Dog.bg Форуми : Храната ..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (28 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храната ..

#401 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2010 - 07:26 PM

Не искам да налагам мнение,но аз от близо година (8-9 месеца) храня с Хепи дог и съм много,ама много доволна!
Пробвайте я бе хора,Роял Канин отдавна съм го отрекла,поне на нас не ни е вкусен :ab_041: Купувах какви ли не марки,
и все супер премиум,и супер реклама и дъра бъра,ама ей на намерих това,което е хем вкусно на момичетата,хем общото
състояние им е чудесно (хубава козина,здрави,малко акита.....) :wb_052:

#402 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 10:13 PM

Цвети, много се радвам за момичетата, че им харесва храната и се чувстват добре. Ние след дълга пауза от тази храна и хранене с готвено мислим пак да минем на нея.

#403 Потребителят е офлайн   dELpI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 02:50 PM

Лошо ли е да им се дават по-малко настъргани моркови и примерно малко ябълчица,бананче,мандаринка ? Че аз моя го храня още на 3 пъти горе долу (на 5 месеца е). Сутрин му давам гранули,на обяд от скоро вместо гранули или някаква друга храна почнах да му давам настъргани моркови + малко парченца бананче или ябълка и вечерта му давам варен ориз или му варя пиле и му давам бульон с мецето и тем подобни готвени неща,които правим само за него без подправки и т.н ? Дали има някъв проблем от тези работи дето му давам ? В началото беше само на гранули,купувах му Royal Canin,Hills,Science Plan но нищо не ядеше и го изяждаше с голями мъки...единствените гранули които ги яде са някакви май Канадски на Pet Time.Бях му давал и консерви на Gran Carno,но получи някакво разстройство и от тогава не съм му давал.От както яде предимно домашна храна,първо че я яде с огромен апетит и като види че му се прави само скача от радост,а от гранулите ги гледа някво много "тъпо" и ги яде,но не така както се нахвърля на домашното,пък и да чукъм на дърво до сега е нямал проблеми след като спрях консервите и т.н :) Аз бая написах май и се отдалечих от въпроса ми :D
User's Signature

Levski Sofia 1914

#404 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 04:33 PM

То не е лошо , но това ядене на обед(моркови и ябълки) -не е ядене :db_046: .Има само въглехидрати и никакви протеини и мазнини!?Ако прибавиш и сурова телешка пържола може и да се получи и да му хареса на кутрето...
Не бъркайте добавките с основното хранене,както по напред се говореше за картофите/бананите/мандарините и т.н. ... даването на парченце картоф/банан/мандарина ведньж на седмицата няма никакво значение за храненето,щом на кучето му харесва и го понася давайте ,но не се заблуждавайте , че по този начин му набавяте необходимите витамини и минерали.
User's Signature

Качена снимка

#405 Потребителят е офлайн   dELpI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 04:46 PM

Ясно,благодаря много :)
User's Signature

Levski Sofia 1914

#406 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 December 2010 - 10:20 AM

Да и аз мисля, че няма лошо да му се дават такива работи, но само за прихапване, така между другото.Мърфи никога не е обичала гранулите, още от малка ги гледаше лошо.Храни се с всичко друго а те и седят в купичката и като и стане скучно от време на време ги яде.Като малка един път дадох консерва и получи ужасно разстройство и повече не си правя опити да давам.
Онзи ден продавачката в един кучешки магазин, започна ди ме убеждава, че като храня с друга храна различна от гранули ще и се развали стомаха.От личен опит знам, че няма такова нещо, за вече почти три години никога не е имала проблем.Яде си риба,месо,картофи, ориз и т.н.Много обича дреболийки, само като ги надуши и полудява.
Може би както го научиш от малко.

#407 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2010 - 03:28 PM

Моичкия снощи се наяде с тиквеник :ab_041:
Докато се усетя, готвиме ние в кухнята, той положил две лапи на коледната трапеза и похапва ли похапва... хем ми стана смешно, хем да му се скарам, абе на никъде :)
Иначе по темата - сега яде юкануба и му се отразява доста добре :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#408 Потребителят е офлайн   Tanichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2011 - 03:24 PM

Честита Нова Година на всички :md_064:
Ние имаме голям проблем с храната. Пробвали сме какво ли не - Royal Canin, Pro Plan, Happy Dog, Trainer. Но нашия е много претенциозен и не харесва нищо. Сега ми препоръчаха Equilibrio и Flatazor. На първо хапване я хареса в магазина, но аз не съм чувала досега за тези храни. Търсих в нета, но без резултат. Дали някой ги е пробвал? Дайте някакви мнения.
Ние по принцип имаме стомашни проблеми - много газове и от време на време повръщане , затова ми е нужно да знам дали е хубава храната или да търсим друга? Също така никога не му давам гранулите сухи, или му слагам консерва, или му сварявам свински опашки ( най-много тях си харесва :ba_025: ).
И ако някой знае как да се справим с газовете, моля ви кажете, че вече никой не идва на гости :rf_011:

Приятен ден!
User's Signature

Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 12:08 PM

Мнение за тези храни нямам , но и да се изредим всички тук да казваме от коя храна сме доволни едва ли ще сме в помощ :md_064: Избирай храна,която е за чувствителна храносмилателна система и я пробвай независимо дали на него му харесва или не.Важното на него да му се отразява добре.Много вероятно е повечето газове да са от консервата или от свинските опашки.Малко хубаво(с истинска закваска) кисело мляко,давано редовно може да помогне с газовете или някакьв пробиотик.Сьщо активен въглен.
User's Signature

Качена снимка

#410 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 12:12 PM

Показване на мнениетоTanichka, в 05 January 2011 - 02:29 PM, написа:

Ние имаме голям проблем с храната. Пробвали сме какво ли не - Royal Canin, Pro Plan, Happy Dog, Trainer. Но нашия е много претенциозен и не харесва нищо. Сега ми препоръчаха Equilibrio и Flatazor. На първо хапване я хареса в магазина, но аз не съм чувала досега за тези храни. Търсих в нета, но без резултат. Дали някой ги е пробвал? Дайте някакви мнения.
Ние по принцип имаме стомашни проблеми - много газове и от време на време повръщане , затова ми е нужно да знам дали е хубава храната или да търсим друга? Също така никога не му давам гранулите сухи, или му слагам консерва, или му сварявам свински опашки ( най-много тях си харесва :ba_025: ).
И ако някой знае как да се справим с газовете, моля ви кажете, че вече никой не идва на гости :rf_011:

Приятен ден!

Здравей,
Щом имате проблеми със стомаха изобщо, ама изобщо не е хубаво да разнообразявате храната. От това влошавате нещата. Аз ако съм забравила да му купя гранули му давам консерва или имаме гости, който си дават половината вечеря на просещото чудовище под масата, на другия ден задължително е с разстройство и ни е удушил от газове. И това е при здрав стомах.
А пробвали ли сте да го оставите да погладува малко. И нашия по едно време си придаваше важност и неискаше гранули. Аз направих така: слагам гранулите за 3-5мин. и после ги махам. след час пак така. Сутрин и вечер зависи по колко време имах за повторения. И през другото време купичката е прибрана. Да видиш колко бързо започна да си изяжда всичко. Но междувременно небива да даваш нищо друго.
Колкото и да е претенциозен, няма да издържи повече от няколко дни. Въпроса е да издържите вие, да не ви е жал за него, че стои гладен.
За газовете ние сме най-доволни от Про-план агнешко. Няма никакви, ама найстина никакви газове.

#411 Потребителят е офлайн   Tanichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 01:52 PM

Показване на мнениетоChiita, в 06 January 2011 - 11:13 AM, написа:

Мнение за тези храни нямам , но и да се изредим всички тук да казваме от коя храна сме доволни едва ли ще сме в помощ :md_064: Избирай храна,която е за чувствителна храносмилателна система и я пробвай независимо дали на него му харесва или не.Важното на него да му се отразява добре.Много вероятно е повечето газове да са от консервата или от свинските опашки.Малко хубаво(с истинска закваска) кисело мляко,давано редовно може да помогне с газовете или някакьв пробиотик.Сьщо активен въглен.

Аз му взимам по принцип само храни за чувствителен стомах., но няма голям ефект :dh_188: От къде мога да си взема активен въглен и как да му го давам?
User's Signature

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   Tanichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 01:58 PM

Показване на мнениетоSparky_TabY, в 06 January 2011 - 11:17 AM, написа:

Показване на мнениетоTanichka, в 05 January 2011 - 02:29 PM, написа:

Приятен ден!

Здравей,
Щом имате проблеми със стомаха изобщо, ама изобщо не е хубаво да разнообразявате храната. От това влошавате нещата. Аз ако съм забравила да му купя гранули му давам консерва или имаме гости, който си дават половината вечеря на просещото чудовище под масата, на другия ден задължително е с разстройство и ни е удушил от газове. И това е при здрав стомах.
А пробвали ли сте да го оставите да погладува малко. И нашия по едно време си придаваше важност и неискаше гранули. Аз направих така: слагам гранулите за 3-5мин. и после ги махам. след час пак така. Сутрин и вечер зависи по колко време имах за повторения. И през другото време купичката е прибрана. Да видиш колко бързо започна да си изяжда всичко. Но междувременно небива да даваш нищо друго.
Колкото и да е претенциозен, няма да издържи повече от няколко дни. Въпроса е да издържите вие, да не ви е жал за него, че стои гладен.
За газовете ние сме най-доволни от Про-план агнешко. Няма никакви, ама найстина никакви газове.

Благодаря за съветите, и аз знам че не е хубаво да се сменя храната, но като не яде по 1-2 дни изобщо и започва да повръща. Става ми жал и му давам нещо друго. И аз съм доволна от нея, около 5 месеца я яде и сега даже не я помирисва :dry:
User's Signature

Качена снимка

#413 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 02:27 PM

Цитат

Благодаря за съветите, и аз знам че не е хубаво да се сменя храната, но като не яде по 1-2 дни изобщо и започва да повръща. Става ми жал и му давам нещо друго. И аз съм доволна от нея, около 5 месеца я яде и сега даже не я помирисва :dry:

Според мен си е чиста лиготия неяденето. Казвам го със сигурност, защото съм го минала. Кучетата имат супер силни инстинкти, както и инстинкта за самосъхранение. Няма куче, което да умре от глад по собствено желание :md_064: . Но както ти казах и одеве, друг е въпроса колко е трудно ти да издържеш. И на мен ми костваше мнооого усилия.
И киселото мляко сме го пробвали за стомашните газове пак по съвет на Ciita и действа найстина. По няколко лъжички на ден найстина има голям ефект. Но да е хубаво мляко. А и на него му харесваше.

#414 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 16 January 2011 - 10:18 AM

И нас от 3-4 дена ни тормозят ужасни газове....при все,че съм свикнала от тези направо ми се повръща :ze_075: ....единственото ново което съм дала е едно пакетче храна- Белкандо (нз дали така се произнася). Иначе сега яде Хилс...ама по препоръка по горе сега му взех човал Хепи дог и сега почнах по малко да ги смесвам ...да не преминаваме рязко. Ще пробвам с киселото мляко....но колко време да му давам и по колко горе долу????????
User's Signature

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   bojkataara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 12:21 PM

Показване на мнениетоkara and cveti, в 14 December 2010 - 06:31 PM, написа:

Не искам да налагам мнение,но аз от близо година (8-9 месеца) храня с Хепи дог и съм много,ама много доволна!
Пробвайте я бе хора...

Пробвахме, и сме доволни :dog: обаче свърши!
На 23-ти, Лети става на 5м и се чудех, да минавам ли на следващата коята е от 6м до годинка?
Мисля че тя беше с по малко протеин спрямо тази до 5м! Дали вкусът е същия и дали трябва да ги смесвам постепенно? :dry:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Летисия-Мишел Де Ла Гюм Уж Френч :)))

#416 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 06:57 PM

Показване на мнениетоbojkataara, в 22 February 2011 - 09:26 AM, написа:

Показване на мнениетоkara and cveti, в 14 December 2010 - 06:31 PM, написа:

Пробвайте я бе хора...

Пробвахме, и сме доволни :dog: обаче свърши!
На 23-ти, Лети става на 5м и се чудех, да минавам ли на следващата коята е от 6м до годинка?
Мисля че тя беше с по малко протеин спрямо тази до 5м! Дали вкусът е същия и дали трябва да ги смесвам постепенно? :dry:

И за следващия месец си вземете Medium Baby 28 ,
а от шестия месец минавате на Medium Junior 25 :smile:
Мисля,че не е необходимо да ги смесвате.

#417 Потребителят е офлайн   bojkataara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 08:16 PM

:rc_036: Благодаря :smile:
User's Signature

Летисия-Мишел Де Ла Гюм Уж Френч :)))

#418 Потребителят е офлайн   cowgirl Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 02:31 PM

Показване на мнениетоMarfieta, в 17 December 2010 - 09:25 AM, написа:

Да и аз мисля, че няма лошо да му се дават такива работи, но само за прихапване, така между другото.Мърфи никога не е обичала гранулите, още от малка ги гледаше лошо.Храни се с всичко друго а те и седят в купичката и като и стане скучно от време на време ги яде.Като малка един път дадох консерва и получи ужасно разстройство и повече не си правя опити да давам.
Онзи ден продавачката в един кучешки магазин, започна ди ме убеждава, че като храня с друга храна различна от гранули ще и се развали стомаха.От личен опит знам, че няма такова нещо, за вече почти три години никога не е имала проблем.Яде си риба,месо,картофи, ориз и т.н.Много обича дреболийки, само като ги надуши и полудява.
Може би както го научиш от малко.

Здравейте,

Имам женски булдог на година и два месеца и по съвет на ветеринари,които казват,че кучето трябва да яде само гранулирана храна,с което не съм съгласна,я храня с Про план със сьомга сутрин, а вечр и давам готвена храна само за нея. Но от Про плана много и мирише устата.Някой имал ли е такъв проблем и как се справяте с това?

#419 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2011 - 04:14 AM

Защо решихте,че мирише точно от Про Плана? По скоро аз бих се замислила дали проблема не е от нещо друго,
най-добре е ветеринар да прецени на какво се дължи това!
Възможно е кучето да има други неразположения,било то стомашни,или..... Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2011 - 05:57 AM

По принцип храненето с гранулирана храна е практично (спестява време) и е за предпочитане, ако не знаем как да балансираме и дозираме правилно съотношението между протеини, мазнини, въглехидрати. Особено подрастващите с по-високите си нужди от протеини (докато сменят зъбките) и рибено масло, витамини (за ставите, имунната система и т.н.) или по-късно според здравните проблеми на кучето ни. А добрият ветеринар например би препоръчал и дал съвети конкретно за нашия любимец напр. последният съвет от нашия вет беше да давам в добавка кисело мляко и безсолна извара, но нискомаслени, защото кучетата имат голям апетит към по-мазните храни, но не е здравословно, затлъстяват и вследствие здравни проблеми.

По отношение на миризмата от устата и там има вариации в каква степен ни ухае - висока или ниска? Чувствителни ли сме/капризни или кучето ни има здравен проблем? Дали е от липсваща устна хигиена (зъбен камък/плака), стомашен проблем, вид и начин на хранене? Има гранулирани храни за орална или стомашна хигиена с необходимите добавки. Има ментови лентички или ламели за дентална хигиена. Дори играчки/гризалки в аромати на ванилия, ябълка и какво ли не. Добре е вет да огледа поне устата на кучето за кариес, плака, венци, раничка и да даде препоръка. Има вече на пазара четки и пасти за зъби за кучета, тоал. зъбни води, спрейове, пластири, таблетки с хлорофил или ензими и какво ли не. С предишната ни любимка нямахме добри хигиенни дентални навици, защото нямахме инфо за съществуващите възможности как се поддържа, но сега с малкия "тренираме" с един напръстник /не е скъп/ почистване на зъбките веднъж на ден:

http://www.zoomagazi...ta-higiena-630/

• (28 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема