hamata, в 16 October 2010 - 09:52 PM, написа:
Може ли да ви попитам правилно ли си храня кучето.Аз на моя мъник му готвя,защото преди няколко месеца имамхме друг френски булдог,който за съжаление почина(задависе с гранулка)и затова сега готвя на Макс.Варя му пилешко или свинско месце с морков,картоф,ориз или фиде.Правя му попарка с тази супичка с половин филия хляб -до една.от време на време му варя и яйце.Питам защото много от вас имат опит с тази порода,а и много ме е страх с гранулите и все пак сутрин му даваме и гранули.Благодара ви предварително.
Дано съвета ми бъде полезен. Първо - на фр.булдоци категорически не се дава свинско месо, варени картофи и тестени изделия. Може малко хляб, но само ръжен. Може пилешко /ако не се изрива от него заради антибиотици, с които блъскат пилета/, агнешко, конско, но не и свинско /може риба, но не и мазна/. Можеш да му вариш ориз или овесени ядки. Картофи варени също не се дават, може малко картоф, но суров /обичат го във вид на лакомство/. Ако даваш яйца, то не повече от един жълтък на седмица /белтък не се дава изобщо/. Може да се дава кисело мляко, извара. Четох в един руски форум, че много обичали кисело зеле и можело да им се дава, моя пич не го яде :)))) И както беше казано вече, задължително добавяй витамини и минерали. А ако даваш гранули, накисвай ги във вода да не са твърди и сухи ...с каша няма как да се задави.
А за предишното куче много-много съжалявам :((