Dog.bg Форуми : Храната ..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (28 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храната ..

#521 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2014 - 08:58 AM

Щом сте се спрели на тази марка , аз лично бих ги класирала така:
1.Royal Canin French Bulldog
2.Royal Canin Medium Junior/Adult
в краен случай
3.Royal Canin Mini Junior/Adult
User's Signature

Качена снимка

#522 Потребителят е офлайн   Nadia_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2014 - 11:43 AM

Здравейте, искам да попитам някой хранил ли си е Френчито с Акана?
Моля за отзиви

#523 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 November 2014 - 09:30 PM

добър избор е Акана :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#524 Потребителят е офлайн   Nadia_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2014 - 10:03 AM

Качена снимка Супер!
Защото малката е захранена с нея, но вчера отидох и видях че на чувала й пише, че е за Puppy mini dogs нещо такова проблем ли е това(?!), че е за бебета от малки породи, аз си мисля че ние сме средна порода все пак не е колкото пинчер или йорки .... Качена снимка

#525 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 13 November 2014 - 11:01 AM

Показване на мнениетоNadia_, в 10 November 2014 - 11:43 AM, написа:

Здравейте, искам да попитам някой хранил ли си е Френчито с Акана?
Моля за отзиви

Здравейте, на въпроса дали я храня с Акана-ДА, и не мисля да я сменям. Аз лично си смесвам няколко вида от въпросната марка и мисля че резултатите са прекрасни.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#526 Потребителят е офлайн   Nadia_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2014 - 02:25 PM

Голяма е сладурана да ви е жива и здрава!! Качена снимка
И на Чери козината е много хубава тя е с подобна на вашата шарка блести, лъскава е но много газове има... преди време имах Шар-пей тя пръцкаше когато храната не й пасва и затова, вчера й купих 1кг Royal Canin за puppy от medium тип и ги смесих с Аканата, за да има адаптивен период. Хареса ми на мирис и на Чери й хареса на вкус Качена снимка
Ще видим след 1-2-3 седмици и как ще се чувства.

#527 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2014 - 07:58 PM

Показване на мнениетоNadia_, в 13 November 2014 - 03:25 PM, написа:

Голяма е сладурана да ви е жива и здрава!! Качена снимка
И на Чери козината е много хубава тя е с подобна на вашата шарка блести, лъскава е но много газове има... преди време имах Шар-пей тя пръцкаше когато храната не й пасва и затова, вчера й купих 1кг Royal Canin за puppy от medium тип и ги смесих с Аканата, за да има адаптивен период. Хареса ми на мирис и на Чери й хареса на вкус Качена снимка
Ще видим след 1-2-3 седмици и как ще се чувства.

Според мен не е редно да сменяте Аканата, само заради газпвете и то пък с Роял.. Пробвайте с лъжица хубаво кисело мляко (по възможност домашно) на ден и вижте как е :) Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#528 Потребителят е офлайн   aaallliii Икона

Публикувано: 26 December 2014 - 02:45 AM

Здравейте, вчера получих бебе на 40 дни, казаха ми че трябва да го храня с накиснати гранули във вода или мляко, така че да станат на каша по 4- 5 пъти на ден, но нищо не ми казаха за това дали трябва да давам отделно да пие вода???? Ако да - трябва ли да я преваря преди това?, ако не -кога трябва да започна да му давам???... Въпросът ми сигурно е безумен, но никога не съм гледала куче и нямам представа. Ще съм ви благодарна ако ми разясните... :)))

#529 Потребителят е офлайн   sandanski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2014 - 07:37 AM

Трябва винаги да се съобразявате с постоянната нужда на кучето от вода ,

затова трябва винаги да му осигурявате целодневен достъп до вода .

Поставете една купа с вода в стаята където се храни , подържайте винаги чиста водата

User's Signature

Качена снимка

#530 Потребителят е офлайн   frenchbeast Икона

Публикувано: 06 January 2015 - 04:23 PM

след много изчетени, дори и по чужди форуми, реших да сменя Royal Canin Medium Junior, с което хранех моя 5 месечен френчи, но сега колебанието ми е

Orijen или Acana ?!

питам отделно, специално за тези две марки, понеже на друго място, когато някой пита, все се намира някой от някъде да спомене за Еукануба и става грозно...

#531 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2015 - 07:24 PM

Показване на мнениетоfrenchbeast, в 06 January 2015 - 05:23 PM, написа:

след много изчетени, дори и по чужди форуми, реших да сменя Royal Canin Medium Junior, с което хранех моя 5 месечен френчи, но сега колебанието ми е

Orijen или Acana ?!

питам отделно, специално за тези две марки, понеже на друго място, когато някой пита, все се намира някой от някъде да спомене за Еукануба и става грозно...

Според мен и двете храни са много добри и няма да сбъркате, която и да вземете. Когато обаче говорим за тези храни, не виждам защо някой би споменал Роял или Еукануба, като изобщо няма база за сравнение .. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#532 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 January 2015 - 11:49 PM

Цитат

Според мен и двете храни са много добри и няма да сбъркате, която и да вземете. Когато обаче говорим за тези храни, не виждам защо някой би споменал Роял или Еукануба, като изобщо няма база за сравнение ..

+1 :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#533 Потребителят е офлайн   Deni78 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2015 - 12:21 PM

Показване на мнениетоfrenchbeast, в 06 January 2015 - 04:23 PM, написа:

Orijen или Acana ?!

Храните са добри, но моят съвет е да внимавате с тях и да преминавате плавно от едната на другата. При нас специално Orijen предизвика такива газове и апликации, че никога повече не си помислих за толкова високо-протеинова храна.

#534 Потребителят е офлайн   Ricco2812 Икона

Публикувано: 20 January 2015 - 01:09 PM

Здравейте!

Нашият Рико е на 60 дни, при нас е от 4 дни. Беше захранен с Royal Canin Starter Medium Dogs, но взехме и Royal Canin Junior за медиум и сега ги смесваме за да премине на Джуниър.
Въпросът ми е какви трябва да са пропорциите, пробвахме с 50/50 и не знам дали от това, но има разстройство. Сега мисля да увелича количеството на Стартера и да намаля Джуниъра, и постепенно да го увеличавам в последствие.
Вие как направихте прехода към новата храна?

#535 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 26 January 2015 - 11:56 AM

Показване на мнениетоfrenchbeast, в 06 January 2015 - 04:23 PM, написа:

Orijen или Acana ?!

Здравейте, аз бих пробвал първо със ACANA. Тя е с една идея по-ниско съдържание на протейн и си мисля че е по-удачният вариант във вашият случай, преминавате от РК все пак. Ако Акана се понася добре тогава можете (според мен) да пробвате и със Орижен. Успех.

#536 Потребителят е офлайн   Nikolay&Silvia Икона

Публикувано: 13 October 2015 - 06:05 PM

Здравейте, от два дни сме собственици на женско френчи на 50 дни. Храниме го с храна Royal Canin Mini Junior. На самата опаковка пише грамаж, но не ни става много ясно по колко храна горе долу да му даваме на ден. Може ли някой да каже ориентировачно колко гр. на ден трябва да яде кученцето. Благодаря предварително.

#537 Потребителят е офлайн   slavin4eto Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2015 - 02:06 PM

На нас ни предстой в петък да вземем нашия нов член на семейството. Миналата седмица бях при ветеринар и съответният им зоомагазин, където да попитам за храната. Писах тук относно тази, която ми препоръчаха от там, но май никой няма мнение за нея и вече се замислям за някоя от храните, от които са доволни доста хора. Жената, с която говорих ми каза, че дневната доза е 40-45 грама. Предполагам, защото кученце е на 40 дни, но аз не съм веща. Надявам се някой, който е наясно с нещата да ни разясни горе-долу какво количество се дава.

#538 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2015 - 04:38 PM

Показване на мнениетоNikolay&Silvia, в 13 October 2015 - 06:05 PM, написа:

Здравейте, от два дни сме собственици на женско френчи на 50 дни. Храниме го с храна Royal Canin Mini Junior. На самата опаковка пише грамаж, но не ни става много ясно по колко храна горе долу да му даваме на ден. Може ли някой да каже ориентировачно колко гр. на ден трябва да яде кученцето. Благодаря предварително.

Това по колко грама ще яде е индивидуално , все пак зависи от килограмите на които е в момента .Гледате по таблицата отзад на пакета - там са дадени обикновенно възрастта в седмици и килограми на кученцето .Грамажа е даден за дневна доза !!! Просто я разделяте на три хранения. И пак имайте в предвид ,че е ориентировъчно - едно ще се нуждае от повече , друго от по- малко.
User's Signature

Качена снимка

#539 Потребителят е офлайн   Nikolay&Silvia Икона

Публикувано: 15 October 2015 - 05:03 PM

Благодаря за инфорто :)

#540 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2015 - 12:52 AM

Показване на мнениетоslavin4eto, в 14 October 2015 - 03:06 PM, написа:

На нас ни предстой в петък да вземем нашия нов член на семейството. Миналата седмица бях при ветеринар и съответният им зоомагазин, където да попитам за храната. Писах тук относно тази, която ми препоръчаха от там, но май никой няма мнение за нея и вече се замислям за някоя от храните, от които са доволни доста хора. Жената, с която говорих ми каза, че дневната доза е 40-45 грама. Предполагам, защото кученце е на 40 дни, но аз не съм веща. Надявам се някой, който е наясно с нещата да ни разясни горе-долу какво количество се дава.

Храната, за която попитахте ми е безизвестна. Може да разгледате форума - има много отзиви за различни храни. Като цяло бих препоръчала да разгледате храни като pooch&mutt, Akana, Orjen, Taste of the Wild, Hills - известни марки, с доказани храни, добър състав и добри цени. pooch&mutt е сравнително нова, на една идея по-висока цена, но пък със страхотно качество.
В крайна сметка вие решавате кое ще е най-доброто за вашия любимец, защото всичко е индивидуално. Успех! :)
User's Signature

Качена снимка

• (28 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни