Привети на всички!
Както вече сте забелязали съм много отскоро горд

собственик на малък СТАФ,но ни е малко самотно в Мездра!Дали няма наоколо някой съмишленик с който нашето бебе да си поиграе!А и аз с радост бих приела всякакви съвети,днес когато я изведох на разходка всъщност осъзнах ,че нищо още не съм постигнала-защото тя беше като побесняла когато я пуснах да потича и изобщо не ме слушаше когато я виках!!!!Много зор видях-направо ми се изправи косата да не и се случи нещо-всъщност ме досташа да не я изгубя
Имам належаща нужда от реални съвети

И аз да нямам още 4 месеца и аз няма да дойда и да ме викат :) Нормално да се държи така, бъдете готови да се дърви така и в близките 3 месеца :) Няма просто как да и привлечете внаманието на тази възраст, не е от домимантност или от непослушание, просто не знае какво и как трябва да направи. Да научиш кучето да идва е едно от най- трудните неща (за мен лично най- трудно е да го научиш да се спира при дразнител). На тази възраст няма смисъл дори и да го викаш, само ще си загубиш авторитета, въпросът е когато е вътре, когато не е разсеяна, когото не се залисва с играчка, а стои и бездейства, тогава като я викнете, трябва да идва! Не е ясно дали и още е свикнала с името си. Няма смисъл и да я наказвате за непослушание, зашото това, както казах, не е такова. Ако и се карате, че не идва, само ще се стресира и няма да идва и в други условия. Просто я пазете, идеята с въжето е много добра. А моят съвет е да не бързате да порастне! Защото дори и бързо да се учи, да ви се струва, че изпълнява командите с лекота, изчакайте да стане на 7-8 месеца, да навлезе в пубертета и ще разберете, че не знае почти нищо. Трябва си строгост, но и справедливост. Аз мога да кажа, че имам проблеми с възпитанието на моето куче, тъй като не бях достатъчно строг с него, когато трябваше и сега ми е малко по- трудно. Честно като си играе с друго куче много трудно му привличам вниманието, не забелязва нито играчки, нито мен, нито нещо друго освен кучето, с което си играе (т.е. на което е решило да се качи). Трудно се учи да се спира, като види дразнител, трудно се успокоява, когато е на разходка с друго куче, като цяло има ли дразнител, не слуша. Моя си е вината и се мъча да я поправя, бих се радвал също на съвето. Рой е на 8 месеца, но според мен е доста лигав все още, дори понякога скимти като го прибирам да спи. Поздрави!