Dog.bg Форуми : Храната ..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (28 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храната ..

#501 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2013 - 12:25 AM

Показване на мнениетоLabrador10, в 03 April 2013 - 07:37 PM, написа:

Показване на мнениетоanelia_888, в 17 January 2013 - 04:01 PM, написа:

Здравейте!Днес бях в един зоо магазин и горещо ми препоръчаха храната Equilibrio. Някакви мнения за нея?Някой да я е ползвал?

Тази храна е нисък клас и съдържа високи количества царевичен глутен,което е отпаден продукт от хранителната промишленост.
Ето една статия тук за храните внасяни в Бг.
http://pet-show.net/magazine/view/72/2

Не знам.На нас ни действам ного добре,а и много я харесва.Вета ни каза,че била добре..
User's Signature

Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2013 - 08:48 AM

Някой случайно да знае калоричността на конското месо. И по- точно по- колко на ден трябва да му давам,ако го храня само с това (7 м. - 13 кг ) Благодаря предварително :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#503 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2013 - 11:32 AM

Здравейте. Реших да поръчам нова храна на Айрън и случайно попаднах на този сайт. Прави ми впечатление,че храните са доста по - евтини от храните в зоо магазините, дори преди малко го коментирах с нашия вет, докато обсъждахме каква да е новата храна. Та въпросът ми е някой пазарувал ли е от този сайт?Да не е измама нещо, защото хтани на Еукануба и Ориджен , към които съм се насочила идват по 6-8 лева за кг,ако се купи чувал от 12,5 кг а това много ме учуди,защото до сега все от зоомагазини и вет аптеки съм купувала храна. А и някакви мнения за двете храни Еукануба и Ориджен? :ae_085:

ето го и сайта

User's Signature

Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 May 2013 - 01:11 PM

Тук можеш да прочетеш за храните Орижен и Акана,Юкануба не е лоша ,но има повече царевица.
Моя приятелски съвет е Орижен или Акана :ba_025:

http://forum.dog.bg/...4-orijen-acana/
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#505 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2013 - 03:50 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 03 May 2013 - 02:11 PM, написа:

Тук можеш да прочетеш за храните Орижен и Акана,Юкануба не е лоша ,но има повече царевица.

Благодаря!А относно самия сайт някой има ли инфо?
User's Signature

Качена снимка

#506 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 04 May 2013 - 03:06 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 03 May 2013 - 03:50 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 03 May 2013 - 02:11 PM, написа:

Благодаря!А относно самия сайт някой има ли инфо?

Здравей
Моят съвет към теб е първо да изпробваш със малко количество въпросните храни към които си се насочила и след това да закупуваш цял чувал. Казвам го от опит(с това се занимавам) и повярвай ми не е толкова важно дали ще я яде като обезумяло животното а това как ще му се отрази на виталитет и на акото и тн., вземи предвид и факта че ORIJEN и ACANA са без зърно. Желая ти успех. ако мислиш че мога да съм ти полезен със съвет пиши.

#507 Потребителят е офлайн   Станчев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 09:02 PM

Някакви отзиви за храната daimond?

#508 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 06:36 PM

Здравейте,привършваме чувал Акана,но тъй като е много малка наличността от сайта,от който я поръчвам,се чудя дали този път да не взема Taste of the wild?Ето състава на вида,на който съм се спряла:
Състав:
Биволско месо, дивечово месо, агнешко брашно, пилешко брашно, яйца, сладки картофи, грах, картофи, растително масло, печени бизони, печено еленско месо, естествен аромат, доматено кюспе, брашно от океански риби, холин хлорид, сушени корени от цикория, домати, боровинки, малини, екстракт от юка шидигера, Enterococcus faecium, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, екстракт от бирена мая, екстракт от сушени Aspergillus oryzae, Витамин Е, железен протеинат, цинков протеинат, меден протеинат, железен сулфат , цинков сулфат, меден сулфат, калиев йодид, витамин В1, манганов протеинат, манганов оксид, аскорбинова киселина, витамин В, биотин, калциев пантотенат, манган сулфат, натриев селенит, пиридоксин хидрохлорид (витамин В6), витамин В12 добавка, рибофлавин (витамин В2), витамин D, фолиева киселина.
Какво ви е мнението?Благодаря предварително

#509 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 08:01 PM

Аз лично от доста време храня с Taste of the Wild и сьм доволна, но предпочитам рибната , а сега сме на "патицата".Близка е до Аканата и едва ли ще имате проблеми при смяната.
User's Signature

Качена снимка

#510 Потребителят е офлайн   reya_girl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2013 - 12:34 AM

Здравейте :) аз съм начинаещ = малко невеж :ab_041: малката е на 45 дена и за сега я храня с пастет. Някой по знаещ ще бъде ли така добър да ми даде съвет за храна, хранене и т.н. искам малко разяснение просто :rc_036: мерси

#511 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2013 - 12:28 AM

Здравейте! Търся някой от Пловдив да си вземем от зоофаста по един чувал от 13,6кг храна "TASTE OF THE WILD High Prairie Canine Formula"

ето и линк http://www.zoofast.b...36-p-28295.html

Едния чувал излиза 85,20 ст. което мисля,че е доста добре :)

За връзка - ЛС :) :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#512 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2013 - 11:56 AM

Защо се насочи към точно този вид ?Имаш различни протеинови източници в тази храна , вкл. и пилешки.Даваш без глутен, но имаш различни протеини , ако кучето ти е алергично към някой от тях?Избери си рибната или агнешка (ест. ако не е алергичен към риба и агне) само един вид протеин е и пак няма глутен .Освен ако не си сигурна ,че алергията е само към глутен.
Иначе бих се включила , но преди два дни се заредих.
User's Signature

Качена снимка

#513 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2013 - 02:01 PM

Показване на мнениетоChiita, в 21 December 2013 - 12:56 PM, написа:

Защо се насочи към точно този вид ?Имаш различни протеинови източници в тази храна , вкл. и пилешки.Даваш без глутен, но имаш различни протеини , ако кучето ти е алергично към някой от тях?Избери си рибната или агнешка (ест. ако не е алергичен към риба и агне) само един вид протеин е и пак няма глутен .Освен ако не си сигурна ,че алергията е само към глутен.
Иначе бих се включила , но преди два дни се заредих.

Благодаря за съвета. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#514 Потребителят е офлайн   reya_girl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2014 - 01:25 AM

здравейте :) честита нова година на всички :) някой ше бъде ли така добър да ми пообясни малко как седят нещата с храненето на малките кученца. Моята е на 2 месеца и си и давам пастет с гранули на Роял Канин с топла водичка. Интересува ме вие каква храна давахте или давате на вашите любимци и горе-долу по колко пъти? даси знам за напред :ae_085:

#515 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2014 - 11:16 AM

Има голямо разнообразие от храни на пазара.Изборът трябва да е качествена храна за бебета евентуално за средни породи.на два месеца може да започне да се храни с гранула , минимум 4-5 пъти дневно.
User's Signature

Качена снимка

#516 Потребителят е офлайн   reya_girl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 January 2014 - 11:32 PM

mersi mnogo Chiita :) znachi prodyljavam taka

#517 Потребителят е офлайн   emanuil1989 Икона

Публикувано: 27 April 2014 - 09:57 AM

Здравейте! Имам проблем с храненето на моя булдог. Надявам се да получа съвет, а не наредби, както обикновено става по БГ форумите ;). И така... МНОГО сме капризни! Френчито е на година и половина и продължавам да се чудя с какво да го храня. Както предполагам сами се досещате гранули не яде. Взех я на 6 месеца и не знам с какво са я хранили предишните стопани. Почти всякаква човешка храна хапва с голям апетит, но е вредна или не и понася и повръща. Имахме период около 2-3месеца в който я прекарвах със смесени гранули и консерва, но и това спря да яде. Започнах само с консерви...и познайте ... вече и тях не яде... :X. Сега сме на пилешки фенери (варя ги доста и костите се раздробяват с вилица) надробени с пълнозърнест хляб. Яде, но често повръща. Държа да отбележа, че кучето има голям апетит стига да му хареса храната. Покрай всичките тези капризи е и доста дребна (8кг,на година и половина). Кучето е супер активно, играе и бяга с часове. Моля само за съвети, не за обиди и хапливи коментари.
Благодаря :)

#518 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2014 - 11:12 PM

Показване на мнениетоemanuil1989, в 27 April 2014 - 10:57 AM, написа:

Здравейте! Имам проблем с храненето на моя булдог. Надявам се да получа съвет, а не наредби, както обикновено става по БГ форумите ;). И така... МНОГО сме капризни! Френчито е на година и половина и продължавам да се чудя с какво да го храня. Както предполагам сами се досещате гранули не яде. Взех я на 6 месеца и не знам с какво са я хранили предишните стопани. Почти всякаква човешка храна хапва с голям апетит, но е вредна или не и понася и повръща. Имахме период около 2-3месеца в който я прекарвах със смесени гранули и консерва, но и това спря да яде. Започнах само с консерви...и познайте ... вече и тях не яде... :X. Сега сме на пилешки фенери (варя ги доста и костите се раздробяват с вилица) надробени с пълнозърнест хляб. Яде, но често повръща. Държа да отбележа, че кучето има голям апетит стига да му хареса храната. Покрай всичките тези капризи е и доста дребна (8кг,на година и половина). Кучето е супер активно, играе и бяга с часове. Моля само за съвети, не за обиди и хапливи коментари.
Благодаря :)

Здравейте! По принцип, когато едно куче от малко се храни с т.нар. човешка храна то привиква и така гранулите наистина си стоят в паничката с дни. Освен това няма нищо лошо да го храните с човешка храна, стига да няма подправки, запръжки, лук и т.н. Можете да му варите ориз с месо и зеленчуци, но задължително трябва да давате и допълнителни витамини. Има тема за натуралното хранене - мисля, че ще ви е полезна. Внимавайте с пилешкото месо!!!

Все пак ако твърдо решите да храните кучето предимно с гранули, моя съвет е да разгледате темата ни за храненето, да си изберете висок клас храна, да вземете 1-2 кг и да започнете с обучението. Казвам обучение, защото за да накараш злоядо куче да яде гранули си е цяло изкуство. Давайте му паничката с гранули всеки ден през 2-3 часа за по 4-5 мин. В началото няма да ги яде, но в последствие мисля, че ще разбере. Важно е да не му давате нищо друго. Нашата пинчерка цяла седмица караше на по 10 гранулки на ден от инат, след това като видя, че друго няма да получи за секунди изяждаше всички гранули от паничката. Ако все пак ви се струва твърде садистично, може да овкусявате с варено месо и зеленчуци гранулите, което не е добре идея за през лятото, но вие си знаете Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#519 Потребителят е офлайн   ike_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:frenchbulldog

Публикувано: 31 July 2014 - 10:12 AM

Позачетох се за храните тъй като не ни се нравят много много гранулите колкото ядем.Ядем ги насила никога чисти (ще им се мръщим и стом гладни ако трябва цял ден , но няма и да ги опитаме).Смесваме ги с пилешко бяло месо , телешко , зеленчуци , ориз...абе какви ли не миксове правя но не ги яде с кеф.Яде си храната на 2 3 пъти , никога не си я изяждаме веднага ( Роял Канин ).Прочетох доста добри отзиви за Acana , Taste of the Wild ?Какво бихте ме посъветвали?Ние сме на 3 месеца тежим 5.100 , моля за помощ при избора на правилната храна и как да процедираме като я сменим ? Рязката смяна на храната няма ли да доведе до проблеми със коремчето ? Благодаря :rc_036:
User's Signature

Ike The Great

#520 Потребителят е офлайн   frenchbeast Икона

Публикувано: 25 September 2014 - 10:51 PM

Привет !
Имам френски булдог от месец, казва се Роки, може да го видите на аватара ми :)
Имам нужда от съвет за храната. В момента сме на Royal Canin Mini Starter, след седмица минаваме малко по малко към Junior, след 10 месеца - Mini Adult. Прочетох, че като цяло мненията са негативни за тази марка, изчетох цялата тема тук, след годинката ще пробвам с други марки. Дотогава обаче ще се придържам към съвета на ветеринаря.
Като направя справка в сайта на храната за породата и възрастта, на първо място ми дава някакви специални за френски булдог, дето по форма са като кашу, че да можело да дъвчат. Като направя сметка на килограмите обаче, би трябвало да му давам за Medium кучета, понеже те са от 11-25, а булдога стига 15, плюс това, че гранулите са по-големи, ще се дъвче повече и няма да има нужда от специалните за френски булдог. Отделно - предвид, че има специално разработени гранули за моята порода, няма ли да е по-лесно да купувам от тях и да не се притеснявам за килограми и тн? Като обясня по този начин нещата на хора, които уж разбират от кучета(консултанти в зоомагазини, собственици с някакви превзети породи, които пият минерална вода и ходят по състезания) срещам неразбиране. Въпросът ми е - Royal Canin Mini Junior/Adult, Medium Junior/Adult, Royal Canin French Bulldog 30/26 ?

• (28 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни