Моите любими цветя
Публикувано: 21 December 2008 - 12:49 AM
А има ли любители на кактуси? Днес като ги поливах се сетих, че и този дългун ми е за даване:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 December 2008 - 01:19 AM
Жестоко! Увеличаваме пратката :blink:
Добре че я няма докторицата, че верно ще се хванем за косите ;D
Добре че я няма докторицата, че верно ще се хванем за косите ;D

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 December 2008 - 02:11 PM
Цитат
Учителя ни по дом.бит ни беше казал: Един мъж като влезе в дома на бъдещата си съпруга,ако види много кактуси,значи жената е зла и гадна ;D и да бяга надалеч от нея. B) Вярно ли е не знам! :izcherven:
За кактусите не знам, но ако очите й са зелени, а Луната, Слънцето и Земята са наредени в една редица 3 дни 3 часа и 3 минути преди да се запознаят, то лакирането на нотките й през август ще е опасно!

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 21 December 2008 - 02:18 PM
Цитат
Цитат
Учителя ни по дом.бит ни беше казал: Един мъж като влезе в дома на бъдещата си съпруга,ако види много кактуси,значи жената е зла и гадна ;D и да бяга надалеч от нея. B) Вярно ли е не знам! :izcherven:
За кактусите не знам, но ако очите й са зелени, а Луната, Слънцето и Земята са наредени в една редица 3 дни 3 часа и 3 минути преди да се запознаят, то лакирането на нотките й през август ще е опасно!
Е, докторке, как може да сте толкова забавна винаги? Не мога да се сдържа просто ^_^ ^_^ И моля, не пращайте мутри на бушката, поне не преди да ми е донесла цветята ;D
Публикувано: 21 December 2008 - 02:38 PM
Много я флуднахте темата :- Кактусите абсорбират негативни лъчения и е хубаво такива растения да има до компютри.Но не се препоръчва отглеждането им в домове на хора,склонни към алергии. :blink: Друго мое любимо цвете е Пасифлората. Известна е още като Страстниче или Мъчениче,защото съцветието му наподобява Христовото разпятие.Тя е лиана,достигаща до 10м. дължина и обича топличко и влажно място.
Публикувано: 21 December 2008 - 02:45 PM
Много е красиво това цвете, ще взема да си поискам, ако някой дава :) Тъкмо няма да купувам и плодове, ами ще си ги бера от градината :)
Аз обичам рози, градински, но и саксийните са хубави. От стайните цветя най ми допадат орхидеята и кактусите.
Аз обичам рози, градински, но и саксийните са хубави. От стайните цветя най ми допадат орхидеята и кактусите.
Публикувано: 21 December 2008 - 02:46 PM
Колко е хубаво в темата да се радваме на присъствието на истински специалист цветар, да ни показва и разказва за цветята с вещина и любов! :wub: :drugarche:
И за любителите на кактуси - фотографии на цъфнали кактуси.
п.с.никоя снимка, която съм публикувала тук не е авторска (моя).
И за любителите на кактуси - фотографии на цъфнали кактуси.
п.с.никоя снимка, която съм публикувала тук не е авторска (моя).
Публикувано: 21 December 2008 - 03:03 PM
Благодаря ви! :izcherven: :drugarche: Много си обичам професията :blink: Пасифлората се намира в нашите цветарски магазини на доста прилична цена,а можете да си я отгледате и от семенце,но прихваната така,цъфти чак на четвъртата година.А кактусите са уникални растения ...Те са резервоари на вода и са "програмирани" да оцеляват при голяма суша.Най-големият залог за богат цъфтеж при тях е-през зимата въобще да не ги поливаме,ама грам ...и ги държим в по-хладна стая.Те се набръчкват и стават много неугледни,но именно тогава залагат цветните пъпки.Когато се запролети,започваме да подаваме по малко водичка,те бухват отново и цъфтят ли,цъфтят :yahoo: П:П: И моите снимки на Пасифлората не са авторски :izcherven:

Вход

Горе
Цитиране +