Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 13 December 2011 - 12:53 AM
Ти риск не си поела - риска е за собствениците на малките! Дано имат късмет.
Питаш кой е последния правил тест за бруцелоза тук. Ами може би съм аз. И бащата на малките ми има такъв. След като знаеш, че е зооноза и може да застраши здравето на собствениците на малките, ти защо не направи тест ?!?
Не можем да се крием зад липсата на задължения за тестове в един или друг клуб. Това е въпрос и на морал.
Тези въпроса отправям директно към теб, макар че и други могат и трябва да бъдат питани същото. Ама те се правят на луди и си траят, а ти си тръгнала да даваш ъкъл за неща, които сама не си свършила.
Аз нали съм си прост, направих тестове и за тазобедрена дисплазия, и на лактите, и за бруцелоза...
Кучката ми е чиста от атаксия и през ум не ми е минало да използвам за заплождане мъжки с увредени гени - носител или засегнат от атаксия. Правя го защото АЗ смятам, че така е правилно, а не защото един или друг клуб има или няма такива изисквания! Не си играя на Господ и не прехвърлям риска върху собствениците на малките, защото тези хора най-често при покупката хабер си нямат от тези заболявания.
Публикувано: 13 December 2011 - 12:59 AM
Drajen, в 13 December 2011 - 12:45 AM, написа:
Бизнеса много добре върви на г-ца Литовка , като продава за 1200 евро болни увредени животни ! Това наричам аз развъдник- Aболен Стаф !
Имам Drajen, аз съм правил на моята, а Хана Брезинова /Tipits z Hahky/ направи пълни изследвания на бащата. Месец преди заплождането тя изпрати замразена сперма от него в САЩ, а там не е като на Балканите - държи се на изследванията.
Публикувано: 13 December 2011 - 06:08 AM

Една вечер да отсъствам, а какви интересни неща излезли наяве...
Vesela_5, в 12 December 2011 - 11:20 PM, написа:
Тук съм напълно съгласен с теб...
Vesela_5, в 13 December 2011 - 12:12 AM, написа:
След близо час нещата се променят... нали нямаше значение дали кучето е продадено на висока цена, подарено и т.н.
Директен въпрос към Весела:
Има ли значение за каква сума е продадено болното куче или болното си е болно независимо от цената?
Публикувано: 13 December 2011 - 06:32 AM
Vesela_5, в 13 December 2011 - 12:12 AM, написа:
Ако разбирам правилно бащата не е тестван за Атаксия, нито за дисплазия, и никой от двамата родители не е тестван за бруцелоза.
Как можеш да си сигурна, че не си подвела или излъгала семействата след като самата ти не знаеш статуса на родителите?
Или си мислиш, че понеже са продадени на символична цена или подарени означава, че собствениците не могат да имат никакви претенции (по тази логика ако бяха продадени за Х000 лева нещата щяха да стоят другояче)?
Дисплазия, Атаксия и Бруцелоза не могат да се диагностицират с просто око. За целта има създадени тестове
Пожелавам всичко да е наред с малките и искренно се надявам да са здарви, знаеш, че го казвам от сърце...
Но след като ти самата пишеш с такъв патос за изследванията и против титлите, а се оказва, че първото ти и единственно кучило не е тествано... Изненадан съм меко казано
А това, че клуба не изисквал изследванията беше неуспешен опит. Ще повторя казаното от dimo: "Не можем да се крием зад липсата на задължения за тестове в един или друг клуб. Това е въпрос и на морал."
Публикувано: 13 December 2011 - 12:54 PM
Благодаря на Димо и на Тошко за мненията, защото те са единствените които имат право да се включат в този разговор, тъй като са единствените, които имат тествани за всичко кучета. Но, Димо, не ми харесва тона, който ми държиш, все едно се караш на дъщеря си.
Отново повтарям, че с кучилото ми не съм нарушила клубните правила в клуба, в който членувам. Кучката ми има отрицателен тест за бруцелоза, изследвана е за атаксия, имам и снимка на тазобедрените стави но без официално становище. Но! Това не променя факта, че отчитам действията си за грешка и пропуск.
Защото аз докоснах тия малки кученца, видях какво е да се грижиш за тях, да мислиш за тях, да се притесняваш. И ако нещо стане с някое кученце, съм готова да поема цялата отговорност за действията си.
И искам да подчертая дебело, че ако имам друго кучило нещата изобщо няма да се случат така. Планирала съм изследване за тазобедрена и лакътна дисплазия, ще направя ехокардиография на кучката и изследване на функцията на щитовидната жлеза. Моля разберете ме, аз обожавам кучетата от тази порода и не искам да се крия зад клубове и да тръгна в грешна посока.
Цитат

Голямо постижение за българската кинология.
Това наистина е голямо постижение, с което аз лично се гордея!
Публикувано: 13 December 2011 - 03:13 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 03:34 PM
да пиша и може би е права в това. Обаче по същата логика Весе и ти не трябва
да заклеимяваш другите, защото и ти си заплодила на куче с неясен статус и може би
си също толкова грешна колкото "ония другите" и мене. Недей тъй зло да насъскваш хората...
Публикувано: 13 December 2011 - 05:33 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 10:29 PM
Drajen, в 13 December 2011 - 09:31 AM, написа:

Голямо постижение за българската кинология.
И това животинче е...?

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 13 December 2011 - 10:49 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 11:15 PM
че неговото производство щяло да живее в Америка. Ми няма лошо Данчо, ама поне влизай със
стария си ник и не се прави на тарикат от някоя балканска страна, че пак се излагаш кифладжийски!
Публикувано: 13 December 2011 - 11:19 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 11:31 PM
Извинете ме за черния хумор и моля да не ми се обиди някой. Но целта на тази провокация е да стигнем до общо заключение, кое е редно да се прави и защо. Защото няма да е честно едни да правят тестове, други - не, и накрая кучетата да се считат за равностойни.
Публикувано: 13 December 2011 - 11:32 PM
Някои нямат @@ да пишат от никовете си и това е
Vesela_5, в 13 December 2011 - 10:49 PM, написа:
Весела, не успях да ти хвана мисълта, може ли малко пояснение какво точно имаш предвид?
Публикувано: 13 December 2011 - 11:37 PM
то този със "готиния" ник може да се има за поздравен и държа да му пожелая
по-малко да се жалва и по-малко да се маскира като плъх, щото всеки му се отваря!

Публикувано: 13 December 2011 - 11:40 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 11:58 PM
Преди по-малко от 2 години си внесох куче от щатите и всички се втурнаха да обясняват колко е грозен и как американците нищо не разбирали от породата. Ти самата си казвала нееднократно, че американските кучета са назад в твоята класация. Негативното мнение на клубните членове също е известно на всички ни.
Сега изведнъж САМИТЕ АМЕРИКАНЦИ (както се изрази нашият общ приятел) са най-големите капацитети защото са "оценили" българското бебе.
Не е хубаво така да се въртим както ни е изгодно...поне така си мисля

ПП. Имаме ли някаква информация какво се случва с френския експорт, че нещо се загуби от хоризонта в последно време?