- (10 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Разкарай ненужното - помогни на животно в нужда
Публикувано: 08 December 2008 - 08:37 PM
Не си падам много по внезапните хрумвания по Коледа, че трябва да се прави добро и само тогава да се сещаме за благотворителност и т.н., но е съвпадение, че точно сега ми идва на акъла, че може да направим такава тема.
Та, мисълта ми е - повечето от нас имат ненужи вещи за домашни любимци, било то ползвани или просто закътани някъде с етикетите. Имаме вече тема - Продавам, разменям, подарявам, но тук имам предвид да се отървем от тях под формата на благотворителен търг (може би форумен...) примерно групирайки 2-3 малко-употребявани играчки, омалял нашийник, такива неща - приходите от които да разпределим по някакъв критерии за животни в нужда, може да са различни случаи всеки месец... Не само по Коледа. Нека е редовно. Примерно в случаите, когато някой иска да помогне, но се затруднява да отдели пари в брой, има обаче куче-бебешки вещи, които друг може да му осребри, така да се каже.
Нещо такова? В Англия съм пазарувала от такива Charity магазини, намират се неща както са си с етикети, оставени от някой, който в някои случаи ги закупува с ясната цел да ги остави в този магазин за продажба в подкрепа на дадена фондация, хоспис, проект, имаше магазин за подкрепа на кучетата на бездомни хора - получават профилактични прегледи, обезпаразитяващи, ваксини. Та, може виртуален такъв да си направим, за сега може би под формата на тема тук във форума?
Публикувано: 08 December 2008 - 09:16 PM
Публикувано: 08 December 2008 - 09:36 PM
Тези дето не сме от София и пращаме по някакъв начин... няма ли да е безсмислено заради разходите по транспорта? Чудя си се само. Имам вещи цял магазин да отворя сама. :rolleyes:
Публикувано: 08 December 2008 - 10:54 PM
За транспорта, ако се ползват куриери за малки неща няма да има голям смисъл да се плащат транспортните разходи. Но иначе и във всеки автобус с редовни линии до другите населени места може да се предаде пакетче на по-символични цени. Или ще се пускат нещата по населени места: За Добрич това и това например, Пловдив други "оферти" - нещо такова. Е, по-ограничаващо е, но така е като нямаме добре работещи пощи :rolleyes:
Публикувано: 09 December 2008 - 12:08 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 December 2008 - 10:40 AM
Незнам дали сте получавали колетни пратки с Български пощи, но мога да кажа че излизат евтино и нямат ограничения за населените места. Не съм сигурна за точните цени, но ще дам пример: за колет тежащ около 10 кг. излиза 7-8 лв. Затова не мисля, че превоза на вещите ще оскъпява нещата.

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 09 December 2008 - 01:24 PM
Цитат
:blink:
аз на две места предложих едни купи
парите щяха да отидат за Гелето :'( , него вече го няма, но парите пак ще отидат за някого като него
още са в наличност
Не е офф, точно твоите купи са удачен пример. Пък и са хубави, направо се чудя как още не са ги разграбили. Но колко ли хора гледат в Грууминг и Хендлинг форума. Може би трябва да е по-видно.
Ами може да добавяме артикулите номерирани на едно място с посочено населено място, например първи пост в темата - да речем аз ще го редактирам спрямо предлагането. После желаещите могат да предлагат сума назовавайки номер на артикул. Превод на пари към общата сметка, която се ползва за случаи като тези в "Без дом" - примерно, ако няма да се ограничаваме с конкретни нуждаещи се, или напротив - профилирано да речем за еди кои си животни този месец, или?! Изпращане след постъпили средства, а за артикули намиращи се в други части на страната предварително запитване към предлагащия или даден отговорник за начини и цени на транспорт.
Публикувано: 09 December 2008 - 01:54 PM
и Буш ме посъветва да ги сложа й тук
щото няма къде другаде
Аз си мисех да си направим коледен базар
все някой може нещо - аз правя коледни играчки от кратунки
попринцип ги правя на снежни човеци, но сега съм замислила да се пробвам да изрисувам някой куч. :izcherven:
Тези дни ще се опитам да намеря време да направя няколко и ще ви ги покажа.
Това са стари неща които съм правила
Часовник - работеше си :)
някаква риба - имаше си шарки самата кратуна (преди това я бях боядисла в синьо и после измих боята) и ги направих като риба
това не е мое , но мога да се пробвам

имам подобна и я наричам - нещосъбирач
и това не е мое

но общо взето как изглеждат малките играчки
на служебният комп само това изрових

много не се вижда
Публикувано: 09 December 2008 - 11:56 PM
А за базара е добра идея, ама май наистина няма време.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 December 2008 - 12:15 AM
Аз от сега се записвам за някоя и друга кратунка! ;D
Както и цялата идея ми се струва много добра. А парите могат да отиват или по желание на човека за конкретно животинче или в някаква обща сметка за най-спешните...абе то да се съберат пари, все ще има за кой да помогнат...за съжаление "Без дом" се пълни всеки ден с нови и нови нещастничета...
Аз също имам някои неща, забутани по шкафовете, които може да послужат на някой...както и много от вас предполагам :blink:
Публикувано: 10 December 2008 - 03:17 AM
Публикувано: 10 December 2008 - 09:16 AM
Ще пръсна средства на такъв базар с най-голям кеф ;)
Anuk, страхотен талант имаш :palec:
Публикувано: 12 December 2008 - 02:23 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
- (10 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »