d-r Bobadova,
на етикета на консервите пише така. Ако това не е гаранция, тогава няма никаква гаранция и за останалата храна, включително и гранулите. Те да не би да нямат никакви консерванти? И дори и да пише, че нямат, сигурно лъжат, защото иначе не биха издържали с месеци.
deni_avr,
за съветите нямам нищо против. Просто съм против налагане на определено мнение като единствено правилно и задължително.
Още двама добряци чакат на опашката
Публикувано: 17 February 2009 - 12:16 PM
Гранулите се правят на съвсем различен принцип. Екструдиране.
Вижте, wind, няма какво да спорим. Точка - бульон, месо, гранула. Точка. Вие ако искате и ролца от раци им давайте.
Вижте, wind, няма какво да спорим. Точка - бульон, месо, гранула. Точка. Вие ако искате и ролца от раци им давайте.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 17 February 2009 - 01:02 PM
Проблемът с натуралното хранене е, че не е натурално. И понеже вярвам в поговорката "Не питай старило, питай патило", ще ви разкажа с две думи своя опит в материята. Водена от абсолютно същата логика като wind, когато се сдобих с дългоочакваното си кученце и понеже можех да си го позволя финансово, реших да наблегна на месото. 5 дни в седмицата я хранех с варено (и обезкостено) пиле, два пъти -печена риба. Давах и добавки витамини и всичко щеше да е наред, ако месото беше месо като месо. Естествено, купувах и пилета, предназначени за хора, не някакви бракувани боклуци. "Градус", ако трябва да сме точни. И така две години. Първият проблем беше странно надуване на млечните жлези. Какви ли не диагнози поставяха. Изследванията доказаха хормонален дисбаланс. От хормоните, които дават на пилетата, за да растат по-бързо. Минах на телешко. Няколко месеца по-късно беше на прага на смъртта -кървава диария и повръщане на фонтан. Пак се почнаха лекарските умувания, диагнози... Изследванията -неимоверно голямо количество антибиотици в кръвта. Дали антибиотиците бяха от пилетата или от телетата, не зная.
Вече втора година я храня само с гранули. Да чукна на дърво, жива и здрава ми е. Естествено, последици има, а именно -слаб стомах. Една-единствена хапка пилешко месо и се връщаме на изходна позиция -диария и повръщане, лекарства и прочие.
И понеже не мога да завъдя кокошки в двора, за да я храня истински натурално, предпочитам да вярвам на производителите на Роял Канин.
Вече втора година я храня само с гранули. Да чукна на дърво, жива и здрава ми е. Естествено, последици има, а именно -слаб стомах. Една-единствена хапка пилешко месо и се връщаме на изходна позиция -диария и повръщане, лекарства и прочие.
И понеже не мога да завъдя кокошки в двора, за да я храня истински натурално, предпочитам да вярвам на производителите на Роял Канин.
Публикувано: 12 July 2013 - 12:40 PM
Своеобразното ми проучване продължава. Стопаните на Бобчо днес ми писаха:
Здравей, Дени :)))
Всички сме добре, даже Бобчо от скоро има другарче - един чисто черен палавник, пак от улицата си го взехме :)))) Малкия е голям разбойник - само ни дебне и хапе по краката, а ние не сме свикнали - все пак Бобката си беше голям, като го взехме - но се надявам, че това е бебешки период и ще мине :)))))
Много се радвам, че ми писа :))))
Поздрави :))))
Ами....so far, so good!
За Бети ще опитам да намеря инфо, но се съмнявам, че ще науча нещо за нея.
Здравей, Дени :)))
Всички сме добре, даже Бобчо от скоро има другарче - един чисто черен палавник, пак от улицата си го взехме :)))) Малкия е голям разбойник - само ни дебне и хапе по краката, а ние не сме свикнали - все пак Бобката си беше голям, като го взехме - но се надявам, че това е бебешки период и ще мине :)))))
Много се радвам, че ми писа :))))
Поздрави :))))
Ами....so far, so good!
За Бети ще опитам да намеря инфо, но се съмнявам, че ще науча нещо за нея.