Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 30 November 2011 - 08:56 PM
В момента е на седем месеца и ще я видим за напред каква ще има да става. Иначе е
развъдена 4 - 4 на Ch.Talk O'The Town Homerun II BC и мисля че в очите и личи Ruffian-a...
Публикувано: 30 November 2011 - 10:03 PM

Типична за кръвната линия. Ама вземи я снимай и цялата !
Публикувано: 30 November 2011 - 10:38 PM
Vesela_5, в 13 November 2011 - 05:34 PM, написа:

Много интересно. Американски старфоршир териер, но американските кучета са някъде назад в класацията.

То като да се каже, че йоркшриските териери са по-по-най в развъдниците в Украйна, примерно, от тези от развъдниците в графство Йоркшир, Кралство Великобритания.
Много "компетентно" киноложко разсъждение за селекция и произход

Публикувано: 01 December 2011 - 10:49 AM
lidiya, в 30 November 2011 - 10:38 PM, написа:
Vesela_5, в 13 November 2011 - 05:34 PM, написа:

Много интересно. Американски старфоршир териер, но американските кучета са някъде назад в класацията.

То като да се каже, че йоркшриските териери са по-по-най в развъдниците в Украйна, примерно, от тези от развъдниците в графство Йоркшир, Кралство Великобритания.

1-во пише се Американски Стафордширски Териер, -АСТ, АМСТАФ или СТАФ
2-ро всеки има право на избор да харесва ли да не харесва нещо или някого и
3-то защо винаги в твоите изказвания има само сарказъм или си си такава по природа, иначе виждам че си на (ТИ ) с йоркитата.
Иначе нищо лично към тебе.
Хубав ден ти желая :)
P.S. Относно мнението ти за изказването на 'Vesela_5-гарантирам ти тя е много, ужасно много наясно с тази порода.
Публикувано: 01 December 2011 - 03:18 PM
lidiya, в 30 November 2011 - 08:38 PM, написа:

@lidiya, благодаря ви за компетентното мнение. Ако ми поставите един до друг 10 йоркшира от Украйна, Англия, Гватемала, повярвайте ми, аз няма изобщо да мога да ги различа. Защото не се интересувам и не разбирам нищо от породата Йоркшир териер, и поради тази причина не се включвам в йорки темите, защото се считам за некомпетентна. Каквато сте вие в случая с АСТ. По света има различни линии АСТ, различни развъдници с различни виждания и планове. Всички те се стремят да се доближат до стандарта на породата, но всеки развъдник има тип, който харесва и според който развъжда. Никъде не съм споменавала, че сръбските кучета са по-добри от американските, или пък че румънските са по-зле от руските. Тук става въпрос за тип, включително и съдиите имат свой тип и някои съдии харесват бул тип кучета, или кучета с по-изразителни глави и съответно ги класират по-напред по изложбите. Други съдии пък харесват кучета с по-сухи глави, с по-тънки муцуни. При АСТ определено има повече типове кучета отколкото при йоркшир териер и всеки е в правото си да има любим тип и да се стреми към този тип кучета.
Винаги съм била болезнено искрена, що се отнася до това дали харесвам или не харесвам даден тип кучета. Кучетата, които публикува Тихомир, не харесвам и не се стремя към такъв тип стафоршири. Сръбското бебе на 5 месеца от Манифик по-горе е изцяло мой тип куче. Има американски развъдници, които дори си внасят кучета от Сърбия, независимо че в тяхната страна има десетки развъдници на АСТ.
Тази тема е необятна.
Публикувано: 01 December 2011 - 04:23 PM
Останалото са отклонения от правилното - демек малко или повече неправилни.
Ако някой все пак не разбира какво пише под картинките- най-отгоре по средата е правилният тип. У лево и у десно, както и надолу е неправилно. Отгоре е мъжко куче, отдолу женско. Ако някой харесва тези у лево, значи харесва неправилния /некоректен/ тип глави.
Показани са и ъглите между трите повърхности, както и съотношението между дължините на челото и муцуната.
Който има очи - да гледа!
Публикувано: 01 December 2011 - 05:49 PM
Но пък младата надежда по-горе, публикувана от Тихомир също не ми харесва, тя е териер тип със слаба долна челюст, което пак не ми харесва. Не ми харесват висящи бърни и кожи, но не ми харесват и супер изпилени и тънки муцуни.
Това е едно куче, което се покрива с представите ми за умерен тип амстаф, доближаващ се максимално до стандарта.

Публикувано: 01 December 2011 - 08:59 PM
ще види кое е истината, ноа май пак не виждате бе мама му стара!
Весе, къде видя че Ямайка има слаба долна челюст незнам? Кучката има
перфектна долна челюст и е достатъчно широка и с плътно прилепващи долни
зъби към горните. Дълбоко влизащи едни в други. За да е слаба долната челюст
ще трябва носната гъба да е заострена, долната челюст тясна и дори да има недокус.
За целта ще отрежа картинката с линиите, където ясно се показва как трябва да е
муцуната на един ам стаф и коя глава е единствената правилна. Няма териер тип, булдог
тип и междинен, има правилна глава и други които не са правилни и съответно санкционирани
от съдиите. Това че да речем дадени съдии си затварят очите или толерират неправилни
глави, неправилни горни линии, неправилно поставяне на опашка и носенето и не означава
че един човек, имащ себе си за разбирач трябва да се захласва по кучета с такива очевадни
грешки в анатомията. Загледайте се в национал специалите победителите през годините и
после огледайте европейските ни еталони и ще се убедите че много хора в европа са
на грешен път и вместо да се стремят да се доближават до кучетата в матерната
земя, тя все повече се отдалечават от истината. Много е жалко това,
но за съжаление - неоспорим факт!

Публикувано: 02 December 2011 - 01:35 AM
Ако аз казах нещо нередно, или нарушен някой се извинявам!
С най-добри пожелания,
manjifik развъдници
Manjifik Kennels
Публикувано: 02 December 2011 - 01:42 AM
TORMENTOR, в 01 December 2011 - 06:59 PM, написа:
перфектна долна челюст и е достатъчно широка и с плътно прилепващи долни
зъби към горните. Дълбоко влизащи едни в други. За да е слаба долната челюст
ще трябва носната гъба да е заострена, долната челюст тясна и дори да има недокус.
Да, може и да си прав, пък и кучето е младо, но си признавам, че не е мой тип.
Виж, американските кучета от Alpine Falls Kennel определено ми допадат.
Don't worry, Nesh, please post more photos of your dogs, I like them a lot.
Публикувано: 04 December 2011 - 11:17 PM
Dimanov`s Aerosmith - 5 месеца.
Публикувано: 05 December 2011 - 10:50 PM
nesh, в 01 December 2011 - 11:35 PM, написа:
Ако аз казах нещо нередно, или нарушен някой се извинявам!
С най-добри пожелания,
manjifik развъдници
Manjifik Kennels
Нещо въобще не те разбрах. Ако искаш да ме питаш нещо не ползвай Гугъл преводача, а ми пиши на сръбски, по ще да те разбера, за какво иде реч.
Публикувано: 06 December 2011 - 02:50 PM
От една година не съм го виждал на живо, ама и тогава си личеше, че ще стане хубаво куче. Много правилни линии, хубави ъгли и отлични пропорции.