Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#2541 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2010 - 09:21 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 04:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но си ми доста интересен индивид ab_041.gif
Със всеки следващ постинг си противоречиш.
Забележи това :
Цитат
добрата му и лесна социализация, приятелското му и миролюбиво отношение към обкръжаващия свят

в следващия момент твърдиш това :
Цитат
кучето ми не притежава толкова борбеност и упоритост, което според мен е дефект

Май бъркаш и анатомичните и историческите
предназначения на АСТ с/у ПИТБУЛ.
На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!
Както каза Весела,АСТ е ОТЛИЧНО семейно
куче,забрави за тези лъвове,бойци и нинджи,
след като гледаш АСТ.Те са си достатъчно
силни и спортни животни.Замисли се на какво
би се дължало това?Защо други собственици
не се оплакват от същите неща?!
Защо не се обадиш на величавия развъдник
да го попиташ?Мисля,че във връзката имаше
много близък имбридинг.Не мислиш ли че това
израждане на кучетата влияе в/у нормалното
развитие и психика?!

Много важен факт за това:
Цитат
не бих го пуснал на женска, колкото и добра да е тя.

Много високомерно изказване,това никога няма
и да стане,защото колкото и добра да е женската,
собственика ще отиде при Шампиона,няма да търси
неценни гени. ae_085.gif

Ясно е, че имаме различни позиции, само че аз твоята така и не съм я разбрал и определено вината не е в мен, ти така и нищо конктретно не си казал?! Задаваш въпроси, чакай и аз на теб да ти задам тогава. Добре е да ми отговориш. Щом мислиш, че на стафа не му трябва упоритост, защо не му туриш панделка и не го разкарваш в дамска чанта? Защо според теб природата го е създала с тези внушителни пропорции, които твърдиш, че аз бъркам? Май и ти си от тия дето се кефат само на картинки! Като мислиш, че на едно куче не му трябват тези качества, които аз защитавам, значи удобряваш това, което хората направиха на булдога? Така ли е- хареваш куче- изтривалка? Поправи ме ако греша, но колкото и тъп да ме мислиш, няма как да отречеш, че ти го каза: "На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!" Кофти за теб, че свързваш тези качества само с лошо. Не знам, но аз харесвам качествата борбеност и упоритост, тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек, според мен това не е порок. Но ти повече знаеш! Айде отговори сега на моите въпроси, ако смяташ ,разбира се, че такъв като мен- с толкова по- ниско ниво от твоето, заслужава думите ти?

#2542 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 09:30 PM

Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно е, че имаме различни позиции, само че аз твоята така и не съм я разбрал и определено вината не е в мен, ти така и нищо конктретно не си казал?! Задаваш въпроси, чакай и аз на теб да ти задам тогава. Добре е да ми отговориш. Щом мислиш, че на стафа не му трябва упоритост, защо не му туриш панделка и не го разкарваш в дамска чанта? Защо според теб природата го е създала с тези внушителни пропорции, които твърдиш, че аз бъркам? Май и ти си от тия дето се кефат само на картинки! Като мислиш, че на едно куче не му трябват тези качества, които аз защитавам, значи удобряваш това, което хората направиха на булдога? Така ли е- хареваш куче- изтривалка? Поправи ме ако греша, но колкото и тъп да ме мислиш, няма как да отречеш, че ти го каза: "На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!" Кофти за теб, че свързваш тези качества само с лошо. Не знам, но аз харесвам качествата борбеност и упоритост, тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек, според мен това не е порок. Но ти повече знаеш! Айде отговори сега на моите въпроси, ако смяташ ,разбира се, че такъв като мен- с толкова по- ниско ниво от твоето, заслужава думите ти?

Мисля,че обществото живее в 21 век,и полужението
е също както и с питбулите-да ги пускаме да се бият
с мечки или бикове предлагаш?!
Не съм казал да му "тургаш" пандели и дамски чанти.
Сега последно не разбрах това борбеност и упоритост,
Цитат
тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек

за себе си или за кучето говориш?!
Теб-да,на кучето му е необходимо само сърце,
не борбеност и упоритост.Те си го имат. ae_085.gif

#2543 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 23 January 2010 - 09:43 PM

Определено асоциирам "борбеност и упоритост" с породата Американски Питбул Териер... А ти знаеш ли за какво им е трябвала тази борбеност и упоритост на кучетата едно време? А сега за какво им е? Като се сбие кучето ти с някое друго инцидентно, как ще се справиш със ситуацията, ако кучето ти е прекалено борбено и упорито?! Бих добавила, че АСТ е порода, която ТРЯБВА да е много добре социализирана и приспособена към съвременният начин на живот. И всички собственици на АСТ, включително и ТИ, трябва да помагат за положително популяризиране на породата. Не разбирам защо отъждествяващ своите качества (упоритост и т.н.) с кучето си. Че ти и болонка да имаш, пак можеш да си бъдеш борбен и упорит човек. Не забравяй, че преди време тези кучета са се използвали за борби с какви ли не зверове - бикове, мечки, кучета... Сега трябва света да види другата страна на тези кучета - същества с прекрасен характер, вярност, лоялност, любов към децата, дружелюбност към хора и животни и силна привързаност към стопанина. Нека това бъде мотото на АСТ. За да не стане някой ден както стана в Канада, Германия... забраниха отглеждането и притежаването на тази прекрасна порода. Кучето е спътник и приятел на човека от векове, нормално е с промяната на предназначението му, да настъпи промяна и в характера.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2544 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 09:44 PM

Bluray_dog,няма спомена нещо за учебник от теб,ако напишеш,още от сега си заплювам една бройка към Пловдив ab_041.gif

А иначе roughdog благодаря,че изказа такова мнение за мен - ''пич'' ud_009.gif ab_041.gif

ПС. bulldogomen,ама ти ако искаш и снимки и на други плавници може да постнеш ab_041.gif
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#2545 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 10:51 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 23 2010, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Мисля,че обществото живее в 21 век,и полужението
е също както и с питбулите-да ги пускаме да се бият
с мечки или бикове предлагаш?!
Не съм казал да му "тургаш" пандели и дамски чанти.
Сега последно не разбрах това борбеност и упоритост,
Цитат
тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек

за себе си или за кучето говориш?!
Теб-да,на кучето му е необходимо само сърце,
не борбеност и упоритост.Те си го имат. ae_085.gif

Явно не разбираш тези качества, както мен! Не знам защо сега изкара, че съм и за битките с кучета, нещо клеветиш ми се струва? Не знам защо бъркате упоритостта и силния дъх с липса на социализация също? Но мой си проблем.

#2546 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 11:03 PM

Цитат(Vesela_5 @ Jan 23 2010, 08:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Определено асоциирам "борбеност и упоритост" с породата Американски Питбул Териер... А ти знаеш ли за какво им е трябвала тази борбеност и упоритост на кучетата едно време? А сега за какво им е? Като се сбие кучето ти с някое друго инцидентно, как ще се справиш със ситуацията, ако кучето ти е прекалено борбено и упорито?! Бих добавила, че АСТ е порода, която ТРЯБВА да е много добре социализирана и приспособена към съвременният начин на живот. И всички собственици на АСТ, включително и ТИ, трябва да помагат за положително популяризиране на породата. Не разбирам защо отъждествяващ своите качества (упоритост и т.н.) с кучето си. Че ти и болонка да имаш, пак можеш да си бъдеш борбен и упорит човек. Не забравяй, че преди време тези кучета са се използвали за борби с какви ли не зверове - бикове, мечки, кучета... Сега трябва света да види другата страна на тези кучета - същества с прекрасен характер, вярност, лоялност, любов към децата, дружелюбност към хора и животни и силна привързаност към стопанина. Нека това бъде мотото на АСТ. За да не стане някой ден както стана в Канада, Германия... забраниха отглеждането и притежаването на тази прекрасна порода. Кучето е спътник и приятел на човека от векове, нормално е с промяната на предназначението му, да настъпи промяна и в характера.

До сега не съм виждал по- добродушно и мило куче от моето! Смятам, че и самият аз съм повлиял за това с начина си на възпитание, така че, моля те само не прави и ти грешката да мислиш, че защитавам варваското разбиране за тези качества( упоритост и т.н.) ! Жалко, че асициираш тези качества само с АПБТ. Не знам как едно ловно куче без тези качества би се справило с целта си?! Разбирам и добрите ти чувства, но според мен да кажеш, че на АСТ не му трябват тези качества, е грешка. Под упоритост и борменост аз разбирам най- вече да не се отказва при по- силно натоварване. Всмисъл воля за спорт и занимание, без да губи фокус и съсредоточеност. Това имам предвид, не ме изкарвай противник на процеса на издигане на пиедестал на добротата на стафа. Обичам тази порода, просто мнението ми е, че е хубаво да се насърчава неговата сила и издръжливост, да се прави всичко възможно кучето да е колкото се може по- физически активно, да не се отдава предимство само на екстериора, защото няма ли воля, няма и екстериор. Това разбирам аз, дано не извлечете от този контекст пак някой упрек към мен, че едва ли не защитавам безцелното трепане по битки! Поздрави и надявам се разбирате за какво се боря- спортът е здраве! За спорт обаче си трябва воля и упоритост. Да видим после ще има ли дисплазия при немска овчарка и стаф! Дано разбирате добрите ми намерения! Всичко добро!

#2547 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 11:05 PM

Цитат(LilTed @ Jan 23 2010, 08:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bluray_dog,няма спомена нещо за учебник от теб,ако напишеш,още от сега си заплювам една бройка към Пловдив ab_041.gif

А иначе roughdog благодаря,че изказа такова мнение за мен - ''пич'' ud_009.gif ab_041.gif

ПС. bulldogomen,ама ти ако искаш и снимки и на други плавници може да постнеш ab_041.gif

Моля, надявам се оценяваш галантността ми!

#2548 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:03 AM

Понеже видях,че се поздравявате на различни
теми,хайде и аз да ви отлюпя един поздрав:
ЖИВИ И ЗДРАВИ ae_085.gif

#2549 Потребителят е офлайн   Gu6kov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:27 AM

Тука работата е сериозна ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

#2550 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:40 AM

Дошъл си - благодаря, отишъл си си - мноого благодаря... ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2551 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:49 AM

Цитат(bulldogmen @ Jan 24 2010, 01:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Дошъл си - благодаря, отишъл си си - мноого благодаря... ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Стабилен пичага си,личи си от постовете,
някой път можеш да вземеш животните -
сръбски,и да се почерпим някъде! ae_085.gif

#2552 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 01:01 AM

Животът отминава толкова бързо, сякаш не му е интересно с нас...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2553 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 01:13 AM

Цитат(bulldogmen @ Jan 24 2010, 02:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Животът отминава толкова бързо, сякаш не му е интересно с нас...

Стига с тези поговорки,дай да говорим
по мъжки ae_085.gif
Ако искаш,казваш къде,и ще запием! ae_085.gif

#2554 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 01:21 AM

Каквото трябва да се случи, не може да бъде избегнато!
User's Signature

Качена снимка

#2555 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 11:08 AM

Цитат(roughdog @ Jan 23 2010, 11:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(bulldogmen @ Jan 22 2010, 09:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
roughdog,какъв трябва да бъде теста според теб ? smile.gif

Добре, пак ще го кажа. На изложба сте, кучетата си преминават нормалните си процедури за оценка, каквито и да са те. Защо след като бъдат оценени не покажат и на какво са способни, като шанс да повишат оценката си, а и да покажат, че това което имат дадено като физически данни е постигнато с труд и здрави тренировки, които са страшно полезни както за физическото, така и за психическото състояние на кучетата, както и за укрепване на връзката със стопанина. Много варианти има- пуснете ги на бягаща пътечка, покажете на какво е способно кучето, демонстрирайте някакво физическо усилие...

Спомням си, че преди 12 години на една Специализирана Клубна Изложба, след приключване на
екстериорните оценки и обявяването на Kлубните победители се проведе състезание по Weightpull.

#2556 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:09 PM

Цитат(д-р Светла Колева @ Jan 24 2010, 09:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Спомням си, че преди 12 години на една Специализирана Клубна Изложба, след приключване на
екстериорните оценки и обявяването на Kлубните победители се проведе състезание по Weightpull.

Спомням си тази изложба в Габрово, имаше екстериор и теглене на тежести! wub.gif

Накрая обаче се сбиха Арон Валхала на Жельо и Айрън на Анжелика, настана смрад... eg_033.gif

Светле нямаш ли снимка на вашия шампион от него ден? Черен пес, мисля че Титан се казваше? smile.gif
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2557 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:15 PM

Тишо,ми проявили са характер кучетата ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...и аз искам някоя снимчица от тогава не ги скатавайте ab_041.gif !
User's Signature

Качена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:54 PM

Тоя с ушите е Арон или наричан още Спайк, другят е купирания Айрън! smile.gif

За мое съжаление не мога да намеря касетата със записа от тази хубава изложба,
нямам снимки на участвалите кучета и класирането. Имам само една където КИД ЯКУЗА
прави "задържане" на моя милост и съм я поставял някъде по-напред из форумът. Тези две
недобри снимки са на изключително красивата статуетка, връчена на най-добрия в породата!

Да ти кажа това е много опасна работа, събираш на едно место десетина / двадесет мъжкаря и те се
изнервят цял ден от мероприятията, а пък после иди и ги усмирявай ти! Наистина, настава неописуем ад! ea_103.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2559 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:55 PM

Цитат(TORMENTOR @ Jan 24 2010, 11:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Светле нямаш ли снимка на вашия шампион от него ден? Черен пес, мисля че Титан се казваше? smile.gif

Да, черният пес е Титан ( Тайтън ).
По онова време снимките бяха на хартиени носители. Трябва да се поразровя из прашните кашони.
Тишо, ако ти имаш под ръка някоя снимка, постни я.

#2560 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 01:05 PM

Старата къща си е стара къща... bb_032.gif ! Светле,ако намериш някоя друга снимка из прашните кашони няма да е зле. Тамън и ние пионерите да видим за какво е ставало въпрос, преди време ae_085.gif .
User's Signature

Качена снимка

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема