Коко/. Диференциалната диагноза на едностранни носни изтечения включва много неща, но не и лептоспироза. ЛЕПТОСПИРОЗАТА ИМА СЪВСЕМ ДРУГА КЛИНИКА! Дори и на това куче да са намерени лептоспири, това съвсем не ознаава, е е болно от лептоспироза. Да, усмивките, доброто отношение, демонстрирането на загриженост са много важни, но честността и професионализма изисква да не се изсмукват от пръстите диагнози.
    Ето ви текст от сериозен източник:
http://www.vin.com/p...s...8&O=Generic

#28 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2008 - 08:21 AM

Може ли да помоля тогава за описание на началните симптоми на лептоспирозата ?
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#29 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2008 - 08:28 AM

Прочетете това, което ви е посочил д-р Коджабашев. Ако не знаете английски с Гугъл преводача ще си разясните нещата.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 26 November 2008 - 09:52 AM

Присъединявам се към мнението на колегите.

#31 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 11:34 AM

Цитат

Може ли да помоля тогава за описание на началните симптоми на лептоспирозата ?

Питай Гугъл и ще ти се отговори......
http://www.bgvet.org...s/lepto_dog.php
Това е статия от уважаван и компетентен специалист.
Как ли не се е сетил за носните изтечения??????

#32 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2008 - 11:41 AM

Благодаря много за инфото.  :blink:
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2008 - 06:13 PM

Незнам, може би не съм се изразила правилно, това за хремата може и да няма нищо общо с болеста. За да не отварям нова тема продължих тук. Бактерията я откриха в урината и в кръвта. След вашите постове незнам какво да мисля. В момента продължаваме да лекуваме Бък от това. Все още не се е възтановил. В книгата, в която четохме за болеста пишеше точно неговите симптоми: слепота, глухота, пареза, мозъчна инфекция, че засяга минингите и т.н. С удоволствие бих дошла и до Пловдив, но в това състояние незнам дали е добре да местим Бък. Тъй като в момента не сме в България, доколкото разбирам е под-обре, но все още не се е изправил. С тези симптоми какво може да е според вас.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2008 - 07:14 PM

Защо ли като си припомня нещата за лептоспироза излиза при мен като информация, че лептоспири в урината се наблюдават от седмия до четиринайстия ден от началото на заболяването. По тази логика ако кучето ви има лептоспироза, тя е от скоро и няма никакво отношение към носните изтечения. Което пак ни връща на изходна позиция от какво биха могли да са те.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 November 2008 - 08:00 PM

Да и мен то ме притеснява, иначе Бък се подобрява с всеки ден. Според доктора заразяването е станало отдавно, но заради ваксината организма му се е преборвал, но това едностранно изтичане ... Утре се прибирам и ще видя как е (дали има още хрема). Снимаха му глава и доктора каза, че не се вижда чуждо тяло. Лигавицата беше възпалена (сега незнам как е), възможно ли е ако е имало нещо, да е раздразнило мястото и затова да е имал изтечения (без да има чуждо тяло). Като четох за осилите в случаите, които срещнах има и кръв, а Бък не е имал. Незнам като се оправи, ако тези едностранни изтечения продължават какво да търсим, какво да изследваме. Дано да са преминали вече.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 27 November 2008 - 01:56 PM

Макар,че досега трябваше да е направено.....добре е да се направи микробиологично и цитологично изследване на носният секрет.Може да се окаже,че чуждото тяло вече го няма/но чрез обикновенна рентгенова снимка е невъзможно,ако не е метално/,но инфекцията вкарана от него да се развива/например Аспергилоза/

#37 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 02:23 PM

Eто тема, по която да сме единодушни. Аз на първо и най-важно място в листата на вероятните диагнози бих поставил аспергилоза.
А дали има или не чуждо тяло в носа на рентгенова снимка никой не може да каже. Дори и самия Рентген.

#38 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2008 - 03:36 PM

здравейте, това което искам да питам не е по темата/ съжалявам ,че намесвам моите проблеми в тази трудна ситуация за лизка и бък , много им съчувствам наистина най - искрено и се надявам кученцето да се оправи в най - скоро време/ имам две прекрасни госпожици от породата сибипско хъски, които имат страшно разстройство , не са отпаднали много добре се чувстват, игриви са няма никакви промени в състоянието им осван това, ветеринаря ми идва в нас , би им инжекции, даде ми активан въглен, който да им давам/ попуснах да напиша , че са с всичките си ваксини едната е на 2 години , адр. на 8 месеца/, но промяна няма, а той не предприема нищо др. освен това, незнам какво да парвя и как да действам по нататъка, много ви моля някой да ми каже какво би могло да им има на мойте красавици или какво да правя, защото след като прочетох за бък, че от едни нищо и никакви сополи стана този ужас, сега съм просто в паника.предварително ви благодаря
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 November 2008 - 12:38 PM

Сополите на Бък най-вероятно нямат нищо общо с заболяването му. Ако си им сменил храната може и от това да е.

Вчера като отидох да видя Бък (нямаше ме 6 дена) мистериозните сополи бяха изчезнали. Въпреки всичко мисля да предложа на доктора да провери за Аспергилоза. Като цяло той е по-добре. Вижда и чува, с чужда помощ прави крачки, но това все още му е доста трудна, а и е останал кожа и кости, няма грам мускул. Вчера ме разпозна и ми се зарадва, започна да върти опашки, сви ушички. С всеки ден се подобрява. Благодаря много на всички, които взеха участие. Надявам се предположението на AXEL Бултериерът и д-р Коджабашев да се окаже грешно. Лептоспирозата е доказана. Възможно ли е да има и двете заболявания незнам, но ще настоявам да проверят. Благодаря още веднъж. Ще пиша как се развива Бък.
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2008 - 10:08 PM

лизка много се радвам за вас с бък бръво на момчето
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +